Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mézesbödön

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy vegetáriánus recept, egy nagyon kedves kollegámtól kaptam, akinek egy indiai ismerőse készítette el ezt az ételt. Mivel már ő sem tudott minden hozzávalót pontosan leírni, ezért nagy szabadságot hagy ennek a receptnek az elkészítése.:) És mivel egész pontosan  grammra…..
Örömpörkölt Mátrai borzas 2010.03.16 20:03:00
Hozzávalók:csirkemell1 nagy burgonya nyersen lereszelve1 tojásannyi liszt, hogy galuskaszerű tésztát kapjunksóborsA csirkemellet vékony lappá vágom, besózom. Közben a burgonyát lereszelem, és összeállítom a "bundáját". A csirkemelleket megforgatom a krumplis tésztában,…..
Örömpörkölt Brokkoli fasírt 2010.03.16 19:44:00
 Van már egy hete is, hogy egyszerűen megundorodtam a hústól. Ezért bár a családnak bármit elkészítek, magamnak próbálok minél változatosabb ételeket készíteni zöldségekből. A brokkolit eddig is szerettem, de így fasírtként elkészítve még nem ettem. Bárkinek…..
Hozzávalók: 60 dkg liszt 3 ek. olaj 2 tk. só 3 dl víz 1 cs. szárított élesztő, vagy 3 dkg élesztő kocka 1 tk. cukor Ez egy sima pizzatészta recept, és én a kenyérsütőgépben szoktam rakni a hozzávalókat, és az szépen bedagasztja, és megkeleszti helyettem. Ha nincs erre sem…..
Az előző a recept alapján készült, csak kelesztés után 4 bucira osztom őket, egyenként kör alakúra kinyújtom,  8-12 kis cikkre osztom, majd vagy egy karika kolbászt, vagy sajtot, esetleg mindkettőt teszek a szélesebbik végére, és feltekerem. Tojással lekenem, és…..
mézesbödön 2010.03.11 11:37:17
@Mariss: na majd mindjárt lesz mirelit leveles tésztás recept is, ha N/A is úgy akarja :)
A tésztához:0,5 kg liszt1 tojás sárgája1 cs.szárított élesztő0,5 dl olaj1 ek. sópici cukorannyi langyos tej, amennyit felvesz, hogy kissé lágy tésztát kapjunkMiután a tészta duplájára kelt, kinyújtottam kb. fél centi vastag tésztalappá.8 egyforma téglalapot vágtam belőle,…..