Regisztráció Blogot indítok
Adatok
terkultura.com

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy családi ház mozaik díszítésének tervezési szakaszában tartok. Az otthon majdani lakójával latolgatjuk a lehetőségeket. Kiindulási alapunk a "Csempe helyett mozaik" c. bejegyzésben bemutatott mozaik, ezt szeretnénk megvariálni egy másik virágmotívummal. Ehhez…..
 Hosszas előkészítés után felvirradt tehát a nap, amikor végre előrukkolhatok a mai poszttal, pontosabban azzal, ami benne van :)   Szabadúszó festőként, üvegművészként és lakberendezőként dolgozom, de amint azt érzékelitek, nem kevés energiát fordítok…..
  Mindenről Johnny Carson tehet. Az ő műsorában látta a chicagói átlagotthonában tévézgető Bruce Townsley szociális munkás Ed Peden ingatlanguru kansasi rakétasiló otthonát, még valamikor a '80-as években. Megkereste az embert, és segítségével végül '97-ben megtalálta…..
Felettébb érdekes képsorozatot tett közzé a napokban a Wikileaks orosz mutációja a Ruleaks. A fotókon egy a fekete-tenger partján Praszkovejevka falu mellett, a 2014-es téli olimpia helyszínétől, Szocsi városától alig néhány kilométerre fekvő és a versailles-i kastély…..
terkultura.com 2011.01.31 14:34:30
Nem a sárga irigység beszél belőlem! Mert én nem érezném jól magamat ezen a helyen, a hegyek tövében, távol a várostól. Poldi bácsival ellentétben soha nem vágytam saját "szép zöld gyepre”, vidáman a ház körül nyargaló lovakra, sem személyre szabott „U” alakú ranchra. Soha nem álmodtam, tágas belső…..
terkultura.com 2011.01.18 09:57:10
A Tham & Videgard Hansson Arkitekter svéd építészeti cég kiindulási pontja az volt, hogy helyreállítsa a századfordulón épült házban a jól kialakított minőségi lakást. A Humlegården Apartment projekt keretén belül aztán színorgiában részesítették a tulajdonosokat. A…..
Abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy a belsőépítészeti tervezésen túl az alábbi képeken látható épület lebonyolítása folyamán a felmerülő építészeti kérdésekben tanácsadói minőségben is szerepelhettem. Ez a családi villa Kajdócsi Jenő és tervező gárdája…..
Az EU-ban már nem kompatibilis, de még létező, hagyományos villanykörték hedonisztikus halmozása látható a new-york-i Gramercy Park Hotel aulájában (azért itt-ott egy-egy takarékos kompakt is feltűnik). Az épületben egyébként is erősen keverednek a kissé ódivatú, vagy inkább…..
Tavaly a Gyerekszoba tizedikként végzett több, mint ezer nevezett blog közül a Kultblogok kategóriájában a Goldenblog versenyen. Ezt még egyszer szeretnénk Nektek is megköszönni, hiszen nélkületek nem sikerült volna. Idén is szeretnénk indulni, megmérettetni, no meg persze, nyerni,…..
8ker Ezmiez? 2010.05.03 22:03:04
 Orczy kertben jártam, zöld bigyulát láttam, le is mertem fotózni, hátha tudja valaki...Mi ez?Aki megmondja, egy éves Józsefváros újság előfizetést nyerhet!..
Gyerekszoba Visszadobott labda 2010.03.25 18:30:00
Időtlen idők óta hever már a parlagunkon ez a designbölcső, egyre későbbre toltuk-taszigáltuk megjelenését. Az odázás oka abban keresendő, hogy én ugyan személy szerint nem rajongok a minimalizmusért, ám Felhasznalo bloggerina annál inkább, ezért egy darabig téptük-cibáltuk…..
terkultura.com 2010.03.26 12:12:13
@Cyr: Jaj, jaj, félreérthetően fogalmaztam! Nem arra gondoltam, hogy minden más bölcső gáz, hanem, hogy ha a nappalinak, vagy a hálónak minimalista a hangulata, akkor oda ez tuti lehet. 1. szeretem a minimált, 2. meg még egy tonna más stílust is 3. önmagában lehet egy bútor szép, ha nem a környezetébe illeszkedik, akkor megette a fene az egészet. Szóval bizti jó az izlésed, én nem fikáztam senkiét, csak azt mondom, szeretem, hogy erre a stílusra is van most már bölcső alternatíva.
terkultura.com 2010.03.26 12:16:51
@felhasznalo: Kíváncsi vagyok, milyen gyerekszobát találsz, ahova ez jó lesz! :-)
A dublini ODOS Architects mérnökei tervezték az írországi Ballymahon területén álló, tradícionális farmház felújítását és bővítését.  A négyzetes alapú farm közepén épült fel a kifutó jellegű nappali, amely modern vonalaival a teljes épületegyüttes arculatát…..
Idén, március 4.-7.-e között újra megrendezik a Lakástrend és Design Kiállítást (ez már a 13.!) a Műcsarnokban.   A sok-sok plusz programmal bővelkedő kiállítás a frissesség, a lendület, a megújulás jegyében mutatja be a jövő bútor és design trendjeit.  …..
TÉRKULTÚRA Itt vagyok: 2010.01.29 17:13:00
http://www.terkultura.com..