Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Old Death

2 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az index híradása szerint Geréb Ágnes védekezésének két kulcsmotívuma maradt ki a tárgyalás jegyzőkönyvből. A szülésznő elleni vádat ezután súlyosbították emberölésre. Az igazságszolgáltatás tagjai mifelénk olyanok, mint az indiai kasztrendszerben a bráhmanák. A…..
- Hallottad már Herman Van Rompuy nevét?- Nem még soha…vagy várj csak…nem ő lett nemrég az EU állandó elnöke?...Igen, már emlékszem. Az arca nincs előttem, de asszem holland vagy belga? -Hallottad már Barack Obama nevét? Szóval itt van nekünk ez a Van Rompuy,…..
  Viktoria levelét adjuk közre, amelyben megosztja velünk gondolatait a magyar oktatásról, valamint azt, hogy miért nem kíván a magyar közoktatásban elhelyezkedni. Immár 10 éve tanítok, (sajnos) eddig szerencsém volt külföldi intézményekben kamatoztatni tudásom, így…..
Old Death 2010.02.28 15:18:53
Az valóban előny az USA-ban, hogy az adminisztráció és a tanítás sokkal jobban elkülönül, mint nálunk. Az iskola irányítását (pénzügyi, szabályozási, stratégiai, biztonsági stb.) erre felkészült menedzserek végzik, nem pedig tanárok.

„A szülők úgy fogják fel az iskolát, hogy az a gyerek második otthona...”

Ez is szülő és környékfüggő. Van olyan szülő, akit egész évben nem is látnak a tanárok, nem válaszol a telefonokra stb.
„A diákokat sikerre nevelik...”
A tananyaggal komoly problémák vannak. A standarzált teszt őrület miatt szinte egész évben a 2-3 nagy állami tesztre koncentrálnak és mechanikusan gyakorolják a feleletválasztós kérdéseket. Nem tudást sajátítanak el, hanem a tesztírás technikáját. Átlagban az osztályok 20%-a 2-3 graddel le van maradva a többiektől. Nekik esélyük sincs a felzárkózásra, csak ülnek bent és melegednek. Senki nem neveli őket sikerre és ők is tudják, hogy lúzerek maradnak örökre.

Az infrastruktúra valóba sokkal jobb, még a szegényebb iskolákban is, de úgy általában nagyon tanárfüggő a dolog, mint mindenhol a világon. Van olyan, hogy 25 megátalkodott diák a kezdő tanárnő angol óráját szó szerint pokollá változtatja, úgy hogy háromszor kell behívni a 120 kilós egyenruhás biztonsági őröket. A következő órán egy másik rutinos tanárnénivel meg kezesbárányként pedálozva matekoznak.

A társadalmi státusz is komoly változó a történetben. Szegény fekete környék: rossz diákok, rossz tanárok, rossz eredmények, sok balhé, rendőrség. Fehér középosztálybeli környék: mindenki happy, a szülők aktívak, sok a tananyagon kívüli extra, a tanárok motiváltak, a diákok öntudatos zsenipalánták stb.

Az USA-ban nagyon nagy probléma még a kiégés, 10-15 év után teljesen zombivá változik elég sok tanár.

Itt olvasható egy korrekt elemzés a haza helyzetről és a Sólyom féle oktatási anyagról:
feszekdarazs.blog.hu/
Old Death 2010.02.28 15:45:29
@Rabyn:
Nem tudom, hogy itthon mi a helyzet ezügyben, de az USA-ban nagyon kifacsarják a tanárokat. Nem ritka, hogy szombatonként! bejárnak megbeszélésekre és projektek összerakására. Ja és persze nagyon sok a meló otthon: prezentációk készítése, dolgozatjavítás stb. 10 év és teljesen kiégnek.

Ennek az is az oka, hogy az iskola teljesítményértékelése közvetlenül függ a teszteredményektől, ezért az adminisztráció eléggé basztatja őket.
Gyanútlanul, de előre megfontolt szándékkal bekapcsoltam ma délután a HIR TV-t. Nem annyira szoktam a TV -ből olyat engedni magamra, ami mocskos politika, mert heves természetem miatt hamar érzem úgy, hogy a sörös üveget bele kell hajítanom a képernyőbe. ( Defőleg amikor nevezett…..
Azt mondják, a korrupció szinte egyidős az emberiséggel. Lehet benne valami, mert amióta világ a világ, az ember gyereke próbál a másokénál előnyösebb helyzetet teremteni magának, családjának, cégének, stb.Az átkos kommunista rendszer valóságos melegágya volt ennek a…..
 Olyan, mintha mindig itt lett volna. A mai napig itt ugrál körülöttünk egy eszdéeszes dogma, bosszant, idegesít, ideje agyoncsapni.   Magyarázatot igényel. Túlságosan kézenfekvőnek kezelték, sulykolták, ha kellett, egyszerre százan kiabálták: az állam rossz tulajdonos.…..
Úgy tűnik elhárultak azok a jogszabályi akadályok, amelyek lehetetlenné tették a szabályos közbeszerzések kiírását Magyarországon (ld. http://kozbesz.blog.hu/2010/02/05/kozbeszerzes_csak_szabalytalanul). Az országgyűlés ugyanis elfogadta azt módosító javaslatot, amely kiiktatta…..
A Szárny és Teher korrupcióval foglalkozó része a következő recept alapján született. Végezz el egy 5 perces google keresést és ezután látogasd meg a téma legbefolyásosabb - khm - ismerőjének, a Transparency International magyar szervezetének a weboldalát, valamint töltsd le a…..