Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joesalty

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
joesalty 2006.08.08 13:54:24
Mr.Phe!

Köszi a kimerítő választ!
Így már sokkal világosabb a dolog!
A kérdés másik fele viszont még a számomra nyitott maradt. Arra lennék kiváncsi, hogy egy egy elitélt büncselekménye latba esik-e vagy sem. Lehet, hogy nem tudom pontosan megfogalmazni mire is gondolok, de megpróbálom elmagyarázni.
Szóval. Részemről eddig úgy tudtam, hogy bizonyos bűncselekmény típusok, még a rabok között is megvetendőek. Ilyen pl. az anyagyilkosság, nemi erőszak, pedofília, stb. Tehát valóban a bűnözés, bűnelkövetés legalja. Abban a hitben vagyok, bár lehet, hogy ez csak a filmeknek köszönhető, illetve a félinformációimnak, hogy az ilyen tipusú bűnelkövetők, "különleges" bánásmódban részesülnek a rabtársak "segítségével", az őrök hallgatólagos beleegyezésével.
Egy pár évvel ezelőtt keringett egy ilyen történet a baráti körömben. Történt, hogy az egyik ismerősünk lányát (8 éves volt akkor) egy fickó a liftben molesztálta, fogdosta, és megpróbált vele közösülni. Szerencsére az utóbbira nem került sor, mert meghallotta valaki, hogy a lépcsőházban valaki nyöszörög és megzavarta a férfit. A fickó sajnos elmenekült, nem sikerült egy ideig a nyomára jutni. Feljelentést, ilyesmit megtették a szülők, de eredmény nem lett jó pár évig. Valószínüleg a fickó folyamatosan hasonló dolgokat művelt, mert 3 év elteltével elkapták, amint egy kislánnyal ismét megpróbált közösülni. Szerencsére, akkor nem tudott elszökni. A büntetőeljárás során a csókát azt hiszem 6 év fegyházban letöltendő büntetésre ítélték. (Ezt én is, és az áldozatok családjai is keveselték. Legszívesebben a férfi szívét a helyszínen kitéptem volna.) Azt hittük, hogy ennyivel megússza a dolgot. Azonban másként lett. A büntetés megkezdése után 3 évvel jött a hír, hogy a férfit életveszélyes állapotban szállították korházba. Egy nap a rabtársak nagyon helybenhagyták a fürdőben, vagy valami hasonló helyen.
Az a hír járta, hogy a rabok tudomására jutott, mit is művelt, és valószínüleg ők is keveselték a kiszabott büntetést.
Szóval a kérdés, az, hogy ez valóban megtörténhetett amiatt amit tett, vagy valaki az áldozatok családjai közül intézkedett, és intéztette el a dolgot.
Részemről nem sajnáltam a fickót, megérdemelte amit kapott, ha tehettem volna, akkor a puszta kezemmel a helyszínen öltem volna meg.

Joe