Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szita Kata

77 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szívfacsaró rövidfilm egy kislányról, aki megmenekült a Duna partról, évekkel később viszont az csíkoslobogósok világában találta magát... Salamon András filmje: Tell Your Children ..
Az a bizonyos 2000 méter - ahogy csak a pályáról látni. Egy öntörvényes ló pályafutásának vége. Nyitrai Márton filmjének igen hatásos képei.   ..
Megindító történet egy német fiú és egy zsidó kislány különleges kapcsolatáról.   ..
Mielőtt bárki a homlokát ráncolná a cím láttán, leszögezném: jelen esetben nem csupán az esélyegyenlőség és az integráció/szegregáció kapcsán illetve az erre irányuló törekvések előremozdítása érdekében rendezik meg a cigánysággal és a roma kulturával foglalkozó…..
Tegnap nyolcvannégy éves korában tüdőgyulladásban halt meg a nagy kanadai komikus, Leslie Nielsen. Szolgált a kanadai légierőnél, volt DJ, szerepelt drámai sorozatokban, narrált töb reklámot, mégis a legtöbben a komédiákból, az 1980-as Airplane, az 1988-91-94-es Csupasz…..
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest-Bécs távolságot áthidaló animációs filmmustra. A vasárnapig tartó fesztiválon a két város négy mozija összesen mintegy 100 filmet tűzött műsorára. A hagyományokhoz híven európai rövidfilmek mérkőznek meg a legjobb…..
Egyszer mindenki életében eljön a magas, sötét idegen, aki aztán jól összekuszál mindent, majd angolosan távozik…Egyszer mindenki találkozik vele, az viszont már egyénfüggő, kiben mekkora nyomot hagy. Örökké a rabja marad vagy ez csak múló állapot…?Woody Allen…..
Tíz évvel ezelőtt az emberek nagyrészt a munkahelyi, iskolai kapcsolataik révén alakították ki társadalmi státuszukat, ezeket felhasználva építették ki az életükhöz nélkülözhetetlen szociális hálójukat. De mi van akkor, ha az ember ezek közül önkényesen képes kiszűrni a…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy olajtársaság. Logója zöldben tündökölt, neve ennyi volt csupán: BP.Sok vaj volt már a füle mögött, miről sokan mit sem sejtettek, amíg nem BP hatalmas galibát okozott a Mexikói-öbölnek nevezett tiszta vízű oázisban. Halak, madarak,…..
Honnan ered a hip-hop? Természetesen Amerikából - állítaná a műfaj minden szakértője... A Lopott ritmus c. film ezt a "tévhitet" kívánja megcáfolni, rávilágítva minden ténymorzsára, ami a hip-hop, vagyis a hipi-hopi eredetét alátámasztja. Az eredeti székely tánc…..
 Kísérleti roadmovie kísértetekkel - talán így lehetne a legjobban meghatározni filmajánlónk következő tárgyát, a spanyol Finisterrae-t. A sztori a következő: két szellem megunta a pokol tornácán való egyensúlyozást, így elindulnak a túlvilági Szent Jakab-úton, hogy…..
 A változatosság kedvéért egy kis komolyság következik, dokumentumfilmet ajánlunk, ráadásul nem is könnyed témájút. Az iraki háborúval foglalkozó No End In Sight c. Oscar-díjra jelölt doksi rendezője, Charles Ferguson Inside Job c. legújabb filmje 20 ezer milliárd…..
Kitárta kapuit Dargay Attila, rajzfilmrendező és grafikus kiállítása Miskolcon, a CineFest programsorozatnak keretében - az új animáció-generáció kiemelkedő képviselője, M. Tóth Géza megnyitójával. Szeptember 18-ig a Városi Művészeti Múzeumban kicsik és nagyok egyaránt…..
Adott nekünk egy szuperszexi szuperügynök, nevezetesen Evelyn Salt, a CIA hű alkalmazottja. Egy szupervumen, aki kemény, mint a beton és törhetetlen, mint Batman csontozata. De hogy ne legyen olyan egyszerű, behoznak egy orosz bűnözőt neki vallatásra. Egy s más érdekes orosz…..
Augusztus 31-én, kedden megnyitotta kapuit az idei BuSho, vagyis a Budapest Short fesztivál, ami már évek óta elcsal pár napot, tőlünk, hogy egy raklapnyi rövidfilmmel kerülhessünk közeli barátságba. Akad itt kísérleti-, animációs- és egyéb féle kisjátékfilm, komédia,…..
Egy láthatóan első randi egy kihalt kávézóban, és egy láthatóan feszült férfi, aki vécézésre szánt időt is arra használja, hogy felhívja a bébiszittert… Ez így nem fog menni, nincs a találkozásnak semmi jövője, de valahogy mégis képesek megérteni egymást és…..
A Guys Choice, mint ahogy a neve is mutatja egy díj, melyet az igazán tökös filmek kategóriájában osztogatnak. Idén (június 20-án) Sylvester Stallone kapta Kult Icon (Guy-con) kategóriában az elismerést, mely voltaképp egy kisebb életműdíjnak is tekinthető. Az akcióikont pedig nem…..
Újabb képregényadaptációt kapunk az arcunkba, ezúttal Mr Jimmy 'Horton' Hayward nézőpontjából. A western-comic darabot egyelőre a magyarországi multiplexekben nem, viszont a miskolci CineFest Kitekintő szekciójában szeptember elején már megnézhetjük - méghozzá 35 miliméteres…..
Szita Kata 2010.08.18 15:24:09
Ryan Little rengeteg díjat söpörhetett be A háború kísértetei (Saints and Soldiers) c. filmjével, épp ezért kicsit meglepett, hogy legújabb művének előzeteséből csak úgy árad a B-filmes hangulat. Remélem, rossz a megérzésem, mert az alapötlet nem rossz. A film Herman…..
Szita Kata 2010.08.16 22:27:36
Szita Kata 2010.08.17 16:01:25
Szemle- és Videominuto versenyprogramos, BuSho-díjas rövidke a szocializmus legjobb mosógépéről. Múzika!!  ..
Roman Polanski nagy ember. Nagyon nagy. Nagy volt, amikor megcsinálta a Vámpírok bálját, akkor is, amikor a Kínai negyedet vagy a Zongoristát. És most is, 77 évesen, amikor előállt a Robert Harris regénye alapján készült Szellemíróval. Ez a film katartikus. Nincs is rá jobb szó -…..
Idén is lesz BuSho fesztivál, méghozzá szeptember 1-jétől. Addig is nézzünk néhány gyöngyszemet a korábbi alkotások közül! Íme, itt az első, melynek segítségével bekukkanthatunk a régi Budapest mészkőfalai mögé. Fogarasi Gergely ANNO című animációs rövidfilmje archív…..
          Katt a képre skacok..
Szita Kata 2010.08.04 00:18:49
Ismét véget ért egy fesztivál, melyen nem egy magyar filmért izgulhattunk. Mondjuk ez annyira nem meglepő, hisz kevés olyan nagyobb lélegzetű filmes mustra van, ahol ne képviseltetnénk magunkat. Nem volt ez másképp Szarajevóban sem, ráadásul a magyar küldöttjeink igen szépen…..