Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Róbert

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
79nap Nem itt dől el 2010.04.23 16:02:00
 Bár a Fidesz nem valószínű, hogy el tudna veszíteni legalább 10, de inkább 13 kerületet (10-11-12 vereség esetén vagy megvan a kétharmad, vagy nincs, ez attól függ mely kerületekről beszélünk; ha 13-at is elveszít, akkor viszont biztos lőttek neki), felsoroljuk azokat a…..
79nap Igazolt hibák 2010.04.19 20:55:27
Bár hamar cáfolható volt, hogy komolyabb szervezettség állna az igazolással szavazó sorban állók mögött, az e körül kialakult diskurzust szokás szerint a szekértábor-szemlélet határozta meg. A lényeg közben elsikkadt, pedig a múlt vasárnapi eseményeknek számos tanulsága…..
79nap Ez nem Hollandia 2010.04.13 14:47:00
Egyre többször kerül szóba, hogy a Fidesz, Orbán Viktor által történelminek nevezett győzelme számszerűen alig tér el attól, amit az MSZP és az SZDSZ 2006-ban közösen elért, mégis kétharmados felhatalmazást fog kapni, míg ez az előző koalíciónak nem adatott meg. A verdikt…..
 Már a választás napja előtt terjedni kezdtek az igazolással lakóhelyüktől távol szavazók miatti összeesküvés-elméletek. Miközben vasárnap este a választási műsorok az OVB tanácstalanságát közvetítették, egyre nyíltabban merültek fel a szavazás…..
 A szocialista szlogenek mellett (folytatjuk), úgy tűnik, érdemes elkezdeni a választási eljárással kapcsolatos visszaélések, vádak és eljárások összegyűjtését is. Abban mindenki biztos lehetett, hogy az ajánlószelvény-gyűjtésből idén is botrány lesz. Ahogy egyre…..
Orbán Viktor korábban a csoda kategóriájába sorolta a kétharmados többségmegszerzését, az ismert Puskás-idézet szabad értelmezésével azonban ("kiskülönbség - kis változás, nagy különbség - nagy változás") bejelentette igényét aminősített többségre, azt…..
 2004-ben meglehetősen hányaveti módon sikerült összetákolni a külképviseleti szavazás jogszabályi hátterét, de az idő sürgetett: az EP-választásokra már muszáj volt garantálni a külföldön tartózkodók választójogát is. A törvényhozók érezték, hogy a…..