Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Finarfin

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb fotó sorozat, elszomorító hogy idáig jutottunk.Hoztam most néhány képet Érd alsó és Érd felső jelenlegi állapotáról, amiket közel 10 éve újítottak fel. Érd felsőn a vonal felújításához kötődően egy apró "módosítás" lesz majd a közeljövőben  melynek folyamán megemelik a peron szintek…..
Finarfin 2017.03.16 15:48:07
Az Érd alsó-Érd felső környéki, a vasút által fenntartott terület állapotának leromlását jórészt nem a huligánok okozzák, hanem tervezési, kivitelezési és karbantartási hiányosságok. Példák:
- Száraz időben is víz szivárog az Érd alsó alatti gyalogos aluljáró falából, ami eső esetén fentről erősen csepeg is, erős eső esetén oldalról spriccel (kivitelezés).
- Érd alsón a BP felé menő vágány felől a jegypénztár elérése nem akadálymentes, babakocsival a Stop Shop liftjéig el kell menni vagy a Budai út felé az egész Stop Shopot meg kell kerülni a jegyvásárláshoz (tervezés).
- A Diósdi út és Érd alsó-i vasút kereszteződésénél az aluljáró liftjei karbantartás hiányában évek nem működnek. Én kétszer jelentettem be a MÁV-nak, de nem javították meg. Kerékpárral vagy babakocsival közlekedőknek az Érd alsói peron rámpája felé kell kerülni (karbantartás). Javasoltam egy ilyen sin felszerelését, hogy legalább bringásoknak jobb legyen, de nem történt semmi
kerekparosklub.hu/lepcsok-akadalymentesitese-kerekparosok-szamara (tervezés).
- Nyár közepére évek óta méteres gaz nő Érd alsó Székesfehérvár felé menő peronjától a Diósdi út felé menő járdát leszűkítve, amit csak évente egyszer a nyár végén vágnak le, gyomirtó használatának nyomát nem vettem észre (karbantartás).
- Az egész peronon jellemző a térkő közül kinövő gaz, ami a térkő alól kispórolt geotextília hiányára utal (kivitelezés).
- Az Érd felső vasút alatt átmenő járda feletti beton peremen csak gyűlik a sok szemét, nem söpri le senki (karbantartás).
- Érd alsó peron felől a Magdolna utca felé a lépcsők egy lefolyástalan sármezőbe mennek, a Mária útról a Borgödör felé pedig egy fél méter széles járdácska vezet, aminek a Borgödör felőli végét gyakran szabálytalanul( ?) parkoló autók zárják el, ezért sáros terülten kell átgázolni (kivitelezés).
Két informatikus diák beszélget a koleszban:- Képzeld, vannak új csajok!- Tényleg..? Mennyi?- Kettő. A tizediken.- Ezerhuszonnégy?!..
A mintát és a rétegeket feltöltés nélkül is évekig képes megtartani a Sony találmánya, de vannak még vele problémák. A high-tech irányultságú felhasználók WC-zési élményeit eddig nem sok hasznos talámány segítette, talán csak a WC-ülőke melegítő, az ajtóra…..
   Most tárgyalja a parlament a személyszállítási törvényt - néhány hete ehhez kapcsolódóan a zöldek javasolták, hogy maximum 90%-os kedvezményt lehessen adni. A kormányoldal képviseletében Spaller Endre a 10%-os önrész miatt rögtön nyugdíjasholokausztot, világtól…..
DopeManTV ElnöKúr 2012.01.12 20:51:00
 A Bazmeg volt a jobbegyenes, most pedig itt a kivégző balhorog. A maszkot viselő szövegi merénylő frappáns szófordulatokkal bírálja a sith lovagságát immár nyíltan fölvállaló kormányfőt...  szöveg: DopeMan, KicsiDope zene: DopeMan, KicsiDope…..
Finarfin 2012.01.13 08:39:35
Mentál Hiéna Szinkr-OFF 2011.09.08 23:35:46
Betelt a pohár. Újra, de valószínűleg nem utoljára. A hülyeség komoly csatákat nyer az élet minden területén. Ez gondolom, nagyjából mindenkinek feltűnt, aki még szereti használni a józan eszét és megszerzett, objektív tudáshalmazát. Aki nem használja, vagy nem szereti…..
Finarfin 2011.09.09 14:04:13
@Droli: "rengeteg nyugdíjas rosszul lát" Miért akar tévét _nézni_, az aki rosszul lát? Hallgasson rádiót!

Egyetértek a szerzővel. Én a gyerekfilmeket kivéve betiltanám a szinkront is és a hangalámondást is.
Lya, és azt meg kitiltanám, aki feliratot úgy tesz rá filmre, hogy nem tesz alá féligátlátszó hátteret, hogy fehér területen láthatatlanná váljanak a betűk.
Finarfin 2011.09.09 15:16:33
@Droli: Magyarországnak versenyhátrányt jelent, hogy a lakói nem beszélnek jól nyelveket, különösen az angolt. Ez a hátrány csökkenthető lenne, ha nem szinkronizálnának. A szinkron tehát káros. A káros dolgokat betiltják (pl. kábítószer), vagy korlátozzák (dohányzás). Nem kell angoltudornak lenni a feliratos filmekhez. A saját példámat tudom felhozni, hogy csaknem 10 évig tanultam angolul, "erős középfokú" szintet értem el. Bő öt éve már nem tanulom, hanem használom a munkahelyemen, ahol heti 1-2 nap kell szakirodalmat olvasnom. A szókincsem ezalatt úgy beszűkült, hogy néha szégyenkeznem kell magam elött. Mostanában örömmel tölt el, ha el tudok jutni egy feliratos angol nyelvű filmre a moziba, ahol élvezem, ha egy-egy régenlátott(hallott) kifejezés újra előjön a feledésből.
A mai technikával valóban megfér, de attól még káros. Persze nem tudok most hirtelen olyan kábelszolgáltatót, amelyiknél felirattal látható lenne a Top Gear
Érdekes helyszínre hívja fel a figyelmeteket Amatőr, ott árválkodik az út szélén a macisajt tábla, de vajon mire vonatkozik? Ha netán valaki forgalommal szemben érkezik és átvág a záróvonalon, akkor elsőbbséget kell neki adni? Egy újpesti kereszteződésben készítettem a…..
Minden összeállt szombaton, amikor elolvastuk a Bestben Szalai Annamária emberi oldalát bemutatni akaró kétoldalas cikket. Kicsit kevés volt a két oldal erre, viszont csomó minden kiderült, és kezd tisztulni a kép.  A legfontosabb információk a cikkből: nincs tévéje…..
Énvezettem? A lopakodó üzemanyag 2010.11.23 10:15:00
Érdekes cikket közölt az Energy&Fuels című szaklap a mesterséges üzemanyagok szennyezőanyag kibocsátásáról (http://dx.doi.org/10.1021/ef100727t), amelyet a NASA és az amerikai légierő (Air Force) közösen tanulmányozott. A cikkben a hangsúly a Fischer-Tropsch…..
Subba A nap képe 2010.10.13 16:43:00
Finarfin 2010.10.14 14:08:14
Drága olvasók!Véreim! Magyarok!Megkérdezném tőletek, hogy ez a mondat:vége lehet a nyugdíjpénztáraknak kinek hogyan smakkol.1. Teljesen természetes.2. Jó az úgy is.3. Van benne valami furcsa.4. Hát, nem az igazi.5. Tök szar.6. Egyértelműen hibás, csak elírás lehet.És…..
Finarfin 2010.10.14 14:01:31
Az IFA elektronikai kiállítás accesories termeiben a kiállítók kilencven százaléka az Apple termékeihez mutatott be kiegészítőket. Ez egyrészt unalmas volt, mert a harmincadik iPhone-tokos stand után már futólépésben próbáltam keresztülvergődni a termen. Másrészt így…..
Finarfin 2010.09.06 19:50:18