Regisztráció Blogot indítok
Adatok
derabitz

0 bejegyzést írt és 572 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BORtáBOR OBI? OMG*!! 2011.08.04 12:37:00
 (*Oh, My God! - Óh, Istenem!)Nem, ez nem az az OBI..  itt nem lehet kertiszerszámokat, gumicsizmát, cementet és egyéb, az építkezéshez, kertrendezéshez szükséges anyagokat kapni. Ez az OBI az Országos Borminősítő Intézet. Ők azok, akik a kötelezően beküldött…..
..
derabitz 2012.11.23 11:53:33
A KARD Tarlós-égetés 2012.10.20 06:58:02
Főpolgármester Úr ideges. Van rá oka: nem elég, hogy lehetetlen költségvetési helyzetben van a város; nem elég, hogy az ellenzék nap mint nap számon kéri őt vélt vagy valós tetteiért; nem elég, hogy óriási felháborodás kíséri minden intézkedését; nem elég, hogy a…..
Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval…..
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
derabitz 2012.09.18 11:39:20
@Kutchek:

"Még a végén kiderül, hogy a tyúkadományozás egy aljas merénylet a további eladósodás érdekében!"

Nem vagy messze a valóságtól!
Az akció nem más, mint szegény vakítás és nagyon sok közpénzbe kerülő önigazolás az "adományozó" részéről.

mindengyereklakjonjol.hu/
derabitz 2012.09.18 15:29:50
@vizsla74:

"fűtött tyúkól, meg állatorvos a tyúkhoz... jacuzzi+masszőr nem kéne?"

Bizony láttam már fekvőkéményes ólat, melyben nem csak csibéket neveltek tavasztól nyár végéig, hanem télen ott tartották a maradékot tojást termelni.

Az átkosban kötelező volt a baromfiak baromfi pestis elleni oltása. Elmulasztását komolyan szankcionálták. Ilyenkor az állatorvos vagy a segéd szemrevételezhette az egész állományt és bizony sokszor teljes állomány írtást rendelt el. Ennyit arról, hogy miért szükséges az állatorvos jelenléte.
derabitz 2012.09.18 17:21:41
@Joooe:

Naná, hogy nem szükséges! Azonban, ha jobb termelési eredményeket akarsz elérni és nem 10 tyúk után napi 1-2 tojással beérni, bizony javítanod kell a tartási körülményeken. Ne akard nekem elmagyarázni, hogyan kell baromfit tartani háztájiban. Van elég tapasztalatom benne és nem érem be annyival, hogy évi 50-80 tojás után fazékba küldöm őket.
Vannak akik beérik azzal, hogy kiszórnak állataik elé egy marék akármit és annyi. Ha jó tojás termelést, megfelelő hús gyarpodást akarsz elérni, bizony tenned kell azért. Az természetesen más tészta, ha neked elég a féléves inas-rágós csirke húsa.
Ősszel nem lesz, jövő tavasszal pedig várhatóan az utolsó Critical Mass-t rendezik meg a szervezők. Ezzel lezárul a kerékpározás hazai történetének legtöbb vitát kiváltó rendezvénye.A Critical Mass elévülhetetlen érdemeket szerzett a környezet- és emberbarát közlekedés…..
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Varánusz Nem győzhet-TEK 2012.08.29 10:00:41
A Terrorelhárítási Központ és vezetője, Hajdu János lassan de biztosan önmaga paródiájává válik. A szervezet megalakulása óta szálka sokak szemében, és a pénzherdáló Q7 törő, szomszédot lerohanó akcióikkal azóta sem a népszerűségi lista csúcsát ostromolják. Elvileg…..
derabitz 2012.08.29 12:32:33
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
Megelégelték, hogy itt-ott már Budapesten is felbukkant néhány magas bicikli: a Közlekedéstudományi Egyesület jópofa, de ön- és közveszélyes játéknak minősítette a szerkezeteket. A társaság levelét közöljük: „Egy új, Amerikából származó extrém kerékpár használata…..
derabitz 2012.07.12 21:12:45
@kilobike: Miért is?
derabitz 2012.07.12 21:39:47
@Circus: Az elmúlt évben a szemyélyi sérüléses balesetek okozói közül, 1786-n kerékpárosok voltak. 9517-n személygépkocsi vezetők. Több mint 5x különbség.
Az ittasan okozott baleseteknél 373-n kerékpárosok és 1551-n személygépkocsi vezetők voltak a hunyók. Ez több mint 4x-s különbség országosan. Budapesten ez az arány még rosszabb az autósok szemszögéből.
Nem kiülni kell és azt lesni, hogy ki vét többet a szabályok ellen, hanem tenni azért, hogy ez az arány ne legyen ilyen szényenletes az autósokra nézve.
derabitz 2012.07.12 21:47:23
@Androsz: Miért koccannék neki? Nem magasabb a bringa mint egy busz vagy egy teherkocsi. Mit keres ott az úton a faág?

A srác aki a bringával megy, nem mostanában kezdte a magasbringázást. A bringa sem újdonság, én már vagy 4 éve is láttam gurulni.
Nem nagy ügy. Kirk kapitányéknál és a tudós táraságnál biztos uborkaszezon van.

Még egy apróság: Arról nem a bringa tehet, hogy vezetője szabálytalan.
Halt már meg valaki magasbringázás miatt az elmúlt 5 évben magyarországon?
Autóvezetés miatt?
Most nagyon tarkabarkák (lásd fenn), ha minden igaz, hamarosan egységesek lesznek (mint lenn). Szerintem remek ötlet, épp itt volt az ideje. Plusz költséget nem okoz, csak az amúgy is fényezésre érett gépeket színezik át - így négy-öt év alatt cserélődhet le az…..
Orbán Viktor levelet küldött többségünknek egy újabb nemzeti konzultációról, tévéhirdetésben pedig azt állítja, hogy az alkotmányozás is konzultatív módon történt. Nyilvánvaló, hogy nem a nemzet konzultál itt egymással, hanem a kormányzat a lakossággal, amiből a végén…..
  A Médiatanács napirendjén nemrégiben szerepelt egy ügy, amivel kapcsolatban most az Önök véleményét kérdezzünk. Egy országos kereskedelmi rádió reggeli élő adása a kihaló vagy veszélyeztetett állatfajokról szólt, meglehetősen vitatható formában. A műsorral kapcsolatban…..
Ez a James Perse Los Angelesi dizájner által tervezett asztal bevallom meghozta a kedvem egy kis ping-pongozáshoz. Bár nem vagyok egy Klampár Tibor, mégis szívesen elpötyögnék ezen az egyik legértékesebb ipari faanyagból a tikfából készült minimál dizájnú remekművön. Az ütők…..
derabitz 2012.06.09 13:17:20
  A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztő-helyettesének írását olvashatják.     „Elfussunk? Nincs hová, sohun másutt Magyarországot meg nem találjuk... Az mi nemes szabadságunk az ég alatt sohun nincs, hanem…..
A világ fővárosai közül csak Budapestnek vannak gyógyfürdői és epekedve irigyelt fürdőkultúrája. Ha nincs a II. világháború, akkor az urbanisztikai fejlesztések miatt most mi lehetnénk Mekka Mekkája. Vágó József tabáni űrváros terve. Jobboldalt a budai várpalota (Fotó. Fszek.hu)..
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
derabitz 2012.04.06 06:21:36
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
Az Orbán-rendszer kezdettől tudatosan törekszik arra, hogy poros, avítt, a 21. századi Magyarországtól teljességgel idegen elemeket vigyen be hétköznapi életünkbe. Természetesen ennek kemény ideológiai háttere van, de ki a fene bánja, ha úsztatják a magyar királyi koronát (a…..
Kerékagy Jobbra vagy balra? 2012.03.20 22:22:00
„Az egyik kormányt elengedve egy határozott ökölrázástól kapcsolódik be az index, amely aztán magától elalszik” – olvasható a bringaindex használatának magyarázatában. Éjszaka biciklizve a különböző fények valóban növelik a biztonságérzetet, meséli…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
derabitz 2012.03.20 08:56:26
Subba Faszkorbács: CsakaPázmány! 2012.03.12 12:31:00
HÖK( ha-haaaa) választási dal! Ha ez kell nektek, akkor jó! /thx balint/..
derabitz 2012.03.12 15:52:27