Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yolanka

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt elintezzuk.hu! 2008.10.15.-én született meg a kislányunk, 2008. 09.01-től betegszabadságon, utána táppénzen voltam a születéséig. 2005. óta dolgozom ennél a cégnél. Jelenleg ugye már Gyed-et (maximum) kapok és 2010.03.05.-re vagyok kiírva a második babánkkal.…..
yolanka 2010.02.02 07:47:30
@elintézzük.hu:

Kedves Elintézzük.hu!
Nagyon szépen köszönöm részletes válaszotokat! Egy ponton viszont tényleg elakadtam:
A munkáltatómnál azt mondták (ugyanis a munkáltatómnál dolgozom a megbízási szerződéssel is), hogy a táppénz alapját képező megelőző 180 napi jövedelembe a megbízási szerződéses hónapok szerintük nem számítanak bele, mert nem fizetnek utána eü-járulékot. Ha ez tényleg így van, akkor viszont nem szabadna megvárnom a májust a táppénzzel, mert március 20 után csak minimum táppénzt fogok kapni.
Lehetséges, hogy ez így van?
Köszönöm előre is, és nagyon nagy segítség, hogy vagytok, és segítetek eligazodni ebben az agyonbonyolított rendszerben!
yolanka
yolanka 2010.02.20 15:38:49
@elintézzük.hu:
Kedves Elintézzük.hu!
Azt a megoldást választottam, hogy márciustól elmegyek táppénzre. Viszont felmerült egy újabb kérdés:
Munkáltatóm szerint a táppénz mellett ugyanúgy folytathatom a megbízási szerződéssel a munkát, mivel szerintük az eredeti munkaviszonyomból leszek táppénzen, ez pedig egy attól független, másik munkaviszony (a cégen belül másik üzemben, más munkakörben dolgozom és kevesebb órát, max. havi 100 óra).
Szerintetek ez lehetséges? Ha mégsem, akkor kit büntethetnek meg, engem vagy a munkáltatót?
Köszönöm a segítségeteket.
üdvözlettel
yolanka