Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ControllMan

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdésre az utasok több mint fele válaszolná azt: „Mert a buszvezetők lopnak!”. Mi másért lenne veszteséges? Új buszokra nem költenek, 10 éve nem fejlesztenek semmit, ilyen téren sok kiadásuk nincs, legalábbis ami a Déli budai régiót érinti. És, hogy tud a…..
ControllMan 2010.03.03 19:04:43
@kgyusz:
"A lopós sofőröket, meg ki kéne rúgni."

A Volánbusz Zrt. külömböző szankcionálással jutalmazza ezeket a "bakikat".
Az első pár esetben pénzmegvonás több hónapon keresztül is akár, mely lehet 10-50 ezer is.(ami azért elég sok az amúgy sem magas fizetéséből)
Ha többször megesik, hogy a járatán megbukik a jegyekkel, a gépkocsivezető elbocsájtását is vonhatja maga után.

Tehát véleményem szerint, ha bukta van nem csak az utas kerül kellemetlen helyzetbe, hanem a sofőr is.

Ezért is gondolom, hogy érdemes azokat a feltételeket betartani, amit a Volánbusz Zrt. Utazási Feltételek címen kiadott.
Amit ha nem tartunk be, az utazásból való kizárást is jelenti.
ControllMan 2011.02.21 11:57:57
@BUSDRIVER: Persze, hogy fontos lenne, ha be lenne mindenki jelentve rendesen...csak sajnos nem azt a világot éljük...akik ellenőrként dolgoznak, azok elhiheted, h nem azért vannak ott, mert válogathatnak a lehetőségek közül, sokuknak meg csak átmeneti állapot.
Senki ne gondolja, h ez egy felemelő munkakör, de legalább fizetnek érte (nem sokat), amiért napi szinten amit ott be kell nyelni az nem egyszerű.
A BECSÜLETRENDET meg ne fitoktassuk szerintem...én soha egy Ft-ot, egy kávét nem fogadtam el, és nem szeretném sorolni milyen alternatívák közül válogathattam volna, ha hagytam volna lopni az ajánlatot tévő sofőrt.
De köszönöm nem éltem a lehetőséggel, a becsületem nem engedi...engem Édesanyám erre tanított.
Hogy vannak olyanok akik ezekkel a lehetőségekkel élnek??? Igen! Aminek TI nagyon örültök, és ő a jófej ellenőr, feltéve ha nem dobjátok fel...mert erre is volt példa.
Az meg, h nem vagytok megfizetve...lehet, de nem kötelező buszt vezetni, el lehet menni máshova dolgozni, ott sem fogsz többet kapni, feltéve ha felvesznek egyáltalán.
Ez mindig egy jó indok arra, h lopjatok...pedig ez nem magyarázza meg.
Egy orvos vagy nővér sincs megfizetve, mégsem lopja meg a betegeit, ennyit a becsületről.
Szerencsére én már egy ideje nem gyarapítom a társaság létszámát, a mai napig rossz szájízzel gondolok vissza az ott töltött időmre.
Álmomban nem képzeltem volna, hogy ilyen ez a Volánbuszosdi...nagy tanulság volt számomra.
Más munkahelyen ezt nem csinálhatnád meg.
Megmutatnák merre van a kijárat.
Röviden ennyit.
Balesetmentes közlekedést!
Volánbusz Embertelen állapotok 2008.02.14 16:04:00
Aki nem utazik erre, nem is tudja milyen állapotok uralkodnak itt. Fényképes beszámoló egy mai buszról. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/bkvfigyelo/campona_busz/feed", "width":"550", "height":"200", "orientation":"horizontal", "size":"s", "bgcolor":"#D9CE0B",…..
Shocktól kaptunk egy igen tanulságos levelet. Bár a blog nem a beérkezett levelekre, hanem saját tapasztalatra épít, ezt mégis közzéteszem. A lényege: Az a sofőr, aki nem ad jegyet, az utasnak vesz egy bérletet. Hogyan? Alant megtalálható! Üdv, Van egy kis rálátásom az előző…..
ControllMan 2010.01.31 15:37:16
@Tetyekvetyek:
Sajnos ilyen esetben nincs jogod visszakövetelni a bűntetést. Miért is lenne?!
Hisz a gyerek jegy nélkül utazott, tehát a bünti jogos.
Ilyen esetben mindig az a megoldás, hogy EL KELL KÉRNI A JEGYET A SOFŐRTŐL!!!!
Mert ha nem kéred el, sajnos jogtalanul vetted igénybe a szolgáltatást, hiába fizetted ki a menetjegy egy részét.
Ha húzza a száját a sofőr, akkor még Áfás számlát is kérj róla. :) Köteles kiállítani, ha végleg nem tudsz mit csinálni (bár ilyenről nem hallottam még), jegyezd meg a busz rendszámát, és az indulási idejét az adott megállótól és jelentsd az info@volanbusz.hu -n az észrevételedet, ide írhattok dohányzó vezető esetében is (rendszám,menetrend).
Soha ne próbáljunk a vezető által felkínált "kedvezményekkel" élni, vagy bünti esetén takarózni, mert az ellenőrt nem fogja érdekelni. Nekik csak egy nézőpont létezik van érvényes jogosultságod a buszon tartózkodni, vagy sem. Főleg, hogy az ellenőrők nem a Volánbusz alkalmazottai!!!
Mondjuk egy dolog mindig érdekes számomra, hogy csak abban az esetben van felháborodás, amikor büntetve lesznek az utasok, ha az adott járaton nem jött volna az ellenőr, biztos nem sértődött volna meg a kedvezményen. :S
Na de mindegy...

Üdv és szép napot mindenkinek!
A címben szereplő szöveg nem vicc. A képen látható bérletek és igazolványok felmutatása után tudok utazni napi 10 percet a volánnal. A Volánbusz szándékosan szopatja a fizetőket? ..
ControllMan 2010.01.29 17:56:35
@Sofian:
Igaza van, már az első kiskönyves diákok bevezetésénél is volt egy olyan oldal, ahol a bérlet-utazási viszonylatot igazolni kellett.
Talán lassan bevezetik, hogy a bérleten lesz feltűntetve a viszonylat, és akkor nem kell viszonylatigazolás.
ControllMan 2010.01.29 18:01:29
@Névtelen betelefonáló:
Ha otthonhagyod a viszonylatigazolást, olyan, mintha nem is lenne nálad a bérlet.
Ebben az esetben, ha elkap egy ellenőr megkezdi az intézkedést (azaz kapsz csekket), de 15 napon belül bemutathatod az ügyfélszolgálaton, és nem kell a bírságot kifizetni.