Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lápi póc

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán nem csak nekem égett az emlékezetembe az 1-es út mentén ácsorgó öreg repülőgép valahol Győr után. Amikor először jártam arra, még nem volt ott, aztán a tévéhíradóban mutatták, ahogy odaszállítják, onnantól kezdve mindig vártam, mikor látom meg, amikor…..
Subba Baleset a Mokkában 2013.03.04 14:22:54
Kerekekkel tud csak járni Misi a mókus, miután lebénult a hátsó lábaira. A műsorvezetők kérésére a gazdi  az üvegasztalon rodeóztatta szerencsétlen állatot, amikor aztán megtörtént a baj.  ..
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
lápi póc 2013.01.28 06:40:26
@Tuleloblog: Mikor, és milyen célra? Én a marokfegyvereket látom a legpraktikusabbnak, de ha kívánságmüsor van akkor egy jó MP5 legalább ugyanazt a lőszert lövi mint a pisztolyom.
Egyébként a marokfegyver mellé inkább egy puskát választanék. Ha nem kell sokat cipelni akkor egy AI AW 338 LapuaMagnum, ha gyalog kell elmennem Debrecenig akkor egy könnyű építettet.
Nem véletlenül létezik ennyiféle fegyver mindegyiknek van létjogosultsága. Lehet, hogy a célnak pont a gyerek légpuskája a legmegfelelőbb.
Legalább most már tudjuk, hogy ha együtt megyünk fegyverért nem fogunk összeveszni! :)
lápi póc 2013.01.28 07:21:20
@Tuleloblog: Ezértmondom, hogy a cél határozza meg a fegyvert. Ha egy galambot vagy mókust akarsz elejteni, akkor még mindíg a gyerek légpuskája a legjobb. Láttál már nagygolyóssal meglőtt apróvadat? Abból nem biztos, hogy jóllaksz!
Az AR is jó választás, bár nekem sok akadályom volt már vele. Ha már az AR család akkor megfontolandó egy MP16, csak pár alkatrész különbség, vagy egy AR10, egy jó csővel és kétszeresére nőtt a hatásos lőtávod, cserébe nehezebb lett és drágább a lőszered.
A lőszer is érdekes kérdés itthon. 1000 darab fölött biztonsági rács kell, vagy extra erős biztonsági fólia. Lakott településen kívül, őr, vagy biztonsági szolgálatra bekötött riasztó.
lápi póc 2013.01.28 00:23:54
@Tuleloblog: Viszont a nagy öntöltőknek akadálya lehet ha nem fogják őket rendesen. Az én glockommal a feleségemnek sok töltési hibája volt, nekem jópár ezer lövés után, egyszer sem. A csuklója nem tartotta elég erősen, és lövéskor hátracsapódott. Ez elnyelt annyi energiát, hogy néha nem ment elég hátra a szán és nem töltött. A ő kezébe inkább revolver.
Ha beüt a szar Murphy nem a mi oldalunkon áll!
De nekem félautomatám van. :)
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
lápi póc 2013.01.02 14:14:15
@СubE: Látod, hogy működik!
De ha szegény azt látja, hogy mások zavarásával könnyebb ételhez jutni, akkor természetes, hogy ezt a példát fogja követni.
Csak szegény nem érti, néha miért verik meg ugyanazért amiért máskor enni kap.
Abban valószínűleg egyetértünk, hogy túrán – rögtön bakancsunk után – a nadrágunk a legfontosabb ruhadarabunk. Nemcsak a fizikai hatásoktól véd minket, hanem felszerelésünk tárolásában és hordozásában is szerepet kap. Bizonyára mindenkinek megvan a saját favoritja, de…..
Korábbi vendégszerzőnk remek írása után ismét egy kiváló cikket osztanék meg, ezúttal Balogh Ádám tollából. Elsősorban a különböző felszerelésekről, a túlélőzsák tartalmáról, az alfabázisról (nagyon tetszik a kifejezés! :D ) olvashattok, de még sok egyéb…..
lápi póc 2012.11.28 23:18:52
@koxi: A legszigorúbb a magyar és a brit fegyvertörvény! :) egyébként mi most a német törvény részeit vettük át több kevesebb sikerrel.
Azért itthon is lehet legálisan puskád, pisztolyod...
Ahol fát vágnak, ott forgács is van, ugye, illetve az nem hibázik, aki nem is dolgozik. A Kód című RTL Klub-vetélkedő pénteki adásában sikerült egy meglehetősen véleményes kérdést is betolni, amit egy sasszemű közlekedésbuzi olvasó ki is szúrt, és jelzett is nekünk,…..
lápi póc 2012.11.20 06:04:01
@billy reed: Mi nem tanultuk, de gyerekként nekem feltűnt, hogy miért pont hetventől indul és egy öreg elmesélte. Nekem inkább az tetszik, hogy a sevylor által belinkelt képen a troli még jobbkormányos!
Sok olvasó tette fel a kérdést az elmúlt hetekben, hogy mégis mi értelme felkészülni, mi rossz történhetne Magyarországon? Hiszen egy viszonylag szerencsés földrajzi elhelyezkedésű, mérsékelt éghajlatú országról beszélünk, ahol gazdagok az erdők, elegendő vízkészlettel és…..
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
lápi póc 2012.09.14 10:42:27
@kiskutyauto: Azért érdemes vele foglalkozni, hogy ne érjen váratlanul semmilyen helyzet. Most lehet, hogy legyintesz és azt gondolod: hülyeség, de (remélem sosem) lehet, hogy beugrik mit olvastál és nem esel pánikba. Ez az első és legfontosabb dolog.
Én nem vagyok vészmadár (sőt kifejezetten vidám fickó vagyok :) ), de előre felkészülök sok lehetőségre, így eddig sem értek váratlanul apróbb megpróbáltatások (földrengés, baleset, súlyos sérülés...).
Élelmiszer felhalmozása: Megfelelő mennyiségű élelmiszer nélkül gyorsan végetérhet a túlélésünkért folytatott küzdelem. Alapvető élelmiszereket (liszt, rizs, bab stb.) nem nehéz tárolni nagyobb mennyiségben sem és néhány óra alatt hetekre elgendő mennyiséget tehetünk el…..
Simon Cowell jó ideje egyike a popvilág legbefolyásosabb személyiségeinek. Az X-Factor főnöke a hétköznapjait mégis egy lakókocsiban tölti – igaz, nem akármilyenben. Simon Cowell, az X-Factor vezére sűrű programja miatt évente egyszer engedheti meg magának, hogy…..
Ma hajnalban, 88 éves korában elhunyt Jim Marshall a legnépszerűbb gitárerősítőket gyártó cég, a Marshall Amplification alapítója és névadója. Munkáságával alapjaiban határozta meg a rockzene, és így közvetetten az elmúlt hatvan év könnyűzenéjének hangzását. Sokan csak…..
Mostanában úgy látszik, inkább parkolással összefüggő problémákkal kerestek meg minket. Ezúttal Levente kér tanácsot, mivel belekerült abba a csapdahelyzetbe, amikor a büntetés egyre jobban csak emelkedik a mindenféle késedelmi és ügyviteli költség hozzáadásával. A…..
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
Most küldte valaki ezt a linket, és nem tudom elhinni, reménykedem, hogy csak tévedés... A gary-moore.com nem elérhető, a Wikipedia-n viszont már azt is írják, hogy álmában érte a halál, spanyolországi nyaralás közben. Igazi ír volt, önromboló, nyughatatlan... Sose ismerték el azon a szinten, ahol…..
Az Auchan nem bírta a nyilvánosságot, a számonkérést, az "igazságot" és letiltotta az Auchan Magyarország facebook oldal üzenőfalát. Dél-délután óta folyamatos a cenzúra, de a cég környezetpolitikájával elégedetlen facebook használók bírják a strapát és ha nem…..
csox Hörsipuszi 2010.09.19 03:05:00
Akupresszúrás pontok nyomására is használható lehet az a legendás csoki, amit a második képen mosolygó Szandi hozott a Amerikából (köszi!). Persze, az akupresszúrát sajnos nem lehet nyelven alkalmazni, pedig ez új értelmet adhatna a Hershey's kisses-nek. Azért kiss, vagyis csók,…..