Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ossian

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
ossian 2010.11.04 14:10:00
@radala:

Oké, nekem sincs vakbélgyulladásom :-)))

O.V. beteg, vagy nem beteg.

Csak annyira paranoiás, amennyire nagyon sok omnipotens elődje volt. Csak annyira, hogy a legcsekélyebb ellentmondást sem birja elviselni. Csak annyira, hogy a neki tetsző javaslatokat (mert nem mindent ő talál ki, épp ellenkezőleg) magáévá teszi, hozzá téve a saját csökönyös álláspontját, majd attól nem tágít, az istennek se tágít.
Ilyen az 1 kulcsos adó (nem járok különösebben rosszul, a külön munkáimat illetően meg inkább jól talán),s tény hogy ezzel a leggazdagabbak járnak jól.
Magának Orbánnak évi 4.4 millió forinttal marad több, és a ciklus alatt 20 millió plusz pénzt vihet Anikó asszony asztalára, mintha másmilyen adóreformot hajt végre.

Válságban. Akkor, amikor nagy nehézségekkel küzd a gazdaság, éppen akkor kell olyan adóreform, ami szinte kizárólag a gazdagoknál hagy pénzt, és óriási lyukat vág a költségvetésen, amit aztán csak törvénytelenségekkel, alkotmánysértésekkel lehet ideig óráig befoltozni.

Angol, német mértékadó elemzők állítják, hogy veszélyes játszma.
De nem hajlandó a negatív vonzatát figyelni.
Nem is engedi a tudatáig eljutni a racionális érveket.
ASki megkísérli: repül.

Bólogatnak hát a csicskásai, aláírnak mindent, a balhét elviszik, mint Lázár, hajbókolnak, mint a KE, és hallgatnak, mint a sír, az értelmes Navracsicsok.
ossian 2010.11.04 14:35:31
@Hepci:

Az előző rezsim képviselői (nem o.gy. képviselőkre gondolok feltétlenül) kiscserkészek voltak, félszűz árvalánykák egy apácazárdában, ahhoz a hatalomtechnikával megtámogatott fideszes konstellációban, amely szerint kis pénzt lopni (nokiás dobozban elférőt) snassz, milliárdokkal gazdagabbnak lenni ugyan abból a csöcsből (állam), erény. Jól látják, mert az emberek így díjazzák, mint te, Hapci.

Qrva dühös vagy a zsebtolvajra, aki egy ezrest kilop a zsebedből, de nem veszed észre, ha a nyugdíjmegtakarításodat lopják el. (talán milliókra rúg)
Már ha van.
Ha nincs, akkor meg a vásárlásaidnál, a villanyszámládnál, a gázszámládnál, a bankszámlakivonatodnál (nem kell hitel elegyen), ott veszed észre.

Mindezt azért, hogy Csányinak az osztalékából (milliárdos tétel) 9%-kal több maradjon.
Vagy éppen Gyurcsánynak! Az évi 100 milliójából. :-))
"Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a…..
ossian 2010.06.06 10:31:45
@melchi zadok:

Nyolc kerek évük volt, hogy valami programot összeeszkábáljanak. Legalább valami titkos gazdasági stratégiát. De a kampányban már kiderült, hogy eszük ágába se jutott.
Orbánt eszelősen csak a hatalom megszerzése érdekelte. A kétharmadra meg ott volt már a sok hülye szlogen, amit nyilván előregyártottak, a forradalommal, meg a többi marhasággal.
Na, de most titkos helyen (egy csőszkunyhóban gondolom), permanens kormányülés zajlik, hogy a 72 órás programot kidolgozzák. MOST!
Ennyire dilettánsok: Vagy csodában reménykedtek, mint a választók?
Ma adtam egy rövid interjút a jövő héten megjelenő Barikád című hetilapnak. Sejtem, hogy sokaknak (innen is és onnan is) nem tetszik majd a megjelenésem a lapban, ezzel kapcsolatban azonban elég határozott a véleményem: ha kérdeznek, ráadásul érdekes dolgokról és még bele is…..
ossian 2010.01.28 11:23:33
@Attus Germanicus:
Nagyon értelmes komment, sok mindent le lehet ebből szűrni.
Ott van mindjárt az elképzelendő 4 százalékos hibahatár a nagy pártoknál. Így az egész teljességgel értelmetlen és feleslege. 4 % nagyon sok: annyira sok, hogy 2002-be mindössze másfél % döntött. Akkor legjobban a Medián közelítette meg a valós eredményt: 2%-os fideszes győzelmet progrosztizált, nos, épp az a 4% jelent meg: részben pluszban, részben minuszban.
A többi rettentően elúszott az előrejelzéseivel: valamelyik közv.kuttó 11%-os Fidesz győzelmet mért.
Na jó, ez van a nagy pártokál. Na de kicsiknél 10%-nál nagyobb hibával hogy lehet mérni? (Jobbik)
És nem volna szabad 4%-nak sem lenni (MDF, eus választások, 1% helyett 5%).
Az az érzése az embernek, hogy semmi szükség ezekre, merőben fölösleges munkát végeznek.
ossian 2010.01.28 14:06:54
@hitelflotta.hu:
Dehogyis tojik, dehogyis tojik.
Nagyon is benne van az a frász, ami 2002-ben érte: halálosan biztos volt a győzelemben, és ebben a tudatában keményen belejátszottak a közvélemény kutatási eredmények
Hatalmas sokk érte, ma sem heverte ki (ezért nem lesz majd alkalmas miniszterelnöknek: személyisége erősen torzult).
Nagyon is figyel a közvélemény kutatásokra, de már él a gyanúperrel: nem biztos, hogy bejönnek a prognózisok.
A revanshoz jó lenne a kétharmad - és egy korlátlanabb hatalmi pozició, de éppen ez nem lesz biztos.
ossian 2010.01.28 14:31:27
@cellimega:
Amit felsoroltál, már nem 100%.
Nem hinném, hogy akár a rejtőzködőkkel is - többet össze tudna kaparni az MSZP, mint 25%. Szerintem e percben látatlanban is kiegyezne ennyivel.
De az MDF is okozhat meglepetést, a LEMP is, de még a civil kezdeményezés is.
Gondoljátok végig: Seres Mária 500000 aláírást gyűjtött: ha abból rájuk szavaz 300000, már bent vannak a parlamentben, 10-12 képviselővel.
Ha innen nézem, nem jön össze a kétharmad a fidesznek.
Politikai elemző vagyok, ezért – bár hiszek abban, hogy előbb-utóbb valamilyen ingatlan alapú adózásra szükség lesz majd Magyarországon – az Alkotmánybíróság mai döntése után nem bonyolódnék bele sem filozófiai, sem közgazdasági fejtegetésekbe. Egyszerűen és…..
ossian 2010.01.27 15:08:25
@radala:
Rendkívül érdekes felvetés: mi lenne a helyes, a magára adó értelmiség részéről?
Kutyába nem menjünk le, és szerintem nyugodtan megfogalmazhatunk kritikát, bármelyik irányba.
Nem követelhet elvhűséget egyetlen párt sem a független gondolkodó értelmiségtől: nem érdemlik meg.
Nálunk a politikai elit igen gyenge felhozatalú az emberi minőséget illetően.
20 éve nincs olyan politikusunk - egy sem, de soknak kellene lenni - akik az ország hasznát nézik akkor, amikor kompromisszumot kellene kötni, és a saját hasznukat tolják háttérbe, amikor konfrontálni kell.
Nálunk ÉPPEN fordítva van! szépen el sundám-bundáznak, ha saját zsebről van szó, és akkor is konfrontálnak, amikor nagyon kellene egy kis összefogás, az ország érdekében.
ossian 2010.01.27 14:44:58
@Idet:
Hasonlóan ítéljük meg Spírót.
Ma a kifinomult irónia, mint műfaj, kivész: a nagy dumák, a locsogó hülyéskedés adja a humort, nekem nem jön be.
Spíró sem ismer a humorban tréfát, bár ő inkább a tragikomikumot és a szatírát emeli kia a műveiben.
ossian 2010.01.27 14:57:54
@Diocles:
Hát, talán nem leszünk Moszkva...
az a helyzet, hogy nem tudott igazából megkapaszkodni a fidesz, valamit nagyon elrontott errefelé.
De ez csak egy város, említettem egy másikat is, és van egy pár település, ahol legalább úgy kiábrándultak a fideszes vezetésből, mint a nem fideszes kormányból.
1998 és 2002 között Orbánék már ízelítőt adtak a nem kormánypárti települések kibüntetéséből, hát ez benne lesz a pakliban.