Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aaaarrrggghhh....

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a lemez jelentősen meghatározta a tavalyomat. Az egyik legszebb, legtisztább, legérinthetetlenebb gyönyörűség, amit ember hallhat, egyben pedig talán a legjobb lemeze is. Egyszerre kibaszottul precíz, minden hangjában kiszámolt, mozdíthatatlan, teljes és mégis olyan kurva törékeny, érzékeny,…..
Aaaarrrggghhh.... 2021.09.01 23:04:42
Obaro Ejimiwe második lemezével ott folytatja, ahol az elsővel abbahagyta. Magába szippantó, éjszakai beat-ek, egyedi énekbeszéd okos zajokkal és élő hangszereléssel díszítve. Egy-két dal külön is kiemelendő, már-már sláger, főleg a Woodpecker Wooliams álnéven alkotó Gemma Williams közreműködéseire…..
...nehéz. Az alábbiakban arról írok pár sort, miért akar meghalni majdnem minden évben ez a blog, és végül miért nem hal meg soha. Köszi, ha elolvasod. Ezt a blogot általánosan minden harmadik bejegyzés után akarom bezárni, komolyabban pedig kb. évente veszem fontolóra. A…..
Aaaarrrggghhh.... 2012.11.10 13:34:24
Én azért kerestem elő pár hónapja a felhasználónevet meg jelszót ehhez a kb. soha nem használt itteni profilomhoz, hogy az egyik cikkedhez hozzászóljak, mert látom, hogy alig ír ide valaki, annak ellenére, hogy simán megérdemelne az oldalad egy sokkal komolyabb látogatottságot és élénkebb eszmecserét az olvasók között. A komment végül ismeretlen okokból részemről is elmaradt, de most gondoltam pótlom. Egyébként régóta olvasom a blogodat, miután rátaláltam az ambientre (teljesen véletlenül akadtam rá Eno Music for Airports-jára a TeCsőn), a blogod segített felfedezni ezt a műfajt. Nagyon sok remek albumot ismertem meg, amiről írtál és amit a régi blogod hozzászólásai között ajánlottál, vagy ajánlottak mások. Szóval én a magam részéről örülnék, ha folytatnád, és továbbra is olvashatnám a cikkeidet.
A zenehallgatási szokások változásáról írott résszel teljesen egyetértek. Mostanság csak egy-egy számot hallgatnak az emberek, egyiket a másik után, nem próbálnak elmerülni bennük, és épp ezért nem is tudnak róla beszélni. (Rám is mindig furcsán néznek az ismerőseim, hogy én csak teljes albumokban gondolkodom, és hogy időnként nekiállok valami komolyabb eszmefuttatásnak a zenékről - általában viszonylag gyorsan leállok vele, mert látom, hogy senki nem vevő rá.) De egyébként ezen szerintem semmi csodálkozni való nincs, hiszen a világunk is pontosan erre halad, a felszínesség kultúráját éljük, az emberek próbálnak vadul önmegvalósítani, és nem a másikkal foglalkozni, a lehető legkevesebb energiát beleölni a kapcsolatokba, minél jobban pörögni folyamatosan, még több dolgot belezsúfolni az időnkbe. És ebbe a kultúrába sajnos nem fér bele az, hogy leüljünk, és végighallgassunk egy egész lemezt, átvegyük a hangulatát, megértsük, mit is akar mondani a zenész. Megelégszünk a töredékekkel, ha azok az aktuális hangulatunkat kiszolgálják, és ha jól passzolnak a reggeli készülődéshez, utazáshoz.
Ellenőrző A kettes is jó jegy! 2010.01.27 08:00:00
Helicobacter kommentjét találtuk érdemesnek arra, hogy az Elégséges orvosok posztra válaszként megjelentessük. Érdekes egy orvosis szemszögéből látni a dolgokat, azért annyit hozzátennék, hogy a Btk-n sem két nap egy vizsgafelkészülés, még puskával sem... Úgy érzem,…..
Aaaarrrggghhh.... 2010.02.01 22:40:46
@akrosztikon: Hozzátenném, hogy nem úgy értem ezt, hogy mi annyira nagy istenek vagyunk, csak azt akartam ezzel mondani, hogy nem kéne lenézni a szotét és a szotésokat, akik akár hiszed, akár nem, nem kevésbé kiválóak mint a sotésok.
Aaaarrrggghhh.... 2010.02.02 00:10:31
@mikrokozmosz: Úgy van. Így elolvasva mit írtál, jobban kifejezted mit akartam írni.
Tehát mégegyszer, helyesbítésképpen: semmi bajom a sotéval, egyedül azzal van bajom, ha valaki lenézi a szotét, és akrosztikon kommentje pont erről szólt. Nekem soha eszembe nem jutott, hogy lenézzek akárkit, azért mert más orvosi egyetemen tanul.
Egyébként én eredeti kommentemben nem írtam olyat, hogy a szote jobb, csak annyit írtam, hogy abból amit pagodalom írt az következik, hogy nálunk szigorúbban kérik a kórélettant. Ebből szerintem nem feltétlenül következik, hogy a szote jobb mint a sote.
Aaaarrrggghhh.... 2010.02.01 21:49:29
@akrosztikon: Én nem ezt mondtam, de végül is mondhattam volna ezt is. Mert nézd meg a statisztikákat, nem a SOTE-t fogod az élen találni, hanem Szegedet. (Az idetévedő naiv olvasóknak ugyanezt tanácsolnám.) Az, hogy nehezebb oda bekerülni, csak azért van, mert a budapestiek és a környékbeliek inkább a sotét választják közelsége miatt.

Egyébként meg te aztán rohadtul nem tudhatsz semmit az én képességeimről, de ha még tudnál is, akkor sem arról beszéltem. Én egy szóval nem mondtam, hogy a SZOTE azért keményebb, mert én nem bírtam eddig megcsinálni a kórélettant. Az bizonyítja, hogy a szote harmadéve durvább, hogy míg egy előtted szóló sotés elmondta, hogy náluk a többség 3-4 körül vizsgázott, addig nekem van több olyan csoporttársam aki eddig színötös volt, most meg második nekifutásra kapta meg a kettest, meg úgy általában a vizsgát teljesítettek 95%-a kettest kapott. Ha erre azt mondod, hogy azért mert a sotén ennyivel jobb képességű hallgatók vannak, akkor ott biz vissza kéne venni az arcból rendesen, mert meglehetősen nagy. Én egyébként nagyon kényelmesen kerültem volna be a sotéra is, csak inkább szegedet választottam, és nagyon sokan vannak még így rajtam kívül. Tehát ha azt hiszed, hogy hozzánk csak az aljanép jár (ami kb a kommented üzenete volna), akkor ajánlanám, hogy tégy egy kisérletet nálunk a harmadéven, azután amikor annyi tanulással amennyi a sotén elég volt a továbbmenetelhez elbuksz, de csúnyán, akkor talán ráébredsz, hogy itt nem elég az, ha kellően nagy az arcod. Mert nekünk nem az jutott, hogy megcsináljuk kényelmesen 4-5-re a vizsgákat úgy hogy még közben bulizgatunk is.

Még annyit, hogy Szegedről nem véletlenül mennek át jópáran harmadévre a sotéra...
Ellenőrző Elégséges orvosok 2010.01.17 08:00:00
Levélírónk rövid eszmefuttatását olvashatjátok arról, hogy ér-e valamit a puskázással szerzett jegy és számít-e, hogy ki-milyen módszerrel szerzi meg a diplomáját. Van-e következménye később, felhasználás közben a puskázással szerzett jobb jegynek?Vizsgaidőszak van, az…..
Aaaarrrggghhh.... 2010.01.30 02:58:48
Én is a SZOTE harmadik évfolyamán küzdők népes táborát gyarapítom és én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet "halálra tanulni" magadat egy olyan tárgyból, amiből aztán puskával átmész?

A levél többi részére: szerintem olyan nincs, hogy kettessel "átcsúszott" orvosis, mert a kettest sem adják könnyen nálunk, aki azt megkapja, annak már elég komoly mennyiségű biztos tudása van. Az "elégséges orvosoknak" is nagyon nagy szaktudása van, félrekezelni nem fog, legalábbis rendkívül ritka, hogy így tenne. Rossz orvos inkább attól lesz valaki, ha félválról veszi a munkát vagy az empátia hiányzik belőle.

Puskázni igen bonyolult lenne, mert 1. viszonylag nehéz elrejteni olyan mennyiségű puskát, amivel átmész (de legalábbis nagyon hanyagnak kell lennie a tanárnak, hogy ne vegye észre, mikor a jó nyolcszáz - ezer oldalas puskából igyekszel lázasan kikeresni a megoldást); 2. a vizsgák elenyésző hányada írásbeli, szóbelin meg gyakorlatilag lehetetlen puskázni; 3. ha még valamilyen istentelen szerencse folytán sikerülne is a szóbeli vizsgán puskázni, akkor is szinte mindig belekérdeznek a tételtől teljesen eltérő dolgokba is. De egyébként hülyeség is lenne csalni a vizsgán, mert minden épül az előző tárgyakra, tehát előbb vagy utóbb mindenképp meg kell tanulni az anyagot.

Tehát nálunk a "halálra tanulás" kifejezés azért jóval kevésbé elrugaszkodott a valóságtól, mint a levélíró esetében. Legalábbis szerintem ha már puskához és mindenféle ilyen-olyan trükkhöz kell folyamodni, akkor ott már nemcsak ez a kifejezés hat komikusan, hanem a mindenféle egyéb hatásvadász jelzők nélküli tanulás volta is megkérdőjelezhető.
Félreértés ne essék én nem a bölcsészeket akarom szidni kollektíven, mert aki rendesen csinálja abból jó tanár/egyéb szakember lesz és minden tiszteletem az övé. De felháborítóan sok az olyan, aki csak a lábát lógatja és elvan az egyetemi évei alatt, megelégszik a kettessel-hármassal (ami, mint azt több btk-s ismerősömtől tudom többnyire eléggé gyatra teljesítmény), legidegesítőbb esetben még sóhajtozik is nagyokat, hogy mennyire halálra kell tanulnia magát, miközben hülye kérdéseken gondolkodik tanulás helyett. (Akinek nem inge, ne vegye magára!) Aztán persze ha valaki ezt meg meri említeni, akkor nagypofájú, arogáns, mindenkit ócsároló utolsó ember, meg megy az anyázás (ami ugye, mint tudjuk igen kutúrált és konstruktív módja a véleménykifejtésnek, láthatólag jól megtanulták a btk-n hogyan lehet jól előadni és megvédeni egy véleményt. Ezúton küldeném nekik gratulációmat hozzá.) - elég csak megnézni Helicobacter válaszára írt kommenteket, lehet találni rengeteg ilyet. Komolyan, kevés szánalmasabb dolog van annál, mikor egy álláspont védelmében felhozott legsúlyosabb érv a másik szidása.

Tehát szerintem teljesen igaza van Helicobacternek, és bár sok kedves kommentelő igyekezett a válaszát arogánsnak és nagypofájúnak beállítani, én abszolút meg bírom érteni, és osztom a véleményét. Egyszerűen arról van szó, hogy nem igazán tud toleráns lenni az ember ha a harmadéven kínlódik, rengeteget tanul évközben és vizsgaidőszakban egyaránt, majd a tényleg nagyon nehezen megszerzett jegyét pár mondatban lealacsonyítják egy "csak kettes" szintre, és megkérdőjelezik a tudását. Ez az én szememben is eléggé vérlázító dolog.

További szép estét!
Aaaarrrggghhh.... 2010.02.01 21:59:39
@Helicobacter: Nincs mit.

Közben eléggé szigorodnak a kommentek, és erre furcsa módon az egész folyamatot elindító illető semmit nem reagál, pedig nagyon kíváncsi lennék, hogy mit válaszol a kérdésemre.