Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Proper

4 bejegyzést írt és 576 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazándiból Toma születésnapi posztjánál törtek rám ezek a gondolatok… Meglepődve olvastam a statisztikát, miszerint átlagban napi 360 látogatója van a Kifőzdének (sőt, volt már 1500 is), s még nagyobb meglepetéssel szembesültem a ténnyel, hogy a 360-ból csak 22-en…..
Sütőtök-krémleves(Karácsonyi menü: leves) Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem, ha tél, akkor krémleves. Mivel karácsony télen van, ezért adta magát, hogy valamilyen krémlevest fogok készíteni. Még mindig „szezonja” van, így nagyszerű érett, édes sütőtököt…..
Kifőzde A szeretet ünnepén... 2007.12.24 07:00:00
  Kedves Barátaink!   Anno, az induláskor a köszöntőt is bátorkodtam megfogalmazni, ezért úgy éreztem, most sem haragszik meg rám a „nép”, ha elsőként öntöm képernyőre az ünnep kapcsán fejembe toluló gondolatokat. Ezzel egyben azt is akartam mondani,…..
Lökhajtással a mennyországba  – Kukoricás lencseleves (turbóváltozat)Bár csak most szagoltunk bele fintorogva a novemberbe (hol van még az igazi tél? Brrr...), most jöjjön egy olyan étel, ami pazar ízeivel szilaj vágtára készteti a vért az ember átfázott, elgémberedett…..
„Perverz csirke”, avagy sörön ülő csirke A csirke efféle bizarrnak tűnő sütési módja évek óta a kedvenceim közé tartozik. Egyrészt, mert rendkívül egyszerű az elkészítése, és mégis villoghatunk vele a vacsoravendégek előtt, mintha mi lennénk Jamie…..
Kifőzde Napi haiku 2007.10.26 00:40:41
Csak gyerek-füllel-hallhatóan röhögök,mint a hintaló.(Fodor Ákos)..
  László Zoltán – Hiperballada Miközben ezt a könyvet olvastam, a soha meg nem történt dolgokról nosztalgiáztam. Az eddigi legjobb magyar, leginkább magyarokról szóló „mi lett volna, ha…” felütésű regény, amivel találkoztam. Műfaját tekintve sci-fi,…..
    Gyerekkoromban sokat jártam bábszínházba. Édesapám a hatvanas években az Állami Bábszínház dramaturgja volt. Szinte minden vasárnap a nézőtéren ültem. Amikor a körülöttem ülő gyerekeknél nagyobb lettem, bekéredzkedtem a színpadra. Hátul, a fal tövében lapulva…..
Ezt a hirdetést a tegnapi Blikkben olvastam.Egyél parizert meg virslit, ebben a két változatban lehet a vizet darált jég formájában a legdrágábban eladni. Tele vannak szójával és ki tudja, mi mindent szecskáznak bele.Szeretem a sertéshúst és szívesen fogyasztom a belőle készült…..
Kifőzde Tyutyúr 2007.10.18 07:00:00
Ez a történet egy kicsit másmilyen életút, mint a szokásos. Főszereplőnk – akkor még névtelen tojógépként – többedmagával került a tetthelyre. Egy tojásgyárból jöttek, mint a gyár számára már értéktelen, kidobandó, értéküket vesztett alkatrészek. Ha…..
Csirke-tagine Még mindig kedvenc vidékemen, a mediterráneumban maradva, átrándulunk Észak-Afrikába, konkrétabban Marokkóba, egy tagine (ejtsd: tádzsin) elkészítése erejéig. Akárcsak a paella esetében, ezt az ételt is arról az edényről nevezték el, amiben a hagyományok…..
 „Alkohol: az olyan szerves vegyületek nagy csoportja, amely szénhidrogénekből és egy vagy több hidroxil (-OH) gyökből áll. Az etilalkohol (C2H5OH, etanol) az alkoholok csoportjának egyik tagja és a szeszes italok legfontosabb pszichoaktív összetevője. Az 'alkohol', tágabb…..
Mr. Proper 2007.10.12 17:25:13
Kifőzde Haiku 2007.10.11 00:35:36
– a pénzt se vesd meg.Szánalmas kurvázni azt,ki épp mást szeret(fodor ákos)..
Horvátország kedvelt célpont, minden évben egyre többen mennek oda nyaralni. Nem véletlenül, az elmúlt néhány évben hatalmas fejlődésen ment keresztül az ország: miután rájöttek arra, hogy a turizmusban rengeteg pénz van, ráhajtottak a dologra. A háború után rendbe vágták a…..
Mivel a délvidékről türelmetlen morajt sodort errefelé a szél, nem merem tovább feszíteni a vargányák és tinóruk után érdeklődők idegeit. Az eddigiekben jórészt, a pöfetegek és néhány fagomba kivételével a lemezes gombákról esett szó. A tinóruk, vargányák azonban…..
 Ricottával töltött ravioli paprikamártással Na, ezt már egy fokkal bonyolultabb elkészíteni, mint az eddigi ételeket, melyeknek a receptjeit, e blogba leírtam. Azért nem kell megijedni, ez sem nehéz, csak egy kicsit több előkészületet igényel. Viszont mindezekért bőven…..
Hosszan töprengve egy megfelelő témán, amit kellőképpen illusztrálni is tudok, úgy döntöttem, hogy kedvenc növényeim világába foglak elkalauzolni Benneteket. Tulajdonképpen csak pár éve tudok róla, hogy vonzalmam a kertészkedés, vagyis inkább a növények szépsége iránt…..
addict Ügyfélűző Knorr-minisite 2007.09.18 07:41:00
Adott egy közepesen fantáziaszegény kampány, amely arra az eredeti gondolatra épül, hogy ha a háziasszony egy Knorr ízbombát dob a vasárnapi ebédbe, akkor az olyan finom lesz, hogy az ebéd végén az eddig legfeljebb csak egy nagyot böffentő apuka, a tévét bámuló gyerek vagy az…..
Eleinte azt hittem, egy lendülettel végére járhatok a dolognak, aztán hosszas töprengés után rájöttem, hogy ez a lehetetlen határainak meddő súrolása lenne, így több részletben lesztek kénytelenek elviselni a gombák iránti rajongásom írásos megnyilvánulását.…..