Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yardbirds

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1912. Atlantic City. A híres Boardwalk, vagyis korzó. (Photoshoppal színezett és feljavított kép. Stennesrc munkája)..
Egy matuzsálemi korú fát próbáltak titokban kivágni Kínában, de a 700 éves, 30 méter hosszú és 2.4 méter átmérőjű fával már nem bírt el a daru - felborult és lerombolt egy házat is. Egy helyi korrekt fakereskedő a munkásaival titokban (!) kivágott egy…..
Emberbaráti lépés, ráadásul jól is jön a paphiánnyal küzdő felekezetben. Segítő kezet nyújt a katolikus egyház a MÁV-nál elbocsátással fenyegetett szoknyás kalauzoknak. Az Index írta meg, hogy az elviselhetetlen forróságban több kalauz szoknyában ment dolgozni a Keleti…..
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
Az imperialista sajtóban megjelent állításokkal szemben a Népi Koreában igenis kiváló az egészségügyi ellátás, s a párt gondját viseli fogyatékkal élő honfitársainak is, mi valóban "senkit nem hagyunk az út szélén", ellentétben a kapitalizmus egészségügyi…..
Visszatérő olvasóink, elvtársaink tudják, hogy mily fontos egy közösség, ország, nép vezetőinek helyes megválasztása, mint ahogyan az a Népi Koreában is történik. Mi itt ebben a virágzó népi demokráciában megbecsüljük elődeinket, szüleinket, és ezért is tartjuk helyesnek,…..
yardbirds 2012.12.27 16:02:00
Tisztelt eltársak, mindenki előtt ismert, hogy az ellenség füle mindenhová beteszi a lábát, nagyon fontos a titoktartás, semmi adatot ki nem adni, akár életünk árán sem. Aki nem tartja ehhez magát, ne csodálkozzon, ha felhangzik a „kertitörpe takarodj!”. A sajtótájékoztatón elvárt titoktartás alábbi iskolapéldáját a kiváló Píjjártó Széter szolgáltatja, Kim Dzsong Un eltárs könnyekkel szemében szokta esténként olvasgatni.

- Üdvözlöm a sajtót, nagyon örülök, hogy látom önöket, feltett kérdéseikre megpróbálok legjobb tudásom szerint a legpontosabb válaszokat adni. Ránk senki sem állíthatja, hogy hiteltelenek vagyunk, mint apró ellenzékünk, akik jelszava: ha nem kérdezel nem is motyogok ordas hazugságokat. Tessék, parancsoljanak.
- Kérem szóvivő úr, Szeretett Vezetőnk ma dolgozik?
- Egy Vezető mindig dolgozik, kivéve persze, ha netán nyaral, és nem tartózkodik az országban. Persze akkor is bármikor elérhető.
- Tehát dolgozik?
- Igen, és egyáltalán nem túlzok, ha azt mondom: erős válla szinte roskadozik a feladatok, szeretett Hazánk felemelésének unortodox súlya alatt.
- Tehát akkor itt van?
- Bizonyára, amennyiben az ország érdekei ezt úgy kívánják, természetesen.
- És úgy kívánják az ország érdekei?
- Már hogy?
- Már hogy itt legyen, azaz itt tartózkodik Szeretett Vezetőnk jelen pillanatban, itt a hivatalában? Igen, vagy nem?
- Nyilván itt van, ha a helyzet azt indokolja.
- És azt indokolja a helyzet?
- Sem cáfolni, sem megerősíteni nincs felhatalmazásom, hogy helyzet van. Miért lenne? Ez egyszerűen légből kapott, nyilván ellenségeink terjesztik.
- Esetleg külföldön tartózkodik?
- Ugyan, hiszen kerekperec megmondtam, hogy akár itt is lehet.
- Biztos?
- Hát persze, a sajtó, a TV-k képernyője előtt sem mondhatok mást, ha öt perce találkoztam volna vele, egész biztosan ott találom a helyén, ahol szeretett Hazánk felemelésének mikéntjén fáradozik.
- Tehát itt van? Igen, vagy nem? Mondjon már egy igent vagy nemet.
- Nemigen.
- És a helyettese, az Elnök úr, az itt van?
- Hát hol lehetne máshol? Természetesen itt. Ám annak a lehetőségét sem zárnám ki, hogy esetleg a pártszékházban, a Belügyminisztériumban, vagy útközben. Vagy a szakszervezetekkel, esetleg a tanárokkal tárgyal. Vagy az egészségügyiekkel.
- És itt tárgyal?
- Természetesen tárgyalhatna akár itt is.
- És természetesen itt tárgyal akár?
- Folyton sumák módon be akar ugratni. Ha itt találkozik a szakszervezetekkel, akkor miért is lenne máshol?
- És itt találkozik?
- Egészen biztosan itt. Erre kategorikusan rámutathatok. Vagy talán a Szakszervezeti Központban, vagy a...
- Kocsmában?
- Ezt kategorikusan visszautasítom. Szégyellhetné magát! Én mindent megteszek, hogy korrekt, nyílt válaszokkal segítsem a sajtó munkáját, és akkor ezt engedi meg magának. Mindenki tudja, nekünk a pontos, korrekt tájékoztatás az ismertetőjegyünk, már az előtt sok verzióban beszámolunk az ország fontosabb eseményeiről, mielőtt egyáltalán valami is történne.
- Tehát szégyelljem magam?
- Igen!
- Ni! Hogy kivágott egy igent! Nemet is tud?
- Nem.
- A Búsuló Juhászban nem lehetnek? Már ha a helyzet azt indokolja?
- Nem szeretnénk, ha bárkinél kétely támadhatna Szeretett Vezetőnk hollétével kapcsolatosan, a Búsuló Juhász teljesen kizárt. Mit keresnének egy kültelki kocsmában?
- Mondjuk helyzetet. Ami nincs.
- Biztosíthatom, hogy még a közelében sem vannak, főként, ha nem jártak arra.
- Megerősíti tehát, hogy nincsenek ott?
- Természetesen, hiszen nemrég mondtam, hogy akár itt is lehetnek.
- Na jó, terítek. A Búsuló Juhászból jövök, ott iszogatnak a balcsúti edzőmérkőzés után a különteremben, hallottam az éneküket.
- Ez egyszerűen rossz ízű szenzációhajhászás, ami nem járul hozzá, hogy a helyzetet a megfelelő perspektívába helyezze. Egyébként pedig sosem énekelnek, higgye el.
- Tehát mégis van helyzet esetleg?
- Mi azt sosem tagadtuk. Ének nincs.
- Igaz, nem ének, kornyikálás. Azt hiszem jól bepálinkáztak.
- Ezt kategorikusan cáfolom, én írtam össze Szeretett Vezetőnk mai kötelezettségeit, pálinkázás meg kornyikálás nem szerepel benne.
- Edzőmérkőzés?
- Csakis rengeteg felemelő kötelezettség.
- Mondom, ott isznak.
- Mind Szeretett Vezetőnknek, mind jobb kezének, az Elnök úrnak legalábbis annyira alkotmányos joga lenne pálinkát inni, mint mondjuk magának. Semmi konkrétum nem igazolja az állításait. Felszólítom, hogy ezt a rossz ízű blöfföt azonnal vonja vissza és kérjen bocsánatot!
- Igen? Akkor jöjjön velem a Búsuló Juhászba, és saját szemével láthatja őket.
- Most egyáltalán nem mozdulhatok innét, mert a sajtót kell tájékoztatnom, másrészt mint már többször határozottan kijelentettem itt vannak, tehát hogy lehetnének ott?
- Tehát biztosan itt vannak? Nahát!
- Bárhol is vannak, arra mérget vehet, hogy a jó ízlés szabályai szerint viselkednek, se pálinka, se ének, és Hazánk gondjain törik a fejüket.
- Tehát itt vannak?
- Itt vannak, ez egészen biztos, hogy itt. Esetleg a kihelyezett harcállásponton.
- Az ott van Balcsúton, a Nagyvezér Stadionban?
- Dehogy.
- Esetleg a kihelyezett harcálláspont a Búsuló Juhász?
- Nem, hát hogy lehetne harcolni egy kocsmában?
- Kornyikálva. Tehát ott vannak? Igen vagy nem?
- Nem tudom megerősíteni, hogy ott lennének, hiszen lehetnének természetesen itt is.
- Lehetnének? Itt vannak, most jöttek be a kapun. Dülöngélnek, az Elnök úr beleesett a pálmakosárba.
- Az teljesen kizárt. Ha mégis beleesne, az a nemzetközi mértékkel mérhető parlamenti demokráciaerősítő sikereiből semmit sem vonna le. És látja ugye, mondtam többször is, hogy itt vannak. Maga meg erősködött, hogy a Búsuló Juhászban. Látja, látja. Az pedig hogy dülöngélnek, meg beleesett, az egyszerűen fikció.
- Odaenged hozzá?
- Egy szóval sem mondtam, hogy szeretné, ha honmentő munkája közben zaklatná. Köszönöm figyelmüket, remélem sikerült minden kérdésükre kimerítő választ adnom, jó éjszakát kívánok!
yardbirds blogja Kiküldetésben 2010.01.30 20:18:39
- Szia!- Szia kicsi!- Engem nem kicsinek hívnak, én Hajnalka vagyok, és négy éves leszek.- Á, dehogy. Hajnalka én vagyok.- Nem, mert te öreg vagy és csúnya, te nem lehetsz Hajnalka!- Ez igaz, tulajdonképen vicceltem, Tibornak hívnak, illetve Tibor bácsinak. És ötven éve voltam négy…..