Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoka78

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi év nagy áttörés volt a magyar sorozatoknak. Elég csak a Kossuthkiflire, az Egy nyári kalandra és a Válótársakra, vagy az Aranyéletre gondolni. A HBO produkciója akár "zászlóshajója" is lehet az új magyar fikciós szériáknak. Most a második évadot értékeljük spoilerek nélkül...
Nem tudlak apának hívni, igazából megszólítást sem érdemelsz .... mert számomra csak egy donor vagy. Így alakult. Van apám, te meg biztosítod a zsebpénzemet. Ennél több miért kellene az életemből?   Nem tetszik? Azt tervezed, hogy így nem érdemlem meg és nem küldöd a…..
AnyaMama Napi 1 fotó 18 éven át 2014.05.24 07:01:00
18 éven keresztül minden áldott nap lefényképezte a lányát egy büszke apa, Munish Bansal, mert szerette volna nyomon követni a változást, amit többnyire azok látnak igazán, akik ritkán látják a gyermeket. A szülőkön csak folyamatosan múlnak a napok, és akkor lepődnek meg,…..
zsoka78 2014.05.29 15:04:08
@Mészáros Laci: Ez igaz. De ahogy nő egyre kevesebb fotó készül, régebben azért havonta csináltam egyet-kettőt. Felnőtt korában biztos érdekesnek tartaná, meg eszébe juttatna egy csomó dolgot.
A levelet egy apa írta, aki mellékesen pszichológus, a lányának, bőven a jövőre gondolva. Az írást egy internetes keresés motiválta, ami meglepő módon, az első találatok között azt hozta ki, hogy „how to keep him interested” vagyis „hogyan tartsd fenn a férfi…..
zsoka78 2014.04.01 10:44:01
@Littlewood: Szerintem értik.
Az apa a másik végletbe esik, a lánya ne alázkodjon meg a pasinak és ne legyen a cselédje, stb., de a pasitól elvárná, hogy a megtegye a lányának ezeket a dolgokat.
Mindazonáltal ha a fejünk tetejére állunk, akkor se fogjuk tudni "megmenteni" a gyerekeinket attól, hogy csalódjanak és nem működő kapcsolatokat tapasztaljanak meg, ugyanis úgysem fogják elhinni nekünk, hogy igazunk van. Mi sem hittünk el a szüleinknek egy csomó mindent, jó pár évvel és tapasztalattal később sok esetben beláttuk, hogy azt kellett volna tennünk, amit javasoltak nekünk.
Én nem is akarom megszabni a gyerekemnek, hogy kivel létesítsen kapcsolatot (persze a józan ész határain belül), itt gondolok a barátságra is , mert nem biztos, hogy ami nekem jó, az neki is. Persze próbálja az ember terelgetni, de neki kell megtapasztalnia a dolgokat, mert tapasztalás nélkül meg úgysem tudja elképzelni, nem tudja felfogni, hogy milyen pl. az a barát, aki csak kihasznál, hiába mondom én el neki.
Semmi értelme a levélnek, a gyerek nem tudom mennyi idős, de szerintem fel sem fogja, miről szól az egész.
zsoka78 2014.04.01 13:09:37
@Littlewood: Bocs, csak az elejét akartam neked válaszolni. :) Amúgy egyet értek veled. Értem én, hogy mi volt a szándéka. Nem csak a nőn múlik minden, a férfin is, ebben teljesen igaza van, de akkor is hülyén adta elő véleményét. Mert így meg pont úgy tűnik, mintha teljesen a másik végletbe esne, pedig valószínű nem ez volt a célja. Amúgy meg az életben hiába imádják egymást, az unalom és a monotónia minden kapcsolatot kinyír és fenn kell tartani az érdeklődést, szigorúan mindkét félnek. A lánya meg majd ha megérti ezt a levelet hiába fogja keresni az olyan kapcsolatot ami tökéletesen működik úgy, hogy csak a férje tesz meg mindent a érte és a gyerekekért, ahogy apuci kifejti, mert az a pasi előbb-utóbb lelép. Szerintem.
Persze nagyon sok minden, és itt most nem a komoly és súlyos érzelmi mondanivalóra gondolok, hanem sokkal inkább a dolog akár infantilis részére. Hogy az ember újra gyerek lehet büntetlenül. Szokás mondani, hogy az az igazán boldog ember, aki meg tudja magában őrizni a gyereket.…..
A gyerekszájak hihetetlen szórakoztató dolgok, ugyanakkor időnként mélységesen el tudják gondolkodtatni az embert, hogy mennyire élesen látnak dolgokat. Rátapintanak a lényegre, amit őszintén ki is mondanak, nem lévén még elég diplomaták. Én attól kezdve, hogy elkezdtek…..
Bár nincs kutyánk, egyre nehezebben tudunk ellenállni itthon a rohamoknak, hogy ugyan legyen már egy, pláne, amikor az ismerősi, rokoni körbe egyre több helyütt jelenik meg egy-egy kedves kis állat. Ha nem kutya, akkor legalább cica, ha nem az, akkor legalább nyúl vagy teknős.…..
zsoka78 2013.11.25 11:21:46
@michelle4150: Már megbocsásson, de mielőtt ítéletet mond, próbálja meg értően elolvasni a kommentemet. Én a lakásban tartható állatokról beszéltem, és a kutyát nem sorolom oda. Ezek alapján a lakásban tartható állatok közül a macskával tud játszani a gyerek, a kutyával nem, mivel lakásban nem tartunk kutyát. Az kertes házba való. És többek kerül, mint egy macska: chip, veszettség elleni oltás évente, féreghajtó egy 5 kg-os macskának kevesebbe kerül, mint egy közepes kutyának, a kajáról nem is beszélve, sokkal többet eszik, mint egy macska. A macska nem sz@rja körbe a bejárót, hanem alomba egy helyre intézi a dolgát, sokkal könnyebb takarítani egy almot, mint az egész udvart. Egy macska nem nyalja össze a gyereket, miután a trágyadombon jót evett a disznósz@arból. Tudja nem mindenki olyan kertes házban lakik, ahol a "kert" 20 m2, és a kutyán kívül nincs semmi állat. Egy macska nem fogja megharapni az éppen nagyon érdeklődő korban lévő 1-2-3 éves gyereket, mert oda megy megnézni mit eszik, vagy éppen akkor jut eszébe megsimogatni, mikor eszik. És ne jöjjön azzal, hogy ez csak nevelés kérdése. Egy kutya akkor is kutya és bármikor megkaphatja a gyereket, ha az olyat csinál, ami neki nem tetszik, akár akarva, akár akaratlan. Azon, hogy melyik állat hordoz több kórokozót lehetne vitatkozni, de semmi értelme, ilyen alapon ne vegyünk levegőt se, mert tele van bacilussal, vírussal, stb. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Volt kutyám is meg macskám is, tapasztaltam mind a kettő tartását, de a hozzászólásaiból ítélve Ön még macskát nem tartott. Mellesleg én azért írtam le a gondolataimat, mert aki még nem tartott semmilyen állatot, annak nem biztos, hogy minden eszébe jut ami az állattartással jár, és nem akarom mindenáron másra kényszeríteni a véleményemet, de lehet, hogy valaki örül neki, ha ez is tudomására jut, mint információ az állattartásról. És szerintem az a felelős állattartás, hogy inkább nem tart állatot valaki, mert soknak találja a bajt vele, mint az, hogy van kutya a lakásban, mert milyen jó a gyereknek, van állat, de nincs kedve levinni senkinek és mikor végre kilépnek a lakás ajtón szegény kutyával, az már nem bírja tovább és a lépcsőházban vagy a liftben intézi el dolgát. Ilyen kutyatartók is vannak, nem mindenki tökéletes, mint Ön. Örüljön neki, hogy olyan kivételes helyzetben van, hogy senkit nem zavar a környezetében a kutyája. A gyerek neveléséről pedig majd akkor nyilvánítson véleményt, ha nevelt már gyereket, nem pedig valamelyik rokonánál látott.
zsoka78 2013.11.26 09:07:21
@imádom Vagin prof. legkisebb lányát: Ha elolvasnád, mit írtál te és mit én, akkor rájönnél, hogy te gyűlölködsz. Nem is értem ezt a fröcsögést, annak amit te írtál semmi köze ahhoz, amit én. Teljesen másról beszélsz, fel sem fogtad a hozzászólásom mondanivalóját. Semmi bajom az állattartással, világosan leírtam, hogy azokkal van bajom, akik nem gondolják végig, mivel jár egy állat tartása. Sosem tartottam megkötve kutyát, nem tudom milyen alapon ítélkezel, egy szóval sem írtam ilyet. Biztos jól érezte magát a kutyád 50 m2-en, mikor meg kiszabadult a friss levegőre, akkor meg 5 m-es pórázon sétáltatva, ez aztán a szabadság! Végül is mi emberek is kibírnánk 2x2 m-es szobában életünk végéig és biztosan nagyon jól is éreznénk magunkat.
Ehhez mit szóltok, ilyen is van. Engem a hideg is kiráz a gondolatra, hogy háromévesen ott kellene hagynom valahol a gyerekemet egy hétre, és kvázi hétvégi szülőként működnék. Pedig például Kínában több intézmény is ad ilyesmire lehetőséget. Becslések szerint több ezer…..
Egy jópofa listát és összesítést találtam arról, hogy mik a biztos jelei annak, hogy valaki anya. A wemothers közösségnek szerencsére humora is van ehhez a létformához. Megosztom veletek a listát, és örömmel veszem, ha van még ötletetek, hogy néhány pontban mivel…..
zsoka78 2013.11.12 15:06:58
@AnyaMama: :) és a gyerekes ismerőseid nem néznek hülyének, mikor nem szedsz, mert megvárod, mi lesz a maradék.
Legalábbis ezt veti fel egy most (egyelőre angolul) megjelenő könyv szerzője, aki szerint ennek a párkapcsolat megőrzése érdekében így kellene lennie. A könyv címe árulkodó, nem hivatalos fordításban: „Szeretlek, de mindig csak az utolsó vagyok – Hogyan tedd gyerekállóvá a…..
zsoka78 2013.10.17 10:45:28
@csakférfi: Szerintem igazad van. Én mindig igyekeztem neki biztosítani ezeket, akkor is, mikor a gyerek kicsi volt, nekem fontos volt az is, hogy ő is (ez hülye kifejezés, de nem találtam jobbat) mindent megkapjon, amit a gyerek előtt. Sikerült, úgy érzem.
A gyerek addig valóban elsőbbséget élvez ettől függetlenül, főleg míg kicsi, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tud egyedül semmit csinálni. Sajnos ezt az apának addig el kell fogadni míg ez így van. De nem maradhat örökké így. Ahogy nő, nagyobb a szabadsága a szülőknek, pl. nem kell megmosni a fogát, meg ilyenek, és addig lehet csak apával beszélgetni, míg a gyerek önállóan teszi a dolgát. És nem minden nő hagyja el magát ha van már gyerek, én rendszeresen kérdezgetem, hogy neki tetszik-e a hajam pl., zavarja-e ha otthon nem talpig puccban teszem a dolgom, meg ilyesmi, igyekszek neki tetszeni és nem csak azért, hogy ne keressen mást, hanem azért, hogy neki jó legyen, mert nekem az fontos, hogy ő jól érezze magát velem. A gyerekkel nehéz megérteni, hogy apa is fontos, de ettől még őt nagyon szeretem.
zsoka78 2013.10.17 15:39:51
@Easyke: Igen, vannak ilyen nők is, de ne általánosítsunk. Egy önmagát ellátni képtelen gyerek előrébb való, mint a férj. Ő meg tud mosakodni, el tud menni WC-re, meg tudja melegíteni a kajáját, ha épp én nem érek oda. Ettől ő még nem kevésbé fontos, mint a gyerek. Sajnos vannak akiknél ez az állapot meg is marad örökre, és ilyenkor lesz igaza csakférfinek. Mindazonáltal akárhogy szeretem a párom (szerelemmel), ha választani kéne közte és a gyerek közt valami oknál fogva, a gyereket választanám, akárhogy fájna a szívem.
A több jobb Mennyi az annyi? 2013.08.19 07:31:21
Szeretném leszögezni, hogy nem az a célja ennek a bejegyzésnek, hogy a mennyiség vagy a minőség fontosabb kérdést taglalja a szexben, de ha az olvasók esetleg ebbe az irányba terelnék az esetleges beszélgetést, attól sem zárkózom el. A mennyiség kérdése azért nagyon fontos…..
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Kamuton idén márciusban 675 úgynevezett munkavállalási korban lévő ember élt. Közülük 85-en voltak állás nélkül, ami az idei legjobb adat: februárban még 92, januárban 91 regisztrált munkanélküli élt a községben. A…..
Kamuton az ismerkedés legjobb módja, ha megáll az ember az út szélén, és vár. Ha elég türelmesen vár, előbb-utóbb feltűnik a távolban egy bicikli. Ha feltűnt, az ember megacélozza lelkét, és imádkozik, nehogy elkanyarodjon az a bicikli, még mielőtt odaérne hozzá. A bicikli az…..
Az internetes világháló korában nincs lehetetlen, így a kiváló nemesi blogot üzemeltető Ádámnak köszönhetően özvegy Siskovitsné és elhunyt férje élete minden főbb mozzanatát megismerhettük. A poszthoz írt kommentjét röviden összefoglaljuk és némileg kiegészítjük a…..
zsoka78 2011.05.13 14:02:17
A Magyar Telekom tudakozója ma négy magyarországi Siskovitsról tud, hárman Szombathelyen élnek, a negyedik Budapesten. A wiw-en nyolc Siskovitsot találtunk, a Facebookon tizennyolcat, köztük akadnak erdélyiek is. De hogy ezeknek a Siskovitsoknak bármelyike is leszármazottja-e a…..
zsoka78 2011.05.13 08:19:27
 A gyermekkori agresszió okai Számos oka lehet, de a kicsi gyerekeknél az egyik legnyilvánvalóbb ok az elhárító mechanizmus , félelem, fenyegetettség ellen. A gyermeki félelem a felfokozott érzelmek hatására erőteljesebbé válhat. A félelmek,…..
zsoka78 2010.01.27 16:02:34
Szerintem nem. Sőt, szerintem semmilyen helyzetben nem helyes a gyereket olyasmikkel ijesztgetni, amit nem szeretnek, vagy félnek tőle, csak azért, hogy azt csinálják, amit mi szeretnénk. Így egy csomó mindentől félni fog, olyan dolgoktól is, amitől egyáltalán nem kell. Ezt a környezetemben tapasztaltam, egyes anyukáknál láttam ehhez hasonló módszert arra, hogy a gyerek szót fogadjon neki. Az egyik anyukánál az lett a vége, hogy a gyereket akkor sem bírta elcipelni az orvoshoz, vagy csak nagy cirkusz árán, amikor tényleg szükséges volt, mert mindig azt mondta neki, hogy ha nem fogadsz szót, kivetetem a manduládat, meg ilyesmik. A másik anyuka kislánya pedig mindentől fél, de ezt szó szerint kell érteni. Inkább elijesztették az őt érdeklő dolgoktól, csak nehogy foglalkozni kelljen vele, elmagyarázni valamit neki, inkább ne is érdekelje semmi és még véletlenül se csináljon semmit, csak üljön a fenekén. Pl. még egy macskát is fél megsimogatni, mert az megharapja, a kályhától 2 m-re nem megy el, mert meggyulladt tőle, stb. Szerintem egy gyereknek mindent meg lehet magyarázni, hogy mi miért szükséges az ő nyelvén. Gyakorló anyukaként én is küzdök a lábköröm vágással, mert nagyon csikis a talpa, 2 és fél éves, de rájött, hogyha nem ellenkezik akkor hamarabb túl van rajta, mert nem tart fél óráig lefogni, megérti, hogy ha nem vágjuk le, akkor fájni fog. Csak nagyon sokszor el kell mondani mindent. Ez az én véleményem, nálam bevált. Mindig meg kell nekik mondani az igazat, akármilyen nehéznek is tűnik, de akkor bízni fognak bennünk.