Regisztráció Blogot indítok
Adatok
venyercsan

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
üzenet haza megjegyzés(ek) 3 2010.08.04 00:27:00
Képeket a picasara fogok feltölteni; ennek elérhetőségéről kéretik e-mailben érdeklődni, és elküldöm a linket.A blog szerkesztése nekem nehézkes, ezért ide csak egy képet töltöttem fel a Compostelába történő megérkezésünk napjához, lehet, hogy később még rakok fel, de…..
Hajnalban már ki van irva a mi repülőnk is, de a 6:40 helyett hét órás indulással. Nem baj csak menjen. :)Veszünk jegyet a csomagnak, és bejelentkezünk. Itt már látszik, hogy hétkor nem indul a repülő. Bizony hét óra után engednek minket a repülőre. A személyzetre kellett…..
Nehéz éjszaka, rövid ágy, ráadásul az is imbolyog. És innen is korán reggel kell elhúzni a csíkot. Hát ennek már sose lesz vége??Korán, kb fél nyolckor érkeztünk Párizsba. A pályaudvaron egy felálított standnál információ. Ingyen térkép a túristáknak. Kérdik hova akarunk…..
Reggel még egy utolsó reggeli a menyország bárban, majd a szobában hamar rádöbbentünk, hogy kb tíz percünk van összepakolni.Csak úgy füstölt a kezünk. Már mindketten mennénk haza. Gyors kijelentkezés, majd irány a vasútállomás. Szerencsére Ádámka nagyon ügyesen választott…..
Reggel ízletes reggeli a menyország éttermében, majd ismét nyakunkba vettük a várost.És bizony még mára is jutott látnivaló. Megnéztük a katedrális múzeumát; jó kiállítás volt; kár lett volna kihagyni. Sikerült úgy időzíteni, hogy nyitva legyenek a templomok, így a tegnap…..
Reggel innen is hamar kidobtak minket. De jó még így a vegén egy kis szurka. De ez már hidegen hagy :) Innen négyesben mentünk a vonatállomásra. Misiéknek nagyon hamar indult vonatuk; ők innen még mentek tovább portugáliába. Gyors búcsú, s igéret, hogy majd otthon azért még…..
Reggel a megbeszelt helyen talalkoztunk Leaval, Misivel. Reggeli kavezas utan fogtunk egy "taxit". itt vannak olyan hivatalosan mukodo soforok, aki nem taxioraval, hanem elore megbeszelt /nem alku targya/ aron elvisz. Visszamentunk Compostellaba.Elmentunk egy zarandokszallasra, mivel csak…..
Borzaszto ejszaka volt. Ha elalszom, mar nem zavar a horkolas, de elalvas elott... Harom ember kanonban horkolt; mintha valami "ki tud hangosabban" versenyre keszulnenek.Reggel elhagytuk a szallast, es atmentunk egy masikra, ami majdnem ugyanannyiba kerult, de itt ketten voltunk egy…..
Reggel kijelentkeztunk a szallodabol, de lefoglaltunk meg ket napot. Irany a vonatallomas.Megvettuk a vonatjegyeket. 07.28-an reggel 9 korul indul a vonat, es este kilenc korul erkezik a vegallomasara, ahol egy 22:00 korul indulo halokocsis vonatra kell atszallni; ez 29-en reggel 7 korul erkezik…..
Az ember ugy erzi, ahogy fogy a cel elereseig az ut, ugy lehet egyre konnyelmubb. Reggel ugy keltem, hogy ma mar semmi sem allithat meg, es ez egy boldog nap lesz. Haat...Mikor kikeletem az agybol, majdnem osszerogytam; a labamon ujabb vizholyag szeru valami kepzodott. kis osszpontositas utan…..
Ezen a napon aztan tenyleg nem tortent semmi. A szokasos gyaloglas. Viszont a cel elerheto kozelsegbe kerult. Estere megint sikerult kifogni egy ketagyas szobat, kadas furdoszobaval. MEG 18 KILOMETER!!!!!..
Reggel meg megneztuk a kapolnat, aztan tovabballtunk. Ma erdekes ismerosre tettunk szert. Az eddigi magyarok 99 szazaleka (akikkel utunk soran osszefutottunk) kulfoldon el.A mai ismeros egy angol ferfi volt. Tort magyarsaggal elmondta, hogy o 30 evig hollandiaban lakott, de mar joideje…..
Ez a szallas is koran kidobos, igy hamar keltunk, s szedtuk a satorfankat. Itt is Para mindenutt. Az erdei ut utan beertunk egy helyre, ami ugy nezett ki, mint egy ifjusagi tabor. Egy terembol allo nagy epuletek rengeteg aggyal jobbra balra. A termek utan volt egy kavezo, itt megalltunk. Olyan volt…..
Reggel ismet koran keles; koran indulas. Egyre tobb a csoport, egyre tobb a fiatal; iskolas csoportok, anyukak, apukak kisgyerekkel; es egyre tobb a szemet!700 km-en keresztul nem volt annyi szemet az ut mellett, mint itt. Hamar Ligondeba ertunk; itt ismet osszefutottunk a japan fotossal. Azt mondta…..
Az ejszaka negyagyas szobaban telt. Szobatarsaink ismeros mexikoiak voltak. Ok reggel szep csendben tavoztak (persze nem az elok sorabol), igy ki tudtuk aludni magunkat. A magaslati levego miatt nagy volt reggel a para, es csak lassan szallt fol, igy minden nagyon nyirkos volt, a latotavolsag is…..
Reggel orultunk, hogy nem a szabad eg melett dontottunk, ugyanis esett az eso. Mikor felkeltunk, mar szinte senki nem volt ott. Rohogtunk is rajtuk, mire mi indultunk, mar elaltt. Itt ket ut kozul lehetett valasztani. A rovidebb melett dontottunk, bar azt mondtak, hogy ez sokkal nehezebb a fel-le…..
Reggel szivem szerint lelottem volna a ket idiota ir fickot. Ezek meg eletukben nem lattak kilincset???? Ha husszor nem csaptak be az ajtot, egyszer se. Edesanya szerint barmok. :)) Ezek utan viszonylag /magunkhoz kepest NAGYON/ hamar felkeltunk, s elindultunk. Utkozben megin osszefutottunk a ket…..
Reggel mindenki hamar elhuzta a csikot. Becsuktam a spalettat, lekapcsoltam a villanyt, es aludtunk meg kb ket orat. Gyors teakeszites, majd keves ut utan, egy pihenohelynel reggeli. Itt elhaladtak mellettunk a tegnapi koreaiak. Megnyugodtunk, hogy egyutt mennek, bar eleg szotlanul, rideg…..
Ezt a szallast fel nyolcig el kellett hagyni. A varosbol kivezeto uton nem talaltunk jelzest, ezert gyorsan csatlakoztunk egy lengyel srachoz.O sem talalta a kiutat, ogy elkezdtunk kovetni egy biztos leptekkel halado amerikait. O tudott spanyolul, igy ez mar jo valasztasnak bizonyult. Mikor mar…..
reggel innen sem dobtak ki. Szeretem az ilyen szallasokat. Bar itt legalabb huszan voltunk a szobaban. Egyre tobb a fiatal spanyol. Ha biciklivel mesz minimum 200 km-t kell megtenned, gyalog minimum 100-at. ezert innen egyre tobb az, aki csak azert megy, hogy meglegyen rola a papirja.Delutan egy…..
üzenet haza megjegyzes(ek) 2 2010.07.12 11:23:00
Azt gondoltam, ha megvan az Ut fele, utana mar konnyebb lesz. Tevedtem.Ugy erzem az elso 400 km a kirandulas, es most kezdodik A zarandoklat. A vizholyagok egyre rosszabb helyen jelennek meg. Az egyiket leragasztottam, erre kinott a ragaszto alol. Meg nagyobb ragasztast tettem ra, de ez alol is…..
Ma is rovid tav van betervezve termeszetesen ma sem jott ossze. Ma elertuk Cruz de Ferro-t ez az Ut legmagasabb es -allitolag- egyik legjelentosebb pontja. Ez egy kereszt egy hegy tetejen. Ide kell felhoznod egy kovet es rairni azt ami a gondod, problemad; a kovet radobod a kohalomra, es ezzel…..
Reggel -magunkhoz kepest- koran indultunk, mivel Misi reggel mar indulasra keszen vart minket.Ez az elso nap, mikor az Utbol nem teszunk meg 20 km-t. Bar mentsegunkre legyen mondva, hogy Astorgaban eleg sokat setaltunk, megneztuk a varost, a katedralist, stb, ugyhogy azert a napi husz megvolt.…..
Ma nehezen indultunk. Keves seta utan hatraneztem, es nem hittem a szememnek. Misi jott, de egyedul. Eloszor is nem ertettem, hogy hogy lehet mogottunk, hiszen ok ugy mentek, hogy porzott utanuk az ut; aztan az is fura volt, hogy egyedul jon. Elmeselte, hogy volt egy kis nezetelteresuk, es most ugy…..