Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fermi-paradoxon

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden valószínűség szerint a Jimmy Page-nek, a Led Zeppelin gitárosának fizetni kell amiatt, mert több mint negyven évvel ezelőtt felhasználta egy Jake Holmes nevű amerikai folkénekes dalának alapjait a Dazed and confused című számhoz, ami nem is lenne baj, de Page csak saját…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Fermi-paradoxon 2010.04.11 23:20:58
@zeee: Egész nap masszív sorok voltak ezekben a választókörökben. Nem a végére duzzadt fel. Délelőtt másfél órát vártam, hogy szavazhassak, mögöttem még nagyobbra duzzadt a sor. Várható volt, már akkor tudtam, hogy estére a helyzet csak rosszabb lesz. Az emberek szavazni akartak, a fiatalok kitartóak. Hozzászoktak a sorbanálláshoz. Ennyi.
  Ma délután gyors egymásutánban volt szerencsénk két YouTube-videóhoz (bár az egyik inkább audió, állóképekkel). A két felvétel metszéspontja Pécs: az elsőben a város is feltűnik a helyszínek között, míg a másodikban a pécsi időközi választásról és…..
Ártanak-e a Jobbiknak a támadások? – ezzel a címmel írtam március végén azokról a botrányokról, amelyeknek a célja egyértelműen a radikális párt hitelességének aláásása lehetett. A fagyi azonban ma visszanyalt… A kampány legnagyobb botránya – írja a…..
Fermi-paradoxon 2010.04.07 18:40:49
@blitzkrieg: RTL híradóban egyelőre semmi.
Fermi-paradoxon 2010.04.07 18:53:18
@blitzkrieg: Szerintem még nem volt idejük lereagálni. Még egy óra sem telt el a kikerülés óta. Holnap ez fog menni mindenhol.
Építős blog Hídfőszélesítés 2010.03.22 07:57:00
2010 március 21-én helyezték el a Margit híd budai hídfőjének északi oldalán az új betongerendákat, mellyel kiszélesítették a felső rakpart feletti részét. A 8 darab, 22 méter hosszú és 17 tonna súlyú elemet speciális szerelvényekkel hozták a helyszínre és vasárnap kora…..
Két nap pihenés elég volt. Hamarosan új kampány bloggal, és még több extra infóval jelentkezünk a kampány állásáról. Mindenkinek újra köszönjük a sok segítséget, és azt, hogy felfokozott hangulatban, és maximális lelkesedéssel folytathatjuk a munkát!A tegnapi és a mai nap…..
Ma délután 4 órakor lejárt az ajánlószelvények leadási határideje. A hivatalos honlap szerint az MDF és az LMP az előzményekhez, a jelölési folyamat nehézségeihez képest komoly bravúrt hajtott végre: mindkét párt esélyes arra, hogy az ország minden pontján ott legyen a…..
Fermi-paradoxon 2010.03.19 22:07:00
@Lucilius: Nem, én úgy számolom, hogy az már éppen megvan nélküle is.
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
Abban a jelenleg messze nem elképzelhetetlen esetben, ha az MDF-nek és/vagy az LMP-nek nem lesz meg az összes (azaz húsz) területi listája, ezen pártok szavazóinak egy része április 11-én nem fogja megtalálni kedvencét a szavazólapon. Mindez – a választói csalódáson…..
Fermi-paradoxon 2010.03.11 10:35:13
@panelburzsuj: Itt van a kezemben egy hivatalos igazolás, mely szerint Budapest XI. kerületében szavazok. (Nem evk szerepel rajta, hanem kerület!)
www.valasztas.hu/hu/download/135/igazolas_kerelem.pdf
Fermi-paradoxon 2010.03.11 10:40:46
@panelburzsuj: Ha megnézed a korábban linkelt listát, láthatod, hogy nem lehet minden szavazókerületben szavazni. Budapesten kerületenként egy szavazóhely van kijelölve, holott több olyan kerület is van, melyben egynél több az evk.
Fermi-paradoxon 2010.03.11 10:51:48
@panelburzsuj: Rendben, igazad van. Közben megnéztem az igazolást, és azon valóban szerepel a kijelölt választókerület. Abba a választókerületbe kerültem, ahol maga a kijelölt szavazókör is található. Ebben az esetben lehetséges, hogy bizonyos választókerületekbe nem lehet átkérni magadat? Pl.: III. kerületben a kijelölt szavazókör a 3. evk-ban található. A 4. evk-ba nem érkezhetnek "külső" szavazók?
Amikor már végképp azt hittük, hogy a színes comic sansszal írt, és térhatásúnak gondolt, hullámzó effekttel megbolondított címsorral bíró szörnyszülöttek végképp a társasházak faliújságjaira és külvárosi turkálók kirakataiba lettek száműzve, íme egy gyomros…..
Fermi-paradoxon 2010.02.19 10:28:01
@Zoopraxiscope: "A mint kötőszóval bevezetett hasonlítás önálló (bár sokszor hiányos) tagmondatnak számít, ezért kötőszava elé mindig vesszőt kell tenni: Fehér lett, mint a fal.

A hasonlító több, mint szerkezetben vessző van a mint előtt: Ez sokkal több, mint a tavalyi. Hat több, mint öt. Stb. (Ilyenkor a több ragozható: többet, mint ötöt stb.)

Nem kell azonban vesszőt tenni a több mint alakulatban a mint elé, ha a több mint (a majdnem ellentéteként) a mondanivaló tartalmának erősítésére, nem pedig összehasonlításra szolgál: Ez több mint szemtelenség. Stb. (Ilyenkor a több nem ragozható.)"

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia: A magyar helyírás szabályai, www.tobbmint.hu/
Egy újfajta, könnyűszerkezetes, részben acél elemekből összeállított vasúti peront adtak át 2009. december 13-án a Toulouse – Auch regionális vasútvonalon. A moduláris rendszerű peront Európa második legnagyobb acélipari cége, az indiai Tata konszern tulajdonában lévő…..
Modern "mátyáskirályos" legenda fejlődik Indiában, ahol egy egyetemi professzor akciója nyomán egyre szélesebb társadalmi mozgalom alakul ki a közintézményekben tapasztalható, rendkívül elterjedt korrupció ellen. A Fifth Pillar elnevezésű szervezet (az oldal valamiért…..
Fermi-paradoxon 2010.02.08 17:52:49
Ha már meguntak azon röhögni, hogy hetedszerre sem sikerült elnököt választani a köztévé élére, meghogy Medveczky Balázs a létező összes műsorba meghívatta már magát, hogy elsírja az 1600 embert foglalkoztató „állami vállalat” siralmait, mondunk még egy poént.…..
Tudom, nem tévés cucc, és lehet, hogy ősrégi is, de ennél viccesebbet mára momentán nem tudok. Aki ezen nem tud röhögni, azt csak sajnálni tudom. ..
Fermi-paradoxon 2010.01.29 19:03:57