Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vmary

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A bölcs más kárából tanul, az okos a sajátjából, az ostoba a sajátjából sem."Az országgyűlés első napján kiderült, hogy az maszoposak ostobák, bár ezt tudtuk eddig is. Ott folytatták ahol abbahagyták. Viszont az is kiderült, hogy sem Sólyom, sem a fideszesek bizony…..
vmary 2010.05.16 15:21:13
@TaTa86.: Ezt tanúsíthatom. Mint kolléga, minden volt, csak polgárpukkasztó nem:) A csendes, udvarias, alkalmazkodó, de határozott munkatárs személyét jelenítette meg.
vmary 2010.05.16 15:58:15
@vmary: Meg lehet kövezni, de akkor is: határozottan kedvelni lehetett őt. Nem tudom, milyen a többi politikus magánemberként. Így ismeretlenül 10-ből 9 bicskanyitogató....)
vmary 2010.05.17 08:42:21
@TaTa86.: Az ország elutasította a baloldalt lejárató kormánypártot. Több, mint 80% mondott nemet dicső tevékenységükre...
Pedig ennél többen vannak baloldali eszméket vallók, csak nyilván nem azonosulnak a korrupt, tisztességtelen csapattal.
Pártelnök úr! Mi nem vagyunk barátok. Nem járunk hasonló klubokba. Más típusú emberek környezetében érezzük jól magunkat. Én nem tisztelem Önt, Ön pedig nem szeret minket. Nekem felfordul a gyomrom, ha az Ön sleppjére gondolok, Ön pedig valószínűleg hasonlóképpen érez…..
vmary 2010.05.13 10:36:17
@MEDVE1978: Viktorka: Tegnapi index cikk: Amikor 1998-ban megválasztották, a francia köztársasági elnök meghívására a fiával kiment a VB döntőre. A cikkben nem árulta el, hogy kinek szurkolt. Ha megnézitek a döntőt, irritáló volt, ahogy a francia díszpáholyban brazil zászlót lengetett. Ez csak egy sportesemény, minek már ebben is kamuzni, van, aki még emlékszik. Nem túl intelligens dolog volt, s még inkább nem az nem emlékezni az eseményekre. (Hogy a fia a braziloknak szurkolt, az persze lehet egy könnyed, vicces utalás az ő szurkolói hovatartozására is.)
Ettől függetlenül a választások óta korrekt a leendő kormánypárt hozzáállása. A másik három pedig természetes, hogy derbizik saját érdekében. Ha lecsitultak az események, akkor pedig reméljük, hogy végre az ország érdekében is derbiznek.
Versenyszférában élünk, vagy mifene. Ez azt jelenti, hogy mindenki eltérő fizetésért dolgozik, amit szépen csendben a számlájára utalnak és kussol róla, lehetőleg titokban tartja és persze folyton elégedetlenkedik, hogy milyen keveset keres és hogy mennyire nem jön ki a…..
vmary 2010.05.12 15:14:48
@kondor: Teljesen egyetértek. Én 20 éve vagyok pedagógus. Belülről azt kell mondjam, elkeserítő a felhozatal.
Tisztelet a kivételnek. Közülük viszont 2-3 év elteltével a 80%-a elmenekül a pályáról.
vmary 2010.05.12 15:55:34
@Lord_M_: Itt nem azzal van a baj, hogy adott munkahelyen el van-e titkolva vagy sem a fizetés.Pl Közalkalmazottéknál tiszta a kép.Hanem azzal, hogy ha az titkos, akkor milyen alapon görénykedik valaki, hogy márpedig hóót unalmában és szarkeverési hajlamában kikotorja azt.
vmary 2010.05.12 16:31:16
@Lord_M_: Igen, ebből az aspektusból nézve teljes mértékben igazad van.
És ez a probléma is irritáló.
Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a Modoros vagy a Görbe Sminktükör már réges-régen kivesézte a férfias sportokért rajongó nőket, de ettől függetlenül én most megteszem. Környeztemben ugyanis egyre több az olyan fiatal nő, aki rettenetesen felkészültnek tűnik (!)…..
vmary 2010.05.11 09:00:43
@Zabalint: Köszi:)
vmary 2010.05.11 09:15:24
@Magg:
:)Lehet, hogy igazad van:) De megpróbálok nyugodtan aludni.:) Azért az megnyugtató, hogy a férjem nagyon nem tart nőietlennek.:) Bár azt is megjegyezte, nem tartozom az átlag nők közé:)
Mondjuk azt hiszem, belepusztulnék, ha szórakozásaim közé tartozna a shoppingolás.:)
Szerintem nézd csak nyugodtan a sportot, idd a sört, és élvezd az életet:)
A napokban olvastam egy kolléga egy hetéről szóló leírást, így gondoltam, megosztom a sajátomat. Mint abban néhányan a kommentekben rámutattatok, a kolléga beszámolója sok esetben kamuszagú volt, de akár így van, akár nem, legyen itt egy valódi, hiteles történet.Hozzáteszem,…..
vmary 2010.05.10 15:00:17
@deee: Így van. Sok összetevője van a maradni álláspontnak.
Aki érzelmileg egy kicsit is "cizelláltabb", az képtelen elmozdulni, mert tudja, hogy beledöglik.
Valóban: hogy tudná az ember a 70 éves szüleivel megtenni. Ők is rámennének érzelmileg. Ahol erős az érzelmi kapocs, ott ez nem működik.
Az addig kivívott szakmai, emberi elismerésről, barátokról nem is beszélve.
Hatalmas, gyógyíthatatlan darab szakadna ki az emberből egy ilyen lépéssel.
Amellett unalmas duma lehet már: Nem az a kaland, hogy elmenni, hanem, hogy itthon maradni- de tényleg így van:)
Jó, hogy nem minden jobbítani, tenni akaró ember óhajt menekülni.
vmary 2010.05.10 15:48:45
@Dövan: Én nem is szeretném, hogy a történelem rólam íródjon, egyszerű emberként remélem, hozzáteszek ehhez a nagy egészhez.
Mit értesz azalatt, hogy belterjes nép? Mondjuk az itt élő kb. 9 millió magyar származású embert tekintve? Mire vonatkozik az, hogy ótvarok a nők?
Mielőtt félreértenél, nem személyes sértésnek veszem, ezt csak ismerőstől tenném- hanem tájékozódni szeretnék egy másik álláspontról, ha már így megszólítottál.
Éppenhogy lezárták az urnákat, a baloldali értelmiség (például Tamás Gáspár Miklós, Hrabák András, Bakó András, Galba-Deák Ádám, Vajnai Attila, Droppa György) körlevelet küldött többek között a Stop.hu szerkesztőségének. Ebben azt ecsetelik,…..
Európában, de talán a világon is egyedülálló rekord – így méltatta Ujhelyi István, az MSZP elnöksége nyugdíjas tagozatának elnöke, a szocialisták Bölcsek Tanácsa testületének tagja azt a bravúrt, amit a parlamenti választáson az angyalföldi Tóth Józsefnek sikerült…..
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
Subba Akik nem tudnak várni 2010.04.22 08:30:00
Én tuti nem mernék ruhát csórni a jótékonysági gyüjtődobozból, ha egy ilyen brigád hesszelne közben!..
"Amiről írni fogok nektek lehet hosszú lesz, de természetesen a szívetek joga bármikor félretenni. Még ha nem járok sikerrel akkor elmondhatom hogy ezt is megpróbáltam.Három gyermek édesanyja vagyok. Legkisebbik most tölti a 8. évét. Sok év albérlet után végre sikerült egy…..
Van egy ismerősöm, aki minden választáson az éppen kormányon lévőkre szavaz. Nem vicc, minden választáson, bárki is van kormányon. Magyarázata a következő: a hatalmon lévők loptak eleget, talán újra bársonyszékekbe kerülve már nem lesznek annyira éhesek. Elmebeteg lenne?…..
vmary 2010.04.06 11:56:54
@Captain Tott: Igen ,a nem szavazók között nagyon sokan lesznek azok, akik a fentiek közé tartoznak. Kár, hogy többnyire csak a kis emberek nem adták fel az elveiket.
vmary 2010.04.06 11:58:49
@vmary: Bár hülyeséget írtam... a pikszisben lévők jórészének nem is volt, csak bebújtak valami mögé, kezdem így látni.
vmary 2010.04.06 12:08:22
@Captain Tott: Mennyire korrektül gondokodsz.
'napot Röviden a sztori. Édesanyám általános iskolai tanárnő kb. 30 éve. Számtalan generáció hagyta már el a kezét, a tanítványai közül sokat mai napig ismerek és elég jó emlékeket őriznek róla. Megadta a szükséges alapokat neki, mert anno meg volt a lehetősége rendesen…..
vmary 2010.03.26 10:38:01
@Munkaadó: Nem küldheted ki a gyereket, mert a tanuláshoz való jogát biztosítanod kell... Sajnos.
Ez az állam nem a normális embereket támogatja jogrendszerével.
Varánusz Felcsút felé, félúton 2010.03.17 08:00:00
Hetekig, hónapokig, évekig hallhattuk: majd a Fidesz.Minden hétre jutott egy ilyen szólam. Majd mi visszavonjuk, létrehozzuk, eltöröljük, bevezetjük.A hatalom ne fáradjon, majd a Fidesz megoldja. Egymillió munkahelyet, azonnali nagyarányú adócsökkentést, Jézus kezét aranyból,…..
vmary 2010.03.17 11:30:44
@Szevasztok: Azért azt a közalkalmazott béremelést állandóan szajkózni...
25 év munkaviszony után nettó 120 E Ft-ot tényleg a pedagógustól kell sajnálni...
Lett volna más terület, amit okosan és tisztességesen lehetett volna kezelni, költségtakarékosan, de nem az oktatás és nem az egészségügy. Nem véletlenül tartanak ott, ahol... S itt nem a bérek, hanem az összes többi tényező, amit nem kell bemutatni senkinek.
Fő pillérek összeomlófélben...
Hypotheticalfriend remek kommentjét önálló posztnak kiemelem ide. A szerző a blog.hu felhasználója. "Orbán és Gyurcsány felosztották maguk közt az országot, és csak a tévében játsszák az öriharit a hülyére vett rabszolgáknak, hogy közben elvehessék az…..
vmary 2010.03.10 16:36:56
@Ludas Matyi Online:
Azért várjuk ki a választásokat, miként alakulnak a százalékok. Lehet még meglepetés.
Mindenesetre valószínűleg érdekes lesz, csak kár, hogy ez nem egy focimeccs, hanem a sorsunkról van szó...
Nem szabad elsikkadni a hír fölött: a Nézőpont Intézet felmérése szerint jelenleg a leginkább aktív népességből, tehát a 30 és 44 év közötti választópolgárok közül mindössze 4% adná a voksát az MSZP-re. Ez azért durvaság. Persze sejthető volt, hogy a végletekig hitelét…..
vmary 2010.03.05 10:22:06
@jassz: Ugyanezt tudom mondani én is a saját-, illetve a barátnőm nyugdíjas szüleiről...

Én meg mint közalkalmazotti bérből élő...
Kevés réteget- tán réteget már nem is- tudnak megnyerni maguknak.

De azért a többi párt felhozatal is szomorú... 2010 Magyarország
vmary 2010.03.05 12:55:17
@georg 48: Ne általánosíts, csak a szűkebb ismeretségi körről elmondván: Mind a barátnőm, mind pedig az én nyudíjas szüleim más pártra fognak szavazni. Más kérdés, hogy többségi bázis a nyugdíjas korosztály.
Az utóbbi idők egyik legérdekesebb interjúját készítette Orbán Viktorral ma reggel Süveges Gergő a közszolgálati tévében. Releváns kérdéseket tett fel, jókor szólt közbe, érdemi megjegyzései voltak, de nem akarta túljátszani sem a szerepét, s földbe döngölni sem kívánta…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
vmary 2010.02.05 18:02:08
@vernarancs: Maximálisan egyetértek az utolsó mondatoddal! Akármilyen politikai indíttatású posztra megyek, mindenütt úgy érzékelem, hogy a kommentek egy Fradi-Újpest meccs szurkolói között zajló, hol kultúráltabb, hol kevésbé kultúrált formája jelenik meg, -itt-ott egy-egy kisebb csapat is bejátszik. Klub hovatartozástól függően véleményt formálnak nagyon sokan, de majdnem annyian vagyunk, akik a 20 év csalódása után tényleg bizonytalanul kóválygunk a szemetes körül..
A részemről minden bizonnyal a mitigernek.hu/ -t folyamatosan nyomon követvén fogok dönteni. Független gazdasági szakértők véleményét, vizsgálatát elfogadván. Csak objektiven.
vmary 2010.02.05 18:05:03
Jobban kellene az emberek között publikálni a mitigernek.hu/ oldalt, talán ez alapján lehetne jól dönteni. Sokan vagyunk, akik egyik csúnyácska almából sem szeretnének választani, de kénytelenek leszünk a felhozatalból valamit venni. Én pont a csalódottság miatt 4 éve már nem mentem szavazni, de ez sem jó megoldás.
Figyeljük a Piszkos Tizenkettő ténykedését,hátha korrekt támpontot nyújt.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
Velem bizony előfordul, hogy egyáltalán nincs kedvem főzni, és nincs semmi épkézláb ötletem sem. És hiába, hogy egyébként is a gyors és egyszerű főzés híve vagyok, ilyenkor még annyi sem telik tőlem. Nem tudom, másoknál ez hogy van, gondolom, sokaknál akadnak néha…..
Most, hogy az antifasiszta népfront a beismerő vallomások és az mdfszdsz tuszakodás következtében részben előzetesben van, részben röhejes, a gondolkodó ember azzal a túl aligha becsülhető rémálommal szembesül, hogy egy Fidesz (mérsékelt kormánypárt) és egy Jobbik (enyhén…..