Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigóhegy

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő interjúalanyom véleményem szerint az ország egyik legprogresszívebb borásza.  Elsősorban azért gondolom így, mert egyrészről sikeresen kilépett annak a kb. 12 világfajtának az árnyékából, amely ennek az országnak a borászatát meghatározza, és a régi magyar…..
Rigóhegy 2015.11.09 12:16:53
@RAMBO: Lehet,hogy a hordó kigyalulása és újra pörkélése a jó megoldás.
Megkérdezem a kádárt, aki készítette a hordómat.
Rigóhegy 2015.11.09 12:04:51
@RAMBO: Köszönöm a választ!
Van megoldás a színtelenítésre?
Ez a hosszú hétvége a szőlőnek volt szánva, ráadásul nem is volt olyan sok munkánk, hogy három nap alatt ne lehetett volna kényelmesen megcsinálni. Az időjárás azonban közbeszólt, így rohanással egybekötött basszamegezés lett a…..
A hétvégém zsúfolt volt, így hétfőre szabadnapot vettem ki, és lementem Dörgicsére. Kellemetlen, csípős, nedves volt a reggel, amikor elindultam, de tudtam, hogy javarészt a borospincében lesz dologom, így nem aggódtam különösebben. Eljött ugyanis a hordós érlelés vége, mivel…..
Szőlőművelés Április végén 2012.05.01 16:49:00
Nem emlékszem ennyire száraz évre, ilyen meleg áprilisra. Tallóztam a régi képeim között, mert úgy gondoltam, hogy a szőlő betyárul le van maradva az ilyenkor megszokotthoz képest. Nos, 2007,2008,2009 években május elsején már kb. 25 cm-es volt a hajtáshossz, de a 2010, 2011…..
Az új terület bevonása utáni eufória lecsillapodásával elkezdtem végiggondolni a borkészítés folyamatát, és már most látszik, hogy pár dolog hamar szűk keresztmetszet lesz, de ezek közül is a legelső a prés. Még a nagyapámé volt, és annak ellenére, hogy neki is kb. akkora…..
A Művelt Alkoholista Malatinszky 2011.01.07 06:00:00
Kritikus hangvételű cikkem a felsőkategóriás magyar vörösökről meglehetősen nagy felzúdulást keltett Magyarországon (a parázs vita itt olvasható), és ennek eredményeként több magyar borász is fölvette velem a kapcsolatot. Vagy azért, hogy elmondja, mekkorát tévedtem, vagy…..
Kicsit teljesen össze vagyok zavarodva: a szőlő egyáltalán nem ott tart a fejlődésben, ahol kellene, így bár a Péter-Pál napi tetővágás ideje bő két héttel elmúlt, messze nincsenek a földig leérő hajtások. A fürtök mérete a zöldszürethez megfelelő (fürtzáródás…..
A napokban már olvashattuk a jó hírt, hogy legalább szénerőmű nem lesz Tokaj közelében: a szlovák hatóságok nem engedélyezték a tőketerebesi erőmű megépítését a határtól 17 kilométerre. Ezzel kapcsolatban juttatta el hozzánk a Tokaj Reneszánsz Egyesület…..
Az a tény, hogy az acéltartály felfújható úszófedele leeresztett a boron juttatta eszembe, hogy mind a tömlőt, a pumpát és az összekötő szelepet is időről-időre át kell vizsgálni. A tömlőt eredetileg egy egyszerű kapoccsal kellene a szelephez rögzíteni, de a szelep (ami egy…..
Az első humbug-installációmban közzétett felhívásra alig érkezett válasz, ezért megismétlem: kérem a Burgundia-rajongókat, hogy nevezzék meg azokat a burgundi borokat, amelyeknek a rendszeres beszerzésével és kóstolásával ébren tartják magukban a tüzet! Saját…..