Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lucrezia

106 bejegyzést írt és 302 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha érzékeny a bőröd, cseréld le a szintetikus vegyi anyagokat tartalmazó testápolókat. Nem kell hozzá egy kisebb vagyont költened natúrkozmetikumokra, szerezd be a hozzávalókat és dobd össze otthon fél óra alatt. A bolti ár töredékéért készítheted el, és akár fél évig is…..
Nemrégen olvastam egy oldalon, szódabikarbónát ajánlott hajmosásra. Merthogy ez vegyszermentes, természetes.  Ez mekkora marhaság! A szódabikarbóna erős zsíroldó és tisztítószer. Nem kicsit tisztít, hanem nagyon. Ezért használjuk pl. a fürdőszoba, konyha…..
Íme egy kis ízelítő a legújabb receptekből a lukreciakencei.hu-n:Mézes lehúzható maszk pattanásos bőrre: lukreciakencei.hu/recept/arcapolas/arcpakolasok/mezes-lehuzhato-maszk-pattanasos-borreTrópusi szájfény: lukreciakencei.hu/recept/arcapolas/ajakbalzsamok/tropusi-szajfenyOrrtapasz:…..
Lukrécia kencéi Krém dezodor 2010.02.04 15:35:00
Ez a dezodor, ahogy már előbb említettem, nem gátolja az izzadást, csak az izzadságszagot. Azt viszont nagyszerűen csinálja, akár 24 órán keresztül is. Nem ártalmas, sőt, a shea vaj hidratál.hozzávalók:3 ek sheavaj3 ek szódabikarbóna2 ek kukorica keményítő2 ek kakaóvaj2 E…..
Lucrezia 2011.04.16 22:00:40
@citrom72: Örülök! Ez a kedvenc receptem, gyakorlatilag másfél éve folyamatosan használom.
Lucrezia 2011.04.20 21:12:03
@NyUsZiFüL: Szia, ez a recept nem veszi szigorúan a mennyiségeket. Simán kanállal kiveszel a sheából, nagyjából ugyanannyit többiből is, és jó lesz. Aztán ha már megcsináltad és használtad, lehet, hogy kicsit majd módosítasz rajta, több zsírt, vagy kevesebb zsírt, attól függően ahogy szereted. De elrontani nehéz, csak az állaga változhat, kicsit keményebb, kevésbé keményebb: leginkább akkor fontos, ha stiftes üvegbe akarod tölteni. Ha csak a kezeddel morzsolod szét, szinte mindegy.
Lucrezia 2011.06.23 18:06:08
@Csmia: Szia!
Elnézést a késésért, most már többet vagyok az új oldalon, ezért itt lassabban tudok válaszolni.
Szóval, az az E vitamin a természetes, D-alfa-tokoferol, vagy D-alfa-tokoferol-acetát, míg a mesterséges annyiban különbözik, hogy van egy plusz 'l', Dl-alfa-tokoferol(-acetát).
Ami biztos jó, az a bio extra E vitamin, gyógyszertárban kapható és nem drága.
Új receptet írtam a lukreciakencei.hu-n de sajnos már nincs energiám mindkét helyre feltenni, ezért ha valakit érdekel, itt megtalálja:lukreciakencei.hu/recept/testapolas/hajapolas/hajmosas-sampon-nelkul-szodabikarbona-%E2%80%93-almaecet Sok olyan recept van még, amiket mások írtak,…..
Íme egy másik arctonik recept Gyöngyinek. Igaz, hogy nem hámlaszt hanem hidratál, de a használata utáni kellemes érzés talán kárpótolni fogja. Azért igyekszem majd másik aha-savas tonik receptet is keresni.A rózsavíz már magában is szuperül hidratál, én egy jó ideje használom,…..
Lucrezia 2010.10.27 19:57:44
@Gyöngyi69: A glicerin az illóolaj eloszlása miatt szükséges bele. A nélkül is jó, csak jól fel kell rázni minden alkalommal. Sajnos azt még nem tudom, meddig áll el, majd írj, ha van tapasztalatod e témában.
Lucrezia 2011.06.16 22:34:07
@Nancy_: Kedves Nancy! Szörnyű, de most vettem észre amit írtál. Gondolom már késő, de azért leírom. Rózsavizet olcsón keleti boltokban lehet kapni (pl. indiai). Szerintem érdemes a Herbaházban is megnézni, illetve illóolaj gyártók is árulják (Panarom, Primavera), csak drágább. A neten is érdemes megnézni, ahol más alapanyagot is árulnak elő fordulhat rózsavíz is.
Lucrezia 2011.06.16 22:35:07
@Loirinha: Igen, lehet friss szirmokból, és lehet együtt főzni. Az illata nem tudom, milyen lesz, de biztos jót tesz.
A friss szirmoknál csak az olajban főzésnél kell vigyázni, mert a víztartalom miatt csapkodhat.
Sajnos mostanában nem volt sok időm a blogba írni, mindenkitől elnézést kérek a késlekedő receptekért... Más problémával vagyok elfoglalva: a férjemnek túl magas lett a koleszterin szintje (pedig még fiatal ember), és ennek az okairól és csökkentéséről szeretnék minél…..
Lucrezia 2011.04.26 22:38:33
@Lamancha: Persze, tegyél bele nyugodtan még chilit, fahéjat és akár rozmaring olajat is. Akkor jó, ha bizsereg, a bőröd diktálja, hogy mennyit bír. Szerintem pont a forrázás miatt nem annyira erős.
Lucrezia 2011.04.27 13:58:11
@Lamancha: De, nyugodtan keverd bele nyersen is. Ez a krém amúgy sem áll el olyan sokáig, használd el mielőbb, de legyen hatása.
Lucrezia 2011.06.16 22:31:35
@Loirinha: Szia, úgy készíted el mint a rózsás krémet. A vízben főzöd ki a teafüveket, növényeket. Felolvasztod a zsírokat, majd hozzákevered a vízes részt. Sokat keverek. A fahéj és csili még hatásosabb, ha a végén teszed bele. Sajnos nem áll el sokáig, néhány hét, de ez úgyis érdemes kúraszerűen, folyamatosan használni.
A visszerekről nem tudok nyilatkozni, feltétlenül nézz utána, nem árt-e neki valamelyik alapanyag.
Ahogy a bőr öregszik, veszít rugalmasságából. A szaruréteg megvastagszik, ezért nehezebben jut oxigén a bőrbe. A sejtek közötti anyagcsere lelassul, a bőr hajlamos lesz a szárazságra, rozaceára.Fontos tehát a minden napos hidratálás és táplálás, illetve a hámlasztás is, hogy…..
A körömvirág krém előnyeit valószínűleg mindannyian ismerjük. Tökéletes vágásokra, égési sebekre, gyulladásokra, kidörzsölődésre, kipirosodásra. Ez a krém amit most leírok azért jobb, mint a bolti krémek, mert csak megbízható alapanyagot tartalmaz. Teljesen zsíros krém…..
Lucrezia 2011.05.19 07:47:46
@Christine W. A.: Szerintem nagyon jól hangzik! Majd számolj be az eredményről!
Lucrezia 2011.05.26 17:09:36
@Christine W. A.: Szia!
Az oliva olajtól van zöld színe, ez normális. Érdekes, hogy nem érződik a körömvirág illata, elég sok volt az olajban, és elég ideig főzted? Illóolajat később is tudsz beletenni, ha nem tetszik az illata, csak egy kicsit melegítsd fel. Sőt, tehetsz bele még olajat is, ha túl kemény, folyós állapotban jól hozzákevered, és hagyod kihűlni.
Mi nagyon szeretjük, mindenféle sérülést, kipirosodást kezelünk vele, és hihetetlen sokáig eláll.
Lucrezia 2011.05.30 18:48:12
@Christine W. A.: Hát, zsírmentes házilag készült krém... eléggé kizárja egymást. Próbáld meg szőlőmag olajból készíteni, az a legkevésbé zsíros, és vizet rakni bele. Sajnos nem tudom, milyen krém jó smink alá :(
Ez a recept Szildának készül, akivel már az új oldalon ismerkedtem meg. Olyan kézkrémet keresett, ami jót tesz mosogatástól, mosástól egyéb házimunkától kiszáradt kezének. Gyorsan meg is csináltam a krémet, és mivel Szilda nincsen kéznél, anyósom pedig pont kézkrémet…..
Lucrezia 2011.05.26 17:12:02
@motymoty: Szia! Masszírozó olajra viszonylag egyszerű, mandula olajba pár csepp illóolaj ami szimpatikus és kész is.
Masszírozó tömb alatt mit értesz? Olyan, mint a testápoló tömb? Nem vagyok járatos a masszírozásban sajnos. De szívesen kitalálok valamit, csak tájolj be :)
Lucrezia 2011.05.30 18:44:31
@motymoty: Szia! Samponra sajnos még nem találtam igazán természetes alternatívát. A samponhoz ugyanis tenzidek kellenek, amiket nehéz beszerezni, és gyakran túlságosan leszedik a zsírréteget a hajról, ami nem tesz jót neki. A szappanos hajmosás sem győzött még meg. Sokan használják a tojás sampont, erre még nem tudtam rávenni magamat (mármint hogy nyers tojással mosnak hajat). Amit eddig próbáltam az a szódabikarbónás hajmosás + almaecetes öblítés, és a boraxos hajmosás + citromsavas öblítés. Nekem bejött.
Tudom, hogy kezdek unalmas lenni a sok szöveggel. Írok minden fejfájásomról, apró-cseprő problémáimról, miközben lelki szemeimmel látlak benneteket, ahogy nap-mint-nap csalódottan kattintotok el a blogról, egy kósza sóhaj kíséretében: már megint nem recepteket írkál!Tény,…..
Ez a tonik tökéletes smink és arcmaszk maradványok lemosására, arctisztításra, frissítésre. Nem szárítja a bőrt, mert nincs benne alkohol, sem festékanyag és hasonló fölösleges dolgok. Enyhe savassága visszaállítja a bőr védekezőképességét, és antiszeptikus hatású.Ez…..
Lucrezia 2011.04.26 18:20:11
@Diamiácska: Szia! Ami mindig bejön arctoniknak, az a rózsavíz, csak úgy magában. Rozaceára én is keresek receptet, csak még nem volt időm megcsinálni, ha meglesz felrakom. Egyébként ezt az arcradírt is nyugodtan kipróbálhatod, mert az almaecet hámlaszt, a te bőrödnek is jó. Gyógynövényt vehetsz bárhol (teának valót). Pl. a kamilla minden bőrnek jót tesz, nyugtató hatású.
Lucrezia 2011.05.01 17:33:12
@Diamiácska: Igen, nyugodtan, csak jól higítva. Az almaecet hámlaszt, és zsíros bőrre is jó.
Lucrezia 2011.05.19 07:53:46
@Diamiácska: Ez attól is függ, mi kell a bőrödnek. Ha nem érzed, hogy az almaecetes tonik után krémezést igényel, nem húzódik, nem száraz, akkor miért ne? Ha mégis, akkor jobb a rózsavíz, mert hidratál is egyben.
Leégésre sok házi praktikát ismerünk már: tejföl, citromlé, jégkocka, mindenki másra esküszik. Ez a kutyulmány azért hasznos, mert előre elkészíthető és betárazható a hűtőbe, így a hideg folyadék már magában is hűsíteni fog. Az aloe gél csodákra képes, főleg ha az…..
Lucrezia 2011.05.15 09:00:35
@Lamancha: Szia! Én drogériákban szoktam venni, mivel sokat használom nagyobb mennyiségben olcsóbb. A Lily of the desert-et szeretem, mert sűrűbb, de ez csak izlés kérdése. A cosmióst is próbáltam, az is nagyon jó.
Lucrezia 2011.05.19 07:52:30
@Lamancha: Szia, hát igazából nem is a neve számít, hanem az összetétele. Ha nincs benne más, mint aloe, és hozzá egy kis tartósító (C vitaminnal és még valami tartósítószerrel szokták). A nektárakat gyakran ízesítik, hígítják, erre figyelni kell.
Elnézést a kihagyásokért, egyre többet dolgozom az új oldalon, foglalkozok a Facebookkal, néha kicsit sok egyszerre. Közben pedig több recepttel kísérletezem, de valahogy nem akarnak sikerülni... Viszont itt ez a recept, elrontani nem lehet, és tényleg nagyon jó.A zabra már régóta…..
Tudom, hogy már régóta időszerű a Facebook-on is megjelenni. Aki számít, az ott van. Sajnos én már az iwiw-nél elakadtam, az ott bekövetkezett változásokat sem tudtam követni, a Facebook pedig teljesen kimaradt az életemből - eddig.A regisztrációm már régóta megvan, de nem…..
Izgalmas dolog történt velem nemrég: megkerestek a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, hogy felhasználhatják-e a receptjeimet egy kiállításhoz. Az is érdekelte őket, hogy készítenék-e néhány kozmetikumot amit ki is állíthanak. Hát ez nem volt kérdés, bármikor,…..
A fiam nagyon érdekes műsort látott a Discovery-n nemrég, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy már régóta akarok írni a mosogató szivacsokról. A mosogatás nemcsak kozmetikum készítésnél, hanem a napi életünk során is lényeges dolog.A sorozat a Myth Busters, vagyis egy olyan műsor,…..
Lucrezia 2011.05.07 14:06:32
@Nancy_: Sziasztok,
a legtöbb illóolaj nagyon jó antibakteriális hatással bír, ezért szinte mindegy, mit használsz. Én citromot vagy narancsot szoktam, az illik a mosogatószerhez. A citrom egy rendkívűl erős antibiotikum, töményen még a streptococcust is megöli.
Ez egy nagyon egyszerű, mégis hatásos arctisztító recept. Nemcsak tisztítja, hámlasztja is a bőrt az almaecetnek köszönhetően. Ezzel lehet szabályozni is a hatékonyságát, ha jobban szeretnénk hámlasztani, tegyünk bele több almaecetet, ha kevésbé, vagy érzékenyebb a…..
Lucrezia 2011.04.26 18:30:26
@Lamancha: Szia! Örülök neked. Nos, sajnos nem kávézom, ezért nem tudom, mi van a completában. De az a gyanúm, hogy nem csak tejpor. Ha nem találsz, a fehér agyag szintén jó zsíros bőrre.
Lucrezia 2011.05.03 22:04:46
@Diamiácska: Ha gyakran akarod használni, nem kell mindig a hámlasztás. Inkább készíts egy jó gyógyteát, és azzal mosd le az arcodat. Pl. a citromfű jó a vegyes bőrre.
A rozacea a lakosság legalább 1-2 százalékát érinti, főleg a nőket. Az oka ismeretlen, gyógymódja úgyszintén. Először bőrpírral kezdődik, főleg az orcán, az orr, szemöldökök körül, néha a mellkason és az állon. Általában mindig szimmetrikusan alakul ki mindkét oldalon.…..
Lucrezia 2011.05.03 22:02:34
@rossamela.blogspot.com: Mester szakácsokkal nem vitatkozom... Inkább kicseréltem a képet.
 A shea vaj szuper. Jó szinte mindenre, főleg kiszáradt, töredezett, ekcémás bőrre. Rajtam van mindegyikből :) A kipirosodott orromat is ezzel kenegetem, a felrepedezett sarkamat is. Könyökre, cserpes ajkakra is kitűnő, és még sorolhatnám.Amit itt leírok, az egy alaprecept,…..
Lucrezia 2010.11.28 17:01:59
@eeversion: Szia! Engem érdekel, csak a német gondot okoz. Igyekszem átnézni és lefordítani, aztán akár megírom ide is az árakat, hátha más is kedvet kap. Csak ne lenne nálam mindig hóvége...
Lucrezia 2010.12.30 14:56:40
@csakmoni: De jó, hogy kipróbáltad! Már én is néztem a neten, de így Karácsony előtt nem volt pénzem rendelni. Pedig tényleg jó dolgok vannak, jó áron.
Lucrezia 2011.04.26 18:45:03
@Lamancha: Igen, ez mindenre jó, elvileg. Egyetlen hátránya, hogy nehezebben szívódik fel. És vannak, akik érzékenyek a shea vajra, sajnos.
A kakaóvaj számos hasznos tulajdonságán kívűl nagyon jól hidratál, benn tartja a bőrben a nedvességet és megvédi a kiszáradástól. Rózsavízzel és illóolajokkal kombinálva bármely kereskedelmi forgalomban kapható termékkel felveszi a versenyt. Kenjük az arcunkra és a nyakunkra…..
Lucrezia 2011.03.11 18:27:41
@Lucrezia: A glicerinnel teljesen egyet értek, egy kevés nem árt belőle, de többet nem szabad, mert szárít. Az a trükkje, hogy rögtön felkenés után hidratáltnak mutatja a bőrt, mert felszívja a vizet a mélyebb rétegekből. Ezért hosszabb távon szárít. Sok krém és testápoló használja ki ezt a tulajdonságát, vagyis visszaél vele.
Lucrezia 2011.03.18 15:15:16
@Onyx033: :) Honnan tudnád? Viszont ha mostantól megnézed az üvegek és tégelyek hátulját, nagyon meg fogsz döbbenni. Sokszor van az első három összetevő között.
Lucrezia 2011.04.26 18:42:08
@Lamancha: Igazából az állati glicerin (vagyis a zsírból főzött szappan maradványa) nem zavarna, nem vagyok vega. De sajnos a patikait kőolajból csinálják. Eddig csak interneten láttam növényi glicerint, több helyen. De ha kihagyod a receptből, a bőrödnek nem fog hiányozni. Csak az állaga lesz kicsit más.
Ezt az arcpakolást főleg zsíros és problémás (pattanásos, aknés stb.) bőrre ajánlom. Az agyagok (különösen a zöld agyag) rendkívűl jól szívják magukba a bőrből a szennyeződéseket, méreganyagokat és a fölösleges zsírt. Felfrissít, összehúzza a pórusokat, javítja…..
Lucrezia 2011.01.06 14:28:12
@Nomcsi: Szia Noémi, Isten hozott nálunk! A cosmióról csak jót tudok mondani, még nem próbáltam minden terméküket, de úgy tudom, mások is rendeltek már tőlük.
Lucrezia 2011.04.26 18:35:36
@Timi1983: Szia! Szerintem hetente egyszer-kétszer biztosan. De ha zsírosabb a bőröd, és érzed, hogy nem bántja, akkor többször is.
Mikor már alaposan átnéztem a saját flakonjaimat, eszembe jutott, hogy azért a férfiak is használnak kozmetikumokat, ha nem is annyit, mint mi. A tusfürdő után a második leggyakoribban használt dolog a borotvahab. Drága párom és a fiam majdnem minden nap borotválkozik, miközben…..
Lucrezia 2011.02.20 18:55:02
@Onyx033: Ez tök jó ötlet! Nekem is van egy Alverde hajhabos flakonom, csak még nem ürült ki. De akkor megpróbálok kísérletezni vele. Jó lenne valamivel becsapni a fiúkat!!
Lucrezia 2011.04.21 09:10:52
@wmiki: még nem ürült ki a flakon...
Milyen tusfürdő receptet?
Lucrezia 2011.04.26 18:16:37
@wmiki: Igazi tusfürdő recept egyelőre nincsen, mert problémás beszerezni a tenzideket, és kevés olyan van, ami nem árt a bőrnek. Én szappant használok, természeteset. Van egy testradír recept, tusfürdő helyett még az használható, 3 az egyben a neve.
Szép nagy mennyiségű shea vajat kaptam tegnap. Egyik kedves blog olvasóm Angliában járt, és hozott nekem egy egész bödönnel. Ezt a fajta szép, nagy darabos sheát itthon még nem is láttam, nálunk általában kis tégelyekbe gyömöszölve (olvasztva?) árulják. Nagy élmény így…..
Lucrezia 2011.04.11 20:51:58
@kt87: Ismerem! Az tényleg egy nagyon jó minőségű sheavaj. És gyorsan elfogy az a hatalmas bödön.
Lucrezia 2011.04.16 21:58:46
@kt87: Szia! Remélem, sót azért sikerült valahonnan szerezni... Ugye milyen sokféle shea van? Még nem tudtam eldönteni, melyik a legjobb.
Lucrezia 2011.04.20 21:09:03
@kt87: Szia! Nagyon örülök, hogy jól sikerült. Igazából bármiről van szó, ha finomítják akkor már nem az a természetes anyag, ami volt. A finomítatlan mindig a leghatékonyabb, de mivel a kozmetikai ipar mindent szagtalanít és színtelenít, hogy aztán mesterséges illatot és szint adjon neki, ezért mindent finomítanak. Persze az eljárástól függ, nem mindig károsodik az anyag, lehet, hogy a te mangóvajad esetében sem.
Sok sikert a többi recepthez, írj, ha segítségre van szükséged.
Tudom, hogy most egy kicsit eltérek az eddigi szokásomtól, és olyat ajánlok, amit nehezebb beszerezni: mangóvajat. Legalábbis a patikában nincs :) De amint láttam jomtom már árulja márciustól, és az ebayről is lehet rendelni, sokszor olcsóbban mint Magyarországon venni. Erről jut…..
Lucrezia 2010.10.27 19:40:53
@luca1: Szia! Úgy hallottam, hogy az emu olaj nagyon jól felszívódik, de nehéz beszerezni. A szőlőmag olaj nem annyira zsíros, mint a többi, és a jojoba olaj is talán kevésbé zsíros érzetet hagy maga után. Még a mandula olajról mondják, hogy nagyon jót tesz a bőrnek, és nem hagy zsíros érzetet maga után - ez nekem annyira nem tűnt fel.
Ja, és van itthon finomított kókusz olajam, bekentem magam vele, és rögtön eltűnt! Gondolom akkor a finomítatlan is hasonlóan jó.
Ha találok mást, majd még írok!
Lucrezia 2011.01.31 18:32:15
@sinamorata: Szia! Szerintem miért ne? Mi is kísérletezünk a receptekkel, az ember mindig változtat valamit, vagy csak nem áll minden alapanyag a rendelkezésére. Annak viszont mindig nézz utána, hogy a használni kívánt alapanyag (itt olaj) milyen hatással bír. A ligetszépe olaj úgy tudom kifejezetten jó öregedő bőrre. A szőlőmag olaj pedig mindenféle bőrtípusra jó. Üdv, Lukrécia
Lucrezia 2011.04.16 21:57:07
@Emes23: Szia! Nagyon örülök, köszönöm a visszajelzést!