Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rmaclac

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar-szlovák díszőrség a faluban felállított emlékműnél az An-24-es katasztrófájának negyedik évfordulóján.Az emlékmű "fái" jól visszaadják a becsapódás borsó-hegyi helyszínén elszenesedett fákat.A szlovák fegyeveres erők számos járműve jelen volt a…..
Rmaclac 2010.01.30 02:06:54
Amit én nem értek és nem is fogok megérteni, hogy ebben az esetben miért nem lehetett helikopterrel megközelíteni a helyszínt, mivel a becsapódás mellet volt egy hatalmas tisztás. Igaz én nem tudom milyen terepen lehet biztonságosan egy helikoptert, de szerintem adott lett volna a hely. Ha idejében jött volna a segítség akkor biztos többen életben maradtak volna. Ebben az álláspontonban egy mentőstiszt is megerősített.
Az első két mentő, ami a helyszínre sietett 20:45-kor (plusz minusz egy-két perc) érkezett hejcére. Ez a balesettől számítva 1óra 10 perccel később, de ekkor még csak a faluban voltak. Innen legalább 45-50 perc amíg a helyszínre értek. Azaz leghamarabb is a szerencsétlenség után 2 órával később jött az első igazi segítség. És ezért nem értem, miért nem lehetett légi úton segítséget vinni a helyszínre. Ha ez megtörtént volna akkor nem 42-ten feküdtek volna vérbe fagyva a Borsó-hegyen. Nagyon sok nyitott kérdés maradt bennem a tragédiával kapcsolatban, amire nem biztos, hogy kapok is valaha választ.
A katasztrófavédelem képességbeli hiánya az igazán tisztán látszott még az egyszerű falusi ember számára is. Azt nem mondom nyíltan, hogy "miattunk" (magyarok) is haltak meg többen, de......? Adódott olyan helyzet ahol a megoldás rajtam múlt és azok a bizonyos "szervek" csak tétlenül, tanácstalanul álltak a helyzetek előtt. Gondolok itt az elakadt mentőkre, tűzoltókra, akik a helyi terepviszonyok ismeretének hiányának köszönhetően nem tudtak eljutni A pontból B-be. Volt több olyan jármű,amire nem voltak képesek felrakni a hóláncot és emiatt lett útzárlat, se előre, se hátra. A "szervek" helyett mi helyiek bújtunk a kocsik alá és tettük fel a láncokat, hogy mielőbb segítséget nyújthassanak. Szóval láttam és hallottam furcsa és érthetetlen helyzeteket.
Ezen az eseményen már igazán semmi sem változtat.