Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánki Donut (törölt)

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt hét szerdán a magyar kormány bejelentette a nyugdíjrendszer átható reformját, melyre, mondhatni, azonnal felbolydult a nemzetközi sajtó. A vélemények korántsem pozitívak, sőt, mivel a helyzetet nem önálló esetként, hanem a kétharmadot megszerző Fidesz-KDNP kormány…..
Póker Apa újra 2010.11.27 15:24:00
Megtöröm a csendet, mert ez egyszerre olyan sok szinten elszomorító és ostoba. Szerencsejáték Zrt. Maradjon játék! kampány.  Credit goes to: Naropa..
Bánki Donut (törölt) 2010.11.28 22:00:19
@hannibal22-73:
Nyilván annyi, hogy alszik rá egyet, és gátolja. A baj az ilyen játékokkal az, hogy az adrenalinsokk miatt eszetlenül teszi meg a téteket. Így legalább holnapig marad neki. Nem tudom, hogy lehet jobban szabályozni. Nyilván, aki ki akarja játszani, az ki is játsza, de nem véletlen, hogy az illegális játékok nem adnak erre. Tegyen a hülye amennyit akar, ha kell az egész élete munkáját egy perc alatt.

Az offlinet nyilván nem lehet szabályozni...
Már régen az újságárusoknál volt a bulvárlap, amikor Észak-Korea hajnali hét körül ágyúval kezdte el lőni a Jonpjong-sziget. Az egyes források szerint már négy halálos áldozatot követelő akcióból reméljük, nem lesz világháború, de a Borsra most már mindenképp más…..
Bánki Donut (törölt) 2010.11.23 14:15:38
@Szende Aurélia:
A románok meg percenként átállnak a másik oldalra.
@traveler:
Vagy mint Ságvárinak a presszóban.
  A tavaszi választási eredmények alapján még úgy tűnt, a Jobbik őszre akár a vezető ellenzéki erő szerepét is átveheti a drámai vereséget szenvedő MSZP-től. Sokan azonban azt mondták, hogy a párt nehezen fog megbirkózni azzal, hogy már nem a parlamenten kívüli szereplő…..
Bánki Donut (törölt) 2010.08.20 12:34:38
"Igen, én is elgondolkodtam már azon, miként jutottál arra az elhatározásra, hogy elküldjél a szélsőjobbosokkal együtt a "történelem süllyesztőjébe". "

Biztis ismered a hasonltaot az óvodásokról: "Úgy kezdősőtt, hogy a pistike visszaütött." (Mintha hallottam volna már ebben a vitában) Kb eként.

Egyébként úgy, hogy szélsőjobbos módjára a szélsőjobbos terelés vádját az SZDSZ-re terelted tovább, (2010.08.17. 00:20:51), aztán rajtam keresztül üzentél a ballibsiknek (2010.08.17. 12:59:42), (akiket nem kedvelek jobban a szélsőjobbnál, mégis odamostál engem, közéjük valónak jelentettél ki burkoltan. És az én véleményem szerint a szélsőjobb és a szélsőbal is a történelem süllyesztőjében végzi. Ha semmi közöd a szélsőjobbhoz és nem szimpatizálsz velük, akkor visszavonom. Ha igen, akkor fenntartom. Mivel két perc alatt előkerült a cigányozás, SZDSZezés, ballibek jajveszékelése, a rajtam kersztül nekik üzenés, indokolt volt, hogy ezt gondoljam.

"Azt értem, hogy elfogytak az érveid. Azt is értem, hogy ez nagyon zavart téged."

Ezt nagyon rosszul érted, mert nagyon sok érvem van még, és el is mondtam volna őket, ha nem tereled el a vitát. Ha kíváncsi vagy rájuk, kanyarodj vissza, és szívesen elmondom őket. Mivel sok érvem van, azt is rosszul érzed, hogy zavar, hogy nincs érvem. (Azon kevesek egyike vagyok ebben a beszélgetésben, akik érveltek személyeskedés helyett).

"Az sem egészen világos, honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy bárkit (pl. engem) tereléssel vádolj"
Onnan, hogy elolvastam a terelésedet.

"miközben az itteni hozzászólásaid jelentős hányada köszönő viszonyban sincs e blog támájával."
De volt, amíg te és még páran el nem kezdtetek terelni és személyeskedni.

"A halál faszát sem érdekli, hogyan gúnyoltál ki Görögországban szélsőjobbosokat, ez a téma ebben a blogban off, ergo terelés. "
Azt mondd annak, aki írt arról, hogy hogyan gúnyoltál ki Görögországban szélsőjobbosokat.

"A Biszkuval foglalkozó terjedelmes szófosásod itt szintén off, tehát terelés."

Nem az, mert a Biszku témát nem én hoztam ide. Magammal kapcsolatban kértem egy másik fórumozót, hogy olvassa el egy másik blogban. Az nem az én hibám, hogy ő itt nyitott róla vitát. Érted ugye? Vagy nem?

"De az is off, tehát terelés, mennyire fáradtál meg az elmúlt évek során: senkit nem érdekel. Sorolhatnám a további tereléseidet, de minek? "

Nagyon tisztességtelen az általad U kanyarral elterelt vitában való részvételt és az arra való reagálást terelésnek titulálni. (Tudod: Pisti visszaütött)

"Nem látod, hanem csak hiszed. :)" De látom, és utána érvekkel támasztom alá, amig azok fel nem dühödnek azon, hogy nincs ellenérvük, és el nem kezdik a személyes marakodást.
Bánki Donut (törölt) 2010.08.20 16:45:15
@Goompah:

"Igen, akkor is én írtam neked"
Igen, azért írtam, mert te nekem írtad, hogy érezd, hogyan esel a saját csapdádba.

"Vagyis a vélt politikai meggyőződésemért sértegettél. Érdekesssss... "

Akárcsak te engem, mikor - először te tettél ilyet - rajtam keresztül üzentél a balliberális oldalnak, tehát vélt politikai meggyőződésemért sértegettél.

"Ugye tudod, hogy ez az attitűd éppen az általad annyira utált szélsőjobbra a legjellemzőbb?"

Persze, hogy tudom, és ezért gondoltalak téged szélsőjobbosnak, mert ezt tetted (még hozzászólásszámmal is utaltam rá, hogy hol)

"Hidd el, le sem tagadhatod, hogy onnan jöttél."
Miért tagadnám le? Én mondtam. Csak vannak gondolkodó emberek, akik képesek a saját ideológiai hovatartozásukat felülbírálni.

"Amivel is épp most közvetve elismerted, hogy már jó ideje csak terelsz."

Nem igaz, nem azt ismerem el. Ez azt jelenti, hogy a mások általt (főképpen általad) durván elterelt vitában a visszaterelési próbálkozásaim nem sikerültek, és ezért az elterelt írányba haladtam tovább.

"Senki nem kényszerített arra, hogy felvedd a kesztyűt és a blog témájáról átválts a személyeskedésre. "

Nem én váltottam át a személyeskedésre. Vedd a fáradtságot és olvasd el a kronológiát. Van az egéren egy ilyen kis görgő, vagy valami hasonló, azzal lehet visszakeresni.

"Te meséltél arről, hogyan gúnyoltál TE ki szélsőjobbosokat Görögországban."

Amit én ott csináltam az nem kigúnyolás volt. Tisztában vagy azzal, mit jelent az a szó?

"Vagyis mégis te hoztad ide. :)"
Nem, nem én hoztam ide, annak ellenére, hogy a nevet én emlétettem először, mert ott semmi jelét nem írtam annak, hogy erről én beszélni akarok itt, vagy bármilyen módon ebbe a blogba be akarom kapcsolni. Valakinek ajánlottam elolvasásra, akivel ebben a blogban beszélgettem, de egyértelmű, hogy nem ehhez a bloghoz tartozó téma miatt került szóba. Egyszerűen itt beszéltem azzal, akinek ezt ajánlottam.
Ha azt mondom valakinek, akivel itt beszélgetek, hogy "megyek este koncertre", attól még nem én vagyok a hibás, ha onnantól kezdve többen is az élőzene létjogosultsága felé terelik a vitát. Az a baj, hogy - szerintem - nem elég árnyalt a logikád.

"Ha zavar az állítólagos terelés"
Állítólagos terelés nem szokott zavarni, valós terelés szokott, amit pld te csináltál.

"Szomorú, hogy még azt sem vetted végig észre, hogy nem is vitatkoztam veled."

Nem is mondtam, hogy veled vitatkoztam. Általában az internetes vitákról beszéltem. Rásadásul egy olyan hozzászólásban, amit nem neked írtam. Vagy te azt gondolod, hogy minden hozzászólásomat neked címezem, még azt is, ahol nincs ott a válasz alanya?

Ezt az egész vitatkozási gondolatmenetet a 2010.08.20. 11:26:47 hozzászólásból eredeztetted, amit nem neked írtam. Eszembe sem jutott írás közben, hogy a világon vagy. Miért gondolod, hogy rólad beszéltem? Aztán ebből idézel, nyilván neked válaszolok, de nem azért, mert rólad beszéltem.
Két eset lehetséges: vagy a balos sajtó legjobb idei kamujának, vagy az év jobbikos botrányának vagyunk szemtanúi. Esetleg egy sértett ember vagdalkozásának."Tekintettel arra, hogy a Magyar Nemzeti Gárda nem járul hozzá, hogy a lemondásom mögött meghúzódó valódi okokat…..
Bánki Donut (törölt) 2010.08.17 12:35:48
@laspalmas:

Kiss úgyis szól, ha nem ő írta.
Varánusz Ha megdobnak sörrel... 2010.08.08 08:00:00
...dobj vissza turultojással?Érdekes fesztivál lehetett az idei Magyar Sziget. Bár, ha a rendezvényen jártak beszámolóit nézzük, inkább hasonlíthatott egy sajátos hangulatú lágerhez, ahol gardedám kísérgette az újságírót és fellépőt egyaránt. Családias, meleg,…..
A Hetek című lap újságírói riportot szerettek volna készíteni a jobbikos (formálisan a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte) Magyar Sziget fesztiválról. Annak ellenére, hogy megvették a teljesárú jegyet, nem engedték őket szabadon mozogni. Kísérőjük megszabta,…..
Bánki Donut (törölt) 2010.08.07 21:34:31
@vakvarju:
"István király is véreskezű gyilkos volt és lám szentté avatták."

Igen, ez így van sajnos. Nagy király volt, ez tény. Viszont naponta szegte meg a Krisztusi parancsokat. Abban az időben az egyház sok véreskezű gyilkost szentté avatott, hiszen az egyház is véres kezű gyilkos volt. Ez történelmi tény. Abban a korban a római katolikus egyház tagjai úgy gyilkolták egymást és másokat, mint ma egy rovarírtó a szúnyogokat. Gyakorlatilag évszázadokig szemen köpték a keresztény tanítást. Az olyanokat, akik komolyan vették, bolondnak tartották, rosszabb esetben megkínozták, megölték. Assisi Szent Ferencet is kirekesztette a katolikus egyház, és soha nem lett volna szent, ha egyházpolitikai érdekből nem avatták volna szentté, hogy a szegényeket visszafordítsa a benne való hit Róma felé. Abban az időben nem a szent élet döntötte el, ki legyen szent és ki ne.

És mondom mindezt úgy, hogy én is Katolikus vagyok, nemrég jöttem a 6-os miséről haza. Sajnos az embernek tisztában kell lenni azzal, hogy a történelemben voltak rossz dolgok, az egyházak történelmében is. Szerencsére manapság már életmentőket, segítőket, önfeláldozókat avatnak szentté, nem pedig gyilkosokat.

A Zagyva egyébként arra hasonlít, aki a Múmiát játszotta.
Bánki Donut (törölt) 2010.08.07 21:56:57
@val:
Édes fiam, én azt kérdeztem, miből gondolod, vagy miből feltételezed, hogy én nem olvastam a Bibliát. De jó jobbikos módjára a lényegre nem válaszolsz, hanem jóval később írsz valami frázist, hátha elfelejtik, hogy hülyeséget beszélsz és nem válaszolsz feltett kérdésekre.

Igen, helyesen látod. Azzal - aki "látja", hogy nem olvastam a Bibliát - azzal bizony arról akarok vitát nyitni, hogy mely szavak vannak benne a Bibliában. Szerintem van benne logika. Bár kell hozzá némi értelem, hogy az ember megértse.
Bánki Donut (törölt) 2010.08.08 12:40:01
@Antifaszok Réme:

"Itt nincs demokrácia"

www.crankycritic.com/qa/pf_articles/mummy/imhotep5.jpg

„Tényleg csodálkoztok? Örüljél, hogy nem vertek meg!"

img2.allposters.com/images/DMPOD/CD9330204-FB.jpg

„Legszívesebben széttépnélek benneteket"

www2.pictures.zimbio.com/bg/Premiere+of+The+Mummy+Returns+r2tiaNtA1bVm.jpg

„Lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg...nánk titeket, és ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el."

por-img.cimcontent.net/api/assets/bin-201001/3aee91d530e8ed45d7550f63f996871b.jpg
index.hu/belfold/2010/08/06/verest_igert_egy_jobbikos_honatya_a_hetek_munkatarsainak/piroslapok.blog.hu/2010/08/07/furcsa_ez_a_jobbikos_joindulat..
Bánki Donut (törölt) 2010.08.08 12:22:43
   Még hogy nem a ruha teszi. Magyarországon nem is olyan régen még egy fekete mellénnyel tematizálni lehet a közbeszédet, Nyugat-Európában ma ennél egy kicsit több kell: a nikáb és a burka, amelyek betiltásáról épp a napokban szavaztak igennel a francia…..