Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kadmon_

9 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Rengeteg pirospaprika? Nem túl kedvező előjel egy étteremben. Mostanáig...
Kadmon_ 2021.06.21 05:49:53
@PomberMaci: Azt érdemes észben tartani, hogy 15 ilyen adagot kapsz egymás után, úgyhogy a végére alighanem jól is laksz.
Kubrick 1980-as Ragyogásának folytatását 39 évvel később a horror zsánerben otthonosan mozgó Mike Flanagan (Mielőtt felébredek, Oculus) vette a szárnyai alá. Tény, hogy King sem fejezte be a művét ott, ahol Kubrick lezárta történetet, én mégis úgy éreztem, hogy ez a Ragyogás-filmadaptálás úgy…..
'A ragyogás' sztem. az egyik legjobb Stephen King-regény ha nem A legjobb ezzel persze most nem mondtam nagyot sokan gondolják így a folytatását, az ’Álom doktor’-t sajnos nem olvastam de mindenképp jó ötlet volt elkészíteni kíváncsi az ember, hogy mi lett…..
Be kell vallanom, mindezidáig nem voltam a legnagyobb rajongója Dylan O’Briennek, mivel a Mélytengeri pokolban nyújtott mellékszereplői alakításán kívül sem Az útvesztő-filmekben, sem az Amerikai bérgyilkosban nem győzött meg arról, hogy tehetséges színész lenne. Azonban ezt a kijelentést vissza is…..
Focker Blog Oxigén (2021) 2021.05.13 16:30:00
Befutott az Oxigén, a Netflix legújabb, Alexandre Aja rendezte sci-fi üdvöskéje, mely ugyan nem váltja meg a műfajt, de stílusgyakorlatnak abszolút megteszi. Liz (Mélanie Laurent) egy hibernációs célzattal készült, krio-kapszulában tér magához. Nem tudja hol van, mi történt vele, egyáltalán még a…..
Kadmon_ 2021.05.17 10:08:55
@otun: "Ha a rendszer szándékosan ébresztette fel, akkor meg valószínűleg ki is nyitja neki az ajtót."
Azt is megindokolják, hogy miért nem nyitja ki az ajtót, de persze ettől csak még nagyobb marhaság lesz.

"Ha valahogy mégis lehetséges, hogy felenged, akkor nyilván megint kinyitja az ajtót, és riasztást is lead."
Ez is megtörténik, csak valamiért a riasztottak úgy döntenek, hogy hátradőlve nézik a műsort. Ennek sincs sok értelme.

"Szóval ez így fi, de sci nélkül, és józan ésszel is hülyeség. "
Ez sajnos pontosan így van.
Kadmon_ 2021.05.17 10:10:26
Ez egy jó ismertető, hivatkoztam rá a filmről szóló cikkünkben: alkony.enerla.net/english/the-nexus/sf-f-nexus/film-review/oxygene-oxygen-movie-2021-film-review-kadmon
A sztori alapötlete lehet, hogy nem lett volna rossz, csak a forgatókönyvíró ne lett volna ennyire technikai és tudományos analfabéta.
A múlt héten mozikba került Az utolsó Jedik a Star Wars-széria talán legvitatottabb epizódjaként fog bevonulni a történelembe. Nem tagadhatom, a többséggel egyetemben én is ellentmondásosan viszonyulok a filmhez: méltányolom az újszerűség igényével meglépett, bátor dramaturgiai fordulatait, továbbá…..
Szegasztok! Antológia művekből jó pár akad az anime piacon, s habár legtöbbjük egész jó, sajnos egyikük sem sikerült a "szimplán jó" kategórián túljutni. A mai napon viszont egy olyan "antológia" filmről írok nektek, mely szerintem messze az egyik legjobb. Ma az 1987-es Robot Carnival antológia…..
Horror-Mirror Mirror helyett... 2015.10.25 12:43:36
Hosszabb szünet után rá kellett eszmélnem, hogy hiányzik az írás. Azonban feltámasztani nem akartam a holtat és nem kívántam ismételten a saját csapdáimba esni. Így elkezdtem máshol publikálni. Ez az oldal pedig a MOVIEADDICTS Ahol végre nem csak horrorról, hanem szinte akármilyen (főleg premier)…..
Kadmon_ 2020.05.05 00:45:13
Tényleg nem szándékos, de valahogy mindig sikerül nézhetetlen filmekbe bukkannom. A "friss" jelző pedig arra utal, hogy a legtöbbjük nem olyan rég készült, még a "legöregebb" is 2004-es. Most kivételesen legyen valami koncepció is, és haladjunk időrendben visszafelé. 1. Az…..
Néha belefér egy kis "Én" reggel, ilyenkor szépen kényelmesen megcsinálom magamnak azt, amit én szeretnék reggelizni. Függetlenül attól, hogy mit enne a család. Ez most egy ilyen volt és nagyon kellett. A tojás bhurji tényleg tök egyszerű, gyorsan megvan. Inkább az volt az idő, hogy a naanokat…..
Kadmon_ 2020.05.02 14:49:37
Augusztus 22-én hivatalosan is elstartolt a Mantic Games nagy sereges fantasy rendszerének, a Kings of War-nak 2. kiadása! Az új kiadás megjelenését a közelmúltban elég erősen megnövekedett várakozás előzte meg. Ennek az volt az oka, hogy a fejlesztés közben a 'nagy testvér"…..
A Mantic Games ezen a héten minden nap több blog bejegyzéssel leplez le valamit a készülő projektjeikről! Tegnap a KOW világában játszódó "dungeon crawler" társasjátékukról tudhattunk meg többet, ma pedig a Kings of War a soros! Idén jön a nagy sereges, 28mm-es fantasy wargame,…..
Túl vagyok pár meccsen a KoW redszerben a Kingdoms of Men sereglistámmal, és ideje megnéznem mit tanultam ez idő alatt az egységekről, és a rendszerről. A seregemmel összességében elégedett vagyok. Gyűrűk Ura játékból átmentett figuráim megállják a helyüket megjelenés szempontjából, bár talpalásuk…..
Őszintén szólva kedvelem a befutott, kipróbált játékokat. Illetve úgy is fogalmazhatunk, hogy utálok lyukra futni, ha társasjátékokról van szó. Ha toplistát kéne írnom arról, hogy mik tudnak felidegesíteni igazán, akkor a rosszul szerkesztett játékok előkelő helyet…..
Az emberi civilizáció valahogy mindig is remekelt abban, hogy ártson magának. Ami azt illeti, gyakorlatilag nem volt kérdés, hogy kipusztítja-e saját magát, csak azt nem lehetett megjósolni, hogy mikor. Ott, ahol régen több millió hektoliter víz állt és vitorlásokkal szelték a habokat a tengerészek,…..
A gyártók által kínált makettek összerakva és lefestve nem mindig adják vissza azt a hatást a makettezőnek,mint amit vár az általa elkészített kittől.Olykor nem egy igazi harci szörnyeteget,hanem egy műanyag játék kinézetét adja vissza a precízen összerakott makett.Itt…..
Tavalyelőtt ennek a rendezvénynek egy beszámolója volt az, ami megmutatta nekem ezt a hobbit. Azt, hogy ez nem furcsa tinigyerekek elfoglaltsága, hanem bizony egy nagy szakértelmet, odafigyelést, precizitást és kitartást igénylő hobbi, ahol azért a kreativitás és a kézügyesség sem hátrány…..
Miután Ondohert az Alkinosozoriaknaz elpusztulása utáni csaták következményeként várbörtönre és halálra ítélték, Osogolth körül megsűrűsödtek a viharfelhők. A törpök a várostól északra eső területeket kvázi irányításuk alá vonták, a város újjáépítése és újranépesítése lassabban haladt a…..
A tegnapi poszt folytatása következik.  A goblinok és trollok hatalmas lármával érkeztek meg az ork táborba az éjszaka közepén. A hatalmas zöldbőrű fenevadak vérfagyasztó bődülésekkel adták az embersereg tudtára éhségüket. Jelentős erősítés érkezett, majdnem a duplájára duzzadt így az ádáz nomád…..
Egy jelentős számú élőholt sereg bújt elő az éjszakából és vetette magát az orkokra. Aki nem volt elég gyors a meneküléshez, azt széttépték, majd ahogy jöttek úgy távoztak. Az embereket ezúttal nem támadták meg a csontvázharcosok, bár a vérfarkasok üvöltéséből mindenki erre számított. . A pár órával…..
A Kelet-Magyarországi Csapatverseny 8. – nyolcadik! – versenyét rendezték meg a hétvégén, Miskolcon. Az előző versenyen Füzesabonyban játszottam is, a lenti sereggel értem el ötödik helyezést nyolc csapatból társaimmal. Arról sajnos időhiány miatt nem készült poszt, pedig abszolút megérdemelte…..
Az idei év nagy meglepetéseként érkezett meg a magyar társasjáték piacra a Beugró társasjáték. A játék alapjául szolgáló tévés improvizációs műsort azthiszem nem kell senkinek bemutatnom, vagy ha mégis, akkor röviden úgy lehet összefoglalni, hogy négy nagyszerű, magyar…..
Elérkeztünk ténylegesen az utolsó Star Wars creature játékokról szóló cikkemhez. Mára már tényleg csak olyan lények maradtak, amelyekből vagy nagyon kevés játékot készítettek  vagy semennyit. Mondhatjuk úgy is, hogy ezeket már kb. a vödör aljáról kellett összekaparni, de ugyanakkor mivel ezek között…..
A mai adásban két creature pack-ot fogok közelebbről szemügyre venni. A Rahtar + Bala Tik és a Wampa + Luke Skywalker in Hoth Outfit csomagokat. A csomagolás alapján mindkettő a Last Jedi sorozatba tartozik, de a Wampa már a Solo idején jelent meg és Force Link 2.0-s chip van benne.  Kapcsolódó…..