Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Greenpeace

169 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai Greenpeace-aktivisták között kiemelkedő szerepe van a négy éve csatlakozott Antonovits Bencének. Mászóként nemzetközi akciókban vesz részt, éles helyzeteket old meg terepen, néha több napot tölt rendőrségi fogdákban, de emellett gyerekeknek tart előadásokat és…..
Alszom. Csöng a telefon. Ki a nyavalya hív szombat reggel fél nyolckor? „Helyzet van Kishantoson, tudsz jönni?” Azt sem tudom, hol vagyok; gyorsan felöltözök, felkapom a hátizsákot laptoppal, fényképezőgéppel, telefontöltővel. Bedobok egy palack vizet is: így már túléljük a…..
Fontos méhegészségügyi konferenciát tartottak a héten Brüsszelben. Hivatalosan is kiderült: a most piacon lévő növényvédő szerekről nem mondható el, hogy biztonságosak lennének a méhekre nézve. IUCN: Az európai poszméhfajok mintegy negyede van a kihalás…..
Kertész Györgyi még csak pár hónapja Greenpeace-aktivista, az Andrássy úti Adidas-bolt előtti demonstráción róla készült fotó azonban már bejárta a világot. Azon az akción azért vett részt, hogy felhívja a figyelmet a ruháinkban található veszélyes, mérgező anyagokra.…..
Világszerte megoldatlan probléma az atomhulladék elhelyezése, mellyel az új uniós jogszabályok értelmében Magyarországnak is meg kell küzdenie. Az elhelyezés terve igencsak költséges és összetett: sok évtizedes geológiai kutatásokat és óriási mérnöki munkát igényel.…..
2014. február 20-án 100 tonna (kb. 100 000 liter) radioaktív víz ömlött ki egy tárolótartályból és szivárgott a földbe a Fukusima 1 atomerőmű közelében. Hiába szólalt meg a megemelkedett vízszint miatt a riasztó, a munkások tévesnek tulajdonították, és le sem…..
A Greenpeace akkor került először kapcsolatba az Arctic Sunrise nevű hajóval, amikor az a francia kormány megbízásából pingvinek élőhelyén épített repülőgép-leszállópályát. A hajó azóta már számtalan helyen járt: az Északi-sark közelében, az antarktiszi Ross-tengeren,…..
Az ENSZ Közgyűlése 1985-ben foglalta határozatba az önkéntesek nemzetközi napjának megtartását, ez tehát a te napod. Egyben lehetőség arra, hogy a Greenpeace Magyarország nevében köszönetet mondjak nektek, aktivistáknak, akik minden veszéllyel, hőséggel, faggyal dacolva,…..
Bár kevesen tudják, de folyamatban vagy egy európai polgári kezdeményezés, melynek végső célja az állatkísérletek teljes betiltása. A kezdeményezést kényelmesen, otthonról is alá lehet írni online ezen a honlapon:…..
Az éghajlatváltozás valóság. Nem jön, megjött.  Az ember okozta, az ember tudja megfékezni.  Tik tak tik tak tik tak tik tak Segíts tenni ellene!  www.sarkvidek.hu ..
... ami azért is különösen érdekes, mert az EFSA általában semmi kivetnivalót nem talál a GMO-kban, itt pedig szépen elmagyarázzák, hogy a méhek (és más beporzó rovarok) pusztulásában jelentős felelősségük van.  Ha nem látod a feliratokat, jobb alul kattints a CC ikonra!…..
A méhek és a többi, növényeinket beporzó rovarok pusztulása húsz éve erősödik világszerte. Ennek több oka van: egyes élősködők terjedése, az éghajlatváltozás, a nagyipari mezőgazdaság káros hatásai - és a legkönnyebben megváltoztatható: pár mezőgazdasági…..
Egy kiöregedett szénerőmű vége.  ..
A tányérunkra kerülő élelmiszerek jó része erősen függ a beporzást végző rovarok – pl. méhek - lététől, hiszen ennek a tevékenységnek óriási szerepe és jelentősége van a mezőgazdaságban. Ám a növényvédő szerek használata egyre nagyobb mértékben veszélyezteti mind…..
Gödöllőn tartják 23. országos találkozójukat a hazai zöld szervezetek, és ennek keretében szombaton több, bármely érdeklődő számára nyitott program is lesz a Művelődési Házban. Aki pár óra alatt szeretné magát képben hozni valamely ismert és fontos témában, vagy valami…..
Svájci aktivisták egy helyi atomerőműre vetítették a fukusimai katasztrófa történéseit.  ..
Az ausztrál Greenpeace videója - ha nem látod a magyar feliratokat, kattints jobb alul a CC ikonra. ..
Védett fákat is kivágtak Indonéziában, hogy papírt állítsanak elő belőle. A világ egyik vezető papírgyártója elismerte a hibát és változást ígér. Óriási sikert ért el a Greenpeace Indonéziában. A világ harmadik papírfeldolgozóját, az Asian Pulp and Paper-t sikerült…..
Greenpeace 2013.02.06 13:38:21
Az erdők, tengerek, a klíma - energia, a sarkvidék és a detox kampányunk szerint bontva.   19/11/2012: Ausztráliában törvényt hoznak az illegális erdőirtás ellen A Greenpeace több mint tiz éve kampányol a hatalmas pusztitást végző illegális fakivágások…..
Évzáró gyanánt, csak most, csak nektek. A produkció zenei értéke eltörpül az ismeretterjesztő értékei mellett.  ..
Magyar Fanni (anyukájától) kaptuk ezt a verset. Nem gyerekverseket közölni, de ez nem gyerekvers, hanem egy nagyon jó vers, úgyhogy olvassátok, a versek olvasása jót tesz az egészségnek!  Távoli, ködös emlékeimben él még a múlt. A múlt, mi egykor még csupán a jövő volt.…..
A Fiatalok a Nukleáris Energiáért Egyesület egyik vezetője levelezőlistájukon egy L-es férfi greenpeace-es pólót keres kölcsönbe. Szerintetek mi szépre és jóra készül a Paksi Atomerőmű Zrt. lelkes Mókus örse? ..