Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wiseacre_

59 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szakmailag érintettként, folyamatosan nyomon követem a klímaváltozással kapcsolatos cikkeket, hivatkozásokat, eredményeket. Be kell vallanom, személy szerint is az a véleményem, hogy nem egyértelműen az emberi tevékenység számlájára írható a klímaváltozás, és ebben…..
Valamikor a "hőskorban" olvastam egy számomra nagyon tanulságos novellát Arthur C. Clarke tollából, a címe, Isten kilencmilliárd neve (The Nine Billion Names of God). A novellát nem írnám ide le, s nem is elemezném, sőt még a poént sem lőném le, hátha van valaki, aki…..
Időgép - TimeMach Változás 2011.02.24 20:35:08
Szolgálati közlemény!Az Időgép blog eredetileg kisebb gondolatok, esszék céljára készült, de túlhaladta önmagát. A célja jelenleg közéleti kérdések, napi tudományos témák magyarázata, kommentálása.Épp ezért, a kisebb novellák, versek, esetleges irodalmi gondolatok…..
Szemet szúrt már nekem egy pár órája a cím az Index mai címlapján, s bizony elraktároztam, hogy jó kis posztot írok arról a f_s műsorról, és arról aki ezt kötelezővé tenné.Verebes kötelezővé tenné a Való Világot Nos, elolvastam, értelmeztem a cikket, és megint…..
Wiseacre_ 2011.02.19 14:52:53
@térfél: Bizony, pontosan így szoktam én is járni.
Most is csak azért olvastam az egészet el, nehogy valami marhaságra reagáljak. Nos, ez történt volna.
Pedig a cikk, sokkal jobb annál, mint amit a címe sugall.
Hamarosan rajtol a Parks and Recreation című, elképesztően vicces sitcom a Comedy Central műsorán, és a csatorna azt szeretné, ha a comment:com olvasói adnának címet a sorozatnak. A feladat tehát adott, a határidő szombat este 8, a javaslatokat kommentekben várjuk. A három…..
Wiseacre_ 2011.02.16 15:47:03
Időgép - TimeMach No RETEK ... 2011.02.14 18:17:00
Nem lehet már szó nélkül hagyni, ami azon a bizonyos retkes tévén megy. Leginkább a szenzációhajhászás, a nézettség utáni fertelmes nyálcsorgás jellemzi.Nekem nem okoz gondot, hogy ne kapcsoljak oda, sőt, gyermekeim sem igénylik szolgáltatásukat szerencsére, s ha kellene, akár…..
IDDQD Pénteki játékcsaj - Ivy 2010.12.17 11:44:00
Még a karácsonyi hangulat előtt le szerettem volna tudni Isabelle Valentine-t, azaz Ivy-t a Soul Caliburből, mert akkora mellei vannak, hogy még a legliberálisabb olvasóink is felháborodott e-mailekben tiltakoznának amiatt, hogy feldöntötték a fát az orvul előbukkanó orbitális…..
Wiseacre_ 2010.12.17 16:22:35
Tuti élő a kék csaj. @Krazy Kutter: linkjében is látszik.
Wiseacre_ 2010.12.17 16:25:28
@Wiseacre: Hmmm,... tévedtem ... :D
Az időgép újra munkában. Ma meglátogatunk egy nem túl távoli, alternatív időt, hogy körül nézzünk mi is történik, ha ....2013. november 23.Ma hajnalban újabb erős földrengés rázta meg Miskolc körzetét. Az előzetes információk halálos áldozatokról nem szólnak, de…..
Minap "szerencsét" próbáltam, ki tudja, még az is lehet pillanatok alatt esélyem lesz besöpörni pár milliót. Legalábbis virtuálisan. Mert, hogy kiálljak oda a nézők elé,...ááá, ahhoz nekem nincs elég merszem.Kukac TV, hogy stílszerűen jelezzem, hová vetett a sors, új…..
Ülök a sarokban egy karosszékben, lábam keresztbe vetve, kezemben egy bögre, finom, gőzölgő teával. Gondolkodom, töröm nem épp friss fejem, mélázok, s azon veszem észre magam, hogy cseppet sem bánnám, ha itt és most - 1 óra múlva talán - ,legördülne a függöny és vége lenne…..
Ismerős mondás, vajon honnan ered. De ne is ezen elmélkedjünk, hanem valóban csapjunk a lovak közé, mert érdekes útra szántam el magam. Régóta mélázgatok azon, hogy felkeressem az öreget. Megnézzem miképp is teltek azok a csodálatos békeidők, mely a két háború közt annyi…..
Megint úton, ki tudja hányadik ébredés ez, pedig megfogadtam, holnap már nem kelek fel, fekve élvezem a semmit.Megint itt ülök gépemben, s töröm fejem, miért is oda megyek, ahová szívem húz vissza. Nyugodt pillanataimban, fiatal, bohó órák, napok, hónapok mögé bújva,…..
Időgép - TimeMach Önző vagyok 2010.10.16 09:25:00
Időgépem most saját céljaimra fogom használni. Önző vagyok, tudom. Most akarom, csak nekem, senki másnak. Elmenni egy távoli, ismerős helyre, bújó napsütésbe, csendben osonó közelgő ébredésre. Talán csak álom volt, most megláthatom újra.    Megbújni egy fa…..
Húzódik le az árhullám a Hernádról, Sajóról, elindultak hazafelé a katonák, rendőrök. Végre megpihenhetnek kicsit mindazok, akik állták a sarat a gátakon, éjt nappallá téve.Az árvízvédelem eredendően nem olcsó, de hosszú távon kifizetődő befektetés lenne. Fontos volt…..
.. felejtsd el. Azt hiszed tudod befolyásolni a természet folyamatait? Felejtsd el!Nagy nagy butaságra vall, ha azt képzeljük, hogy képesek vagyunk kordában tartani Földanyánkat. A természet ereje nem a mi léptékünk, képtelenség felvenni a versenyt vele. Mégis hányan hiszik,…..
Óriásit hallgattam ma kora délután, mert odaszegezett a "szenttehén" elé a Miniszterelnök úr.Kisemberke vagyok itt a tömegben, s mivel eleget vártam, hogy eltűnjenek a támasztó csont nélküli, csúszómászók, végre valahára hallani akartam a részleteket. Miképp…..
Nem tudok napirendre térni az elmúlt napok eseményein, be kell vallanom, hidegzuhanyként ért a FIDESZ politikusainak akciója.Kicsit rakjuk rendbe a gondolatainkat, mielőtt lassan és biztosan felidegesítem magam.Vegyünk egy népet, melyet az elmúlt pár évben elég szépen elkábítottak,…..
Víz és víz mindenütt a környéken. Itt, Alsózsolcán is soha nem látott helyeken bukkan fel a Sajó, ahol voltaképpen semmi keresnivalója. Ijesztő, piszkos, sebes folyású tömeg, áztat, elmos, elvisz amit tud. Szerencsénkre messze lakunk a folyótól, ide nemigen érhet el a víz, még…..
Időgépünkkel ma egy bolondos, postamester tudományszeretetének nyomában járunk. A tudományszeretet, az érdeklődés nem ritka tulajdonság, sokszor romlik meg az ilyen irányú viszony, mert nem megfelelő kezekbe kerül egy érdeklődő emberke. Hány értékes, tudásszomjtól…..
Ki is A Mininiszterelnök, ma Magyarországon? A miniszterelnök funkció kialakulása egy hosszú folyamat eredménye volt. A történelemben a kormányzás során miniszterek (Szolgák(!), mert ez az eredeti jelentése. Ugye-ugye, hogy milyen igaz(?) ) feladata volt az alájuk tartozó…..
Furcsa képződmény ez a Közép-Európa, sokan azt sem tudják, hova helyezzék térben és időben, pedig jól körülhatárolható, és elég stabil egységet képez. Olyan, mintha azt nem tudnánk megmondani, hol van Közép-Amerika, vagy a Közel-Kelet, miközben itt élünk a közepében.…..
Boldog, de remegő szívvel vártam a mai napot, mert ma olyan történhetett az Országgyűlésben, ami sokak életére és érzéseire pozitív bélyeget nyomhat. És megtörtént! Igen, ez ám az igazi Hazaszeretet, nem is tudom miért volt kétségem az eredmény százalékát illetően.…..
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mint jelent,    nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága    s remélem, testem is majd e…..
Wiseacre_ 2010.05.23 15:02:46
@gócpont: AMEN!
  A pünkösdi hétvégén, Trianon évfordulója előtt pár nappal rendhagyó sorozatot indítunk. Ajánlót egy fájdalmasan gyönyörű határról. A Google Earth és Google Maps segítségével járjuk körbe Magyarország jelenlegi határait és a közeli látnivalókat.   A…..
 Érdemes leragadni az elmúlt hetek, hónapok történésein, a Fidesz házatáját, törekvéseit illetően. Ahogy sorra merülnek fel az elképzeléseik és megtörténnek úgy, ahogy előrevetítették, egyre inkább kezd körvonalazódni néhány a ködben sejlő részlet.   A…..