Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malar

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig elég sokan hirdetnek az ingatlanbazár.com-on, aztán csodálkoznak, ha az ingyenes időszak után fizetési felszólítást kapnak. Minthogy a felhasználóknak emailezgetett dokumentum neve "díjbekérő", és nem számla, nyugodtan töröljék a spamekkel együtt:Pár…..
malar 2011.05.10 13:58:04
@gergo1000:

- Bizonyítsd be, hogy az adott időpillanatban én regisztráltam a weboldalon és nem valaki más. Az internet anonimitása nem különösebben segíti a szolgáltatót itt. Persze mondhatjuk, hogy a tény, miszerint az én lakásomat reklámozták rajta közvetetten bizonyítja, de csak közvetetten és ezzel még amúgy sincs vége a dolognak.

- Bizonyítsd be, hogy valóban elfogadtam a felhasználási feltételeket. Egy pipa egy adatbázisban semmit nem jelent. Annyit rakok bele amennyit nem szégyenlek. Vagy írásos, általam aláírt szerződés, vagy tanuk akik alátámasztják, hogy az állításod, miszerint én elfogadtam a dolgot valós. Bár a PTK valóban ismeri a szóbeli szerződést mint olyat, ha csak két ember állítása áll egymással szemben pro és kontra, akkor ott sok sikert a kintlevőséged behajtásához. Csak hogy értsd, én mint szoftverfejlesztő, ha akarom, az egész telefonkönyvet regisztrálom névvel címmel az adatbázisomba és mindegyik elfogadja a feltételeimet. Ekkora bizonyító ereje van annak a pipának.

- Amúgy az a cég amelyik online szolgáltatást utólagos fizetéssel nyújt erősen átverésgyanús, de minimum elmegyenge. A fenti pontok miatt is van az, hogy az online szolgáltatásokért általában előre és azonnal fizetsz. Akkor garantáltan nem fordul elő, hogy szolgáltattak, de nem fizettél érte.

Amúgy az én rendszerem, ha olyasmire kapok számlalevelet, amit (tudtommal) nem fizettem elő, vagy nem használtam, akkor annak csak abban az esetben megyek utána, ha:
- Nagyobb összegről van szó: >15-20k HUF, ahol a pontenciálisan követelhető késedelmi kamat fájhat ha a végén kiderül, hogy jogosan kérték a pénzt.
- Többedik levelet küldik.
- Tértiv. levélben keresnek meg.

Minden egyéb esetben a levelet lefűzöm a kerek dissziéba, hiszen ha igazán komolyan gondolják, akkor:
- keresnek még
- tértiv. levélben keresnek meg

Ha pedig csak vaktában bepróbálkoztak, akkor jobb is ha süket fülekre találnak.

Amúgy pedig emlékeim szerint az ilyesmi tartozásoknál is van elévülés, tehát ha nem keresnek valamilyen igazolható - pl tértiv. levél - formában egy ideig (egy évig talán?) akkor a tartozás elévül és bírósági úton már nem behajtható.
Syllabux LENYÚLÁS KÖZPÉNZEN 2011.04.28 09:44:00
A könyvpiacon alapvető változás állt be a Kindle megjelenésével, amely Földes László (Kossuth Könyvkiadó) állításával ellentétben nem 50 000 Ft, hanem kevesebb, mint 26 000 Ft – és lesz ez olcsóbb is. Kindle-en olvasni jó, a betűméret állítható, a monitorral…..
malar 2011.05.09 10:34:32
@Syllabux:
Nem ezzel a bejegyzéssel kezdem az olvasást és az a kép alakult ki bennem rólad / rólatok, hogy valaki aki végre a szívén viseli az e-könyvek terjedését :)

Nos, ennek a bejegyzésnek az alapján ez átalakult valakivé aki picsog, hogy a kis magyar e-könyv pocsolyában egy olyan félelmetes versenyzővel kell küzdenie, mint a MEK.

Az meg külön lol, hogy szerinted a nyilvános vita ebben az esetben nektek kedvez. Az emberek MINDIG az ingyenes lehetőség pártján fognak állni és védeni fogják azt, aki esendőbbnek tűnik, márpedig ez esetünkben a nonprofit MEK és nem a profit orientált kiadó, még akkor sem, ha az szintén nonprofitnak vallja magát, mert hiszen ha nem lenne profit orientált, akkor ugyen miért zavarna az a pár ember aki a MEK miatt majd nem tőletek veszi meg az e-könyveket.
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
malar 2011.05.09 09:57:56
@Tom Bobb:
Egyik oldalról megértem a problémádat, miszerint íróként az ingyenes tartalmak világában nem lehet megélni, ugyanakkor jobb ha már most feldolgozod és elfogadod, hogy ez a helyzet nem javulni, hanem romlani fog.

Valójában egy meglepően kemény problémával állunk itt szemben. Egyik oldalról ott van az információáramlás szabadsága iránti igény, másik oldalról pedig az intellektuális munka megfizetése iránti igény. A kettő között pedig ott húzódik az internet széles és egyre szélesedő szakadék gyanánt.

Én személy szerint - mint valaki aki szintén intellektuális munkából él - úgy gondolom, hogy a jövő a szabadon elérhető tartalmak felé mozog, ahol a készítő nem magával a tartalommal, hanem kapcsolt szolgáltatásokkal, bónusz dolgokkal keres majd. Igen, ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyos szakmák ellehetetlenednek, ám ezzel nem lehet mit kezdeni. Az élet és a technológia fejlődése nem áll meg, még akkor sem, ha ez egyes embereknek fájdalmas következményekkel jár.

Ami az e-könyv terjedését illeti, az kb ugyanazzal küzd mint a zene és filmipar. Hatalmas lobbik és érdekcsoportok vannak, akik ellenérdekeltek az e-könyvek terjedésében, mert a saját piacukat hazavágja. Ezek szépen lassan majd alkalmazkodnak, átállnak az e-könyvre és egyre nagyobb arányban fogjuk azokat látni.

A papír alapú könyv pedig idővel szépen a specialitás, exkluzivitás és a luxus felé fog elmozdulni.
autózz! Életveszélyes tankolás 2011.03.25 08:51:00
Tamás olyan helyzetben került veszélybe, amelyre talán legkevésbé számítana bárki is. Ki gondolná azt, hogy egy autópálya felhajtón figyelnie kell esetleges nem várt akadályra. Az Ő levele bizonyítja azt, hogy mostantól mindenki nyitott szemmel, és fokozott figyelemmel közelítse…..
Lassan belekezdenek az új alagút belső burkolásába a Margit híd budai pillére alatt. Nyáron „valamikor” már használatba is vehetik a bringások a 90 milliós lukat, amely összeköti majd a rakparton futó északi és déli bicikliutat. Másfél hónapig még biztosan marad az…..
malar 2011.03.09 13:35:18
@2llkedő:
Wow, akkor nem 4 méter lesz a belmagasság, csak 3.6 :) Én 168 centi vagyok, szóval függőlegesen több mint kétszer elférnék abban az alagútban, de sanszosan biciklivel együtt úgy is, hogy a pedálokon állok.

Az egyik képen az alagút végén látszik egy ember sziluettje. Ott jól le lehet mérni milyen magas is valójában.

Nem tudom miért ilyenre csinálták, hajlok arra a véleményre, miszerint valaki felcserélte a szélességet a magassággal véletlenül :)

De az is lehet, hogy ez amolyan az M6-os szellemében történt "grandiózus" megalomán méretezés szüleménye. Miért is lepődjek meg ezen, amikor képesek voltunk olyan dombokba alagutat fúrni, ahol szó szerint homokot kellett hordani az alagút tetejére, hogy az ne lógjon ki a dombból.
malar 2011.03.10 12:07:34
Bár nem kicsit off és nyilvánvalóan elgurult bar0kker barátunk gyógyszere, de abban az egy dologban egyet kell értsek vele, miszerint a közlekedés résztvevőinek mindenhol a gyalogosokat kell elsőbbségben részesítenie. No nem azért, mert lábbal teremtett minket az evolució és nem kerekekkel, (nem lecsapni a nincs ki mind a négy kereke poént) hanem azért, mert a gyalogos - úgy is mint puhatestű - a közlekedés legsérülékenyebb résztvevője.

Szintén védeni kell a gyalogost, mert ő egy tudatlan résztvevője a közlekedésnek. Értsd: a gyalogosnak nem kötelező ismernie a kresz-t, ezt senki nem is kéri számon rajta. Sipákolhat bárki a gyalogosnak, hogy ez bicikliút, az nem zebra, amaz pedig piros volt, a gyalogos bármikor mondhatja, teljes joggal, hogy honnan kellett volna tudnia, hogy ezeknek jelentőssége van az ő számára.

Persze a mai világban valahol általános elvárás, hogy az ember ismerje az alapvető közlekedési szabályokat, már csak a saját érdekében is, de ezt nem veheted garantáltnak, hogy így van, hiszen sehol nem oktatják és mégkevéssbé kérik számon ezeket.

Röviden tehát: az autósnak vizsgáznia kell a kresz szabályokból, tehát ő tuti ismeri őket. Valamiért ezek az autósok abból indulnak ki, hogy mindenki más is ismeri a szabályokat, pedig ez sajnos nem így van.

Ezt kéne észben tartani, hogy per pill. a közlekedés résztvevőinek - ráadásul a sérülékenyebb felének - nagy része, a gyalogosok és a bringások egy remélhetőleg minél kisebb hányada, nincs tisztában a kresz szabályaival, ennek megfelelően nem várható, hogy egy kérdéses szituációban a megfelelő módon reagáljon.

Kötelezővé kéne tenni a kresz oktatását és számonkérését valahol az általános iskola 4. és 5. osztálya között, de lehet, hogy akár még előbb is, majd ezt az információt rendszeres időközönként frissíteni és számonkérni.. mondjuk minden 2-3 évben, amíg iskolába jár az illető. Így elérhető lenne, hogy mire a gyerek felnő, ezek a dolgok készség szinten belevésődjenek.
Csernobil - ha ezt halljuk, nem az a dinamikusan fejlődő, korszerű, erős iparú, nagy népességű város jut az eszünkbe, ami egykor ez a település volt... és ez teljesen érthető: a név az emberi hanyagság, nemtörődömség, sőt, nyerészkedés, és a katasztrófa szinonimája lett a…..
malar 2011.02.01 15:43:32
@goumba: A blogbejegyzés elsősorban a képekről szólt, csak próbálta feldobni őket kis háttérinformációval.

Ezért talán nem kéne pálcát törni felette.

@Don Kopaszki: Én nem mennék még talán akkor sem, ha pénzt ajánlanának érte. Persze nem leszel azonnal beteg, de a sugárzás, bármilyen csekély is, meg fogja növelni a rákra való esélyedet.
malar 2011.02.01 22:25:46
@¿Qué tapas hay?: A moderátor vs szabályzórúd viszonylatban igazad van. Valóban az a helyes neve, hogy szabályzórúd.

Az anyagával direkt nem foglalkoztam, mert lényegtelen a történések szempontjából, akit érdekes az utána tud nézni.

Ami pedig gothmog kötözködését illeti.. részben valóban igaza volt.. de ezeket a dolgokat úgy is elő lehet adni, hogy közben nem dorongoljuk le a másikat. Pusztán erre próbáltam rávezetni a népet, bár lehet nem voltam eléggé egyértelmű. :)
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
malar 2010.06.28 21:39:22
Oké, nézzük:
- "A tüzijáték a Budapestiek szórakoztatására kidobott pénz. "
Persze, ha még fiatal vagy, esetleg mostanában költöztél ide, akkor biztosan érdekes. Elsötétül a belváros, nagy zenebona, puffogás, minden.. DE:
Ha itt élsz már pár évtizede, akkor a minden évben megrendezésre kerülő show inkább unalmas, mint érdekes. A tüzijáték az ünnepnek, illetve talán méginkább a turizmusnak szól és nem a budapestieknek. Utoljára kb 10 éve néztem, akkor is csak azért, mert dolgoztam aznap és mire végeztem (este 9), már javában nem lehetett sehova sem menni a belvárosban, lévén lezárták az egészet. Mivel a melóhely a dunapart közelében volt, hát lesétáltam oda megnézni. Tippeljetek mi volt: semmi. Ua mint előtte minden évben.

- "A tüzijáték sokszáz millió forint, amiből inkább az árvízkárosultakat blahblahblah..."
A tüzijáték árából valóban lehetne segíteni pár tucat emberen, ha nagyon beosztod, akkor párszáz emberen is, azonban nem vagyok biztos benne, hogy felmérték az emberek a nagyságrendi különbséget. Az árvíz milliárdos károkat (több tíz, talán száz is asszem, nem tudom pontosan) okozott. 1 milliárd = 1000 millió (5 tüzijáték), tehát a tüzijáték az árvízkárok elenyésző töredékét se lenne képes fedezni, mindenképpen a zsebébe kell nyuljon az állam, ha állami segítséget vár a nép.

- "A tüzijáték sokba kerül, nem kéne ilyesmire kidobni a pénzt, amikor ennyiféle természeti csapás pusztít az országban"
Ismét csak azok a fránya arányok. Az ország 2010-es tervezett költségvetési bevétele asszem cca 12 EZER MILLIÁRD forint volt. GYK: ez 60000 tüzijáték megrendezésére elegendő pénz. A tervezett kiadás ennél szokás szerint párszáz milliárddal több volt. Aki szerint az ország költségvetése egy évi egyszeri 200 millió forintos tételen áll, vagy bukik, nos azzal nem tudok mit kezdeni.

NEM a tüzijátékon kell spórolni, mert nem az évente egyszer elköltött (kivételesen jó helyre költött) 200 millió forint az ami megváltja a minden évben többszáz milliárdos államháztartási hiánnyal dolgozó országot. Sokminden más van, amivel lehetne spórolni de ahhoz, hogy érezhető változást érj el, strukturálisan kell átalakítani az ország intézményrendszerét és feje tetejére állítani a közszférát, hogy megváltozzon az ottani hozzáállás.

Amúgy pedig aug 20 igenis különleges. Nyilván nem ez az egyetlen rendszeresen megrendezett tüzijáték a világon, sanszosan nem is a legnagyobb, de azért azt se képzelje senki, hogy minden napra esik egy ilyen, csak a naptárat kell kinyitnod, hogy megnézd épp hová menjél. Eleve nem egy rusnya dolog az esti belváros, a várheggyel, citadellával, parlamenttel, stb, és ezt megdobod egy félórás tüzijátékkal, nos.. ennél kevesebbért is mennek turisták máshová.

Ez a ne legyen tüzijátékos dolog pont olyan mint az egész fészbúk: Szánalmas, túllihegett és értelmetlen.
malar 2010.07.01 14:12:30
@Piszkos Freud a ...: Teljes mértékben egyetértek. Ez a "két szék között a földre.." tipikus esete. Spórolásnak is kevés, meg igazán nagy attrakciónak is.

Amolyan politikus megoldás. Így mondhatják, hogy ők spóroltak, ugyanakkor nem lehet rájuk azt sem mondani, hogy nem tartották meg a hagyományos eseményt.
Összenő, ami összetartozik, tűz és vízLassan véget ér a Tűzijáték körüli polémia és a kormány döntést hoz, az első magyarországi Facebookos civil kampányról. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kormánya minden valószínűség szerint engedni fog valamilyen szinten a…..
Pár napja járta körbe a szaksajtót a játékpiacon elég alapos felméréseket készítő NPD Group elemzőcég új, Gamer Segmentation 2010 című tanulmánya. A majdnem 19 ezer játékos megkérdezésével készült felmérés leginkább meghökkentő eredménye az, hogy a játékosok 4…..
malar 2010.06.06 12:23:37
Nos nézzük.. mit csinált az ember a munkaidején kívül, amíg nem voltak számítógépek?

Ugyanazt gyakorlatilag mint ma. Játszott (csak adott esetben nem virtuális környezetben és virtuális játékot), csevegett (társasági életet élt), evett, ivott, vagy ba*ott.

A fenti lista nyilván nem teljes és van 1-2 tétel, amit soha nem fogsz online csinálni, de ez jól is van így. Inni, vagy szeretkezni például élőben az igazi, bár vannak elmebetegek akiknek virtuálisan is megy.

Viszont - és ezt nem nézik sokan - a fenti listából eléggé sokmindent ma online is meg tudsz tenni. A helyzet az, hogy változik a világ. Amíg annak idején az ismeretségek szükségszerűen személyesek voltak de egy szűk földrajzi területre koncentrálódtak (lakóhely, iskola, munkahely, kocsma, stb), addig ma egy tipikus online élő tizen/huszonévesnek a világ minden tájáról vannak ismerősei, viszont ezeket sokszor nem ismeri személyesen.

Nem vagyok szociologus, nem is próbálok találgatni, hogy ennek milyen következményei lesznek hosszútávon. Gondolom lesznek pozitív és negatív következményei is.

Az azonban tény, hogy attól mert valakit online ismersz meg, az ismeretség nem feltétlenül sekélyesebb és ha elég ideig kitart, akkor akár barátsággá is fejlődhet, illetve a "valódi világban" is találkozhattok idővel.

Ismerek olyan MMO-t játszó többszáz fős társaságot, akik minden évben csapnak egy nagy összejövetelt, ahol gyakorlatilag több tucat (100 körüli) ember táborozik együtt egy hétig. Ilyenkor szó szerint a világ szinte minden tájáról vannak ott emberek.

Magyar példa is van, ahol a helyben lakó, budapesti játékosok eléggé sűrűn, havonta legalább egyszer összejönnek élőben is dumálni egyet.

Szóval az, hogy mennyi időt töltünk a gép előtt közel sem meglepő. Azért töltjük ott, mert mindazt meg tudjuk tenni, amit amúgy is tennénk (játék/társasági élet). Így alakul át a világ. Arról már beszélgethetünk, hogy ennek az átalakulásnak milyen szociológiai következményei lesznek (lásd a fentebb írtakat), illetve az is komoly dolog, hogy az emberi szervezet nem egész napos ücsörgésre lett kitalálva, szóval ha az ember nem kompenzál valamivel keményen, akkor ennek kárát láthatja.

Végezetül pedig ott van az is, hogy az ilyen mértékű online lét sokszor (játék)függőséggel párosul, aminek egyéb káros következményei lehetnek (elhanyagolt munka, tanulmányok, stb)

Összességében maga az idő nem mutatója semminek szerintem.
Szélsebesen közlöm, le ne maradjunk:Remélem legalább a jogászok élvezik ezt az ítéletidőt!via chimie ..
malar 2010.05.17 17:41:26
@nokomm3nt: Nemt'om, nekem jól esik. Legalábbis legutóbb amikor kinéztem az ablakon még jólesett. Persze lehet másnak, máshol, másmilyen :P
László akciós mobiltelefonját túl akciósan adta el neki a Vodafone. Amikor felhívták az üzletből, azonnal bement, és mivel további 11 ezer forintot szerettek volna kisajtolni belőle, inkább visszaadta. Legközelebb. Tudom hogy sikeres ember már nemlehetek hiszen 3 db vodafone…..
malar 2010.05.11 13:20:40
@salapapa: "ha Nőröl van szó, hogy laposodhat? 8-) "
Valahol lyukas és ereszt? :)
malar 2010.05.11 13:43:35
Amúgy a sztorit én sem értem.
Férj: Tessék édesem, egy új teló neked, használd egészséggel.
Feleség: Jajj de kedves, köszönöm.
<valaki hívja a férjet>
<férj felveszi, közben asszonka épp a vendégeknek magyarázza mennyire kedves a férjeura, stb.>
Férj: Ezer bocsánat - telefon asszony kezéből kikap - de tévedés történt. Rossz telefont kaptam a boltban, ez túl drága, vissza kell vinnem. Majd jövök.
<ajtócsapódás>

Nem.. ez így nagyon gáz. Ennek nem ez lenne a módja. HA valóban így történt, kedves levélíró, akkor egy igazi lúzer vagy.
1) Olyan nincs, hogy azonnal csinálj ezt, vagy azt. Ez mondjuk vodának is egy hülye szokása amit ezekszerint az eladópartnereik átvettek, hogy kapsz egy SMS-t, 24 órán belül fizess be ennyi meg annyi forintot a számlatartozás kiegyenlítése végett. Lóf**zt. Majd akkor csinálod, amikor NEKED jó és nem akkor amikor ők akarják.
2) Egy születésnapi vendégsereget, főleg a feleséged születésnapjáét nem hagysz ott, max ha valahol ég a ház és neked kell eloltani. Végképp nem viszed magaddal az ajándékot amit épp az előbb adtál át.
3) Ha a 10e forint nem fér bele egy születésnapi ajándékra még azutáns sem, hogy már benézted és megkapta a drágább telót az asszony, akkor ott igen komoly gondok vannak és talán nem mobilra kéne elverni azt a kevés pénzt amit be tudsz osztani.

Eleve.. egy tisztességesebb virágcsokor már önmagában 2-3e forint felett van. Ez sem "olcsó". A születésnap drága mulatság, viszont ha már rászánod magad, akkor csináld rendesen rendesen.
Nézőpont kérdése, hogy most a gazdája kezébe harap a Zynga, vagy végre megszabadulunk a sok kéretlen Farmville, Mafia Wars, satöbbi üzenettől, de a lényeg, hogy nagyon úgy tűnik: a legnépszerűbb internacionális közösségi oldal segítségévek sok tízmilliós rajongótáborra…..
malar 2010.05.10 14:17:26
"Pontosan nem tudni, mekkora biznisz volt ez így, de ha azt vesszük, hogy saját tapasztalataink szerint minden tizedik ember hülye, és ezt kivetítjük erre a helyzetre, akkor is több millió ember vett legalább egyszer 5 dollárnyi farmpénzt. "

Hülye magyar mentalitás, hogy semmiért nem akarunk pénzt adni. A világon semmi nincs ingyen. A farmville azért kér pénzt a traktorért, mert amúgy maga a játék ingyen van és valamiből ők is szeretnének megélni. Ott a lehetőség, játszhatsz ingyen, kézi ekével dolgozva meg a mezőt, vagy kiperkálod azt a 2 dollárt és veszel egy traktort amivel beszántod az egészet egy pillanat alatt. (gyk: lövésem nincs a játékról, az elvet próbáltam szemléltetni)

Azon elmélkedni, hogy mennyi értelme van egy virtuális farmot karbantartani felesleges. Egyrészt ez is egyfajta hype alapú közösségi divatjáték, másrészt bármivel elvan az ember ami interakciót igényel a részéről és ezáltal le tudja kötni. Ha csinálsz egy játékot, ami nem szól másról, csak hogy nyomogasd az enter gombot a megfelelő ritmusra és pontozod azt, hogy mennyire sikerül eltalálni a ritmust.. nos garantálom neked, hogy ennek is lesz egy párezres, ha ugyan nem nagyobb FB követőtábora. Ha ezt megfejeled különböző közösségi funkciókkal, pl versenygombnyomogatás és társai, akkor mégbeljebb vagy a siker felé. A legegyszerűbb játékokba is megdöbbentő mennyiségű időt lehet beleölni, sőt.. azokba lehet csak igazán sokat :)

Végezetül pedig még ennyit: az ezen a blogon a farmville-t lenéző playerek közül meglepne, ha akár csak egy maroknyi lenne, aki nem játszik / játszott valamilyen MMO-val. Az elv ott is ugyanaz, csak a csirkék helyett a karakteredet eteted és nem búzát farmolsz, hanem aranyat. Kockák vagyunk mind, legfeljebb nem mind vagyunk eléggé őszinték hozzá, hogy ezt (akár csak saját magunknak is) beismerjük.
Az első négy futamon csak 10 pontot szerzett a német, negyvennel kevesebbet, mint csapattársa, Nico Rosberg. A Mercedes a hétvégére átépítette neki F1-gépét, de az olasz nem hisz a feltámadásban.”Egyre nehezebb és nehezebb lesz neki, nem tudom, hogyan jöhetne föl innét.…..
malar 2010.05.06 14:10:43
Schumi egy sporttörténeti ereklye, egy élő legenda. Vele versenyezni megtiszteltetés, ezzel pedig az ifjoncok is tisztában vannak a mezőnyben. A helyzet az, hogy schumi valszeg már többet elfelejtett, mint amit Rosberg eddig összesen megtanult és igen.. nincs formában, de ez 4 év kihagyás után nem is meglepő.

Persze a rajongók örültek volna, ha a király ismét a csúcson tér vissza, ám lássuk be ez nem életszerű. Szerintem ahogy halad előre az év, Schumi szépen lassan bele fog rázódni a versenyzésbe és jövőre válik majd igazán versenyképessé, főleg ha ismét kamatoztatja majd a hihetetlen technikai hozzáértését amivel anno a Ferrari autóépítését is támogatta.

Nem hiszem, hogy meglesz neki a nyolcadik, de ezt nem is tartom tragédiának. Nyilván ott van benne a nyerni akarás, hiszen minek versenyezne anélkül, de valójában azért van ismét az F1-ben, amiért elment motorozni is. Egész életében versenyzett, ebből élt. EZ volt az élete. Alíg múlt 40 éves és kvázi nyugdíjba kéne mennie, márpedig még messze van a parkban sakkozós nyugdíjaskortól.

Nyilván a 7 VB címéhez körülmények is kellettek, de kellett hozzá egy megfelelő versenyző is. Valóban nem sanszos, hogy az elkövetkező 10-15 évben újabb hétszeres VB győztes szülessen, már csak azért sem, mert ez a procedúra minimum 7 évet vesz igénybe még akkor is, ha minden évben ugyanaz nyer, ami lássuk be nem túl esélyes. Sőt, a 7 VB cím olyan rekord amit lehet soha nem fog senki sem megdönteni. Még 5 és 4 VB címe is csak 1-1 embernek van, de a 3 VBs győztesek is csak 5en vannak.
A Futóblog történelmében nem szokatlan, hogy valaki a futással egészíti ki az életmód változtatást és lesz képes csodákat művelni. Az alábbiakban bemutatnánk Papp Ádámot, vagyis a kommentelők közt paklist, aki tavaly júliusban még 157 kiló volt, most meg 98 és újabban a…..
Eric Stoddard pontosan tudja, mire van szüksége az autósoknak, hiszen a neves dizájner tíz éve dolgozik olyan márkáknak, mint a Daimler Chrysler és a Hyundai. A tervező kerékpárokkal is foglalkozik, legújabb modellje pedig az autóból a kerékpárra váltást szeretné…..
malar 2010.04.07 16:31:58
@PR32: Szerintem nem az a gond a füldugós biciklissel / gyalogossal, hogy zavarja a környezetét a zene, hanem az, hogy nem hallja a környezetét a zene miatt és ez egy puhatestű esetében bizony káros az egészségre.
A poszt egy hatrészes sorozat harmadik darabja, a folytatás hétfőn jelenik meg. Az első rész a Fideszről, a második a Jobbikról szólt. Az ötlet a következő. Fogom az öt, érdemi országos listát állított pártot, és programjukat két alapvető üzenetre csupaszítom: egy…..
Egyik ismerősöm 32 éve tanít egy általános iskolában. Múlt héten egy hirtelen a fülébe kiabáló gyerek fejére ütött a naplóval. Eddig ezt nem tette, még soha nem volt fegyelmi büntetése. Tegnap kirúgták. Az igazgató és a jogásza két papírt rakott elé, az egyik fegyelmi…..
malar 2010.02.24 12:38:46
Ami magának a tanárnak az esetét illeti:
Velem annó megpróbáltak hasonló dolgot eljátszani egy cégnél, délután hivatott a HR-es és elémtolta a közös megegyezéssel felmondunk szerződést, hogy írjam alá. Mondom neki: nem írom, majd ha alaposan átnéztem és utánajártam pontosan milyen opcióim vannak, akkor - esetleg - beszélhetünk közös megegyezésről. Az pedig, hogy addig nem mész sehová külön vicces. Felállok és megyek. Próbáljon meg ott tartani.

Persze ezt ott helyben nem feltétlenül könnyű átlátni. Ott van ugye a stressz, a felmondás miatti érzelmi sokk.. már csak azért sem jó dolog ilyenkor bármit aláírni, mert az ember érthető okokból nem tud tiszta fejjel gondolkozni.

A történetről pedig:
A nagy szabadságban páran elfelejtették, hogy a korlátlan szabadságot anarchiának hívják, az pedig sehova nem vezet, maximum káoszhoz.

Nem vagyok különösebben idős, a rendszerváltást még igazából fel sem fogtam, mert általános iskolás éveim nagyon elején jártam akkoriban, de még nekem is az a véleményem, hogy ami ma az iskolákban megy, az nonszensz.

"Az én időmben" (lol - alig 20 éve, hogy elkezdtem az általános iskolát) még elképzelhetetlen lett volna az, hogy a tanár fülébe kiabálunk, mert nem a tanár, hanem apánk rakott volna meg úgy, hogy azt nem köszönjük meg.

Persze nekem is volt sok olyan tanárom, akiket ki nem állhattam gyerekként, mert megkeserítették az életünket az elvárásaikkal és a szigorukkal. Mai fejjel már tudom, hogy nekik köszönhetem a legtöbbet iskolás éveimből mert ők tanították a legtöbbet, ugyanis náluk nem lehetett sunnyogni. Márpedig az én tapasztalatom szerint amelyik diák nem próbál meg sunnyogni, kibújni a kötelességei alól, az nem is igazi diák.

Azthiszem ez a tanár-diák viszony egyik fura velejárója, hogy amikor ott vagy, akkor nyűgként éled meg őket és sportot űzöl abból, hogy csak azért se az legyen amit ők akarnak. Később rájössz, hogy ők a te javadat akarták és valójában az volt a rossz tanár, aki nem kényszerítette ki, hogy megtanuld amit ő tanított.

Egy huszonkettes csapdája a dolog, mert hiába mondod a gyereknek, hogy ez neki jó, ő ezt nem fogja megérteni, aztán majd ha felnő akkor rájön, hogy igazad volt, de akkor már nincs hasznára ez az igazság :) A történelem pedig ismétli önmagát, újra és újra. Vajh hány generáció nőhetett fel aki azt hallotta az idősebbektől, hogy: "Majd ha felnőttél még hálás leszel érte?"

Eléggé szomorú, amikor egy tanár úgy áll a témához, hogy ő tanít, te meg vagy megtanulod, vagy nem.. végülis a te érdeked. Ez a tanár ugyanis nem fogja fel, hogy a gyerek adott esetben még nem képes mérlegelni, mi az ő igazi érdeke.. Az ő érdeke, akkor amikor ott van, hogy minél előbb szabaduljon az óráról, az iskolából, hogy mehessen szórakozni a haverjaival.

Ezzel pedig el is jutottunk az egész probléma sarkallatos pontjához: fegyelmezés és kényszerítés.

A tanárnak nem kivívnia kell a tiszteletet, hanem kikényszeríteni a diákokból a fegyelmet és a odafigyelést. Ha emellett tiszteletet is ébreszt, akkor hurrá, azonban valószínűbb, hogy a diák majd felnőtt fejjel fog csak rájönni, hogy mennyit is köszönhet az adott tanárnak.

Amúgy alapvetően illenék tisztelni a tanárt a diákoknak, ha másért nem, hát azért mert jóval idősebb nála (tiszteld az idősebbeket, ami hozzátenném alapvetően hiányzik a "MAI fiatalságból"), illetve sanszosan csak amit a tanár már elfelejtett is több, mint amit a nebuló összesen tanult eddig, ami ismét csak egy ok rá, hogy tisztelje őt.

Abba pedig, hogy testi fenyítés, pozitív ösztönzéssel ráhatás, vagy éppen valami más alternatív megoldás-e a helyes módja a gyerek terelgetésének.. nos ez kb ahány ember, annyi féle vélemény. Én annak a híve vagyok, hogy nem szabad végletekben gondolkozni, mindennek megvan a maga helye. Úgy a testi fenyítésnek, ahogy a jutalmazásnak, vagy éppen a különböző dolgoktól való eltiltásnak.
Gyula az NFH-hoz küldte el a következő levelet, miután a kistarcsai Auchanban a biztonsági őr nem hagyta, hogy túrórudit vegyen. Az ipari kémkedéssel is megvádolt, kishíján megfojtott, igencsak tudatos vásároló beszámolója következik. A konfliktus egyébként azon robbant ki, hogy…..
 Nehéz ennek így neki kezdeni. Gondoltam pihentetem egy napig hátha valami jobb fog kisülni ebből, de előre is bocs, ez nem jött össze. Nem tudom, hogy az érdektelen és béna jelenetek random egymás mögé dobálása, vagy Federer szervájának erősségével a pofánkba vágott…..
malar 2010.02.07 03:00:53
Nem igazán értem mire fel ez a nagy rinya a film körül.

Láttam, sőt, kétszer is láttam, mert kiváncsi voltam mi a difi a különböző 3D technológiák és a magyar szinkron / eredeti szöveg között.

Másodjára is elröppent a 2.5 óra úgy, hogy szinte észre sem vettem. A magyar szinkron meglepően jó lett. A na'vik "macskás" beszéde a magyarban pl még kicsit "hangulatosabb" is érzésem szerint, bár ez utóbbi eléggé szubjektív. A tény azonban tény marad: ha egy film végén arra eszmélsz, hogy 2.5 óra úgy elröppen észre sem vetted, az remek indikátor arra nézve, hogy a film nézhető.

Nem új a sztori, so what? Egyrészt a történetek véges mennyiségű elemből tudnak építkezni, ha megfelelő mélységig leásol, hogy az egyes történet elemeket nézhesd, másrészt nem csak a történet eredetisége számít, hanem az is, ahogy feldolgozzák és prezentálják. Ez utóbbi téren pedig az avatárnak nincs oka szégyenkezni.

Amúgy a film klasszikus forgatókönyv template-re írt film. Megteremtik a 'szerethető' hőst, adnak neki konfliktust, szépen bontakozik ki a történet, eljutsz a mélypontra ahonnan látszólag már mindennek vége, aztán jön a nagy filnálé amikor a "jó" mégis győzedelmeskedik.

Ez nem feltétlenül baj, ugyanis az egy nagyon okosan kitalált struktura ami szépen végigvezeti az embert egy érzelmi skálán. Ha a filmet analizálni ülsz be a moziterembe, akkor lehet ezt nem fogod értékelni, de ha csak szórakozni mész és hajlandó vagy ráhangolódni a filmre, akkor úgy fogsz felállni a végén, hogy "hát igen, ez jó volt".

Ennyi.