Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vfruzsi

9 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv mindenkinek!  Jó helyen jársz, ha érdekelnek a hazánkban megtalálható madarak, melyeket saját kirándulásaink, túráink alatt készült fotókból igyekszem bemutatni. A cél: Lesd meg hát mind!, tehát minél többféle hazai madárfajt megfigyelni, és  fotóval dokumentálni. Régóta figyelgetem a kertben,…..
Első versenyzőnk egy totalcaros kolléga, Papp Tibi tulajdona, aki motorozáshoz használja, és igen meg van vele elégedve. A Sperian munkavédelmi boltból származik, a büdös életben nem hallottam róla. ha fogadnom kéne, arra tennék, hogy az olvasó sem, pedig a Sperian a honlapja…..
vfruzsi 2017.05.02 09:07:59
@Árkászati Hadimérnökség: ezen en is ledobbentem, h nem tudjak, h az egy magyar ceg.. Nekem bringam van toluk :)
Nos, célkitűzések megvannak, a mozgásformát is kiválasztottuk, most pedig érdemes kitalálni valami rendszert, hogy követhető legyen a változás, a fejlődés. Bármilyen irányba is szeretnénk változni, hasznos, ha dokumentáljuk ezeket. Több féle módon is lehetséges, szerintem ez a…..
A tanulás folytatását kezdjük egy kis ismétléssel - mégis csak ő a tudás anyja… :o) Az előző részben tehát eljutottunk odáig, hogy alap esetben az általános, egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlásokon túl van egy mintánk az étkezések ütemezésére. Olyan ez, mint a nyelvtan szabályai, amikor egy…..
Ha már a múlt heti posztokban leginkább az étrendről és a szénhidrátokról írtam, maradnék még egy picit a témánál. Azt végig vettük, hogy az IR étrend kulcsfontosságú szereplői a szénhidrátok, és hogy nem minden szénhidrát ősellenség. Az agyatlan szénhidrát fogyasztás az. Ez viszont így van az élet…..
Az Ötödik Pillér Köret kérdés 2015.03.12 15:13:57
Sok szó esik nálam mostanában az egészséges életmódról köztudatban élő marhaságokról. Hát ma reggel a kávém mellé címlapon jött velem szembe a témához egy csodás kis példa. Egy percig elgondokodtam, hogy ezt vajon paródiának szánta-e az írója, de elnézve az oldal többi elemét, sajnos tartok tőle,…..
vfruzsi 2016.09.19 09:19:27
@Bara17: köszönöm!. na a basmati számomra teljes homály. Miért jó? Jobb, mint a barna rizs? Mitől? Miben más?
Az Ötödik Pillér PoCakOSforma 2015.03.11 12:40:15
A napokban újfennt egy vékonyka modell-kismama képei borzolják a netes kedélyeket, eszembe juttatva a kirohanásokat Maria Kang hírhedtté vált fotója kapcsán, ami akkoriban volt sláger, mikor én a 3. trimesztert tapostam. (Megjegyzem, én igen inspirálónak találtam...) Tovább: Ez az oldal át lett…..
Az előző két posztban eddig az anyagcsere matekjának "hozzáadás" részével foglalkoztunk, az energiabevitellel. Szó esett arról, hogy a kevés evés ritkán eredményez egészséges és tartós fogyást (ha egyáltalán eredményez valamilyet), és hogy egyes alapvető tápanyagok kiiktatásától maximum egyoldalúbb…..
Vége hát a szeptembernek is - döbbenet, hogy repül az idő, és hogy én mióta nem jutottam hozzá, hogy írjak... - lezárult hát a PCOS elleni küzdelem - vagy fordítsuk bárminek is: PCOS awareness - hónapja. Az utóbbi hetekben sok posztot láttam a küzdelemről, az olykor győzedelmes, de sokszor inkább…..
Kapanyél Ládakert a teraszon 2012.05.11 09:30:00
Vagy az erkélyen. Akinek nincs kertje, de szeretné teraszát, erkélyét díszíteni, esetleg zöldséget, fűszernövényeket termeszteni, gondban lehet. A termesztőedények (cserepek, virágládák stb.) behatárolják lehetőségeit.A legcélravezetőbb megoldás az egyszerre tartós,…..
"Olyan, mintha állandóan koszos lenne. Tiszta ciki." Ha ismerős a látvány, akkor tudod, hogy mennyire idegesítő, amikor direkt háromnegyedes vagy hosszú ujjú pólót kell keresned, hogy eltakard. Oldjuk ezt meg!  Sok mókusbarátomnak van problémája ezzel, és jómagamnak is, így…..
vfruzsi 2015.05.23 14:03:02
A mókus lánya szereti a lekvárokat, de azt kevésbé, amikor cukrokkal és egyéb mesterséges anyagokkal szembesül az üveg címkéjén, ráadásul horror áron. Mit tesz ekkor egy dühös mókus?  Elkészíti saját maga, de ezt is rendhagyó módon teszi, már XXI. századi…..
Biztos ismersz már több olcsó és környezetbarát mosási lehetőséget is, ám én most a vadgesztenyével való mosás gyönyöreire szeretném felhívni a figyelmedet és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat készülök megosztani Veled. ..
Nyereményjátékkal vár az MKbaby!  Ajándék pelenka vagy pelenkázási kiegészítő! Decemberig minden hónapban felajánlunk a nyertesnek nem csak egy nagyszerű pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt teljesen ingyen, hanem még választási lehetőséget is adunk! Minden…..
Tegnap az Online fejlesztők és felhasználók villámkonferenciáján Moldován István mutatta be két kezdeményezésünket: a Magyar Digitális Képkönyvtárat és a Digitális Képarchívumot. Képadatbázisok az OSZK-ban avagy képek archiválása és szolgáltatása a XXI. században.…..
Régen jelentkeztem, el voltam havazva, meg konferenciák, meg dög meleg...Hol is tartottam? Ja igen, megvan. Sikerült a teleptés, felállt a rendszer.A következő lépés, hogy megismerje az ember a rendszert, majd elkezdjen benne dolgozni. Én azt az elvet vallom az informatikával…..
Jelentem, sikeresen települt a rendszer a gépemen, localhost üzemmódban. Az én kevés informatikai tudásomon majdnem kifogott. Sajnos néhány beállítást nem sikerült 100 %-osan elvégezni, de nem létfontosságú a rendszer szempontjából. Illetve nehezen sikerült az adatbázissal…..
Igazából csak kétféléről hallottam: a Joomla! és a Drupal. Azokból a dolgokból, amiket eddig olvastam, a következőt szűrtem le (főleg innen): aki profi webprogramozó, annak egyértelműen a Drupal a nyerő, ugyanis nagyobb szabadságot ad, sokkal több lehetőség van benne, de…..
Ha már eldöntöttem, hogy blogot szeretnék írni, akkor kell találnom egy jó blogszolgáltatót! Utánanéztem pár helyen, hogy melyik a legjobb, és a legtöbb helyen a blog.hu-t, a blogspot.com-ot, illetve a Worldpress-t ajánlották.A legrugalmasabb rendszernek mindenki a blog.hu-t…..
Minden Palócs István és Kulcsár Zsolt Konnektivizmus kurzusával (htk01) kezdődött, amin sajnos megfelelő motiváció hiányában elvéreztem. Az egyik házi feladat blog vezetése volt. Én is elkezdtem egyet, de megfelelő téma hiányában abbahagytam.Mindig is szerettem volna valamelyik…..
Elkezdtem olvasni a kötelező irodalmat: http://moly.hu/konyvek/barabasi-albert-laszlo-behalozva Érdekes. Nem bántam meg. Én nem tudom, hogyan jutott eszébe Barabási Albert-Lászlónak, hogy a kutatókat, tudósokat, és felfedezéseiket hétköznapi környezetbe téve tárgyalja, de nagyon…..
vfruzsi 2010.02.03 16:15:16
@nowhere: Köszönöm szépen! Be is veszem a moly.hu-n varolistara:)
Nem vagyok oktató! Nem is ezért kezdtem el a kurzust. Tanuló ember vagyok. Mindig tanulok. És tanulni is fogok! A szónak nem abban az értelmében, amikor az ember lánya meghatározott napokon, meghatározott időpontban, meghatározott helyre zarándokol, ott meghatározott emberek mondanak…..
Elkezdődött a Konnektivizmus kurzus, melyet az osztalyterem.hu-n kísérhettek figyelemmel. Megvolt a felvezető előadás. (Remélem meg is tudom hallgatni valahol, sajna nem túl jó a hang a gépemen...:() És nemcsak az előadás volt me, hanem az első feladatok is előkerültek: Többek…..
A napokban kaptam egy körlevelet. Konnektivizmus kurzusra invitál benne a feladó. De mi lehet az a konnektivizmus? Adott volt a link, kattintottam, és egy folyamatosan bővülő honlapot kaptam. Beleolvasgattam. Így halvány képem már van arról, mit takar ez a fogalom. Feliratkoztam. Hogy ne…..