Adatok
napimoslék
65 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Ismétlás a tudás anyja és ha ez az egyik kedvenc ételünkkel történik, akkor nincs semmi probléma. Vagy mégis?Zöldborsófőzelék Mint fennt írtam, a zölborsófőzelék nagy kedvencem. Az ízével most sem volt komoly…..

Ma egy ételt mutatunk be, mert egyikőnk se evett a másikból. Vajon jól tettük?Gombás sertésragu Az ízhatás semleges. Igazából semmilyen íz nem jött ki, csak ha nagyon megerőltettem magam, akkor éreztem egy kis…..

Bár tegnap meglett a FIDESZ kétharmad, mi szolidárisak voltunk és paradicsomos öntetes ételt ettünk.Húsgombóc paradicsommártással Szóval paradicsomszósz. Ez volt az étel legjobb része, szerencsére nem olyan, mint…..

Megkésve bár, de törve nem... Ezt inkább hagyjuk. Szóval pénteken is ettünk, kicsit megkésve megmutatom, hogy mit.Húsos tészta Röviden a dolgok elejére szaladok és lelövöm a poént. Szörnyű volt. Hideg és rossz…..

Ma, a hét szokásos csúcspontján ismét két ételt próbáltunk ki. Rántott hús franciasalátával.Az ételnek nem volt pozitív oldala. Hideg volt és ízetlen. Ennek megkoronázása volt, hogy még rágós is volt. A franciasaláta nem volt olyan rossz, de azért a húsnak kellett volna a…..

Ma ismételten megkóstoltuk mindkét lehetősget, bár kicsit furcsa, hogy az egyikhez megint tészta volt. Rántott párizsi Ez egy ránézésre is mirelit hús. Nem lehetnek tehát túlzottan nagy elvárásaink, így nem is…..

Tegnap kimaradtunk, mert leégett a processzorom. Béke poraira! Ez azonban a múlté, új (csak erre a feladatra új) géppel szerkesztem tovább Üzbégparaszttal a blogot. 2 nap = 4 étel. Lássuk:Hétfő 1Sertéspörkölt Az…..

A hétvégére megtört a jég és újra két ételt fogunk bemutatni, ám azt még nem tudjuk mikor, mert Üzbégparaszt jelenleg házon kívül van és kitudja mikor fog írni. Addig is:Tejfölös lángos Milyen meglepő, hogy…..

Biztosan mindenki halott már a Costes Étteremről, ha máshonnan nem hát a Michelin-csillag miatt a mindenféle médiákból. Sokaknak azonban nincs lehetőségük arra, hogy kipróbálják. Olvasni azonban többen tudnak, ezért javasoljuk, hogy akit érdekel, vegye meg vagy szerezze meg a…..

Egy szomorú, esős csütörtökön, mi lehetne jobb egy kellemes ebédnél, tudva, hogy ezen a napon a legjobb egyébként is. De hogy tényleg felvidít-e, az mindjárt kiderül.Párizsi csirkemell Erről az ételről már…..

Egy étellel jelentkezünk ismételten, mert a pirított csirkemáj már ránézésre olyan száraz volt, hogy elment tőle a kedvem, így maradt aRántott hal Nagy dilemma, hogy vajon mit lehet írni egy ránézésre is mirelit…..

A 13 egy szerencsétlen szám, így gondolják sokan, ráadásul nagyon utálom a keddet (meg a szerdát). Nézzük e két szerencsétlenség egybeesése mit produkált a mai ebédnél:Sóskafőzelék Bocsánat a vakuért, de…..

A választások után sem áll meg az élet, ma is jelentkezünk a legfrisebb ételkülönlegességgel (eggyel), igaz késve, de tegnapi is ilyenkor jött a lényeg :DBolognai spagettiEgyszer már volt ilyen. Azóta sok minden nem változott, tehát ezt a minőséget tartósan tudják hozni. A…..

Péntek a desszertek napja, mint arra emlékezhettek. Tegnap után ismét földrajzi utazásnak lehettünk részesei, de az egykori Osztrák-Magyar-Monarchia egy másik nagyvárosába kalandozhatunk. Mivel?Bécsi fánk Szóval…..

Továbbjutott a Bayern!!!! Nagyszerű hír. Bár ez nem gasztronómia, de örülünk neki. A ma egy ételt ettünk, ami nem más, mint aBudapest sertészselet Hogy mitől Budapest, azt senki ne kérdezze, mert semmi…..

Egy hét pihenő után visszatérünk. Természetesen ez idő alatt sem tétlenkedtünk, voltunk étteremben is, de erről majd később írok. Ma azonban visszatértünk a régi kerékvágásba, de nem tetszett a sárgaborsó főzelék ezért csakParadicsomos…..

Utolsó "munkanapunkon" két főzeléket muataunk be. Persze az utolsó csak erre a hétre vonatkozik, mert Húsvét után megújult erővel folytatjuk az evést.Zöldbabfőzelék A többséggel ellentétben, legalább…..

Mivel egymás mai választását nem ismertük, ezért egy fajta ételt tudunk csak ma bemutatni. Ez pedig:Lecsós tarhonya Miért lecsós? Mert paradicsomos paprikás virslis szósszal van leöntve a tarhonya. Ez utóbbi…..

Elindult egy újabb hét újabb ételekkel. Ma szerencsénk volt, és két lehetőség közül válaszhattunk és ezt ki is használtuk. Sajnos egy kis malőr történt a fényképpekkel, még pedig az, hogy nem állítottam át a felbontás, a 7,2 MP viszont széthúzza az oldalt ezért most csak…..

Elérkeztünk a hét utolsó munkanapjához. Mit tartogatott számunkra a mai ebéd? Kétféle tésztát. Melyiket?Krumplis tészta Ez az igazi kihívás. Mit lehet egy krumplis tésztáról írni. Nemsokat, de azért valamit…..

Ma egymástól függetlenül választottunk, így mindketten ugyanazt ettük. Ez pedig:Grillezett csirkemell Előljáróban annyit, hogy ennek semmi köze a grillhez. Ez nem grill, hanem sima sült hús. Ez a csirkemell…..

Ma szerencsétlenségünkre ismét volt választási lehetőség. Szerencsétlenségünkre, mert így okolhatjuk magunkat amiatt, hogy miért nem azt választottuk. A mai első versenyző:Rakott zöldbab Ha egyszóval szeretném…..

Ma ismét szerencsénk volt mindkét ételhez, ám hogy ez mennyiben tekinthető szerencsének, az kiderül az alábbiakból.Első lehetőség:Borsos tokány Szóval. Hogyan is kezdjem. Ugyebár a névben nincs utalás arra, hogy…..

Mindőn meglepő, ma is csak láthattuk, hogy van kétféle lehetőség, de nem választhattunk, mert nem volt miből. Így nem maradt más lehetőségünk, mint:Húsgombóc paradicsommártással és krumplival Ahogy a képen is…..

A Solier Étterem nemcsak egy étterem, működik benne egy külön cukrászda is. Nagy kiváncsiság volt bennem, mielőtt beléptünk, mert hát azért az étterem chéfje mégis Fodor Sándor, aki a Hagyomány és Evolúció versenyen a zsűri különdíját kapta.A kiszolgálás jó, a két…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz