Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biker

3 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
biker 2011.09.12 19:57:29
@xsasha: "azért vetették be a bankok, mert a jelzáloggal nem veszíthettek rajta" igen, ezzel egyet értek. Én csak azt firtatom, hogy az emberi butaság helyett a bankokat állítjuk be gonosznak. Egy felnőtt ember aláírt egy szerződést. Most meg szeretné visszacsinálni...ez a sakkban sem szabályos.
Lehet tényleg csak annyit kéne csinálni amit írsz: 5-10 évben korlátozni a devizahitelek kiadását magánszemélyek részére.
biker 2011.09.12 20:00:11
@nyünyüge: köszi a kiegészítést. A példával azt akartam csak szemléltetni, hogy a piaci verseny többnyire a kis embernek jó. (persze egy bizonyos számú piaci szereplő után már elenyésző az árcsökkenés)
biker 2011.09.12 20:12:45
@xsasha: Az a bajom, hogy az X az egy változó. A MaNyuP meg azért elég nagy valószínűséggel realizálható. Mondom az állam beszedő-kiróvó rendszerével nem értek egyet, mert ez kiszámíthatatlanná teszi a nyugdíjt. Ha az állam egy külön számlán kezelné a nyugdíjbefizetéseim, akkor felőlem lehetne nála is a pénz. De ne a 30 év múlva befizetőkön múljon az én nyugdíjam...
Kóczián Péter Folytassa, Orbán! 2011.03.06 15:14:00
 Akit csak az érdekel, hogyan szabaduljon meg Orbán és a Fidesz uralmától, azok semmit sem fognak változtatni Magyarország sorsán. Szakmámnál maradva: ha holnap megszűnne a Fidesz –féle médiaszabályozás, akkor ugyanaz az állapot állna vissza, mint ami előtte volt. A…..
biker 2011.03.06 18:15:42
@igenember: most komolyan ennyi troll van ma délután itt? szemellenzős jobboldali? elolvastad egyáltalán a posztot? vagy csak a címet?
biker 2011.03.06 20:23:23
@gyilkos fűegér: de hát ettől szeizmográf Orbán, és pont ezért nyert 2006ban Gyurcsány! Ráéreztek erre az éhező szájra. Orbán régen kb. olyan volt mint Fleto: akaratos, saját utas, "forradalmár"...csak aztán rájön a 90'-es évek közepe felé, hogy senki sem lesz próféta a saját hazájába, ezért nekilátott a politikai sikerhajhászásnak.
Amit Kóczián pedzegetett szerintem,hogy a tudatos szavazók megjelenésétől lehet csak várni a változást. Mert lehet, hogy OV és GYF már rég elbujdosott, ha a néptudat a mostani szinten fog mozogni, jönni fognak még újabb kiskirályok bőven. (saját tippem: Lázár Jani - érdemes utánaolvasni a karrierjének...ilyen egy törtető egoistát már régen láttam)
Egy reptéren töltött éjszaka után ennyi kijár a szabadnapos kommentátornak! Egri Viktor a durbani óceánparton pihente ki a foci vb eddigi fáradalmait. ..
Anglia - Szlovénia: izgalmas meccs volt, csinos focistákkal - legalábbis Karafiáth Orsi szerint. A kulturdémon ezúttal kommentátorként próbálta ki magát. ..
w Úgy lobog fel nékem 2010.06.09 05:30:00
Részletek az őszödi beszédből Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben…..
Mozdulj Veszprém! Ünnep 2010.03.15 04:23:00
Liberté, Égalité, Fraternité ! Egy eszme, mely meghatározta Petőfiék gondolkodásmódját. A tenni akarás eszméje, mely végigsöpört Európán. Elindított olyan változásokat, melyek gyökeresen megváltoztatták a későbbi társadalmi berendezkedést. Gimnáziumi történelem tanárom…..
Mozdulj Veszprém! Balaton 2010.02.26 18:32:00
Nekem a Balaton a riviéra...Tényleg így van, vagy már végérvényesen megkopott a magyar tenger hírneve? Ön mit tartana fontosnak? Milyen fejlesztéseket szorgalmazna a közeljövőben? Balatonfüredi jelöltünk véleménye:     "Azt gondolja, hogy ki kellene…..
Kedves Állampolgár! Kedves Veszprém Megyei Lakos!A demokrácia egy lehetőség. A demokrácia egy rendszer, mely működése nagyban függ a résztvevők magatartásán.Mivel a tízmillió szövetségi kapitány országa vagyunk, valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy, az ország…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
biker 2009.12.11 14:07:33
Kedves Árpád!
Ez életed legdilettánsabb cikke.
A cikk felénél azt hittem, hogy irónia csak az egész, de a végén kiderült mégsem:P
Lehet hogy ott voltak azok az anyagok a földben, de nem ilyen koncentrációban! A CO2 kibocsájtással is az a baj, hogy túl sokat eregetünk a levegőbe. Szegény növények meg próbálják visszaalakítani oxigénné. A természetben van egy egyensúly, amit mit már egy jó ideje felborítottunk.
Az óceános műanyagokról még mindig azt remélem, hogy csak vicceltél...
Persze nem a Földet kell félteni, ő itt lesz még egy darabig, de hogy mi mikor fulladunk meg a szennyünkben, az kérdéses. (
www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw&feature=related)
Ott látni, hogy nem néztél ennek utána, hogy azt mondod, hogy a környezetvédelem=válság. Az összes komoly ember, aki ezzel foglalkozik, elég részletes gazdasági elemzéseket végez. A hulladékgazdálkodást is úgy határozzák meg, hogy az arányos legyen a piaci tényezőkkel...
Azért, hogy ne csak rosszat írjak: abban igazad van, hogy a nagy feladat a kisemberre hárul, hiszen neki kell különválogatni a szemetet, csak olyat venni amire tényleg szüksége van. Viszont ehhez kell egy állami-világ megegyezés, hogy a köz támogassa az én fáradozásaimat, illetve a jogi személyeket (cégek, gyárak,...) is rávegye a fenntartható termelésre.
Rendben, az RTL Klub lelopta Britain’s Got Talentet. Nem csak úgy felskiccelték emlékezetből, hanem lemásolták beállításról beállításra, jelentről jelenetre a szabályokkal, a látvánnyal és a zsűrivel együtt. Még jó, hogy a műsorvezetőket nem kell feliratozni. Csakhogy…..
Gyurcsány Ferenc lemondana a miniszterelnökségről. Ehhez a következő két hétben az Országgyűlésnek új miniszterelnököt kell találni. Mit jelent ez? Új MSZP-SZDSZ koalíciót? MSZP-MDF kormányt? Esetleg MSZP-MDF-SZDSZ? És ki lehet az új kormányfő? Az biztos, hogy izgalmas…..
biker 2009.03.22 01:20:21
@komon szensz: Ha a civil szférából és civil támogatásból építkező politizálás, illetve a környezetvédelem fontosságának felvállalása SZDSZ-es vonás, akkor lehet félreismertük eddig Fodor pártját.
A demokrácia arról szól, hogy több lehetőség van. Nekem nem tetszik az usa bipolaritása. Az LMP nem akar világmegmentő lenni. Csak felválal egy irányt, ami eddig hiányzott. Miért kéne csak a piros és a narancs közül választani?
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
Közel tízmilliárd forint került tavaly az MVM-től egy Kapolyi-cég közbeiktatásával egy offshore hátterű vállalkozáshoz, melyet az FTC angol befektetőjének budapesti helytartója, Szász András képvisel Luxemburgban. Az MVM-nél belső vizsgálat zajlik az ügyben, Szász András…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
Egy kollegánk hívta fel figyelmünket arra, hogy a Fókusz pénteki adásában az egyik szegmenst, azt, amelyikben a három éve elhunyt Zavadszky Gáborról, illetve az emlékére szervezett kispályás focimeccsről volt szó, Nyilas Elek képével vezették fel, és nem a tragikus sorsú…..
A Dunaszerdahely-Slovan mérkőzésen történtek természetesen nem maradhatnak szó nélkül. Időközben a szélsőjobboldali portálokon egy magyar szurkoló halálhíre terjed, az Új Szó honlapján pedig már megtekinthetőek a rendőrattak képei. A szlovák nagykövetség előtt spontán…..
w Programzene 2008.08.27 07:45:00
A mai Népszabadság olvasóinak különleges figyelmességben van részük: Gyurcsány Ferenc ezúttal közvetlenül, saját tollából szól hozzájuk. Az anyag címe Megegyezés. Borzasztó cím, és nemcsak azért, mert ásítóan unalmas, hanem mert már a cím se igaz. Még nincs megegyezés.…..
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..