Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyesz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A lemúr lények a galaxis legkiválóbbjai közül jöttek, és komoly elismertség övezte őket Tejút-szerte. Nem mindenki jött ide közülük, hiszen egy csapat hátramaradt. Hogy honnan érkeztek, valódi tartózkodási helyük nem publikus azonban. A Nap már létezett, de sokkal nagyobb volt, és mai formáját…..
Kedves olvasók! Tudom, hogy régen írtam, és már nem is ígérek semmit. "Lezárni" nem fogom a blogot, de aki azt reméli, hogy a korábbi irányvonalat felveszem újra, csalódni fog. Gyakorlatilag az alaptémában leírtam, elmondtam mindent, és már nem csak én, hanem sokan mások, ismert és kevésbé ismert…..
nagyesz 2018.05.30 11:07:49
@KisMókus: O.V. jellemzésével kapcsolatban egyetértek veled. Végre volt időm megnézni ezt az előadást, és nem tudom eldönteni, hogy van benne valami, vagy hülyeség ez az enneagram. Mindenesetre elindított pár gondolatot a fejemben...

Vegyük pl. az 5-öst (alacsony önbizalom). Lehet 6-os vagy 4-es szárnya, ezen kívül el tud mozdulni 7-esbe vagy 8-asba (magyas önbizalom). Ez már a 9-ből 5 kategória. Azt, hogy 5-ös erős 6-os szárnnyal, vagy 6-os erős 5-ös szárnnyal, nem biztos hogy könnyű megállapítani. A 6-os meg már el tud mozdulni 9-be vagy 3-ba. Tehát ebben az esetben szinte bármilyen karakter ráhúzható, már csak az 1-es és 2-es van kizárva, de lehet 4-es szárnya is, az meg pont az 1-es/2-es irányba tud mozogni. Szóval kicsit olyan ez, mint a horoszkóp, tehát hogy bárkire rá lehet húzni bármelyik jellemzést.
Én is (mint gondolom bárki más is) be tudom kategorizálni az embereket akár első ránézésre, de olyan módon, hogy x. pont olyan, mint y. Szóval egy ekvivalencia-reláció, csak még nem számoltam össze hány csoport van összesen :-)
Szerintem az ember igazi énje stressz hatására mutatkozik meg (az álmoknak pl. az az értelme, hogy megmutassa milyenek is vagyunk igazából), és jó tudni (akár életet menthet), hogy valakire lehet-e számítani kritikus helyzetben.
A másik dolog ami megnehezíti az emberek megítélését, hogy rengeteg filmet nézünk megjátszott gesztusokkal, ami összezavarja az ilyen fajta kategorizálási képességet.
nagyesz 2018.06.12 17:56:36
@spike_spiegel: Az 1, 3, 7-eseket úgy érzem egész jól felismerem. A többi azért nekem nem egyértelmű. Az 1-esekre valóban jól ráillik a leírás.
Az előadás szerint O.V. 8-as, és ez a mozgásából látszik. Nyilván nem sok lövésem van hozzá, de a megérzésem szerint a (magyar) 1-esek jellegzetes biccentése amit O.V. csinál itt az 50 ezerre emeltük után:
youtu.be/bbb6AFsyr2Q?t=1310
Persze könnyen lehet hogy tévedek.
  A következő bejegyzés valószínűleg senkinek nem fog tetszeni. Akármilyen „oldalhoz”, nézetrendszerhez sorolódik is valaki, valamelyik szakaszban eretnekséget fog találni. Először is le kell szögezni, hogy a kényszerbetelepítés elutasításával egyetértek több okból is. Így is túlságosan beleszól,…..
A Játék Neve: Föld Életjel 2016.04.28 11:22:56
Mint látható, két hónapnál régebb óta nem írtam a blogra. Ennek legfőbb oka, hogy rettenetes anyagi helyzetbe kerültem (mint már finoman jeleztem egy korábbi előadás-videó alatt), és ennek orvoslása a mindenek előtti gondom mostanában. Nem tűntem el, majd fogok írni további szájbatalpalókat és…..
nagyesz 2016.05.17 22:33:45
@cathsword:
Én eredetileg abból indultam ki, hogy köztudomású, hogy a nő választ. Ezt nem úgy értettem, hogy bármelyik nőt feleségül veszi Brad Pitt, ha épp azt akarja. Sőt, azt sem mondtam hogy a nőknek kellene kezdeményezni. Nyilván egy olyan házasság elég bizonytalan lábakon áll, ahol a nő fogta magának a férfit, amint a pasi rájön hogy mi is történt. A férfi kezdeményez, a nő pedig dönt (ha zavar az a szó, hogy választ).
Lehet hogy azért gondolom ezt, mert belém sulykolták, de én úgy érzem ez a természetes hozzáállás.

Szalmabáb érvelés - lényege, hogy olyan állításokkal vitatkozol, amit senki sem állított.
Pl.
- Miért lenne férfiközpontú, hogy a nő a család lelke?
- Miért ne lenne felelős a férfi is?
- Miért lenne valaki elnyomott attól, hogy megvan a szerepe egy egészen belül?
- Miért lennék én értelmes :-)?
- Informatikusok lusták.. Nem mondtam hogy a nők a hibásak, ők maguk is legalább annyira, de mindkét esetben az is igaz amit Hunfonix írt, tehát hogy a médiumok is hibásak, illetve mondhatjuk hogy az egész rendszer, de így végül is nem állítanánk semmit. Tehát itt én csak azt mondtam hogy vannak értelmes férfiak és értelmes nők, csak nehezen találnak egymásra. (Tudom, van rá alkalmazás, de azért azt sem nevezném természetes útnak :-))
- kövérákos: Nem tudom miért kövér, de ha arra gondolsz amit Kovács Ákos mondott, szó szerint, és nem az indexes belemagyarázásból indulok ki, akkor én igazat adok neki: "a nőknek nem az a dolguk hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak." Mi ezen a felháborító? Miért, talán az a dolguk? Itt is a szalmabáb érvelés: Senki sem mondta, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ne kapjon ugyanannyi pénzt. Mehet bármelyik nő nyugodtan kukásnak, bányásznak, vízvezeték-szerelőnek... Csak valahogy nem ez a munka illik hozzájuk. Azért gondolnám ezt, mert ezt sulykolják? Vagy mert már évezredek óta elkülönül a férfiak és a nők szerepköre? Évezredek óta sulykolják? Hmmm...
nagyesz 2016.05.18 07:41:19
@cathsword: Azt hittem most főleg kis hazánkról beszélgetünk. De hát végül is ez az internet, ebben igazad van :-)
"Azért nem felelős a férfi mert az nem felelősség, ami nem kérhető számon, nem hajtható be, következmények nélkül elsikkad, mert a jog és a törvények engedik."
illetve:
"nem attól elnyomott az egyik nem, hogy megvan a szerepe egy egészen belül, hanem attól elnyomott hogy rajta ezt kitapossák"
Nem érzed az ellentmondást?
nagyesz 2016.05.18 08:20:43
@cathsword: Ezt a végtelenségig folytathatnánk, ezért rövidre zárnám a témát:
Tehát amit én próbáltam leírni az nem ezoterikus, hanem inkább idealista hozzáállás. Hogy lehetne megjavítani az itthoni állapotokat:
- A férfiak lovagiasak legyenek, udvaroljanak
- A nők tanuljanak meg jól választani. (a szerelembe most ne menjünk bele, persze az is kell)
- A társadalom becsülje meg a gyerekeket (és persze mindenkit, a nőket a férfiakat, a tanárokat, az orvosokat, tűzoltókat, stb.)
Szerintem eddig azért valamennyire most is igaz.
- Na jó, tudnék még egy csomó pontot írni a jó családpéldától a politikusok felelősségre vonásán keresztül az államadósság eltörléséig, de ez már túlzás lenne. Olyasmit kerestem ami egyszerűen megfogalmazható és megoldaná a problémát legalább nagyjából.
Szerinted van ilyen?
Próbálj egy kicsit pozitívabban gondolkodni! Például látom ki vagy akadva a szüleidre, ezért a nagyszülőket úgy általánosságban nem igazán becsülöd meg. Pedig te is nagyszülő leszel, nem is olyan nagyon soká...
From: v.attila@mtva.hu To: h.arpad@kormany.hu Subject: felavattuk bazdmeg! Kedves Árpád! Mint láthattad A Tévében, az előzetes egyeztetéseknek megfelelően levezényeltük a Félmilliomodik akciót. Remélem minden stimmelt kívülről, és a Vezér is kielégítőnek találta a népnemzeti…..