Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beavereater [AT]

0 bejegyzést írt és 1453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez...
A klónok háborúja az A klónok támadása lenne, gondolom, ha már film és eposz, bár ugye animációs tévésorozat van/volt Klónok háborúja címmel, csak az nem film és nem eposz. ..
beavereater [AT] 2018.02.27 13:31:10
@BüdösBohóc: inkabb ne ajanlgass neki snack-et, tegnap megneztem a 2018-as sorozat ajanlojat, az a haskorfogat... haaaat, nem egeszseges, ha igy folytatja, nem lesz ott Bubu erettsegi bizonyitvany osztasan... :(
(csak jo szandekbol szolok...)
           Írország népe ma óriási többséggel beemelte az ország 78 éves alkotmányába a melegházasság intézményét. Az ország egészségügy minisztere, az Európai Néppárthoz tartozó Fine Gael tagja azt nyilatkozta: "Mindig egyenlő polgár akartam lenni. Ma az lettem".…..
beavereater [AT] 2015.05.24 22:42:36
@mavo: ha Bencsik KEEC Nagy vilag regattaja gondolsz, akkor csak jelzem, hogy szemermetlen nyulasa a harom-negy evvel korabban megjelent Ender's Game-nek. Ugyhogy nem igeretes scifi volt, hanem csak egy kozepes masolat.
beavereater [AT] 2015.05.25 02:06:13
@alte trottel: Az is hatassal volt ra.
beavereater [AT] 2015.05.25 02:07:30
@mavo: Mi koze a magyarorszagi megjelenesnek a dologhoz? Nem is beszelve a masok altal mar emlitett utolso csillagharcosrol, ami szinten elobb ment a magyar mozikban, mint hogy a keec megjelent.
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
Amikor az ember úgy dönt, külföldön folytatja az életét, hirtelen rengeteg teendő szakad rá, ügyintézések garmadája. A mai posztban megpróbáltam összeszedni, melyek a legfontosabb elintéznivalók mielőtt elindulunk – ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan egészítsétek ki.…..
Nehéz mit írni a mai poszt elé, hiszen egyfelől elég lenne annyi, hogy Hinta, másfelől viszont arra kérnék mindenkit, mielőtt nekiáll kommentelni, olvassa el a posztot. Nem csak azért, mert így illik, hanem azért is, mert szerintem érdekes és árnyalja is a blog egyik állandó…..
beavereater [AT] 2014.11.10 18:32:05
@QUERCUS: "Mert ha a nők csak egy szerencsétlen faszt látnak benned, akkor nem azon kezdenek el gondolkodni, mit tudnának kezdeni veled, hanem azon, hol találnának rád való kotont."

Ez olyan jo, hogy matol en mondtam :D
beavereater [AT] 2014.11.11 08:55:47
@feketeöves chemtrail-figyelő: senkit sem erdekel, hogy vegan vagy, vagy eppen hatszinen harapod az elo marhat (na jo, ez utobbi esetben elvisznek allatkinzasert ;) ). Mondjuk ha elkezded a kornyezeted baszogatni mint egy atlagos agressziv vegan hitterito, akkor veged.
beavereater [AT] 2014.11.11 08:55:48
@Th's child: marpedig beszelj nyugodtan egy orvossal, aki heti rendszeresseggel 10 uveg sort megiszik, az bizony alkoholbeteg. Ugyanis nem csak az addikt, aki a sajat hanyasaban fekszik minden nap reszegen. Akinek "igenye van" a rendszeres alkoholfogyasztasra, az bizony fuggo. Azaz alkoholista. (Nagyjabol a magyar nepesseg 20-25%-a, egyebkent).
Ma ismét gasztronapot tartunk, viszont nem főzünk, hanem Christine segítségével átfutjuk a boltok kínálatát, és kiderül, hogy nagyon sok minden pótolható, ha valakinek a hazai ízek hiányoznak. Ráadásul a helyi ételek között is akad olyan, ami erősen hasonlít egyes magyar…..
beavereater [AT] 2014.06.14 15:22:11
@Muscari: bar nem engem kerdeztel, de a rootolas miatt nem fut a mobilbank. Soha, de tenyleg soha ne mobilbankolj rootolt keszulekrol. Meg internetes felulettel sem. Egyaltalan, a root-olt keszulek nagyon nem oke, biztonsagi szempontbol...
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
beavereater [AT] 2014.05.16 12:28:24
@sas70: Epp ez a lenyeg. Az alkalmazkodokepes orszagok alkalmazkodokepes lakoikkal megmaradnak, a tobbiek kipusztulnak. Ezt hivjak evolucionak.
Ajanlanam meg a magyarok figyelmebe az alabbi mondast: aki allandoan a multba nez, seggel elore meg a jovobe.

A fiadnak sok sikert, inkabb batoritsd. Hidd el, neki is jobb lesz, mert normalis elete lesz, meg neked is jobb lesz, mert idos korodban tud tamogatni. Engem is batoritottak a szuleim, azt mondtak: nem akarjak ugyanazt mondani nekem, amit mar az o nagyszuleiknek is mondtak: majd a gyerekeidnek kicsit jobb lesz.
Mindenkinek egy elete van, nem tul hosszu, nem szabad elcseszni egy cezaromanias idiota es a tolvaj seggnyaloi miatt.
Két cég, az Entertainment One Television (Hell On Wheels) és a De Laurentiis Co. (Hannibal) közös produkcióban készítené az az 1977-es scifi-klasszikus sorozatverzióját, írta a Deadline Hollywood pár napja, én meg annyira üröltem a hírnek, hogy elfelejtettem betenni a c:c-re,…..
beavereater [AT] 2014.03.13 14:16:27
@Meg6ó: arrol nem is beszelve, hogy azert nem uroperarol van szo, hanem meglehetosen akcioszegeny, viszonylag lassu folyasu tortenetrol...
Nem sírni kell, hanem belevágni – összegzi saját történetét mai szerzőnk, swGuru, aki szerint nem igaz, hogy 40 fölött nem lehet újrakezdeni külföldön, csak kitartás, tervezés kell hozzá (és persze némi háttér sem árt, teszem hozzá én). (A képekért köszönet a…..
beavereater [AT] 2014.01.24 23:54:34
@J.László: várj, azok nem az emlékiratai voltak? Az emlékirat azért nem annyira tudományos jellegű munka. A Nobel-díjat meg emlékeim szerint "összesítve" kapta, külön kiemelte a történelmi irodalmi munkásságát.
beavereater [AT] 2014.01.25 00:19:39
@tildy[UK]: na, nekem meg ez nem jutott eszembe (will have + 3. alak)... ;)
Január közepe van és még nem nagyon jött szembe velünk az igazi tél. Szeretnénk egy kis havat, mert hát mégiscsak úgy az igazi, meg a növényeknek is jól jönne, úgy hallottuk. Aztán utána roboghat is tovább, nem ragaszkodunk hozzá, hogy sokáig itt időzzön, csak térjen be egy…..
A Monty Python társulat egyik alapító tagja a The Wipers Times című drámasorozatban kapott főszerepet, írja a Zap2it. A BBC megbízásából forgó sorozat az I. világháború alatt játszódik, és egy igaz történetet dolgoz fel. A The Wipers Times egy szatirikus újság volt, amit a…..
A Discovery Channel ezzel a reklámmal tolja a Shark Weeket, az évi rendes, egy héten át csak zabálásról és rettegésről, no meg cápákról szóló műsorsorozatot. Szegény fóka bazdmeg.  ..
Még nyáron Nagy Britanniában történt az a meglepő eset, mikor egy hörcsög szorosabbra fűzte viszonyát a ketrecével. 8 órán át lógott a fémen, a szájánál fogva volt a rács foglya. A helyzetet még viccesebbé teszi, hogy nem belülről tette mindezt, hanem feltehetőleg szökés…..
beavereater [AT] 2013.02.19 15:03:14
@Démonmac1: www.bbc.co.uk/news/uk-england-northamptonshire-17688011

persze ez sem garancia arra, hogy valós a sztori
Előrehaladott állapotú hasnyálmirigy-rákot diagnosztizáltak Wilko Johnsonnál, a Trónok harca Ser Ilyn Payne nevű karakterének megformálójánál. A színész, aki nem mellesleg a Dr. Feelgood nevű bluesrock-zenekar gitárosaként lett ismertté a hetvenes években, konzultált az…..
beavereater [AT] 2013.01.12 23:08:48
MInden sikeres sorozat esetében ejön az a perc, amikor a készítők már unják a hatvanhatodik sürgősségi műtétet vagy már minden népszerű, liberális témát kifejtettek a tárgyalóteremben anyatigrisként küzdő ügyvédeken keresztül és akkor a drogos prostik megmentésébe…..
beavereater [AT] 2013.01.07 21:21:56
beavereater [AT] 2013.01.08 12:31:54
@Facel Vega: az ötödik évad tényleg tele volt nevetséges hibákkal...
Úgy szeretném kitörölni az emlékezetemből azt a félórát, amit a Tv2 új Bűnök és szerelmek című sorozatával töltöttem, de nem lehet. Minden egyes képsora örökre beleégett a retinámba, kezdve a Bodzás klán fejét szórakoztató Blikk-pucérnő Larion Zoé majdnem kivillanó…..
beavereater [AT] 2013.01.08 12:25:43
@Üvege$: pedig nem lenne értelmetlen egy kísérlet, miszerint meddig bírja sixx maradandó károsodás nélkül hogyvoltozni ezt a rettenetet...
Az előző posztunk olyannyira inspiratívra sikerült, hogy egyrészt hozzászólásszámban rekordokat döntöget, másrészt a Nagy Öregek is motiválva érezték magukat, hogy letegyék a garast, nem hozzászólásnyi terjedelembem. Számos tanulság mellett azért is tetszett meg az írás,…..
beavereater [AT] 2013.01.07 21:26:34
@Mercel: emlékeim szerint a recognita magyar "találmányként" indult, ők készítettek először a világon értékelhetően működő ocr szoftvert, még valamikor a 90'-es évek elején találkoztam vele. Aztán persze a nagyobb piacokon gyorsabban megerősödő követők surranópályán beelőzték.

Ez a poszt egyébként könnyeket csalt a szemembe, emlékszem kamaszként, amikor cipeltem haza a suliból a pascal unit forrásokat okat kinyomtatva, és a héven ülve ceruzával javítgattam...
beavereater [AT] 2013.01.07 21:27:50
@épészmérnök: "Vagyis mégiscsak a papír a legjobb tömeges adathordozó."

IRL egér megvan? Láttam én már irattárat, amit büfének és fészek-alapanyag beszerzőhelynek használtak... :)
Napjaink egyik leggyönyörűbb - és valószínűleg éppen ennek megfelelően - egyik legfoglalkoztatottabb ázsiai modellje kétségkívül Fei Fei Sun. A kínai lány az olasz Vogue januári számának címlapjával és egy, a magazinban megjelent csodálatos fotósorozattal indította az…..
beavereater [AT] 2013.01.07 21:18:51
Az MMonline infói szerint Fiala János hamarosan az ATV műsorvezetője lesz. Fialának legutóbb a Rádió Q-ban volt műsora, most egy csütötök esténkén 20:45-től jelentkező, "A messziről jött ember" című műsorral jelentkezik, amiben elemi kérdésekre ad választ úgy, ahogy…..
Szerda este a szervezett megmozdulás lezárultával a tömeg nem oszlott fel, hanem spontán tüntetés jelleggel a Lánchídra ment (1986. március 15, megvan?). Az eddig a tüntetőkkel, még a spontán szakaszban is együttműködő rendőrség innen több fiatalt bekasztlizott, bevitték őket…..
beavereater [AT] 2012.12.19 22:34:50
@ntracer: mondjuk úgy nehéz lesz akár ingyen is egyetemre járni, hogy a sok elvonás miatt nincs nyitva az egyetem (lásd a mostani szénszünet), vagy mondjuk nincs oktató, mert nem telik a fizetésére.

Btw egyetemi tanár kolléga meséli: pár hete zárolták a tanszékük kutatási keretét (van neki valami hivatalosabb neve, de nem jegyzetem meg), milliárdos nagyságrendben. A szép az egészben az, hogy ezt ők - az oktatók és a diákok - szedték össze néhány hazai és külföldi vállalattól azzal, hogy különféle spéci (labor)vizsgálatokat és egyéb kutatási munkát végeztek nekik. Tehát szerződéses munka után járó bevétel volt a tanszéknek. Amikor megkérdezte a kolléga a rektort, hogy ezt most így hogy', csak annyi választ kapott: kell a pénz másnak, pofád befogod. Na, itt szakadt be az idegrendszere jó néhány doktoranduszhallgatónak és a legtöbbjük januárban külföldi egyetemeken folytatja. Kollégám meglátása szerint csak az eddig biztosan eltávozó hallgatók okán a következő évtizedben az elkobzott összeg többszörösétől esik el az állam. Arról nem is beszélve, hogy - lévén okos emberekről van szó - a házastársaikat is viszik, és azok sem takarítónők és és kőművesek. (Mielőtt még valaki belém kötne, nem nézem le ezen szakmák művelőit sem, de értelemszerűen egy orvos vagy mérnök jóval több adót fizet mint ők.)
E-könyv olvasók Radar! 2009.10.04 23:33:00
Közkívanatra itt egy poszt, semmi másért, hogyha valaki más témához nem illő anyagot  talál a hálón, itt megoszthassa. A legjobbakból posztot fabrikálunk. Előre is köszönöm, a többi olvtárs nevében is. UPDATE: új megjelenéseket, érdekes könyveket a Könyvradaron…..
beavereater [AT] 2010.11.05 07:58:48
@Komavary: ezen a prezin jót röhögtem. Teljesen korrekt és a valóságot mutatja be, de elképzeltem amint a sok technikai analfabéta, DRM-hívő kiadói fejes előtt előadja... :o
beavereater [AT] 2012.12.04 19:58:15
@Dworkyll: ez király volt, köszi, rögtön kinyílt a pénztárcám...
Naszóval,  van itt ez az akció (via kecsket), hogy a hamarosan megjelenő Magda, a bestiális népszínház utcai mindenes című könyvnek lesz elektronikus változata. Magában nem lehet megvenni, pont mint egy csomó promóciós terméket, csak összecsomagolva a papírral. Azaz a…..
beavereater [AT] 2012.11.14 09:30:24
@Dworkyll: oké, akkor őt ;) velem lehet alkudni...
beavereater [AT] 2012.11.14 09:31:19
@Dworkyll: de a Kindle 1 sem fogyott volna úgy, ha nem tesznek mögé rendesen címeket...
beavereater [AT] 2012.11.14 10:16:13
@Dworkyll: bakker, ez az űcsilliárdos ugye csak egy médiahack? Hátborzongató, hogy egy klasszikust idézzek: it's not writing, it's typing...