Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theofil

3 bejegyzést írt és 1274 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aláírók az LMP alapításánál segédkeztek. Mi, az LMP alapításában egykor segítséget nyújtó önkéntesek, szimplakörös aktivisták, mára inaktívvá vált tagok, a pártszerű politizálást elhagyó civilek egykor olyan párt létrehozásában működtünk közre, amely1 - meg…..
A szerző Vay Márton, az LMP alapítótagja. 2010 óta nem tagja a pártnak. Azzal keresett meg egy régi kedves barátom, hogy alapító atyai minőségemben írjak alá egy nyílt levelet az LMP-nek, hogy az ne álljon szóba az Együtt 2014-el. Nem véletlenül kerestek meg, messziről…..
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
theofil 2011.04.27 13:40:40
@Vidéki:

Kedves Vidéki!

Nem ismerem az esztergomi viszonyokat - Érden lakom - és csak mostanában kezdtem odafigyelni rá - ami a politikai életünket illeti meglehetősen utálkozom szeretett politikusainktól, kivétel nélkül mindegyiktől.

Viszont feltűnt, hogy a Heti Válaszban Tétényi Évával szimpatizáló riport tartózkodik....hoppá....ez nem egy szoclib-ballib lap, ez egy jobboldali...

Innen kezdve érdekelni kezdett a dolog.
Továbbá: 2010. fideszes hangulatában amikor a nem-fideszes polgármesterek hullottak mint ősszel a legyek nem választották újra Meggyes Tamás fideszes polgármestert.

Ez azért jelez valamit.
Tétényi Éva azt mondja ebben a riportban, hogy neki vannak fideszes barátai is.
Ahhoz, hogy egy pártszimpatizáns szembeforduljon a saját pártja választottjával komoly indokok kellenek. Föltehetőleg vannak komoly indokok...

Szóval úgy látom, hogy helyesen teszem ha szimpatizálok TÉ-vel.

Sajnálom, hogy nem tudunk ebben egyetérteni!
theofil 2011.04.27 13:49:27
@komment1:

"...akár őrá akár egy más gondolkodó politikusra tudnék szavazni."

Hol a másik?????

Ami Orbánt illeti, ő nem tűr meg senkit aki nem az ő alattvalója.

Tétényi Éva viszont nem tűnik szolgaléleknek....!

Innen Érdről csak drukkolni tudok neki is meg Esztergom városának, az ott élő embereknek.
theofil 2011.04.27 16:19:07
@komment1:

Igen, drukkolok Nektek és Tétényi Évanak - mást sanos nem tehetek.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy engem nem érdekel ki vallásos, ki nem, meg effélék, mert ezek magánügyek.

Ami érdekel: a gondolkodóképesség, a tehetség és a tisztesség.
A többi nem számít.

Tőlem lehetne Magyarország miniszterelnöke egy bantu néger is fűszoknyában, ha a meglennének hozzá az adottságai és a közéleti erkölcs követelményeit szigorúan vonatkoztatná önmagára és a környezetére.
   Látom kinyitni egy jellegzetes színű, bármelyik falra odaképzelhető ajtót. Az ajtó egy kocsmafélébe nyílik, ami olyan, ahogyan ő berendezné, és épp azt / azokat találja ott, akivel kedve van találkozni. Mit adnék érte, hogy picire kuporodhassak a sarokban, és…..
Fizikai öröm. A repülés se ér fel hozzá, és bizonyos szempontból a szex se. Idézd fel magadban azt a pár pillanatot, amikor egy esztétikai élmény teljesen betölt, elural. Mikor csak arra figyelsz, olyan mértékben, hogy az életed, a személyiséged egy pillanatra eltűnik, annyira…..
Robogunk egy őserdei földúton, tócsák, nagy sár, egy sárga volánbusznyi menekült (családok leginkább), egy archetipikus volánbuszsofőr, meg én.Egy konkrét álomélmény, hogy először is érzékeltetni tudjam, mit szeretek a tudatos álmokban.Háború van, ezt biztosan tudom. Az a…..
Miért vittek kamaszokat kórházba bizonyos pc játékok elöl, mert annyira élvezték, hogy egyszerűen elfelejtettek enni és inni? Miért válik örömforrássá az addig vánnyasztó tanulás, ha az ember el tudja érni, hogy "ne laposodjon el a tanulási görbe"? Miért imádnak…..
Igazából van körülbelül 30 olyan könyv, amiért, ha semmi egyebet nem is tanultam volna az egyetemen, már megérte volna. Ez az egyik közülük.HJ amerikai születésű, de mivel élete jelentős részét Brithonban élte le,s ez a stílusán is visszaköszön, inkább angol.Úgy hiszem igen…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
theofil 2010.03.25 10:21:43
@milanello:

Értem én....de a Lapát-díj jár....elég sokat lopott a lelkem ahhoz, hogy az ember ne türemkedjen oda hozzá azt a kissé enyves kezét tapenolni.

Van itt valaki aki kezet akarna fogni a Hunvalddal, vagy a Hagyóval?
theofil 2010.03.25 10:23:43
@milanello:

Megértem!!!
theofil 2010.03.25 10:25:55
@cambridge.on:

Klassz!
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
theofil 2010.03.24 17:14:09
@hoplita:

Az a lényeg, hogy te viszont őrized a színvonalat.

Ha az általad preferált színvonal széles körűen elharapódzik, akkor tényleg jobb lesz nekem a tepsiben, illetve a sárgaföldben amit voltál szives nekem vizonálni unszoló jelleggel.

De azért még egy utolsó szivességre megkérnélek.
Tegnap láttam egy jobbikos plakáton az aláírást, hogy a "nép nevében".

Leszel szives a benfenntességed révén elérni, hogy minden óriásplakátra írják oda a "nép nevében" alá, hogy
"kivéve a theofilt".
theofil 2010.03.24 17:43:53
@hoplita:

Bocsánat, hogy a tepsiből kiszólok, de ki mellett álltam ki és mikor?
theofil 2010.03.24 18:10:07
@hoplita:

Igenis, kérem!

Már vissza is slisszoltam, jöhet az enyészet!
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
theofil 2010.03.23 19:28:31
@panelburzsuj:

Pláne mivel nincs is adathiányuk csak szemétkednek.
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
theofil 2010.03.23 10:51:00
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Az MTK - a focisták - nyilván nem azok.
De azok akik ezt gajdolják és azok akik ezt hagyják - a rendezők - azok bizony kiérdemlik a csürhe, a gyáva, ostoba, aljas csürhe jelzőt.

Ezeket a szemeteket le kellene csukni hosszú időkre egy magánzárkába, hogy ott elmélkedjenek a világ folyásáról.
theofil 2010.03.23 10:52:39
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Néztél már a hátad mögé kispajtás?
Nincs semmi mondanivalód?
theofil 2010.03.23 11:13:01
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:

Madarat tolláról, szimpatizánst (tagot) 'pártjáról'.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
theofil 2010.03.22 18:04:43
@panelburzsuj:

No és kit választottál?
theofil 2010.03.22 18:23:31
@panelburzsuj:

'90-ben, nem '85-ben!
theofil 2010.03.22 19:00:18
@panelburzsuj:

Kitűnő izlésed van. Dornbach Alajos igazi úriember , a politikában picinyt ritka az ilyesmi.
(Vö. fehér holló).
merenges Szózat Gyurcsányomhoz 2010.03.21 05:35:00
Kedves Gyurcsány, ne  haragudj, hogy most tegezni foglak, ami nem a tiszteletlenség jele, a tiszteletlenség jele az lesz ami alább jön.A beszéd mit nyújtottál jobb volt mint vártam, érzelmileg föltehetőleg megragadta azokat akik hajlamosak érzelmileg megragadózni.Összességében…..
Egyre többet lehet hallani arról, hogy 2010 áprilisában új időszámítás kezdődik a magyar politikában: nem csupán a kormányváltás miatt, hanem a pártrendszer átalakulása okán is. Magam is írtam már többször erről, például ebben a bejegyzésben, hiszen a tavalyi év egyre…..
theofil 2010.03.22 12:36:46
@Diocles:

Kis Jánost speciel szívből utálom elképesztő doktrínersége miatt (az egész SZDSZ iránt herótom van), de most kénytelen vagyok melléje állni.

Biztos vagyok benne, hogy Kis őszintén, mélységesen utálja az MSZP-ét, de látván a konkurenciát fogcsikorgatva, dühöngve, ökölbeszorult gyomorral javallja azt a jónépnek, hogy voksoljanak a Maszopra.
theofil 2010.03.22 12:56:58
@Diocles:

Világos volt, hogy az LMP-re gondoltál.

Szerintem az aggodalom miatt javasolják a Maszopot, mert úgy vélik a kis pártok bejutása kétséges.
theofil 2010.03.22 13:50:29
@pannonfunk:

Az ÉS-ről nem feltételezek hamisságot, de mi ez a mandíner blog?
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
theofil 2010.03.21 15:59:18
@colosgirl:

Igen, de eredendően a Fidesz épített erre a reakcióra és mint az ábra mutatja, nem hiába.

Egyfelől a tökös fideszesek, másfelől a gyámoltalan baloldal amely igyekszik ugyan a maga tétovasággal elegy fantáziátlanságát demokratizmusnak eladni, de ezt nem sokan eszik meg.

A baloldalnak azért maradtak még hívei, mert az igazságérzet viszont az ő oldalukra billenti a mérleget.
theofil 2010.03.22 05:31:36
www.privatbankar.hu/valasztas2010/mdf_lista_david_es_bokros_az_elen_35391

Drukkolok az MDF-nek, legalább egy pár normális ember legyen ott mutatóba a csőcselékhalmaz közepette.
theofil 2010.03.22 09:15:36
@neof:

Ibolyát és Csapodyt igen, az eszdéeszesek miatt viszont nem szavazok rájuk.
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
theofil 2010.03.20 16:03:12
@AnnaKarenina:

Azért mert iszonyú dühös tudok néha lenni rá...és ebből nincs botrány, mondhat és tehet bármit a jobboldalon egyre csak tömjénezik.
theofil 2010.03.20 16:05:48
@tlac:

Van bőven választék, de nálam Ágica az első helyezett a förtelmes miniszterek sorában.

Magyar Bálint is a célszalag körül ólálkodik.
theofil 2010.03.21 05:46:32
szozatgyurcsanyhoz.blog.hu/

Kíváncsi vagyok, hogy szuperál az ilyesmi.
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
theofil 2010.03.20 17:42:55
www.hirextra.hu/2010/03/20/kover-laszlo-duhongese/

Aha. Kövér itt a "határon túliak kedvezményes állampogárságáról"
beszél (amihez is, sok egyéb mellett szükséges a kétharmad).

Kísértet járja be a kampánygyűlést, a Mikola kísértete....
Holnap végre végleg kiderül, ami azért már ma este is látszik: minden idők legkevesebb országos listát állítani képes pártja várhatja idén az áprilisi választást. A korábbi 12-15-12-8-10 után ezúttal minden bizonnyal csak 6 országos lista versenyezhet, ráadásul három…..
theofil 2010.03.19 15:55:12
@anti76:

ATV 16 óra öt perc, élő közvetítés.

Beszélni fog....hosszan....!
theofil 2010.03.19 15:57:33
@mafos:

Egy párt mondatot bírtam belőle elolvasni....hát egy hányinger az egész.
theofil 2010.03.19 16:01:46
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
theofil 2010.03.18 19:55:00
@Zengőtorkú Nyivákoló:

Meg akarsz ölni...?
theofil 2010.03.19 07:21:19
@mrs. white:

Nem is arra akartam kihegyezni a mondanivalót, hogy Te mit írtál.

Arra, hogy az a felelősség amely a mienk - királyi többesben - az senkié. Az elsikkad.

Gyurcsány nem érzi magát felelősnek semmiért - ha annak érezné akkor azt kellene mondania, hogy "én, Gyurcsány Ferenc hazudtam", de ilyesmi nincs a szövegben.

Ez tehát nem igazságbeszéd,
ez egy hisztériára hajlamos ember vádaskodása aki a felelősséget önmagáról a pártjára hárítja át.

Hamis, fals az egész.
Erre azonban én is csak jóval később jöttem rá, mert azonnal megjelent a Kossuth téren Hugyos Józsi csőcselékestül és kikiáltotta a királyságot.

Ilyen körülmények között az ember azonnal felsorakozott érzelmileg Gyurcsány mögé.

Pont a Kossuth téri hemzsegés és a fideszes torz értelmezés nem tette lehetővé, hogy az ember tárgyilagosan vegye szemügyre a beszédet és a beszélőt.
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
theofil 2010.03.17 12:13:01
www.origo.hu/itthon/20100308-demszky-szerint-hiheto-balogh-zsolt-vallomasa.html

Nem látok a könnyeimtől...a bánat és a meghatottság könnyűi ezek a szegény, ártatlan Demszky miatt aki nem keveredett rossz társaságba, holott időtlen idők óta lopnak-csalnak-korrumpálódnak a városházán és ez a szelíd, tiszta lélek, ez a Demszky semmit az égvilágon nem vett észre, a
az ő mérhetetlen jóságában és tisztaságában.
Az ő patyolattisztaságú lelkében nem terem rossz, ott csak a szépség, a szeretet és a jóság rakhat fészket,
ámen.
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
theofil 2010.03.17 05:28:42
Kedves hoplitám!

A mai jobboldal az ő különös nézeteivel Orbán, a Fidesz vezérkar és a jobboldali médiumok műve -ebből a körből nőttek ki a jobbikos nézetek is.

Ennek a nézetvilágnak az a közös jellemzője, hogy indulatok és érzelmek vezérlik, nincs fék, nincs tárgyilagosság, az elégedetlenkedés nincs a józan ész kereteibe szorítva.

Erre akkor kellett rájönnöm - és hidd el, megrázó élmény volt! - amikor tegnap azt kellett olvasnom itt, hogy a magyar baloldali kormány megengedője, vagy megrendelője volt a rasszista cigánygyilkosságoknak.
De legalábbis hagyta!

Ezt az észvesztő baromságot pedig egyesek Izraelre és a Moszadra való hivatkozással próbálták életszerűvé tenni, egyenes párhuzamot vonva a magyar kormány és a palesztin terrorszervezet ellen küzdő Izrael között.

Hidd el, hogy elkámpicsorodtam.
Mert ekkora baromságok olvastán az embernek még az élettől is elmegy a kedve.

A magyar jobboldal csak uszítani és hergelni képes a híveit.
Nincs akkora baromság amit ne próbálnának nekik beadni és nem sikertelenül.
Amikor tegnap bekapcsoltam a tévét a hármas csatorna jött be elsőnek, a Hírtévé. Ott ült egy tudósféle (nem jut eszembe a neve, pedig ismerős) és a legnagyobb komolysággal beszélt arról, hogy a hazafi szó a baloldalon gúnyolódás tárgya.

És ezt a baromságot minden jel szerint komolyan is gondolta!
És ez egy televízió....nem, kedves hoplitám, ez egy televíziónak látszó szemétdomb.

Arra kérlek használd időnként a saját fejedet. Tudom, hogy nincs választási lehetőség, nincs normális politikai erő a porondon, de azért még mindig lehet gondolkodni és a kritikai érzéket nem kell kivetnünk magunkból - azzal a párttal kapcsolatban sem amellyel szimpatizálunk.
theofil 2010.03.17 10:04:17
@6.Lenin:

Most nem a múltról van szó, hanem a jövőről.
theofil 2010.03.17 11:50:26
@6.Lenin:

Kedves Lenin regisztrálj a Kapcsolat.hu-ra, ott megtalálod Gyurcsányt blogostul,
és szemrehányást tehetsz neki bármiért amihez kedved szottyan.
Tegnap este nem hittem a szememnek. Bokros Lajos, a magát gyakran konzervatívnak definiáló MDF miniszterelnök-jelöltje – a földönkívüliekkel rendszeresen randevúzó Pataky Attilát követően - a TV2 Frizbi című műsorának vendége volt. A korábbi szocialista…..
theofil 2010.03.15 17:37:49
tv2.hu/tenyek/video/tenyek-teljes-adas-2010-03-04-csutortok

Ez lesz az igazi.

Az inkriminált mondat szó szerint:

"Senki sem szereti ha a hazugság és a saját nemzetének neve szinonímává válik a nemzetközösségek előtt."

Orbán később hasonló stílusban folytatja a saját hazájának a lejáratását.
theofil 2010.03.15 18:22:11
@Mi-ért:

TV2. fél hetes Tények, március 4. csütörtök
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
theofil 2010.03.14 19:41:53
@Vénveterán:

Emeszpések arra készülnek, hogy vámpírként kiszívják a jobbikosok vérét, jó lesz éjszakára bezárni az ablakot és sok fokhagymát fölfüggeszteni mindenfelé az jó a vámpírok és a szocik ellen.
theofil 2010.03.15 06:05:45
@tölgyes:

A Vona amint lépni fog...ugyan már!