Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillagok

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön tartotta rendes és egyben tisztújító közgyűlését a Budapesti Sztárok Sportegyesület, közhasználatú nevén a Bp. Stars. A két éve felnőttcsapattal bővült utánpótlás-nevelő egyesület az utóbbi időben számos belső problémával küzdött, ezért a hírek…..
csillagok 2010.06.08 09:41:35
Kaukázusi krétakör (Bertolt Brecht), avagy egy döntés háttere.
"A történet a régi Grúziában játszódik. Polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett Abasvili kormányzó kisfiát, akit fejvesztve menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön. Magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. Neveli, és közben maga is nevelődik. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné. Visszaköveteli a gyereket. A per a falusi írnokból legfelső bíróvá emelkedett Acdak elé kerül, aki próbára teszi a peres feleket. Krétával kört rajzoltat a földre, abba állítja a gyereket. Az az igazi anyja, akinek elég ereje lesz, hogy kihúzza a körből... Gruse elengedi a gyerek kezét. Nem akarja széttépni.
Acdak Salamon király szellemében ítél. "És monda a király : Hozzatok nékem kardot! És mikor odahozák a kardot a király elé , monda a király: Vágjátok két részre a gyermeket, és adjátok az egyik részt egyiknek, a másikat pedig a másiknak. Ekkor monda az az asszony, a kié vala a gyermek, a királynak, mert megindult szíve gyermekén: Kérlek, uram, adjátok néki a gyermeket, és ne öljétek meg őt. A másik pedig azt mondja vala. Se enyim, se tied ne legyen; vágjátok ketté. Akkor felele a király, és monda: Adjátok amannak a gyermeket, és meg ne öljétek azt, mert az az ő anyja." (A királyokról szóló I. könyv 3/16-24)
Az a gyerek igazi anyja, aki inkább lemond róla, minthogy baja essék.
Brecht a régi bölcsességet új megvilágításba helyezi."
Új helyzetekben mindig újra kell gondolni mindent.
Újragondoltam: Éljenek a gyerekek! Hajrá Budapest Stars!
Szabó István
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
csillagok 2010.05.18 15:39:47
@venegoor of hesselink: Bocs! Már én is bele zavarodtam.
Természetesen, ELŐTT
csillagok 2010.05.19 10:24:21
@[Roller]: Ezek a STARS erdményei.
csillagok 2010.05.20 08:34:11
@Calgary: "Azt tesznek a bírók amit jónak látnak"
Sajnos ez nagy igazság!
Hajtós meccsen általában jó támadójátékkal és végig kiváló védekezéssel megnyerte második mérkőzését a Pannon Hoki Gálán a magyar válogatott. Ladányi nagyon szép gólt ütött, Peterdi Imre rakkolósat, biztatóan alakul a csapat a világbajnokság előtt. Az első harmad…..
csillagok 2010.04.11 20:18:55
@mergo: Őrizzük mindannyian ezt az állapotot!!!
Kétnapos összetartással kezdte a közvetlen vb-felkészülést az ifjúsági válogatott. Fekti István edző tájékoztatása szerint a hétfői-keddi napok tapasztalatai pozitívak. A munkát a 32 játékosból 30-cal folytatják április 4-én. Április 6-án és 7-én a szlovák U17-es…..
csillagok 2010.03.31 19:51:44
@Rock me Amadeus: Bravó!
Komoly sikereket érnek el külföldön játszó fiataljaink, ezúttal a megszokottnál is nagyobb eredményekről számolhatunk be. Hardi Richárd csapata megnyerte állama legmagasabb szintű ifjúsági bajnokságát, a magyar csatár kulcsszereplő volt. Még soha nem fordult elő, hogy a svéd…..
csillagok 2010.03.30 14:23:40
@Rock me Amadeus: Azért Te jó érzékkel tudsz mindenből sz@rt csinálni, különösen ha a Sztársz érintett bármiben.
Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő fehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket, tudósít az MTI Ocskay Gábor…..
csillagok 2010.03.29 18:52:13
@zubov68: Az "A" csoport eléréséhez erre, illetve ilyenekre van szükség.
Budapesten, tíz utánpotlás csapat található.
Ezek egy jelentős része a "tömegsport" igényeket szolgálja ki.
Az élsport áldozatokat, kemény munkát és mérhetetlen sok lemondást igényel.
A kettö nem fér egy alomban.
Olyan edzést nem lehet tartani amelyik mind két igénynek megfelel.
Mindenki döntse el, melyiket választja, és ha döntött keresse meg a kínálatból a számára megfelelőt és azután fogadja el, az ezzel járó szabályokat és a döntésének megfelelő eredményeket.
Kercsót, Dimát nem kötelező választani senkinek.
Ha meg választotta, ne várjon mást mint amire számíthatott. Fanatizmust, eredménycentrikusságot, vasszigort, üvöltözést stb. Valamit valamiért.
A Bp. Stars és az SC Csíkszereda jutott a serdülőbajnokság döntőjébe. Korábban tettünk említést arról, hogy sok magyar, illetve hazánkban játszó játékos vesz részt az észtországi divízió 2-es ifjúsági világbajnokságon. A két történetet a román ifjúsági válogatottban…..
csillagok 2010.03.23 17:25:14
@hokiati: Süt Belőled a jóindulat!
Vagy a tályékozatlanság.
Sajnos a Csikszereda, háromszor csinálta meg különböző körosztályokban, hogy nem érkezett meg a mérkőzésekre, úgy hogy sem a Szövetséget, sem a "sztárokat" nem értesítette.Így 270 000 Ft kárt okozott az egyesületnek (jégidő ára a három lefoglalt mérkőzésre).
A szabályok szerint ezeket a mérkőzéseket, 5-0-al a "sztárok"-nak kellett volna jóvá írni.
A "sztárok" hozzájárult a mérkőzések új időpontba tőrténő lejátszásához azzal a feltétellel, hogy két mérkőzés költségét (kárát) a Csikszereda megtéríti.
A mérkőzések, lejátszásra kerültek, a kár viszont, nem lett rendezve!
Egy biztos: nem ez a vége.
A történet így kerek.
csillagok 2010.03.28 08:43:10
@csatoimi: Kedves Imi!
Eddig, értelmes hozzászólásidat ismertem.
Ha felmész a Icecenter honlapjára akkor megtudod nézni hogy az egyetlen magánkézben lévő és üzemeltetett jégcsarnok, 40 000Ft/óra áron adja a jeget.
Azt is láthatod, hogy a "sztárok" a nagy megrendelő kategóriába tartozik, ezért fizet
30 000Ft/óra díjat.
A megrendeléseket, kettő héttel korábban kell leadni és azon belül nem lehet változtatni.
De, ha a Csíkszereda legalább egy héttel korábban jelzi, hogy nem tud jönni, még lehetett volna tudni valamit csinálni.
De nem jelezte. Még az utolsó napon sem.
Így aztán az egyesületnek ki is kellet minden alkalommal a a 90 000Ft-t (három óra) fizetni a csarnok üzemeltetőének.
Hát, ezért "buziskodunk".
csillagok 2010.03.28 18:37:53
@csatoimi: Sajnos, én nem tudok ott lenni.
Jégkorong FTC–Stars 3-1 2010.03.22 21:36:00
Szergej Oreskin és csapata bizonyította, komolyan gondolja, hogy kőkeményen megküzd a bronzéremért. A zöld-fehér együttes hétfőn este hazai pályán egyenlítette ki a győzelmek számát 1-1-re. A 29. percben esett az első gól, Sándor révén a Stars szerzett vezetést. Hucko még…..
csillagok 2010.03.23 21:21:35
@Mr. Whisky: Hát te megint sokat tettél ezzel a kirohanásoddal a csapatodért, meg a magyar jégkorongért.
Nem baj, az a fontos, hogy te jól érezd magad,
a játékosok, a vezetők meg a szponzorok majd aszisztálnak hozzá.
A többiek meg menjenek haza!
Szép jövőkép.
Neked!
Először pihen az OB I. középszakaszában az eddig legtöbb pontot vesztett Újpest, a Ferencváros a Vasas, a Miskolc a Dab.Docler ellen próbál gyarapodni. A középszakasz eddigi eredményei azt mutatják, nincs papírforma, mindenkinek tennie kell a győzelemért.Este hatkor a Miskolci…..
csillagok 2010.02.19 16:23:56
@Tillasz: Tehát bunkó, csak titkolja.
Tényleg minden idők legizgalmasabb bajnoksága zajlik éppen az OB I. középszakaszában, bár amikor többször is azt írtuk, bárki legyőzhet bárkit, arra azért magunk sem gondoltunk, hogy a Miskolc két nap alatt kétszer is elkaphatja a Mol Liga-győztes Vasas Bp. Starst. A…..
csillagok 2010.02.18 17:25:20
@zebi : @eszel59: Szerintem ez egy önkritikus megnyilvánulás egy válogatott játékostól.
Nem lenézésről szól, hanem arról, hogy öt-hat válogatott játékost felvonultató csapattól elvárható a győzelem a nagyobb részt, félamatőr és amatőr játékosokból álló csapattal szembe.
Ha az eredmény nem ezt igazolja, akkor az erősebb csapat tagjainak és vezetőinek, le kell vonni bizonyos következtetéseket, és helyre rakni dolgokat a csapaton belül.
Egy-egy mondatot vagy szót kiragadni és ezen lovagolni ("egy Miskolc") pedig a rosszindulatról szól. Aki ált már kamera előtt, az tudja, hogy mennyire nehéz nyilatkozni, különösen úgy hogy ne lehessen félremagyarázni.
Egyébként, gratula a Miskolcnak!
Alaposan elverte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapata az értelemszerűen fehérváriak nélkül küzdő magyar válogatottat. Ted Sator csapata csütörtökön még nyolcat lőtt Romániának, pénteken ellenben kilencet kapott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gólgyártást Kovács Csaba…..
csillagok 2010.02.13 17:12:22
@bakker81: Robert Spisak?
Két mérkőzés kezdődött el, egy fejeződött be rendben az OB I. mai fordulójában. Leginkább az újpesti hívek bánkódhatnak. A mérkőzés feléig teljesen nyílt volt a Vasas–Újpest, helyszíni emberünk beszámolója szerint a játék képe alapján nemigen lehetett volna…..
csillagok 2010.02.07 21:44:28
@forestjr: Teljesen korrekt a hozzászóllás!
csillagok 2010.02.07 21:46:02
@forestjr: A mérkőzés értékelésére gondoltam.
A Vasas Bp. Stars tovább erősítette keretét, pont került Ennaffati Omar hosszabb ideje húzódó átigazolási ügyére. A válogatott védő klubváltását minden érintett jóváhagyta, így immár a Vasas Stars igazolt sportolója. Ezzel a Mol Ligában még általában öt védővel…..
csillagok 2010.01.28 15:58:33
@Rock me Amadeus: Mi fáj a kis lila lelkednek?

Kaptatok egy csarnokot, potom egy milliárd forintért. Tehát ezért nem kelllet fizetni.
Állam bácsi üzemelteti nektek. Tehát, ezért sem.
És akkor még el lehet adni a jégidő jelentős részét. Ez sem kevés.
Hét év alatt, alsó hangon ez így összesen kb 1. 7 milliárd forint.
Ehhez jön még a BÁV és az MFB, amik ugye állami vállalatok.
Na ehhez képest a stárs felnőtt csapata költségvetésének 80%-t magánszemélyek finanszírozzák, a fenmaradót pedig a verseny szféra.
Az utánpótlást valóban támogatják fővárosi cégek, de a fenti összegből 20 évre meg lenne óldva a működése.
Nézz szét saját házad táján, és akkor talán nem rugdosól másokba, de lehet hogy nagyobbat a hozzád közelállókba!
csillagok 2010.01.28 17:16:19
@Jacek Pecek: Nem értem miről beszélsz!
Műjég, sátorba majd sátor nélkül. Ezt írigyled?
A teniszpályás sztorit meg végkép nem értem, de történetnek jó.