Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zozo2001hu

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog Lemondott Steve Jobs 2011.08.25 06:21:00
"Eljött a nap" - írta 35 év után a vezér, majd lemondott az Apple vezetői pozíciójáról és átadta azt Tim Cooknak. Információk szerint Jobs utolsó CEO-ként töltött napját a vállalat központjában töltötte, és bár gyengének tűnt, aktívan végezte feladatait, mint…..
Az utóbbi hónapok egyik legszórakoztatóbb peres eljárása zajlik a két cég között. Kezdődött ugye azzal, hogy az Apple piacra dobott néhány újszerű terméket, például az iPhone-t és az iPadet, amik valamilyen módon megújították a kategóriájukat, hatottak azokra. Ezután a…..
Ha lehet hinni a pletykáknak, az Apple újfajta ssd-t rakhat a következő Airbe, ami minden szempontból fejlettebb a jelenleginél. A Macotakara.jp beszámolója szerint az új NAND flash csipek 19 nanométeres gyártástechnológiával készülnek és ahelyett, hogy a bevált mSATA…..
Igen, tudom, hogy már a múlt héten kijött a Marketre is a játék a Getjar marketje után, de gondoltam kiteszem hírnek, hátha valaki - velem együtt - lemaradt volna róla.  Tehát, tölthető az Android Marketről a játék, az eredeti és nem a klón. Az ára 1$, de ennyit szerintem…..
Aki nem hiszi, járjon utána. Olyan áron vágják utánad a telefont több konstrukcióban is, hogy az agyam eldobom. Példának okáért: a jelenlegi csomagom (Média Mánia S) + 2 év hűség kombóval kemény 33 ezer forintért vihetném haza a Google jelenlegi csúcsmodelljét. Sírok. Ilyen…..
Nem is olyan rég ígérte a HTC, hogy akkor mégis lesz Gingerbread a lassan kiöregedő, de egykor olyan délcegen vágtató csatalóra, a Desire-re. És lőn, a HTC UK máris arról nyilatkozik a Facebookon, hogy nagyban folynak a tesztek, továbbá égre-földre esküszik, hogy haladnak,…..
Beugrottam ma az XMS-be, felmarkoltam Handrás mobilját és nyomogattam egy ideig, hogy megismerjem minden mocskos kis titkát. Rövid kis videó a teljesség igénye nélkül: ..
Appleblog Heti Apple-csaj 2011.06.01 18:37:00
Lehet most pörögni azon, hogy kedveljük-e, vagy sem, sőt, még azon is, hogy van-e egyáltalán létjogosultsága a szórakoztatóiparban a Való Világnak, vagy inkább albán operaközvetítésekkel kéne kitölteni a műsoridőt, de attól még Gigi közel fél éven keresztül…..
Olvashatunk pár érdekességet Philip Elmer-DeWitt picit egyoldalúra sikerült posztjában, az Android Market és az AppStore összehasonlítása van újra napirenden. Főleg azért, mert a Distimo piackutató állítása szerint a Google online üzlete méretben megelőzi az AppStore-t, akár…..
Appdroid Google Music Béta 2011.05.22 18:41:00
Zene + felhő + android. Ennyi a recept, ebből áll a Google új zenei szolgáltatása, a Google Music. Már elkezdték csepegtetni kifelé a meghívókat, ez a videó pedig egy gyors demonstráció arról, hogy mit is tud a dolog. Sajnos egyelőre még csak amerikából megy rendesen a…..
Főleg, hogy eddig sem követett. Csak jött velünk, és rögzített néhány pozíciót, meg wifi-routert, az Apple azonban kiadta az iOS 4.3.3-as verzióját, ami pontosan ezt a bugot javítja. A készülék ugyan továbbra is jegyzetel, miközben sétálunk, ám csak egy hétig, és az adatokat…..
Május 1-gyel a T-Mobile leszállította az iPhone 4-esek árát, lássuk, mennyivel: Olcsóbbak lettet a feltöltőkártyás konstrukcióban kapható készülékek is, az eredeti 185 990 (16 gigabájt) és 219 990 forint (32 gigabájt) helyett 179 990 és 209 990 forint az iPhone-ok…..
Appdroid Appteszt: speedtest 2011.04.20 10:14:00
A speedtest voltaképpen egy roppant egyszerű alkalmazás, ami ugyanazt csinálja, mint a netes nagy testvére: megméri a le- és a feltöltési sebességünket a legközelebbi szervere segítségével. Sőt, mi több, még ízlésesen el is raktározza az eredményeket, hogy később vissza…..
Eljött ez is, az Apple bíróságon próbálja bizonyítani, hogy a dél-koreai gyártó úgy ért el sikereket az okosmobil és a tabletpiacon, hogy az iPhone-t és az iPadet másolta. Steve Jobs cége szerint fénymásolták dizájnt és a felhasználás módját is, előbbit elég könnyű…..
zozo2001hu 2011.04.19 12:31:38
gborz és csabi: előre mondom peace nem szeretnék flame-et generálni lerágott csont, sőt most a hőn szeretett MBP 13" notimról írom ezeket a sorokat. :)

Említitek ezt a felhasználói élmény és lag dolgot az android termékekkel kapcsolatban, valóban vannak apróbb akadások az animációkban, elismerem nem mindenben olyan gördülékeny mint az iOS. Viszont ezt leszámítva vannak olyan emberek köztük én is, akit jobban érdekel egy adott rendszer funkcionalitása, sokrétűsége és használhatósága, felhasználói, ne adj isten rendszergazdai szemmel.

Számomra pl. sokkal nagyobb szabadságot nyújt az android mint az iOS. Mondok pár példát bár bizonyára ez is lerágott csont lesz.

Hozzáférek a memóriakártya filerendszeréhez, kvázi pendriveként tudom használni az eszközt.

Azt másolok rá amit akarok, pl. megnézem rajta kedvenc sorozatom divx/xvid/x264 formátumban, srt sub feliratfile-al együtt. Ideális erre egy rockplayer lejátszó.

Nincs szükség az eszköz használatakor segédprogramra pl. iTunes. Egy új beüzemeléskor mindössze egy netkapcsolatra és egy google account-ra van szükség.

Ha eszközt cserélek akkor az új eszközre automatikusan letöltődnek a korábbi alkalmazások és beállítások a google account megadása után.

Teljesen gördülékeny az együttműködés az összes INGYENES google szolgáltatással (gmail, calendar, reader, maps stb. stb.)

Számítógépen beloginolok a google account-al és webes felületen is akár menedzselhetem az alkalmazásaimat. Valami megtetszik a webes marketen install és már töltődik is a telefonra az alkalmazás.

Ugyan nincs fizetős market még, de így is ami kellett nekem a mindennapok során megtaláltam méghozzá ingyenes változatban.

Játékok is a legtöbb ingyenes pl. Angry Birds összes, mindössze néha feltűnik egy reklám banner.

Android 3 Honeycomb:

A telefonos android után a tabletekre írt rendszer is megállja a helyét, azt vegyétek figyelembe, hogy ez az első verzió, tehát számos optimalizáció és finomítás kell még, ezt tudja a google is. Májusban szerintem kijön egy 3.1 frissítés.

Sokkal inkább hasonlít a rendszer funkcionalitása egy igazi pc oprendszerhez, mintsem az iOS.

Pár példa ami tetszik benne: valódi multitasking, értesítési terület, task manager, menubar.

Szóval nekem egy tablet esetében pl. fontosabb az, hogy böngészés közben lássam a jobb alsó sarokban az értesítéseket (pl. chat, mail, market, twitter, facebook, torrent stb.), illetve meg tudjam nézni kedvenc sorozatom aktuális epizódját magyar felirattal a készülék SD kártyájáról, mintsem, hogy késik és laggol valamelyest elforgatáskor a GUI.

Picit hosszú volt a comment sorry, remélem átment, hogy nekem a funkcionalitás és a szabadság a szempont.
zozo2001hu 2011.04.19 14:39:20
@Ulkesh: Nézd teljesen nyilvánvaló, hogy az életben nem fogjuk meggyőzni egymást, de hiszen egyáltalán nem is ez a célom.

Korábbi hozzászólásomban pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy különböző preferenciák szerint dönt mindenki a saját ízlése szerint.

És pusztán amiatt leírni egy rendszert, hogy éppen hogy rotál egy ablakot eléggé felszínes döntés, bár kétségkívül ez is egy megfogalmazott kritika és szempont.

A lényeg, hogy van választási lehetőség, többféle rendszer közül választhat a kedves user.

Hidd el nem lenne senkinek sem jó, ha egyetlen cég, egyetlen vezetője, egyetlen rendszere döntené el, hogy neked mit kell használni nap mint nap és nem lenne az embereknek szabad választási lehetősége. ;)
Mégis lesz idén iPhone 5, szerintem a fehér modellt fogják így hívni, és a közelgő premier egyben magyarázatot ad arra is, hogy miért csúszik év végére, 2012 elejére a teljesen új telefon piacra dobása: valószínűleg olyan erőforrásokat emésztett fel a fehér szín…..
Annyi vélt és valós felmondásról hallottunk, hát itt egy sokkal örömtelibb lehetőség: Woz azt állította a Reutersnek, hogy megfontolná, visszamenjen-e az Apple-höz. Persze azzal együtt, hogy Woz egy szerethető kütyümániás és tehetséges mérnök, aki Segway-jel megy vécére is,…..
A Digitimes szerint az Apple 2,4-2,6 millió iPad 2-t szállított le március hónapban, ami ugye nem azt jelenti, hogy a termékre ekkora az érdeklődés: mindenhol óriási, több hetes hiány alakult ki, de a gyártósorok egyszerűen nem bírják követni az eseményeket.Hadd éljek egy…..
Szóval az úgy volt tisztelt bíróság, hogy tegnap, életemben először „süteményt” sütöttem. Ez idáig sem édes, sem sós sütivel nem próbálkoztam, de mivel tegnap többféle apropója is volt a dolognak, gondoltam egy életem, egy halálom, én ezt bizony megpróbálom. A…..
Appdroid Android a boncasztalon 2011.04.04 07:30:00
Egy gyors infógrafika arról, hogyan is néz ki az android rendszer, tetőtől talpig, pincétől padlásig. Kemény, mi?..
Az Apple a Mac OS X 10.7 egy újabb fejlesztői verzióját adta ki tegnap, ami azonban továbbra sincs Gold Master állapotban. Ez azt jelenti, hogy a most bemutatott rendszer távol van még a megjelenéstől, amit egyébként az is bizonyít, hogy az Apple egy rakás figyelmeztetést adott az…..
Az Arworks egyik vezetője írt nekünk, hogy felhívja a figyelmünket egy videóra, amiben a cég egyik termékét mutatják be. Lényegében egy olyan augmented reality alkalmazásról van szó, ami nem látható dolgokat varázsol elénk (még jó, hiszen erről szól a technológia). A program…..
Ígértem nektek, hogy felpakolom az Andrássy úti iStyle-ban felvett videót az iPad 2 launch-ról. A videó nagyjából 19:00-kor indul, ez történik a boltban, amíg kint az emberek csak annyit érzékelnek, hogy beindul a zene, és lehullanak a paravánok:..
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
Appdroid 12 perc Galaxy Tab 10.1 2011.03.15 07:30:00
12 percnyi tömör gyönyör a Samsung új, Honeycomb alapú zászlóshajójával. Minden teszter álma, igaz? Na, az Android HD nevű oldalnál ez nem csak álom, mert sikerült szerezniük tesztelésre egyet az új Galaxy Tabból. És ha már így tettek, egy natúr cikk helyett inkább csináltak…..