Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nedudgi

38 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Hulló jegyzetlapok)238 halálra kínzott ember az Andrássy út 60-ban, vagy hárommillió jogfosztott egy 93 ezer négyzetkilométernyi kísérleti asztalon? Jog- vagy jogászállam? Soktízmillió halálra éheztetett és rettenetbe égetett ember, újabb tízmilliók pusztulása háború…..
Örvendhet a polgár, ha eleinek szavaira figyel. Ha eleinek szavaira figyel, a pécsi polgár gazdagodó önmagát találja a víziók között, ragyogó homlokzatok mögött serényen árut ontó gyárakat, megújuló középületeket és szellős, zöldekkel teli tereket. Ha eleinek szavaira…..
Barkácsoland A hiba* 2010.10.26 15:56:54
A városka fölé már a múlt karácsonykor pártkomisszárt rendelt a nagy király. A bűnös város megérdemelte: évekig volt komancs többsége megtorlásra szorult, miután a múlt őszön dakota fejedelme lett. A pártkomisszárt a dakoták persze nem így tisztelik, hanem ő a nagy…..
Pont, mint a filmekben, pont olyan természetellenesen szaggathatja le rólad a fehérneműt a pasid, ezeknek a Dement mágneses bugyiknak és melltartóknak a segítségével! Ahol masnit látsz, az bizony mágnest rejt. Vajon mennyire egészséges ennyi mágnest magadon hordani és vajon…..
nedudgi 2010.10.05 16:30:05
@Myta: Az sokkal hatásosabb, ha csapja a szelet valaki! :)
Valami lendületet vett megint. Ha már a gazdaság nem is, legalább a német festékvegyipar élelmi remekeit dalolva kínáló csiricsáré dobozú furgonok, azok igen. A városban hol itt, hol ott szólal meg a héthangú dallamtöredék. Gondolkodik a proletár, hogy ez most vajon tényleg…..
Barkácsoland A cigányok közé?! 2010.08.27 12:39:40
A városka oktatásügyért felelős tisztviselője előtt csöng a telefon. Hadaró, érthetetlen beszéd, erős akcentussal nyomul a kisebbségi önkormányzati képviselő.Nagysokára végre megérti a tisztviselő, mit is akar a nagyember annyira. Vegyék föl az iskolába a gyerekét. Mégpedig…..
Amikor egy ilyen öregedő mérnök haragudni kezd. Amikor elege lesz abból, hogy ez itt a vonalban hogy-hogy nem érti meg: hiszen egy helyre dobáltuk az ágakat. Lehúztuk a közterületről, akkor mit akar még ez itt. Amikor az öregedő vasúti mérnök haragudni kezd, lecsapja a kagylót.…..
Egy kerékpárút - hajh, egy kerékpárút...! Az ám csak a valami!Nézzünk is meg mindjárt egyet közelebbről. És hogy még csak véletlenül se érhesse szerzőt a részrehajlásmentesség csúf vádja, nézzük meg az oly sok polémiát kiváltott Felsővámház utcai, kultfővárosi…..
Barkácsoland Akcióban verhetetlen 2010.07.25 21:50:02
Könyvet kap a gyerek a nagyszülőktől. A könyv jó, a könyvet szeretjük: mesék, történetek és mindez úgy, hogy a gyerekfejben megképzik egy világ, ami az ő esze és szíve szerint népesül be a könyvhozta lakókkal.Ez a könyv kicsi, a lapok tele képpel, az édibédi rajzokon még a…..
Voltaképpen Dugonics Titusznak egyszerű dolga volt. Fölébredvén látta, hogy ma bizony eksön lesz: gyüszméköl az terek erősen. Gondolja vala akkor Tituszunk: nosza. Úgy is tőn tehát. A továbbiak a magyarság nagyobbik része előtt ismertek: Dugonics Titusz a vonatkozó…..
Azt állítja a multicég reklámja, hogy a portékája teljes egészében természetes eredetű összetevőkből készül.És egy így föltétlenül igaz is. Más kérdés, hogy mit is jelent ez. Valószínűleg az égvilágon semmit. Merthogy a Földön előállított minden, de az utolsó…..
Európa mértani közepétől egy kicsit nyugatra, délután két óra. A város hajdan elegáns szállókkal ékes, a monarchiabeli városok egységesen egyéni arcát eleddig őrzött főterét ugyan lelkesen szétbarmolták mára, és sétálóutcájában is megtelepedett a kültelki…..
És a meglévőket is hagyd tönkremenni. Harsogd plakátbetűkkel a címlapon: válság, és siránkozz azon, Kína mi tömeg autót megvesz még ma is. De ne építs kerékpárutakat, kurtítsd meg az erre szánt, amúgyis nevetséges költségvetést. Ha már az energiaszűke világválságot…..
Törekedni kell a nemi szerepek különbözőségének hangsúlyozását a minimumra csökkenteni. Azért ízlelgessük egy kicsit - ha nem is a mondatot, de a gondolatot. A gondolatot pedig óvodai pedagógusoknak írták elő. Jó gondolat, okos gondolat. Időszerű, fontos gondolat,…..
A valaha elegáns, mára hellerágnes-designba csúfult szép, ősz asszony. A valahai szavak - férjének apját, a mezőváros legnagyobb gazdáját málenykij robotra vitték, ahol nyomorultul elpusztult, így gyári munkássá vált özvegye jogán a férfi nem lett osztályidegen (kulák!),…..
Az újság a sportrovatnál nyitva, a havas latyak ellen fekszik a cipők alatt, kilátszanak az öles címbetűk. A cipők alatt az újság maradéktalanul betölti hivatását; négy-öt réteg jó nedvszívó képességű papír, az előszobában latyak tehát sehol.Hanem a cím. Valahonnan…..
Barkácsoland Szól a rádió. 2009.11.30 21:53:06
Szól, de minek. Kisközség az Ormánságban. Szegény is, kicsi is, kopott is, messze is van. Ami nincs, az a pénz. Azt a keveset is kifűtik az emberek a tetőn, az ablakon, fizetik a ki tudja, miféle energiamultinak.  Jön egy csapat, tanítgatja őket. Kertészmérnök, egyetemi…..
Egy ország, egy kultúra, aminek a legfőbb értéke a forradalom.  Az egyetlen értéke.  És még azt sem szereti megünnepelni. Skandalum.  Amikor a kötelező körökkel megbízott riporter a középiskolásokat kérdezgeti, azok röhögve vonogatják a…..
Barkácsoland Neszakmázz 2009.10.21 08:25:39
Ó, azok a nagy pécsi felhőszakadások! Ó, azok a Nagy Magyar Természeti Csapások!Elnézgeti az ember a TV-t, vagy a hegyi úton a felhőszakadás nyomán égnek emelt kézzel istenkedő hegyoldallakókat. Uram-teremtőm, katasztrófa-égszakadás-füldindulás. Segíts, Uram, segíts,…..
Barkácsoland A kő a hibás! 2008.09.12 18:30:00
Idén már nem cserélik ki a tér díszkőburkolatát.   A követ évek óta változó hevességgel támadja mindenki. A kő szép, a tér gyönyörű, az Elefántos ház a város egyik leghangulatosabb találkozóhelye. A kő viszont porlad, kátyús. Botlanak a kényes tűsarkak, nyafognak…..
Barkácsoland Nefürgyé! 2008.09.22 07:20:50
És ne tartsd karban, amit karbantartanod rendeltetett. Hagyd lerohadni, majd jön a segély és a jókirály. Ez így (és csak így) király. Erre az elvre erővel vedd rá a beosztottadat. Megmenti a város az uszodát – adja hírül a néplap. Örül a mi szívünk, még ha egy füst…..
         Körkérdés a Népszabi online változatán: Mi lenne a hatékony eszköz a BKV-n bliccelők fegyelmezésére? Hét válaszból mazsolázhat a nyájas: -          Kordonok (talán kerítésre gondoltak?).…..
          Márpedig uzsoraosztály, az nem lesz.          Fölsóhajtunk, megnyugodva dőlünk hátra a szkájfotőjben: ezt megúsztuk. Megértjük amúgy az adóhivatali ódzkodást. Egy ilyen uzsorást…..
         Válságstáb alakul – ujjong a helyijáratú napisajtó röviddel azután, hogy a baranyai zebrákon géppuskasorozat-szerűen halálra gázoltak néhány kisgyereket. A kerék alá gyűrt gyerek gondolata is borzalmas, ám a hivatalosság…..