Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária

25 bejegyzést írt és 11494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látom, megint nem sikerült lefogyni, mondja ő, és te, kérdem én, hogy haladsz az asszertív kommunikációs tréningeddel? A passzív agresszió nem szép dolog, de humorral életet menthet, némi intelligenciával megfűszerezve bántás helyett csak irányba terelheti a beszélgetést. Ami, lássuk be,…..
  "Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket." - hirdeti Jézus. Sokan a legfontosabb üzenetének a hegyi beszédet, illetve ennek első szakaszát, a nyolc boldogságot tartják. A fene se tudja, igazuk van-e. Ami biztos: már e boldogság-tételek is számtalan módon értelmezhetők, ki-ki…..
Mária 2020.10.10 18:41:45
@arthurthedent:

"végtelen sok dolog meg nem lehetséges"

Embernek nem. De a Mindenhatónak bizony minden lehetséges. Azért Mindenható. Csak bizonyos dolgokat nem akar megtenni, mert nem a következő lépést, az azonnali nyereséget nézi, mint az ember, hanem a végkifejletet tartja szem előtt.
Mária 2020.10.10 18:46:52
@arthurthedent:

"Egy urámatomból nem lesz két uránatom, az nem lehetséges, az csoda lenne, mert ellentmond a természet törvényeinek."

A természet jelenleg ismert törvényei szerint a Big Bang se volt lehetséges. A semmiből nem jöhetett létre valami. Vagy mégis?

A Föld meg nem foroghat a Nap körül. És nem is lehet gömbölyű. Baktériumok sincsenek, Semmelweiss dokit ki kell tiltani a tudományos körökből.
Mária 2020.10.10 18:50:42
@arthurthedent:

"Ha isten mindenható, akkor tud -e a természet törvényeinek betartásával olyan nagy követ teremteni amit a természet törvényeinek betartásával nem képes felemelni."

Uncsi.
A görögkatolikus papot, Laci atyát arról kérdeztük, hogy vajon milyen lesz a testünk a feltámadás után. Te mit gondolsz? A domonkos szerzetest arról faggattuk, hogy követné-e a középkori szentek példáját a nemi vágy legyőzése céljából. Nézd meg a vele készült videót itt. A következő debreceni…..
Mária 2020.10.04 21:06:33
@MAXVAL birсaman közíró:

"A feltámadáskor a hét közül melyiknek a felesége lesz az asszony? Hiszen mindegyiké volt.” Jézus így válaszolt: „Tévedtek, mert nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben." (Mt 22, 28-30)

Vagyis lesz valamiféle test, de nem a jelenlegi értelemben. Nem a korábbi, halandó test kívánságai uralják majd a lelket, (kaja-pia-szex, habzsi-dőzsi, stb.) hanem a halhatatlan lélek uralja az új, romolhatatlan testet, vagy inkább összhangban él vele.

De ez csak azokra lesz igaz, akik nem a kárhozatra, hanem az örök életre támadnak fel. Hogy az elkárhozott lelkekkel mi lesz...?

Azok a KEVESEK, akik az örök életre támadnak fel, azok Isten tényleges jelenlétében fognak élni, ugyanúgy, mint az első emberpár, mielőtt megtagadták volna az együttműködést az Istennel és a Sátán hazugságait kezdték volna el követni. (Vagyis a saját akaratukból tették meg a Gonoszt az életükben főnöknek.)

Az első emberpárnak, bár volt teste, mégis a lélek volt a lényege, a testnek, testi kinézetnek nem volt jelentősége. Szinte sokkolta őket a bűnbeesés után, hogy testnek kezdték el látni magukat, és kétségbeesetten kezdték takargatni a testet, amely létezésének éppen csak a tudatára ébredtek. (Ter 3, 7-11)

"De elérkezik az óra, s már itt is van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát. Mert az Atya ilyen imádókat akar. Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.” (Ján 4,23)

A testnek nem lesz jelentősége, pláne nem központi szerepe.
Mária 2020.10.04 21:30:18
@Hasdrubal Barcas 3:

" úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben"

Ennek nézz utána, hogy mit jelent.
. Itt hamarosan egy új blog nyílik.       ...
Mária 2020.08.11 15:05:07
Szinte már mesébe illő az elmúlt hónapok azon eseménysora, mely a napnál is világosabban mutat rá a jelenlegi kormánypárt és szavazótáborának elképesztő morális sekélyességére. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesztől nem áll távol a különböző eszmerendszerek…..
Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem…..
Mária 2014.03.06 22:11:03
@iii4:

"Na ezért nem fogunk nyerni, ha nem fogunk, mert még azok is igyekeznek belerúgni az ellenzékbe, akiknek támogatni kellene."

Kellene??? Mi az, hogy KELLENE???

Na, ezért nem fogtok nyerni. Felejtsétek el.

*

"Ha a választók már a kezdet kezdetén Bajnai mögé álltak volna, vagy egy fél év múlva a közös lista mögé, akkor nyilván máshogy alakul az egész."

Na és miért álltak volna a választók akár Bajnai, akár a közös lista mögé?

Egyetlen érvet mondj, tényleg érdekelne.
Mária 2014.03.06 22:23:37
@Modor Tibi:

"Fasza a folyamatábra, hatásos lenne egy kiegészítés időben még visszafelé."

Vehehehe.... milyen igaz :D

Vagy egy ciklus animgifen, amiben egy robbanás szétszórja, egy fekete lyuk meg összegyűjti a törmeléket.
Olvasom, hogy a legújabb Medián-felmérés szerint gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik, miközben stagnál a baloldali összefogás. Mióta tudjuk, hogy a Századvég is rengeteg közpénzen méri a közvélemény pulzusát, az ember fenntartásokkal próbál értelmet keresni ezekben és a…..
Tisztelt Mt!   Egy olyan dilemmáról szeretnék nektek írni, ami hozzám hasonlóan sokakat érinthet. 27 éves nő vagyok, az egyetem után hamar sikerült elhelyezkednem, nem a szakmámban, de nem bánom, szeretem a munkámat. Rendezett családi körülmények között nőttem fel, nem voltak…..
Mária 2014.03.06 10:11:28
@Almandin:

"A termékenység viszont csökken 35-40 éves kor felett (sőt, már 30 felett is),"

De korántsem olyan drámaian, mint ahogy azt azok a férfiak akarják sulykolni, akik frusztráltak attól, hogy a mai világban nem tudják eljátszani a két-három generációval korábban általános férfiszerepeket, mert a sztereotipiák megmaradtak, ám a világ hatalmasat változott közben.

*

Három publikáció a termékenység kutatásáról, mértékadó forrásból:

"One study, published in Obstetrics & Gynecology in 2004 and headed by David Dunson (now of Duke University), examined the chances of pregnancy among 770 European women. It found that with sex at least twice a week, 82 percent of 35-to-39-year-old women conceive within a year, compared with 86 percent of 27-to-34-year-olds."

Röviden: 770 fő 35-39 éve közötti európai nő, heti legalább két szex, egy éven belül 82% lett terhes. A fiatalabb korosztályban ez 86%.

*

"Another study, released this March in Fertility and Sterility and led by Kenneth Rothman of Boston University, followed 2,820 Danish women as they tried to get pregnant. Among women having sex during their fertile times, 78 percent of 35-to-40-year-olds got pregnant within a year, compared with 84 percent of 20-to-34-year-olds."

Röviden: 2820 fő 35-40 év közötti dán nő, a peteérést figyelve szexelve, egy éven belül 78% lett terhes. A fiatalabb korosztályban ez 84%.

*

"A study headed by Anne Steiner, an associate professor at the University of North Carolina School of Medicine, the results of which were presented in June, found that among 38- and 39-year-olds who had been pregnant before, 80 percent of white women of normal weight got pregnant naturally within six months"

Röviden: FÉL ÉVEN belül a korábban már szült 38-39 éves fehér nők átlag 80%-a képes teherbe esni.

*

Forrás egy itteni, fentebbi kommentből: boingboing.net/2013/06/21/decline-in-fertility-after-age.html

De a cikkben van link az eredeti tanulmányhoz is.
Mária 2014.03.06 10:16:03
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"@Mária: Helyetted is választha volna anyád a karriert..."

Helyetted meg a tiéd a küretet, vagy inkább a teljes hysterectomiát, hogy biztosra menjen.
Mária 2014.03.06 10:51:50
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ha egy nő nehezen, vagy sehogyan se képes természetes úton megtermékenyülni, abban csak felerészben a nő a hibás, akár az életkora, akár egyéb egészségügyi problémák miatt.

Felerészben a férfinál van gond, a vizsgált esetek kb. 10%-ban meg tippjük sincs az orvosoknak, hogy miért nem jön a baba.

Tehát egy 35-40 éves nő ha nehezen esne teherbe természetes úton, akkor legalább annyira a párját is kell, hogy okolja, mint saját magát, hiszen a nőnek a fiatalabb kori fogamzóképessége negyven évesen még 80-85%-ban megvan.

Szóval én azt gondolom, hogy ha valaki a 27 éves posztolót azért akarja a babaprojektre kapacitálni, mert lehet, hogy később nehezebben jön a baba, akkor ne csak azt szajkózza, hogy a női fertilitással mi van.

Mondja inkább azt, hogy "állj rá a projektre, kislány, mert lehet, hogy a párod egész életében nem lesz képes arra, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű anyagot leszállítsa".

Bocs, ha durván fogalmaztam, de itt van 70 komment, és eddig mindenki csak a nők életkorán és a megtermékenyülési esélyein rugózott, azon senki, hogy ahol gond van, ott az esetek felében a férfinál van a probléma.
Nem elég, hogy hosszú órákat várunk, még akkor a bocsánat kérés helyett csapkodás és melegebb éghajlatra küldés is kijut az ember lányának? Kedves Praxis, kedves olvasók!   Sjanos én is rossz tapasztalatokat szereztem a magyar egészségügyben. Nem gondoltam volna, hogy egy…..
Virágosztás, krumpliosztás, sonkaosztás, karácsonyfaosztás, ingyenfesztivál, ingyenóriáskerék, kedvezményes mozijegy után most itt a legújabb ötlet: az almaosztás. Március 22-én, Rogán Antaltól szeretettel. Így lesz még két hét arra, hogy mindenkiben tudatosuljon, kinek legyen…..
Mária 2014.03.05 16:50:56
Az MSZP már kiküldte a húsvéti képeslapokat, úgyhogy a sonkához miért is lenne késő?

csepel.info/?p=32804

"Kampány van: a szocialisták előrehozták Jézus kereszthalálát és feltámadását - A választásokra tekintettel idén a március 3-án kezdődő hét közepére hozta előre a húsvéti ünnepeket a csepeli MSZP. A XXI. kerület 32 ezer postaládájának többségébe már megérkeztek a párt politikai üzenetével ellátott üdvözlőlapok – értesült a Csepel.info."
A Borsod megyei Kazincbarcikán nagy a szegénység, egyre többen kukáznak a túlélés érdekében. A problémával tisztában van a város szocialista polgármestere, Szitka Péter is, azonban szerinte a dolog nem csak szociális szempontból gond, hanem vizuálisan is. Azzal is érvelt a…..
Mária 2014.03.05 11:01:37
@Свобода:

"Arról nem is beszélve, hogy ezeket a nyilván roppant esztétikus ketreceket valószínűleg szimplán le fogják lakatolni. Aminek a feltöréséhez egy vasrúd és 30 mp szükséges"

Nem kell feltörni. Oda van tervezve a ketrec oldalára a létra :D
Mária 2014.03.05 11:04:02
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Bár elég aprók a betűk, de jól látom, hogy a kukatárolók reklámfelületként fognak szolgálni?"

Úgy érted, hogy a szemetek a szemetes ajtaján fogják magukat reklámozni?
Tisztelt Munkahelyi Terror!   Sokszor olvasom a blogot, és úgy gondoltam én is elküldöm a saját történetemet. Habár még csak tanuló vagyok (kereskedelem), de rendszeresen kell gyakorlatra járnom (2 hetente) az egyik nagy magyar lánc üzletébe. Nem mondhatom, hogy nem szeretem…..
A nyugati, benne a hazai média már azelőtt torzítva tálalta az USA és az Európai Unió befolyási övezetében élők számára a történteket, hogy a tüntetők kikényszerítették volna az elnöknek és pártjának visszavonulását. Irigylem azokat a politikusokat és…..
Mária 2014.03.04 17:47:05
@cellular:

"Azt azonban látni kell, hogy EU területről katona nem lépett be Ukrajna területére. Az oroszok meg nagy számban vannak jelen. "

Az oroszokat a Krími autonóm köztársaság kormánya HÍVTA be, megelőző jelleggel, a választóik egyetértésével. Nem kívánták tétlenül végignézni, ahogy az illegitim új ukrán kormány felheccelte tömeg náluk is törni-zúzni kezd.
A marketinges egyértelmúen divatszakma. Lassan már az általános iskolában marketingesnek készülnek a gyerekek, mert azt látják a filmekben - mert ez a sztereotípia - ,hogy a sikeres, kreatív ember, az legalább is marketinges. A képet azonban árnyalni kell, mert aki tényleg az…..
Mária 2014.03.04 15:40:37
@873ujr3rk:

Eredetiben:

"exceptio probat regulam in casibus non exceptis" = a kivétel bizonyítja a szabályt a nem kivételes esetekben

A mondás eredeti értelme az, hogy a kivételes esetek ismeretében lehet a szabályra következtetni és a szabályt alkalmazni lehet a kivételként fel nem sorolt esetekben. A jogelvet Cicero vezette be Lucius Cornelius Balbus védőbeszédében.
Mária 2014.03.04 17:10:09
@escargot:

Biztosan emlékszel erre a négy évvel ezelőtti történetre, amikor a Vodafone online marketingese a céges Twitteren osztott meg egy poént a T-Mobile leállás alatt, a Voda meg kirúgta, mert nem volt elég középszerű, és nem hagyta ki a magas labdát:

hvg.hu/napi_merites/20091210_vodafone_hungary_marketinges_t-mobile

webisztan.blog.hu/2009/12/09/interju_a_vodafone_tol_kirugott_marketingessel

Ez a másik sztori meg a napokban történt, és mindenki csak tippelget, hogy a Domino's Pizza online marketingese kezelte profi módon a hülye ügyfelet, vagy maga a cég online marketingese - netán az ügynöksége - volt az, aki a mókát kieszelte a megdugott pizzával és az ügyfél golyóira ragadt pepperoni szeletekkel:

gawker.com/dominos-replies-to-man-who-claims-he-burned-his-dick-f-1530601775

Lényeg a lényeg: az első történet nem történhetett volna meg, ha a Vodafone nem profi online marketingest alkalmaz, hanem valami agyonterhelt "all-in-one" marketingest.

A második történet se történhetett volna meg, mert egy agyonterhelt "all-in-one" marketingesnek se tudása, se ideje nem lett volna arra, hogy ilyen finomságokat kieszeljen, vagy profi módon kezeljen.
Mária 2014.03.04 17:20:59
@grigorij:

"Látott valaki valaha is olyan marketingtervet, mely nem arról szólt, hogy a megbízó, az alkalmazó terméke, szolgáltatása a világ legjobbja?"

Ezt a szlogent ismered?

"It tastes awful. And it works."

www.brandchannel.com/features_effect.asp?pf_id=345
(Fotó: blogSzolnok.hu) Emlékszik még valaki az Agrárszövetség – Nemzeti Agrár Pártra? És a Hazafias Választási Koalícióra, a Hazafias Népfront választási formációjára? Pedig mindkettő országos listát állított 1990-ben, sőt, előbbi megszerezte az összes listás szavazat…..
Ha Magyarország egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező hazai élelmiszerláncának dolgozója vagy  akkor vedd meg a lejárós szar dolgokat és dolgoz ingyen! Hol van annak a határa, hogy mit tehet meg a munkáltató az alkalmazottjával szemben. Micsoda jelenség az, hogy a főnök…..
Amikor elkezdtem ezt a blogot, azt terveztem saját felfedezéseim mentén írok majd társadalomról, gazdaságról, kultúráról, fejlődésről, fejlesztésről. Egy gyorsan fejlődő demokráciáról. Az élet felülírja a terveket. Nem jön át nekem a sajtóból, hogy Magyarországon…..
Mária 2014.03.03 12:41:16
@doktor.dikhed:

1. Oroszországnak nincsenek területi igényei Ukrajnával szemben, legalábbis eddig nem deklarált semmi ilyesmit. Tehát háború sincs, és nem is lesz.

2. Oroszország meg akarja tartani a gazdasági-politikai befolyását. Ez érthető. A Nyugat pedig meg akarja szerezni.

3. Ukrajnának jobb, ha Oroszország állítja helyre MOST a rendet, mint ha a kéksisakosok vonulnának be, MAJD KÉSŐBB, miután az egymásnak feszülő jómunkásemberek kölcsönösen lemészároltak egymás táborából pártízezer embert. Lásd délszláv háború, és az értelmetlenül meggyilkolt tömegek.

4. Arra nem lehet számítani, hogy a Nyugat tegyen MOST rendet, hiszen a Nyugat most éppen azon van, hogy egymás ellen hergelje a feleket.
Mária 2014.03.03 13:21:17
@R.T. Flakfizer:

"egy darab Janukovicspárti tüntetés nem volt (vagy számottevő nem volt). az emberek - úgy tűnik - elfogadták, vagy egyetértettek a helyzet alakulásával"

Ez pont ugyanaz a beteg logika, mint amikor azt mondják, hogy ha a megerőszakolt nő nem verette félholtra magát az aktus közben, akkor valójában élvezte.

*

"az orosz polgárok védelméről szóló mese az orosz propaganda,"

Ellenben a demokrácia védelméről szóló nyugati propaganda az nem mese. A nyugat soha nem az érdekeit érvényesíti, hanem szent eszméket védelmez. Ugye?

*

"nagyjából az elemzők (úgy értem, akiknek ez a dolguk, és nem te vagy én) megegyeznek abban, hogy itt az orosz befolyási övezet fenntartása, vagy kitágítása a cél"

Más elemzők meg abban egyeznek meg, hogy a Nyugat célja a felfordulással az volt, hogy a saját befolyását növelje. Hiszen a balhé akkor tört ki, amikor a demokratikusan megválasztott ukrán kormány feje bejelentette, hogy Ukrajna talán mégse akar az EU része lenni.

Szerinted az ukránoknak NINCS JOGUK ahhoz, hogy ne csatlakozzanak az EU-hoz? Ha nemet mondanak, akkor rájuk kell a fővárosukat gyújtatni?

*

"az oroszokat sokszor, sokan hívták segítségnek, ehhez tanulmányozd a kelet európai, ázsiai történelmet -> mindenhol paradicsomi állapotokat teremtettek és hagytak maguk után... pffff"

Bezzeg nekünk a Nyugat 56-ban az első szóra segített. Meg a délszláv háborúban is csak úgy rohant rendet tenni.

*

"és még azt hiszem, helyetted szívesebben beszélgetnék Zuzu Petals-szal, mert az ugyan fájdalmas, de mégis talán élmény, te viszont egyszerűen csak zsibbasztó vagy"

Te meg egy konzumidióta nyugatimádó buta ember vagy, aki lapostévére meg hagymás chipszre cserélte a józan eszét.
Mária 2014.03.03 14:12:19
@doktor.dikhed:

"Az orosz cél pedig, hogy ne veszítse el tengeri kijáratát,"

Ezt hogy érted? Oroszországnak tekintélyes hosszúságú tengerpartja van a Fekete-tengerre, katonai bázisokkal.
Szervezetlenség, kapkodás, stressz. Mintha ezek lennének a kulcsszavak. A beteg, tudva azt, hogy beteg, eleve nincs a legnyugodtabb állapotban. Minden poénkodás és irónia ellenére rengeteg olyan inger ért az elmúlt hetekben, ami elgondolkodtatott.Nem, nem egy poszt fogja megoldani a…..
Mária 2014.03.03 12:30:07
@Tempus-Anh:

"Freud írt ilyeneket anno, de róla legalább tudjuk, hogy rendszeres kokainfogyasztó volt."

Senki nem állította, hogy a poszter nem él tudatmódosító szerekkel :DDD

Ilyeneket nem lehet tiszta tudattal leírni:

"Nemrég hallottam egy előadást. Az élesztőről szólt, arról, hogy stressz, baj esetén a molekulák összefognak - és ugyan így viselkednek az emberek is. Legalább mi tartsunk össze."
A Városmajor utcában jártam, egy másfél órás megbeszélés után, s egy félórás dugó előtt. Hirtelen nagyon éhes lettem. A zsebemben, összeszámoltam, 180 forint, előttem nem sokkal pedig a Budai Pékség. Kis boltnak tűnt, biztos voltam benne, hogy nem tudok majd kártyával…..
Mária 2014.03.02 18:30:39
@Nick Leeson:

Én a pékség helyében nem lennék szívesen így, hogy a kedves poszter címlapon hívta fel rájuk a NAV figyelmét.

Most majd figyelhetik, hogy melyik kiskutyaszemekkel potya sütiért esedező vevőjükről derül ki, hogy valójában egy ellenőr :)
Mária 2014.03.03 10:21:22
@ton-ton:

"Szerintem meg nyilván annyit ütött be a gépbe, amennyit kapott a vevőtől....(én így tettem volna)"

Hát végül is "leakciózhatta" azt a darab sütit, arra hivatkozva, hogy megsérült, kettétört a szállítás vagy a pakolás közben.

De üzleti modellt építeni arra, hogy PAPÍRON selejtet árulsz, ez nem igazán nyereséges dolog. Márpedig a témában igencsak tájékozatlan posztoló éppen üzleti modellként ajánlgatta a módszert.

Másként nem hiszem, hogy meg tudta oldani a dolgot, csak úgy, hogy vagy értékcsökkent áruként adta, vagy be se ütötte a kasszába. Hiszen az eladótérbe került áru minden egyes darabja le kell, hogy legyen papírozva.

Olyan (elvileg!) nincs, hogy számolatlanul jön be a süti a boltba, és annyit osztogat el belőle a kereskedő, és olyan áron, ahogy jónak látja, adót meg annyit fizet be utána, amennyit gondol.