Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csuri / Bariildi

202 bejegyzést írt és 468 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét a Bibliához fordulunk elképesztő történetért, már csak azért is, mert Judit sztoriját régen ígérem (nem csak én, hanem fölülmúlhatatlan Delila-posztjával hagyományt teremtő tiboru mester is), kétszer szavazásra is bocsátottam, de valahogy nem sikerült első helyre…..
A múltkori szavazás eredményének megfelelően (noha még a határidő lejárta után is érkeztek szavazatok, az állás nem változott) Jákob Leától született lányáról, Dináról fog szólni ez a nem túlságosan szívmelengető történet. Elnézést a kissé hosszúra nyúlt…..
Csuri / Bariildi 2011.03.21 18:53:28
@mutoradep: Ja, ilyen megvilágításban mindjárt más! Ha bármi veszéleyezteti az isten iránti tiszta imádatot, akkor ölni kell.
Lehetőleg halomra.
Hálleluja :)

No de komolyan: te viszont ezt nem érted, minden jel szerint, hogy Gloria nem bibliamagyarázó, és a blogot sem annak szánja. Régi történetek, mai szemmel, kicsit másképp. Ennyi.
És ez sokunknak tetszik :)
Előző, kissé már régen megjelent posztunkban a népalapítás egyik módját vázoltuk fel: ehhez ugyebár kellett egy ikerpár, néhány átverés, némi kivándorlás, udvarlás, munkaszerződés, és négy darab esküvő, mindig ugyanazzal az unalmas vőlegénnyel. Nézzük meg, hogyan…..
Angéla kezdi visszanyerni a formáját. Ezúttal készült a fogadásomra. Szépen felöltözött. A gyerek is nyugodtabbnak tűnt. Bár egyetlen éjszakát sem alszik még át. De a szoptatással már nincs gond. Beálltak valami egyensúlyi helyzetre. Lili majdnem három hónapos. Judit szerint…..
Csuri / Bariildi 2011.02.01 19:59:17
@21 hónap: Húha.
Valami baj lehet, ha a fentiekre így reagálsz.
Az itteni kirohanásaid messze túldimenzionáltak, de szerintem ezt te magad is észreveszed ha lenyugszol egy kicsit - amit szívből kívánok.

A vitához: elvileg persze nagyon szép lenne, ha az erőszak vagy bármilyen atrocitás áldozata nem szégyellné azt ami vele megesett, és elmondaná, de valóban nem így működik.
Apáca voltam és egy pap megerőszakolt, tőle van a gyerek - kellemes bemutatkozó szöveg, nem? :)
Hogy az ennek elfedésére szolgáló konfabuláció meddig mehet és mikor válik túlzássá, az is egy kérdés persze.
Csuri / Bariildi 2011.02.01 23:15:06
@21 hónap: Örülök, hogyha nincs semmi baj a háttérben.
Ha csak simán ilyen vagy.
Akkor viszont részemről ennyi.
Olvasóink tudhatják, hogy nem esünk zavarba, ha evés-ivásról van szó, és éhezni-szomjazni sem szoktunk. Baszkföldön azonban az evésért, bizonyos értelemben, meg kell dolgozni. Szóval nem egyszerű, véreim, nem egyszerű! De azért megoldható :)   A posztot - teljes…..
Csuri / Bariildi 2011.01.23 19:17:26
@Yeto: neked is a véres marhaszelet akadt be, vagy úgy általában? :)
Csuri / Bariildi 2011.01.23 22:30:31
@¿Qué tapas hay?: Örülök hogy tetszettek az eddigi posztok, de lesz még!! Remélem a többinél is kommentelsz, hiszen mi továbbra is csak a pár napos megtapasztalás futó élményeit tudjuk visszaadni, mindig jól jön ha olyan is kiegészíti, aki valóban ismer, nem csak pofázik róla :)))
Nekem Donostia különösen nagyon tetszett, a tengerpart és a táj pedig szintén - szívesen visszamennék még....
Csuri / Bariildi 2011.01.23 22:35:31
@Zico: A 2 hét Donostiáért irigyellek! Mi állandóan mozgásban vagyunk, és igazából sehol nem ülünk nyugton - kérdezzétek meg Té-t, hogy miért ? :)
A tapas - pintxo kiegészítés JOGOS, de előbbi kifejezés tán ismertebb. Lesz róla külön poszt, Té majd foglalkozik a kifejezésekkel is.
@¿Qué tapas hay?: szintén jogos!! a bacalhau a portugál név, és barátnőm akit megkérdeztem szólt is hogy ha nem Portugáliáról írok akkor nem lesz így helyes, csak már nem javítottam.... Először Portugáliában láttam ilyen felakasztott, sózótt, csontszáraz háromszögeket, és ott is ettem először, valahogy ez a név ragadt meg a fejemben.
Kis blogtörténetEgy éve indult el a Szűzgarázs. Az ilyen évfordulóról illik megemlékezni. Főleg, mert valószínű, hogy második születésnap nem lesz. Vagy ki tudja ... Ez egy napló. Meddig érdekes? Meddig írható? Hol érdemes kitenni az utolsó pontot? Nem tudom.Ahogy…..
Tolosa városról volt már szó. Fejtegettem, hogy mennyire kiváló támaszpont Baszkföld meghódításához, de önmagában is egy nagyon kellemes, szép kisváros, kábé az általunk kiszemelt terület közepén.Belvárosában, az Oria folyó partján, a régi híd és a templom szomszédságában nagyon figyelemfelkeltő egy…..
Provence-ban vagyunk hát, útban hazafelé a dél-francia és baszkföldi utazás végén. Té már megírta a hely kiválasztásának történetét, én most a szálláshelyet mutatom be. Bár kolostorban aludtunk, azért ez itt nem a Szűzgarázs!!! Közeledve Saint Maximinhez (miután már…..
Csuri / Bariildi 2010.12.27 23:33:32
@Radio Free Aberrania: Á nem, poloskáról és negatív meglepetésekről szó sem volt, sőt: itt csupa-csupa pozitív meglepetés ért bennünket! Mintha valaki elhatározta volna, hogy szép búcsúestét varázsol nekünk :)

A stílusok keverését én elég jól bírom, (lásd a Louvre piramisaihoz írott képes ódám valahol ebben a blogban, pl.)de csak ha van benne fantázia és ötlet, és nem csak L'art pour l'art csinálják.
Itt a kolostorban a hely hangulata dominált, a szoba berendezése szolid volt, az étterem pedig kifejezetten haute cuisine stílusú.
Mikor Té előjött az ötlettel, hogy lőjjük be Baszkföldet, mint úticélt, én - jó szokásom szerint - nekiestem a térképeknek. Egy előző posztból láthattátok, hogy az egész nem olyan nagy terület, így logikusnak látszott kijelölni egy bázist, ahol alszunk, és majd onnan mászkálunk fel s alá.Erre a…..
A szeptember mindig izgalmas időszak volt a számára, valami új kezdete, tiszta lap, üres füzetek, jószagú tankönyvek. Sajnálta is, hogy az egyetemen alig használnak könyveket, vagyis jegyzeteket: azokból a tárgyakból, amelyeket tanult, legtöbbször nem is léteztek jegyzetek.…..
Az a szokás, hogy Karácsonykor halat kell enni, engem, bevallom, mellbevert, mikor áttelepültem Magyarországra.Halat??? Szeretjük, rendben, na de Karácsonyra??Mikor minden pendelyes kisgyerek tisztában van vele, hogy ilyenkor töltött káposzta dukál, füstölt húsokkal, előtte pedig…..
Csuri / Bariildi 2010.12.28 14:08:31
@Seafalcon: Hát perszehogy persze!!! Mármint teljesen tisztában vagyok vele, hogy tájegységenként, mitöbb: családonként változó a szokás, hogy ki mit eszik a különböző ünnepek alkalmával! Csak szeretek túlzásokba esni, de hát ez az én blogom, hadd túlozzak néha :)))
A bobajkát meg kellett néznem, hogy mi is az, ha jól desifrírozom, akkor mákos guba??? Nem mellbevágó egyébként, mákos tésztát is hallottam ismerősöktől! Meg egyébként is: nekem semmi nem mellbevágó, abban (is) totál liberális vagyok, hogy ki mit eszik és mikor :)
Az logikus, amit mondasz, hogy a Karácsony még böjt, tehát elvileg nem illik húst enni, de nálunk ilyen pogány szokások voltak / vannak érvényben, biztosan megbocsátható!
Szívesen veszek recepteket, közzéteszem a népek okulására! Küldjél ha érzel hozzá kedvet!
Szilveszterre malacsült lesz, ha lesz energiám le is fotózom :)
Szűzgarázs 166. Hangulatok 2010.12.27 08:00:00
Aztán kiderült, miért jutott az eszébe az a dosszié. Összefutott Riával Párizsban. Pontosabban ugyanazzal a járattal jöttek haza. És elég sok órát töltöttek el a reptéren kettesben. Persze nem igazán kettesben. Nagy zűrzavar és tömeg volt azon a reptéren. Ria rosszul érezte…..
Csuri / Bariildi 2010.12.27 11:22:08
Csuri / Bariildi 2010.12.27 19:24:29
@α Ursae Minoris: Igazad van, sztem sem igaz már a mélyen vallásos.
Vívódások voltak szép számmal még a kilépése előtt, mindenféle szempontból, tipródott rendesen szegény lány mielőtt döntött.
Egyúttal ott benne van az is, hogy milyen kétségei vannak, és már akkor felmerült, hogy nem olyan mélyen, vagy legalábbis nem olyan elvakultan vallásos.
Hálistennek :))))
Egészen a speckol napjáig Vikinek eszébe se jutott megkérdezni senkitől, hogy ismeri-e az új tanárt. Rengeteg dolga akadt hirtelen, óramegbeszéléseken vett részt, és próbálta összefésülni a két szakon esedékes időpontokat. Szerencséjére a tanszékek nem voltak nagyon messze…..
Szűzgarázs 164. Érkezés 2010.12.22 08:00:00
Valahogy mégis hazaért. Párizsban nem volt olyan vészes a helyzet. Csak pár órát rostokolt ott. És nem kellett vonatra szállnia. Pedig attól tartott. Éjfél után szállt le a gépe. Mire hazaért, én már aludtam. Nem ébredtem fel az sms-re sem. Mikor reggel hívni próbáltam, ki volt…..
Szűzgarázs 162. Advent 2010.12.17 08:00:00
Kolostorbéli Advent. A benti élet legszebb időszaka volt évről évre. Szerettem azt a hangulatot, azokat az énekeket. A készülődés izgalmát. Persze nem hasonlítható a gyerekek izgalmához. Egészen más. Ártatlan-e vagy sem, már nem tudom eldönteni. Várunk valamit. Nem pénzért…..
Csuri / Bariildi 2010.12.17 13:47:15
@21 hónap: Van benne valami!!!
Ajándékot kapni is tudni kell, és én szeretem azokat az embereket, akik örömmel, nyitottan képesek elfogadni. Akiknek nem az jut eszébe rögtön, hogy az elfogadással az adósoddá válik, hogy lekötelezett lesz. És nem gondolkodnak azonnal a viszonzáson (hogy ki legyen egyenlítve).
De erre nem sokan képesek. Én is csak azoktól, akik nagyon közel állnak hozzám. Tőlük úgy tudok elfogadni dolgokat, mint a levegőt, ami körbevesz :)
Van úgy, hogy néhány napig azt hiszem, most jó. Most éppen olyan, amilyennek lennie kell. Persze nem a teljesség. A hideg akkor is hideg. A torokfájás akkor is torokfájás. De van valami összhang, kivételes részegség. Vagy csak utólag tűnik úgy, hogy az a néhány nap kegyelemben…..
Csuri / Bariildi 2010.12.06 22:59:20
@21 hónap: Bizonyám! Csatlakozom. Mi van Riával, hol császkál Ricsi, mit művel a prof???
Én sem tudok újabb neveket megjegyezni....
Kati hihetetlen módon ugyanolyan karcsú volt, mint valaha. Viki gyors fejszámolást végzett. Nem szeptemberben kellett volna szülnie ennek a lánynak? Korábban meglett a baba? És most hogy kerül ide? Kati egy magas, félhosszú hajú, tarisznyás fiúval beszélt, mit beszélt, flörtölt,…..
Csuri / Bariildi 2010.12.05 20:48:19
@21 hónap: Én is elcsodálkoztam, de valószínűleg Viki meg annyira elcsodálxott, hogy eszébe nem jutott, hogy tán mégse most kérdezgesse a férjről / babáról....
A megoldásra azé kíváncsi vagyok.
A Katival való tali nekem csalódás volt, és a jóstehetségem is megkérdőjelezem, mert nagyon valami régi pasi felbukkanására vártam. Erre tessék: előjön Kati, akinek nem itt kéne lenni, és nem ilyen állapottyában.
Annyi szidást kaptam múltkor a sztori hirtelen megszakításáért, hogy amint időm lehetővé tette, megírtam a folytatást. Meg fogjátok látni, hogy akár három részes is lehetne a történet, szóval hosszú poszt lesz, de ti akartátok így. Ott hagytuk abba, hogy Psziché, az immár…..
Szűzgarázs 156. A dosszié 2010.12.03 08:00:00
Megint Ricsit vártam. Szólt, hogy később jön. Sokkal később. De az utazása előtt nem szeretne kihagyni egyetlen éjszakát sem. Sajnálná. Persze én is. Ezért délután bevettem magam a lakásába. De nem volt kedvem dolgozni. A tévé sem érdekelt. Dvd-t inkább vele együtt nézek. A…..
Csuri / Bariildi 2010.12.03 22:02:37
@iovianus: EZ a volt apáca, mint már elégszer kiderült, nagyon is nő...
Kíváncsi, nyomozós, kutakodós, meg egyebek.
Amúgy persze elismerjük mindannyian, hogy kutakodni ejnyebejnye, de azé egy iwiw-et csak megnéz az ember, ha az aktuális pasija exéről van szó....
A legkézenfekvőbb volt Pétert megkérdezni. Nem, mintha eszébe jutott volna, hogy hozzá költözhetne, de a sok ismerőse közül hátha akad valaki, aki így, szeptember előtt pár nappal, lakótársat keres egy társbérletbe. De Viki inkább megvárta az estét, hátha a fiú még mindig…..
Szűzgarázs 155. Szolgálati út 2010.12.01 08:00:00
Heti három-négy éjszaka együtt. Majdnem annyiszor aludtam most Ricsinél, mint az albérletben. Lehet, hogy túl gyakran is. Az első szeretkezésünkhöz hasonló nem történt többé. Nagyon gyengéd és figyelmes. Tényleg soha nem felejt el semmit. Azt főleg nem, amiről érzi, hogy jó…..
Szűzgarázs 154. Lerendezés 2010.11.29 08:00:00
Tudtam, hogy bosszús lesz. De majd igyekszik uralkodni magán. És úgy tenni, mintha nem is csodálkozna. Minden eshetőségre fel kell készülni. És  rögtönzési tehetségét épp eleget fejlesztette. Ez is csak egy szerepjáték. Lehet, hogy egyenest kihívásnak tekinti. Bár…..
Csuri / Bariildi 2010.12.01 22:48:11
@21 hónap: ez mind semmi: én is egyetértek!!
Igenis a pasik az elsunnyogók, mismásolók, eltűnők. Punktum. Mert útálnak konfrontálódni, és nem idegesíti őket halálra a bizonytalanság. A nők az utóbbit nehezen viselik, etzért néha a szakítás is jobb, mint a nemtommivan.
Vikinek másnap fájt a feje. Szokatlanul meleg volt, és valami furcsa szomorúság töltötte el ébredéskor. Még reménykedett abban, hogy Diogo telefonál, így nem mert lemenni vásárolni, hátha épp akkor csörögne a készülék. A telefon azonban egész délelőtt nem szólalt meg. Viki…..