Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kozomago

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
szárnyakat ad1997-ben betiltották, 2000-ben újra forgalomba jött az országban. (Országunkban nem volt engedélyezett az ilyen magas koffeintartalmú termékek árusítása, később engedélyezték, rendelet módosítás nélkül. Azóta növekszik az ilyen italok forgalmazása nálunk.) A nem…..
Kozomago 2011.02.15 13:39:14
@lendulunk: Ha éjszakába nyúlóan is aktív tudsz lenni, annak gondolom a párod örül legjobban :D

Egyébként én nagyobb üzletekben pénztáraknál szoktam látni ilyen kicsi dobozban lévő talán Shot névre keresztelt kiszerelést is. Ezzel találkozott már valaki vagy próbáltátok? Ez tulajdonképpen egy kicsi izébe csomagolt miniadag? Mert menőnek nézett ki nagyon, de valahogy én méretgazdaságossági szempontból szeretem a nagyobbat venni mindenből (értsd: ami nagyobb kiszerelés, az általában olcsóbb)
Kozomago 2011.03.08 12:49:30
@MártonFull: Utánanéztem, és a négyszer annyi koffein az úgy vonatkozik rá, hogy a 100 ml-ben van négyszer annyi koffein, de mivel a nagy 250, a kicsi meg 60 ml, így tulajdonképpen abszolút értékben ugyanannyi van a kettőben. Szóval igazából összetömörítettek egy nagyot, hogy így sokkal gyorsabban és kényelmesebben tudják elfogyasztani az emberek, bár én szeretem az ízét, úgyhogy inkább a nagyobb kiszerelés mellett maradok.
fütyilimóElőször a metro újságban láttam, rá néhány napra pedig a cora polcain. Nem sok idő alatt elterjesztették, és hamar meg is kóstoltam. Miért tesztelem? Mert tartalmaz koffeint, szinte már energiaital. Ha másért nem a dobozért érdemes bejegyzést készíteni. Hihetetlen…..
Gábor csúnya leckét kapott az élettől, mégpedig azt, hogy egy napig se hagyjuk az autót biztosítás nélkül, mert tuti, hogy abban az egy napban fog történni vele valami baj.2 hete volt egy 3+ milliós autóm. „Lecseréltem” egy kőkemény tapasztalatra: semmit se bízz a…..
Az év vége felé ránk irányuló, méltán túlzott figyelem kissé megbénította szerkesztőségünket, de azóta kijózanodtunk, kihevertük a karácsonyi, majd újévi bor és habzóborkóstolókat, valamint ezek másnapjait.   Lássuk a tanulságokat.   Az ünnepek idején…..
Nem, ne várjon most senki az elején hosszú, mesterséges kertelést retorikai adalékanyagokkal, rögtön a közepébe vágok: azért szeretem a Kuruc Infó nevű hírportált, mert fikciós irodalomnak kitűnő olvasnivaló. Kitűnő, csakúgy, mint a magyar nyomtatott és internetes politikai…..
Kozomago 2011.02.21 12:12:23
Elég korrekt írás. Végülis sokszor magam is jókat szórakozom a cikkeiken, a sajátos, egyedi nyelvezeten, a vissza-visszatérő eposzi jelzőkön, egy másfajta világgal ismertetnek meg bennünket, ami sokszor valóban átkalandozik a mesék földjére, akár rajzfilmet is lehetne készíteni belőle. :)

@kamuszutra: Ezt teljesen jól látod, és itt van az a dolog, ami miatt az oldal bár kellemetlen - amikor személyes adatokat adnak közre, az azért kifejezetten felháborító - létezése mégsem rejt magában komolyabb veszélyt, mert a legfőbb funkciója a saját táboruk szétszabdalása, fragmentálása, azaz lényegében többet árt nekik maguknak, mint bármelyik népcsoportnak, egyéb pártnak, közszereplőnek...
Történt, hogy egy csopaki bortermelő - Jásdi István egészen pontosan - gondolt egyet, és összehívta ország-világ híres-neves olaszrizling termelőit egy kis kóstolgatásra és beszélgetésre. Nemcsak azért, hogy megbeszéljék, mi újság van a tóparton, tópartokon, hanem, hogy…..
Kozomago 2011.02.10 09:58:06
@kasokaa: :D Naná, hogy vannak, lassan mindent hamisítanak, de irigylem a naivitásodat, hogy eddig sikerült nem tudomást szerezned a világnak e sötét oldaláról. Persze, hogy hamisítják mert sokkal olcsóbb, mégis, ha elég jól néz ki, akkor kb ugyanannyiért el lehet adni. De elárulom ezt más iparágakban is csinálják, bár mondjuk ruházatban aligha számít, hogy a logót a márka gyárában vagy a mellette álló noname gyárban nyomják-e rá a kínaiak, csak azért ne kelljen már tízezreket fizetni ;) Itt sem az a gond szerintem, hogy csinálnak mást, hanem az, hogy bornak akarják eladni - talán jól jönne egy olyan szabályozás, mint a tömény italoknál, hogy ami nem megfelelő alapanyagból készült, arra csak azt lehet ráírni, hogy szeszesital, azóta el is tűntek szinte nyomtalanul a pálinkák a boltok polcairól, szinte csak szeszesitalt lehet kapni...
Kozomago 2011.02.17 15:10:20
@Szomjas Gödény: Megtaláltam a helyszín befogadóképességére vonatkozó adatokat:
www.rendezvenyhelyszinek.hu/adatlap.php?lang=hun&mode=hely&id=98
Ezek alapján elvileg el kell férnie az embereknek, mert ennyire van hitelesítve a helyszín - meg ebbe lehet, hogy nem is számítanak bele azok a plusz szintek, amiket említettél, szóval akkor ennyivel több elvileg. Persze függ a dolog attól, hogy mennyi és mekkora berendezés lesz, de elméletben kényelmesen elégnek kell lennie a helynek.
Szakági ismertető: Óriás-műlesiklás (Giant Slalom) Az óriás műlesiklás a szlalom mellett a másik "technikai" alpesisí-szakág. A pályát jelző kapukat úgy állítják fel, hogy a sízőknek állandóan fordulniuk kell valamelyik irányba. A szlalommal ellentétben azonban…..
autózz! Megteszi, mert megteheti 2011.02.16 21:24:00
Nem dőlt össze a világ attól, amit Ultras12 írt meg, de mégiscsak bosszantó. Mert megint azok tesznek a szabályokra, akiknek példát kellene mutatniuk, jelen esetben a rendőrök.Ez egyben egy feljelentés is lesz kedves sünjeinknek, mivel az online rendszerükbe nem lehet képet küldeni,…..
Végleg eluralkodott a Nokia-láz, én is be vagyok sózva alaposan, hiába próbálok nem foglalkozni vele, akármi is lesz a holnapi bejelentés lényege, a sztori mindenképpen a tankönyvek lapjaira kívánkozik majd. Nehezen elítélhető módon elsősorban az operációs rendszerek, platformok…..
Kozomago 2011.02.10 16:48:01
@norbi2k: Lényegében nem hülyeség, nyilván nem akarta felsorolni az összes androidos telefont gyártó céget, akiknek a jelentősége is még inkább összességében meghatározó, a tendenciák viszont sokatmondók.
Nokia, ha lenne esze, androidos irányt venne, de szerintem nem lesz.
Thaiföld egyik specialitása a motoros taxis. Nem egyedi dolog, Ázsiában több helyen létezik ez a szolgáltatás, de európai és amerikai turistáknak mindenképpen újdonság, hogy a számtalan közlekedési eszköz – busz, minibusz, tuk-tuk, taxi – mellett ott szerepel a sor…..
autózz! Traffipax anomáliák 2011.02.09 21:21:00
Attila baja a sebességet mérő rendőrökkel gyűlt meg, kerekített is egy szép terjedelmes történetet belőle, sőt, még egy fotót is küldött, amit a helyszínen készített.Évente 50-60 ezer kilométert vezetek, nagyrészt hazánk területén. Így elég nagy alapossággal tudom…..
Pár órája élesítette a Google a market.android.com-ot, ami az Android Market desktop böngészőből is elérhető (vagyis szabadon hivatkozható) verziója. Azt most hagyjuk, hogy már az induláskor egy sor Google-accounttal rendelkező felhasználónak nem működött az oldal. A Google-nál…..
Kozomago 2011.02.09 10:15:29
@MártonFull: Nem gondoltam, hogy ingyen és jótékonyságból hirdet a Google, tudom, hogy azok fizetett hirdetések ;) A többiben meg lényegében egyetértünk, mert én is arra utaltam, hogy a kereséseink alapján szortírozza ki nekünk a rendszer. A félreértések végett azért leszögezem, hogy én most nem a Google keresésekben megjelenő hirdetésekre gondolok, hanem azokra, amik a különféle weboldalakon megjelennek, mint a Google által odarakott hirdetések.

Egyébként az már biztos, hogy a szuper titkosügynökök már nem ilyen James Bond típusú fickók, hanem hétköznapi informatikusok a CIA, FBI meg társai irodáiban, a terepen dolgozó keménycsávók szinte már csak a rosszfiúk begyűjtésére kellenek ilyen információs szolgáltatások mellett :D
Vannak olyan bosszantó jelenségek az utakon, amiket nem szándékosan csinálják azok, akik miatt idegeskednek a többiek, hanem egyszerűen az odafigyelés hiánya miatt. Streetfigter összeszedte azokat az apróságokat, amivel sokat tehetünk azért, hogy egy-kettővel kevesebb ember váljon…..
Kozomago 2011.02.07 10:24:59
@nefeledd: Teljesen egyetértek, azért ne legyen már az a kivételezett, aki szabálytalan. Én az ilyeneket csak akkor segítem, ha kimondottan úgy érzem, hogy engem veszélyeztet, ilyenkor még direkt lassítok is kicsit, hogy mielőbb előzzön meg, aztán ha a következő kanyarban a nagy sietségben egy fának csapódik az már nem az én bajom, míg ha hátulról belém, az igen.
Egyébként alapvetően én mindig a sebességhatáron autózok, szóval aki engem előz, az már tuti, hogy szabálytalan :)
A többi pont korrekt, egyetértek a poszttal, ha ezeket mindenki betartaná,tényleg sokkal könnyebb és gondtalanabb lenne a közlekedés, meg talán még a baleset is kevesebb.
Az index meg nekem is örökös vesszőparipám, letörném az ujját annak, aki ennyit nem képes megtenni, mert igazán nem megerőltető a használata...
Szilárd talált egy programot, amely sokaknak hasznára lehet az olcsó, átszállásos  megoldások keresésben. Megosztotta velünk tapasztalatait, (Gdansk 10 euróért mindenki álma :)  de várjuk a rutinos lokosztosok véleményét is :) Ha használható, kéretik nem 5 ezerért…..
Kozomago 2010.11.22 13:17:15
@mámorka: A mai repjegyárakkal - főleg, ha még a legolcsóbbat is ki tudja keresni az ember - egyáltalán nem nagy luxus a repülés, úgyhogy tényleg elég gazdaságos ez a program, de amúgy akár az is elképzelhető, hogy olcsóbb útvonalon is elérhető... :P (nem tudom, hogy működik az aktivációja, úgyhogy nem tuti, de lehet - na jó, nem szóltam, nem warez fórum ez)
Kozomago 2010.11.25 09:57:56
@lokoszt: Gyanítottam én is, hogy nem csinálnak olyat, hogy külön még fizetni kéne illetéket, gondolom csesztellát is az kavarta meg, amit Írországi Utazók is írt, hogy azért vannak olyan esetek, amikor előfordulnak ilyen kellemes pluszköltségek váratlanul, csak ahogy ő is mondja, ezt nem a légitársaságok szokták csinálni...

Egyébként én személy szerint olcsóság ide vagy oda, nagyon nem szeretem az átszállásokat, csomó stressz, hogy az ember eléri-e a járatot, nehogy késések legyenek vagy satöbbi, ha meg biztonságos távolban vannak egymástól a járatok időben, akkor meg nagyon sokat kell várni - szóval teszem azt, egy hosszú hétvégére való kiruccanáshoz vagy rövidebb tartózkodás mellett nem igazán jön szóba átszállásos lehetőség, én mindig utánaszámolok, hogy többet spórolok-e meg az átszállással, mint ha az alatt az idő alatt, amivel így hosszabbodik az út, dolgoznék, és akkor kiderül, hogy megéri-e, többet ér-e a spórolás, mint az időm...
Úgyhogy én alapból a közvetlen járatokat preferálom, szerencsére azért van elég választék abból is.
Kozomago 2010.12.02 09:58:33
@sYg: Miből látszik, hogy szponzorált? Mármint én nem láttam rajta hirdetést, persze ettől nyugodtan lehet az, mert más módjai is vannak a szponzorálásnak persze. Némely desztinációkra egészen sok lehetőséget kidob, igaz olyan is van, ahova nem, de azok, ahogy nézem, zömében egzotikusabb helyek. De simán lehet, hogy elkerülte a figyelmemet valami.

@mámorka: Lehet, hogy pont ez a céljuk vele, hogy a tájékozatlanabb embereket megnyerjék az egyszerűségével, mert elsőre nekem is rendben lévőnek tűnt, de úgy látszik, hogy tapasztalt szemek jobban átlátnak rajta.