Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vg123

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A legújabb Mission Impossible film után futottam bele ebbe a filmbe, amikor is az imdb-n Vanessa Kirby filmográfiáját böngésztem. A felhasználói vélemények alapján egész jónak tűnt, ezért a héten meg is néztem, hogy tényleg jó e, a film. Az a furcsa, hogy nem mondanám jó filmnek mégis nagyon…..
vg123 2021.04.10 20:23:25
@gyanattila: Nekem legalább van modorom. Önnek nincs. Sajnálom önt.
Többet nem tehetek önért.
Egyébként Orbán tesz róla, hogy józan ésszel ne lehessen élni ebben az országban. Az emberek pénzére és nyomorára utazik Orbán. De ön boldog.
Mert ugye boldogok a lélekben szegények.
Ez ma nagyon igaz.
Mert Szájer.
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
vg123 2021.03.21 22:30:40
@ritakamélia: Sódarrul?
A '90-es évek közepén nehézkesen indult be a lakossági filmforgalmazás hazánkban. A kölcsönzők uralta, sokáig gond nélkül másolható videókazetták korában eleinte kevesen láttak fantáziát abban, hogy megvásárolhatóvá tegyék a filmeket, de a plázák ugrásszerű elterjedése és a házimozi rendszerek…..
Németország (is) tipikus példája annak, milyen az, amikor egy országról jellemzően sztereotípiákban gondolkodik az ember. Pedig a németeknél csodás a kulturális élet, gyönyörű tájak vannak és még az ételekre sem lehet sok panasza az embernek. Vegyünk csak sorra pár dolgot!..
A Tóra, Mózes öt könyve és a zsidó Biblia úgy általában számos esetben ír elő halálbüntetést. Ilyenek például a (nyilvános) bálványimádás, a gyilkosság vagy a szombat (szintén nyilvános és tanúk által bizonyított) megszegése. De hasonlóan kemény büntetést ró ki a Tóra a szülök ellen tanúsított…..
vg123 2020.08.14 20:11:26
@agarik: Hát, a mohamedánok ténylegesen tömegesen írtják az embereket Afrikában, ha megneszelik, hogy ketesztények.
A keresztények irtották a keresztényeket is pár száz éve, ha netán nem ugyanazon felekezethez tartoztak, ahová az aktuális földesúr. Földesúr váltásnál volt ez csodaszép. Katolikus és reformátusok között például. Magyarországon is. A vallás már csak ilyen.
Mint az Orbánizmus vallása. Hazaárulókat tűzzel vassal...
Mert kétharmad.
A most következő cikkben a 100 évvel ezelőtti újsághirdetéseket fogjuk bemutatni képek formájában, leginkább azokat melyek mai szemmel is érdekesek, figyelemfelkeltőek lehetnek vagy olyan cégek hirdetései, melyek még mindig fennállnak és még ma is kapható a hirdetett termékük. ..
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
vg123 2020.06.23 21:25:24
@eMJe: Szerintem a cikk nyelvezete teljesen rendben van. De nyílván nem kell egy klasszikus regényírót elvárni. Akinek nem tetszik,.... nem kell belőle vizsgázni.
Tovább kell lépni. Nekem tetszik. Nem vagyunk egyformák.
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
  A munkaerőhiány nem múlt el nyom nélkül az interjúztatók lelkében sem. Már másképp kell állásinterjúzni, mint munkaerőhiányban, de úgy már sohasem kell, ahogyan az előző válságban kellett. Egy kis „történelmi” áttekintéssel kezdeném, mert hasznos, ha megértjük, miféle satuban vannak most a…..
vg123 2020.05.14 11:30:08
Nem tudom ki jegyzi ezt a cikket vagy milyen cégeknél dolgozott, de mintha kissé túl idealisztikus
tanácsok lennének a béralkuról. Bértárgyalás nagyon ritka. "Mondjak egy számot." És az onnan a maximum, de nem adnak annyit.
Van ahol kötelezően meg kell mondani, hogy mennyit kerestem eddig és mi az én minimumom, ami a maximum.
Majd ők kiszámolják, mondanak valamit, hogy az én minimumom jól áll e az eddigi pénzemmel.
Max. 10-20 százalék lehet a különbség.
Mintha nem arról szólna egy váltás itthon, hogy sokat tanultam és már nagyon nem vagyok ehhez mérten jól fizetve.
Egy végzettség akár duplázhatná is az ember értékét, de jó ha van egyáltalán valamicske béremelés a cégeknél. Ha munka mellett tanulsz, a fizetés marad ugyanannyi.
Még mindig azt keresik, aki a legtöbbet eltűr. Mert 6 hónap próbaidőt is láttam már, aki beszól az repül. Állami cégnél volt, nem egy piti bt.
Csak feladatok vannak. Mindegy mikor fejezed be, éjszaka vagy vasárnap, de rendes munkaidőben nem tudod befejezni vagy eleve hétvégén kell. Túlóra vagy szabadnap az vagy nem ismert fogalom vagy mondanak egy összeget és örülj, hogy valamit löknek mert leírva sehol sincs. A törvény szövege az az álomplafon.
Illetve a túlóra fogalma alapműveltség (értelmező kéziszótár szerint), de ha nem számolják, nem jegyzik, akkor semmit sem ér ugye. A főnök előtt kimondani is tilos lehet.
Vagy 10 túlóra egy csillag, 10 csillag 1 újabb túlóra kötelezettség. Pénzben nem jelenik meg.
Napjaink várfelújítási programjai megosztják a várbarátok véleményét. Vannak, akik szerint túlzásba esnek az átalakításokkal. Mások úgy gondolják, hogy nagyon is ideje volt már valamennyire modernizálni őket. Annyi biztos, hogy a maradványok konzerválása elengedhetetlen, de a kortárs elemekkel való…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..
A hazai állatvédelem rendkívül felkapott témaköre a szaporítók „áldásos” tevékenysége és mindaz, amit ez okoz. És ez egy jó ideig még így is lesz. Viszont meg tudjuk-e határozni azt pontosan, kiket is nevezhetünk szaporítóknak?..
Birtokélet A vonatozás hajnala 2019.09.03 14:33:31
Széchenyinek és Kossuthnak is szívügye volt a magyar vasút, amelynek születését végül mégis a pénzembereknek köszönhetjük. Forrás: Fortepan.hu/Budapest Főváros Levéltára - Semmeringbahn..
Valaha a vidám nebulók a Kis növényhatározóval a kezükben járták a mezőket, és a pompásabbnál pompásabb vadvirágoknál meg-megállva, a könyvet fellapozva elemezték a természet szépségeit. A mai nyelvtanulók magántanár-keresés közben találkozhatnak a világ sokszínűségével, számukra kíván segítséget…..
Tusheti-ben pár ezer ember él összesen. Télre még kevesebben maradnak, hiszen a körülmények durvák, és az első hó után az Abano hágón gyakorlatilag nem lehet átkelni. Emiatt a lakosság legkésőbb októberben bepakol mindent a dzsipekbe, és leköltözik alacsonyabban fekvő otthonába, és a következő…..
vg123 2019.09.04 18:53:21
@anna_utazik:
Hol szerepel a Grúzia szó? Nem az elején, az biztos.
Szerintem.
Az Index2-n találtam ezt a cikket.
Találgattam, hogy hol lehet ez.
Azt láttam, hogy valaki szerint Grúzia.
Az URL szerint.
És a valóságban?
A Schremser Zwickl gyönyörű aranyszínnel hívogat, ráadásul egy zwickllel nem lehet mellélőni - gondolhatnánk. Ehhez képest tessék, találtunk egy középszerű osztrák sört. Mióta működik a Schör-Te Sörblog, kaptunk párszor olyan visszajelzést, miszerint "nekünk könnyű, Ausztria tele van jobbnál jobb…..
vg123 2019.09.04 18:12:00
@BZ the original since 1974:
20 literes kiszerelés van írva. Vagy akkor ez nagyker ár? Annak drága korsónak is.
Boltban 0.89- 1.20 egy üveg sör Ausztriában. Mondjuk Paulaner.
Egy korsó sör Ausztriában egy étteremben kb. 3.50- 4 EUR. 4.10 már kicsit sok, főleg ha csak közepes minőség (ottani mércével).
Szóval számomra félrevezető.
De persze osztrák zwickl nem lehet rosz.
  Az emberi civilizáció térnyerésével sajnos komoly károkat szenvedtek a természetes élőhelyek és ezzel együtt a Kárpát-medencében évmilliók óta jelen lévő élőlények is megfogyatkoztak. Íme néhány olyan állat, mely hazánkban fokozottan védett és eszmei értéke akár 1 millió Ft is lehet! 1.…..
Korábban már írtam egyszer az amerikanizálódás apró jeleiről, amiket mi magunk is észreveszünk. De vajon melyek azok, amiket éppenséggel magyar rokonaink és ismerőseinek fedeznek fel magyarországi ott tartózkodásunk alatt? Nos, ezt a legkönnyebben egy szokásos évi nyári hazalátogatás alkalmával…..
vg123 2019.08.19 10:32:35
@gabors: Az étkezési ízlést nehéz bírálni. Szubjektív. De nem attól jó egy étel mert régi. Egy páréve kitalált étel is lehet jó. Pl. A németek imádják a curry wurst-ot. NDK-s találmány.
Én nemigen eszem hamburgert mostanság , nekem a 80-as évek magyar hamburgerei jöttek be. Még a Meki előtt. Abban volt minden, ami finom.
Plusz 35 évvel fiatalabb voltam.
A rossz idő és a költségmegtakarítás ellenére két hónap alatt forgatták le a rekorder vígjátékot. Jöjjön néhány kulisszatitok a filmmel kapcsolatban...
vg123 2019.08.18 06:45:08
@Behajtó70: Bujtor nem ellopta a Piedone ötletet, hanem zseniálisan átültette magyar történetté. Mert ez magyar sztori. Minden ízében magyar. Az ügyeskedő-valutázó Matuska, vagy a magyar rendőr lópatkóval, vagy a telefonban nagyhatalmú ország. Vagy Kardos dr. Ilyen alapon mindenki lopna, aki mostanában csinálna filmet, szerezne zenét. Semmi sem teljesen új. Vagy ha az, akkor már nem lenne életszerű.
Tamás Oxfordban él és munkájából adódóan napi szinten dolgozik együtt muszlim kollégákkal. Megírta saját, személyes tapasztalatait arról, milyen velük együtt dolgozni. Ezek persze egyetlen ember benyomásai, ezzel együtt is érdekesek lehetnek 2019 Magyarországán. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
vg123 2019.07.23 10:22:11
@gabors: És a keresztes lovagok?
vg123 2019.07.23 10:22:29
@gabors: A ketedztényekre a keresztények is veszélyesek. Mert elődeink szetettek hódítani egymás kárára.
Ha valaki elindul a meggazdagodás felé vezető úton, érdemes résen lennie, mert számos veszélyes tényező leselkedik rá – akárcsak tengeri utazóra a szirének –, melyek romba dönthetik a sikerét. Az egyik ilyen szirén a kölcsönkérés. Kinek ne lenne olyan ismerőse, aki hírhedt, notórius kölcsönkérő?…..
vg123 2019.07.15 21:47:36
@Aranytojás Blog: Az uzsorakamat definíciója: kamatos kölcsön nyújtására állami engedéllyel nem rendelkező fél által kamatra adott kölcsön. Magánszemélynek nincs állami engedélye. Az engedély bírtokában bármekkora kamat szedhető. Szedik is. A reklámokból ismert is van.
Nagyot fordult a világ. Az angol világnyelvi változata egészen elképesztő karriert futott be. Mára megkerülhetetlen lett az angol nyelv ismerete, alapvető elvárás mindenkivel szemben, hogy az általános élethelyzetekben boldoguljon angolul. Csodálkozást és értetlenkedést vált ki, ha valaki nem tud…..