Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metri

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Salgó goodbye 2012.04.21 12:44:00
Szabó Gáborunk a polgármesternek tett beszólás lemondás után most a kerületi kapitányt ekézi, érdekes dolgokról rántva le a leplet és tanácsot is ad neki nyílt levél formában:  Tisztelt Salgó Úr, Kedves László!   Bocsáss meg, hogy nem rendőrkapitányként…..
metri 2012.04.24 15:45:57
@08.szabogabor: el tudok képzelni olyan esetet, ahol egy béna rendőrséget egy talpraesett és korrekt, közpénzből finanszírozott polgárőrség jól ki tud egészíteni, de azért ennek nem így kellene lennie.
1., ha ti itt krúzoltok, hogyan mondjátok meg a tiszavasvári kollégáitoknak, hogy jobb lenne a munkát a rendőrségre hagyni?

2., ha béna a rendőrség, akkor miért nem ott történik átszervezés? egy polgármester kábé lecserélhet egy rendőrfőnököt. És őket is gépesítheti meg kitömheti őket is 100 misivel... gondolom. Egyébként zseniális nyíltlevél, remélem számos ehhez hasonló leleplező anyag lát a közeljövőben napvilágot egészen addig, amíg a nemzeti együttműködés rendszere az utolsó kis csibésztallérig le nem húzza magát a történelem toalettjében
8ker Szabó Gábor búcsúja 2012.04.14 11:23:00
Rövid, ám annál gyorsabban ívelő karriert futott be a polgármester tanácsadója városüzemeltetőként. Amilyen meredeken ívelt felfelé, úgy lefelé is. Lemondó levele:Tisztelt Képviselő-testület!Törvény biztosította jogomnál fogva, az abban szereplő azonnali hatállyal a…..
metri 2012.04.16 01:02:00
@08.szabogabor: régebben kellett volna posztolnom, de sajnos csak most jutott az eszembe ez a jelenet
www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pfSuGjRsWlo#t=796s
Ma a Józsefváros újság által szépen beharangozott Mátyás téri karácsonyi vásárt néztük meg. Az ugyan megérne egy külön posztot, hogy mennyire sikeres a kezdeményezés, azonban valami elterelte a figyelmemet. Ez:  A Városüzemeltetési Szolgálat Jófiúk csoportjának…..
metri 2012.03.27 00:15:06
@08.szabogabor: Hova tűntek a Fiúk terepjárói a Mátyás tér díszburkolatáról? Vagy ez is titok?
metri 2012.04.13 01:11:10
@08.szabogabor: pozitívan csalódtam: Örülök, hogy a kis vitánk után lemondtál kedves Gábor, de ez csak apró elégtétel számomra. A baj, hogy előtte elherdáltál egy halom pénzt. Sokkal jobb helye lett volna annak az ötven misinek a rendőrségnél, ahol képzettebbek és több jogosultsággal rendelkeznek. Egy telekitéri biztonsági őrnek meg nem biztos h 200 k-t kell keresnie. A hiúságod lett a veszted.
metri 2012.04.13 20:06:58
@08.szabogabor: @jt: galaktikusan nem értek a költségvetéshez, de ezt szabó gábor írta nekem válaszul a 8kerblogon:

08.szabogabor 2012.03.30. 01:00:04
@metri: Ám rendben, bár elég gyík szöveg, de fogadjuk el.

Néhány hülyeséget azért javítok az írásodban.

A drogkérdésre már válaszoltam: nem, nem találtak drogot soha semikor Jófiúknál, és az inkriminált estig ez csak nagyon csökött lényeknek jutott eszükbe.

Megáll a rágalmazás, de még mennyire.

[...]

A projekt működési költsége nagyjából 50 millió évente.

[...]

És igen, a Jófiúk bizony csorbítatlan hírnevű emberek, akik büszkék arra, hogy Józsefváros rendjét és biztonságát szolgálják. És akik hóban fagyban mentenek meg februárban 87 embert a megfagyástól, amíg te alszol, mindezt egy hónapon át 12 óra szolgálat, 12 óra pihenéssel és önként, akkor nyugodj meg, hogy akárhányszor elmennek a bíróságra, hogy megvédjék a becsületüket. Bárkivel szemben, bármikor.

no comment
muhaha
remélem hamarosan a haverjai is szedik a sátorfájukat, miután belátták, hogy már elég kárt okoztak!
8ker Sétatér? 2012.02.22 15:56:00
A Mátyás tér átalakításánál fontos szempont volt, hogy ne az autók legyenek túlsúlyban, hanem a játszó gyerekek, a sétáló felnőttek. Ezért aztán korlátozták is az autók behajtását, díszburkolatot raktak le, padokat tettek ki és zöldítettek. Sétálóutca lett - nevében…..
metri 2012.03.31 00:38:32
@08.szabogabor: a puhatestű becsületsértés vagy szabad véleménynyilvánítás?
szerintem az utóbbi. te meg szerintem nagyon nagyon nagyon rosszfej vagy. és szerintem a magánhadsereged bűnözők gyülekezete, akiknek semmi keresnivalójuk nincs egy napköziben. ezt is mindenki tudja,mint ahogyan azt is,h a köztársasági elnök először lopott, aztán amikor lebukott, akkor meg hazudozni kezdett. szerintem. mindenki szerint. inkább olvasgasd a híreket ahelyett, h itt recskázol a fórumon. a történelem szemetesládájában fogjátok végezni egytől egyig, hamarabb, mint azt most gondolnátok. szerintem. jó hétvégét, kellemes pihenést mindenkinek.
metri 2012.04.01 23:54:30
@08.szabogabor: bennem nincs tüske, ráadásul látom, hogy fenyegetőzöl és sértegetsz mindenkit, aki vérmérsékletének/avatarjának megfelelő stílusban kritizálja az önkormányzat vagy az önkormányzat barátainak a tevékenységét... Ezzel csak az a baj, hogy velem szemben téged ezért fizetnek. Mármint a fenyegetőzésért és a sértegetésért (is). Biztos sok barátot szerzel így magadnak és a főnökeidnek, nyilván kifizetődő magatartás ez. Van egy kérdésem: lesz helyreigazítás a hvg.hu-n? Idézek: "...a VIII. kerületi rendfenntartásban állítólag olyanok is részt vesznek, akikkel szemben büntetőeljárás folyt, illetve folyik jelenleg is, például egy drogügy miatt is." Súlyos állítás, nagy nyilvánosság előtt. Hümm????????????????
metri 2012.04.13 01:05:47
@Lacaca: @08.szabogabor: nagyon sajnálom, h dzsipózós megjegyzések alá kell kommentelnem, mégsem bírom magamban tartani, hogy elmondjam, pozitívan csalódtam: Örülök, hogy a kis vitánk után lemondtál kedves Gábor, de ez csak apró elégtétel számomra. A baj, hogy előtte elherdáltál egy halom pénzt. Sokkal jobb helye lett volna annak az ötven misinek a rendőrségnél, ahol képzettebb és több jogosultsággal rendelkezik mindenki, mint a gépesítesített hurkáid (a hurka rágalmazás vagy vélemény? - tény). Egy telekitéri biztonsági őrnek meg nem biztos h 200 k-t kell keresnie. A hiúságod lett a veszted.
Nem vagyok célcsoport, de végre kijött a D4. A D4s jobban fog érdekelni. A gépről bővebben itt. Kiváncsi lennén riporter olvasók véleményére, hogy áll most a Canon-Nikon professzionális szegmens? ..
metri 2012.01.11 02:49:53
@vAfotóriporter: úgy emlékszem, mintha egy Dan Chung hands on videóban láttam ( :)))) ) volna, hogy nincs tiszta hdmi kimenet.. de mondjuk egyrészt most nem találom a videót, másrészt egy programozónak kb 4 perc lehet leszedni a jeleket a kimenetről, szóval a dolog el tudom képzelni, hogy változhat. Ha a canon szorongatva érezné magát. Bár szerintem a C300-nak nem akar konkurenciát féláron az 1dx-szel.. szóval sztem nem lesz használható hdmi.
metri 2012.01.11 13:50:56
@vAfotóriporter: mondjuk ha ez egy kívánságlista volna, vagy egy canon üzenőfal, akkor azt kérném, hogy az 5d mk III (egyelőre scifi) bírjon ezekkel a ki és bemenetekkel, legyen kontrollálható a hangerő. Ne kelljen hekkerkedni (magic lantern) vagy a váz áráért audio adaptert venni (pl beach tek), hogy használható kamera legyen egy canon gépből... ha ezek nem teljesülnek, a 600 d-met egy sony fs 100-as fogja követni vagy valami hasonló...
de egyébként miféle üzletpolitika az, ami hagyja h a felhasználói a magic lanternnel pepecseljenek?
metri 2012.01.11 14:13:39
@vAfotóriporter: félek a visszautasítástól
8ker Ki az a Szabó Gábor? 2011.09.19 10:18:00
 Többször Egyre gyakrabban kapok emilt, amelyben a fenti kérdés szerepel. Eddig csak azt tudtam válaszolni, hogy a polgármester tanácsadója, volt szadeszes képviselő. Hogy milyen egy tanácsadó? Íme, egy kis fabula:Egy idős juhász a réten legelteti a nyáját, amikor a…..
8ker Szabálysértés 2011.10.12 12:48:00
Nos, megszületett a kerületi 0-24 szabálysértési iroda folyamatos működéséhez a fedezet - innentől kezdve bármikor bárki ellen pikk-pakk lefolytatják a szabálysértési eljárást.Az, hogy ezt kifejezetten a hajléktalanokra hegyezték ki, csak egy dolog - tekintsünk is el tőle.…..
metri 2011.10.14 01:01:24
@dmm: természetesen téged is utállak és a járdán biciklizőket is utálom. a hajleszeket is utálom és az idegeneket is. és most szépen mindenkit sorraveszünk. először a leggyengébbeket, aztán ha tovább erősödünk, szépen mindenkit. lehet, hogy egy napon majd hozzád is becsöngetünk. még csak tapogatózunk, hogy kik ellen fordítsuk haragunkat legközelebb... autósok? biciklisek? bankárok? szegények? remélem senki nem ússza meg és amég az egyikeket sorravesszük, a másikok tapsolnak örömükben, hogy épp nem rajtuk csattan az ostor, üldöztetés nélkül is szenvedés az élet itt, európa segglyukában. jobb lesz ha elhúzol erről a blogról is, csak szabógábornak és nekem maradhat végül itt hely

és még egy dolog: Gábor, bár személyesen nem ismerjük egymást, de a hozzászólásaid alapján tökjó fej vagy, csak így tovább!
8ker Plakát vs. valóság 2011.09.28 19:30:00
 Blahán három rendőr és öt közteres felébreszt egy alvó embert, majd elviszik. Nem is bilincselnek annyi autót az elmúlt három napban, mint azelőtt, minden mozdítható ember hajléktalanra vadászik a rendvédelmi egységeknél. Sokkal jobb most...
metri 2011.10.05 14:47:43
@Ernoke: akkor javaslom, hogy írjunk ki egy népszavazást arról, hogy a cigánybűnözőket tiltsuk ki a VIII. kerület közterületeiről. Még az is lehet, hogy 15%-ot meghaladná a részvételi arány. Sőt. Megspórolhatnánk a népszavazást, ha utcánként kineveznénk ottlakó polgárokból rögtönítélő bíróságokat. Vagy lehetne egyszerűen pogrom. Így telljesedne ki a részvételi demokrácia, ne csak 4 évente menjünk el szavazni, vegyünk részt közös ügyeinkben!!
Az emberek túlnyomó többsége nem dőlt be a hajléktalanokról szóló józsefvárosi népszavazás manipulatív kérdéseinek.  A Fidesz szegények ellen uszító propagandája ellenére mindössze az emberek kevesebb mint 16%-a ment el szavazni a szegények és a hajléktalanok…..
metri 2011.09.27 14:50:13
@08.szabogabor: gratula az igenekért, csak azt szeretném megkérdezni, hogy pontosan mikortól lehet kiváltani hajléktalanokra kilövési engedélyeket? Azt hallottam, hogy a rendőrök már vasárnap este elkezdték szekálni a hajléktalanokat, jó lenne, ha nekünk lakosoknak is maradna egy kis móka!
A Kafkáz Flórájával :-))..
metri 2011.09.23 22:58:14
@08.szabogabor: attól függ, hogy kiket tekintetek még lakosoknak...
a hajléktalanokat nem
a lakással rendelkező de más etnikai és vagy politikai közösségeket és személyeket (ezek szerint) nem

had kérdezzem meg, hogy melyik lesz a következő csoport, akiről szavazhatunk? izgatottan várom, hogy gazdasági, etnikai vagy ideológiai alapon jelölitek ki a következő ellenséget.

és had kérdezzek még egy dolgot, kedves Gábor! mennyibe fáj az adófizetőknek az online tevékenységed? kapsz túlórapénzt, amiért péntek délután kettőkor nem esik ki az egér a kezedből? netán szerződéses vagy?
metri 2011.09.24 00:11:04
@08.szabogabor: nem vagyok szervező, de ahogy elnéztem, a standoknál párszázan fordulhattak meg délután, a koncerten kábé 60-80 ember lehetett a közönség. a fáklyás meneten nem tudom, mennyi lehetett józsefvárosi, én az vagyok, a dankó utcai hajléktalanszállóktól párszáz méterre lakom, többször kellett mentőt hívnom főleg hideg téli éjszakákon. Ha ilyesmi történik azon szoktam gondolkodni, hogy a társadalom tagjaként milyen felelősség terhel az ő sorsuk miatt... (pszichiátriák bezárása, érdektelenség, a segítőkészség minimális hiánya a környezetemben élőkkel stb.) sajnálom a nincsteleneket, elborzaszt a gondolat, hogy azzá válhatok... sokmindenre gondoltam velük kapcsolatban és gyakran zavarnak. de arra sose gondoltam, hogy mondjuk bizonyos közterületekről ki kellene tiltani őket, hogy ne lássam őket. azon szoktam gondolkodni, hogyan lehetne hatékonyabban segíteni. Dániában dolgoztam hajléktalanná vált emberekkel, meggyőződésem, hogy nem csak az egyfőre jutó gdp miatt alljasodnak le jobban pesten a nincstelenné váltak. a hajléktalankérdés morális kérdés, egy társadalom morális állapotát tükrözi, hogyan bánnak a gyengékkel, a betegekkel, a szegényekkel.
és végül egy kérdés: tényleg 30 millió a népszavazás? vagy ez csak egy légből kapott szám?
8ker Teleki Pláza 2011.06.20 11:02:00
 A Teleki téri piac felett sokáig lebegett Damoklész kardja - most lecsapott. Az önkormányzat pályázatot írt ki, amit a Lidl Magyarország nyert meg, így ők építhetik újra fel diszkont áruházukat, mellé pedig a piac maradékát.  Így fog kinézni: Mit szólnak hozzá a…..
metri 2011.06.21 13:52:08
@08.szabogabor: még egy darabig fizetnek téged a kommentelésért, oszt majd ha bukik a fidesz, kegyed szépen elhallgat
Sajtótörténeti esemény! Ha valamikor nem elkoptatott ez a jelző, hát most. Olyan erős cuccról, amit a Magyar Lemezlovas Egyesület tol, még R. sem mesélt soha, pedig ő egyszer nemcsak megvette, de meg is ette az összes kaktuszt, miután felvásárolta egy Lehel téri virágos néni…..
metri 2011.02.01 17:19:26
@A_V_P: látod? erről beszélek. ha jó dj vagy, több pénzt kérsz és még úgy is visszahívnak. ehhez nem kell egy gittegyletet fenntartani. és a kközönséget sem kell hülyének nézni. ráadásul egy ilyen testület csak az ipari standardot nézi, nem hozhat esztétikai íéleteket... egy ilyen szervezet vajon adott volna engedélyt a szex pistolsnak? a beatlesnek vagy mondjuk carl coxnak detroitban vagy működési engedélyt az első house clubnak?
Az MTI két éven belül lenyomná az Indexet MTI 2010. november 24., szerda 16:58 Közszolgálati hírportált indítana az MTI, ahol lesznek blogok is, kérdés, hogy lehet-e majd kommentelni is. A távírati iroda gyárt majd minden hírt a közszolgálati médiának, a pártok pedig fontosságuk…..
Hirano San: Shot on Panasonic AF101 from Philip Bloom on Vimeo. Philip Bloom flew to Japan to test the new Micro Four Thirds Panasonic AG-AF100/101camcorder. And he became a big fan of the camera! “ I saw no moiré on any shots. Check out the artist in the park at…..
EDIT: Tegnap levették, egy kommentelő most beküldte. Közkívánatra.  Vége van mindennek. Képtelenek vagyunk bármi egyebet hozzáfűzni ehhez a vírusvideónak szánt szarhalmazhoz. Hivatalos, sajnos nem hekkelték meg őket. ..
metri 2010.09.30 02:10:16
8ker Kamerák 2010.03.19 08:54:00
 Amit mindig is tudni akartál, de nem lehetett - a TASZ két év perlekedés után megkapta és most a rendőrség országosan is nyilvánosságra hozta a kamerák helyét és látótávolságukat. Nálunk ezeken a helyeken kerülsz a rendőrség látókörébe: Csak nem tudom elfelejteni…..