Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Préri Kert | Vadvirágok gyep helyett

226 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pillants bele frissen megjelent e-könyvünkbe!   Egy érdekes és változatos kert szemgyönyörködtető és különleges látványt nyújt. Ha az elemei összeillenek, nyugodt és harmonikus környezetet teremt. A mediterrán stílusú kert itthon is egyre nagyobb népszerűségnek…..
  Amikor napokig jóval 30C fok fölé emelkedik a hőmérséklet, sok dísznövény kókadozik a déli, délutáni hőségben... és gyakori öntözést igényel. A déli származású, melegkedvelő növények túlnyomó része viszont pont ilyen időjáráshoz szokott. Tűző nap, kánikula és…..
  A mediterrán növényekkel teleültetett kert májustól már teljes pompájában ragyog... A nálunk is télálló aloelevelű fáklyaliliom hatalmas, narancspiros virágzata csak úgy ragyog a májusi napsütésben. Karakteres, télizöld lombja majdnem egész évben érdekes színfolt.…..
  Május közepére a kert már teljes pompájában tündököl. Ragyogása egészen október végéig, november elejéig tart. A levéldísznövények sokaságát, melyek tartós keretet adnak és buja hangulatot is kölcsönöznek a kertnek, számtalan  virágos növény egészít ki.   A…..
  Az elmúlt 10-12 nap csapadékos időjárásának köszönhetően a kert dúsabb és hivogatóbb lett. Ha forró és száraz lesz a nyár, akkor a májusi eső különösen aranyar ér majd...   A csoportban ültetett nőszirom kékeslila virágait jól kiemeli a cserjés gamandor ezüstösen…..
  A kertben is megkezdődött már a húsvéti vigasság. Szinte minden növény felébredt téli álmából és hamarosan örömtáncot jár. Persze ha megérkezik végre a várva várt eső...   Trópusi hangulatot idéző örökzöld szobaarália a szabadban. Az áprilisban megjelenő új…..
  Képes CD-ROM kiadványunkat >> a természet, a növények és a kert szerelmeseinek ajánljuk, azoknak, akik színes és hangulatos kertet szeretnének. Reméljük, hogy a rövid leírással  kiegészített rengeteg színes fotó számos ötletet és újdonságot tartogat az érdeklődő…..
  Ha az egész szezonban díszítő mediterrán kertet szeretnénk, akkor kerti- és balkonnövénynek levéldísznövényeket is válasszunk. Az elegáns alakú és élénk színű növények már márciusban kora nyári hangulatot teremtenek...virágok nélkül is.   Déli hangulatú,…..
  A legértékesebb levéldísznövények azok, melyek örökzöldek, lombjuk színes és virágaikkal is díszítenek. Ilyen ritkaság a velencei kutyatej >>. A mediterrán térségből származó, különleges megjelenésű, félcserjés kutyatej fajta. Sárgászöld virágai jó években…..
  Ha izgalmas, hosszan díszítő edénykertet szeretnénk kialakítani egy erkélyen, balkonon vagy teraszon, akkor ezt érdekes formájú és színű pozsgás növények összeültetésével is megvalósíthatjuk. Így igazi mediterrán hangulatot teremthetünk kora tavasztól késő…..
  Ha fagyérzékeny növényekkel is hajlandók vagyunk "bajlódni", hogy edénykertünk kicsit izgalmasabb legyen, akkor az angyaltrombita igazán jó választás. Nevetségesen nagy és elképesztően illatos virágai miatt látványos dézsás növény.   Sok tápanyagra és rengeteg…..
    A változó klíma, a melegebb és szárazabb időjárás nálunk is előbb-utóbb kikényszeríti, hogy elsősorban kis vízigényű és a nyári szárazságot jól viselő dísznövényeket tartsunk a kertben, a balkonon. Ha egy növény dekoratív, termőhelyi igénye összhangban van a…..
  Kertünk, teraszunk vagy balkonunk tervezésekor >> gondoljunk változatos színű- és levélzetű növényekre is! Különleges, mediterrán hangulatot teremthetünk, ha kis vízigényű és kevés gondozást igénylő télálló pálmaliliomfajtákból és pozsgás növények…..
  Az ősz a legideálisabb időszak a legtöbb télálló dísznövény ültetésére. Évelők és fél-cserjés dísznövények számára leginkább szeptember második vagy október első felét érdemes választani. Így a növényeknek akár 6-8 hét is a rendelkezésükre áll ahhoz,…..
  Ha egzotikus virágzatú, különleges levélzetű növényeket keresünk, akkor Dél-Afrika magasabban fekvő (1.500-3.000m) területeiről származó növények között is találhatunk néhány fagytűrő ritkaságot. Ennek a hatalmas, hegyvidéki területnek az éghajlata igencsak…..
  Egy dísznövény kertet is az apró részletek teszik egyedivé. Ahhoz, hogy hatásosan érvényesüljenek, díszítő szerepük mellett szerencsés, ha a részleteknek valamilyen gyakorlati funkciójuk is van. Íme néhány példa erre: A kőlépcsőt és a terméskő támfalat a kert…..
  2013-ban őszi újdonságaink között szerepel a pirosvirágú fáklyaliliom; egy nálunk is télálló, hosszan virágzó évelő növény. Fűszerű, élénkzöld levele enyhe teleken örökzöld és nyáron jó hátteret ad színpompás virágainak. Hosszú életű, így csodás…..
  Ha szeretnénk, hogy kertünk sok-sok éven át díszítsen, akkor olyan növényeket válasszunk, amelyek jól viselik a forró nyári időszakokat, kevés vízzel is beérik és gondozásukra sem kell sok időt szánnunk.   Az örökzöld piros yucca >> virágai hosszan, a…..
  Ha színpompás, sokáig díszítő kertet szeretnénk, akkor válasszunk olyan évelő és cserjés növényeket, amelyek nemcsak hosszan virágoznak, hanem kevés törődést is igényelnek. Ezek a növények nemcsak a nyári hónapokban, hanem ősszel is díszítik majd kertünket vagy…..
  Kertünk tervezésekor >> ne csak virágokban és zöld levelű növényekben gondolkodjunk! Színes levelű dísznövényeket ültetve sokkal érdekesebbé tehetjük kertünket; a látvány pedig hónapokig és nemcsak néhény hétig lesz szemgyönyörködtető. Íme néhány példa…..
  Ha egzotikus virágzatú, különleges levélzetű növényeket keresünk, akkor Dél-Afrika magasabban fekvő (1.500-3.000m) területeiről származó növények között is találhatunk néhány fagytűrő ritkaságot. Ennek a hatalmas, hegyvidéki területnek az éghajlata igencsak…..
  Az alábbi teraszbeültetés tervezése >> során négy fő szempontot vettünk figyelembe: Egész évben legyenek színek és formák a teraszon. Ezért túlnyomó részben örökzöld vagy félörökzöld növényeket választottunk. A terasz karakteres és színpompás…..
  Dús és változatos levélzetű növényzet ültetésével elérhetjük, hogy kertünk nyugalmat sugározzon.    Elszórtan ültetett illatos levelű és virágú növényekkel, amelyeket a kertben körbesétálva megérinthetünk és megszagolhatunk tovább növelhetjük…..
  Ez a sziklakert egy viszonylag új építésű társasház előtti természetes, részben sziklás domboldalon lett kialakítva. A kert tervezésekor az alábbi szempontok voltak a legfontosabbak: A növények túlnyomó része "örökzöld" vagy legalább télizöld legyen. A levélzet…..
  Az örökzöld tűlevelű bugatölcsér >> csoportban ültetve összefüggő szőnyeget képez. Smaragzöld levélzete nemcsak mutatós, de elnyomja a gyomnövényeket is a kertben. Szárazságtűrő, gondozást nem igényel és a tavasz végétől igen hosszan, 6-8 héten át…..