Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajós András

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen nehéz helyzetben van a TV2-nél Hajós András, aki több díjat is nyert a Dalfutár című műsorával, ami a Super TV2-n futott, közben pedig erősen kritizálta a csatorna híradóját, illetve több kormányellenes tüntetésen is felbukkant. Az ezzel kapcsolatos aggodalmairól és meglátásairól beszél…..
Hajós András 2017.05.05 11:03:17
CSak néhány tény, ha valakit érdekel a Dalfutár története/sorsa (ami megtisztelő):
- amikor a tv2-n kedtem szerepelni kb 5 éve, még sehol sem volt a jelenlegi tulajdonosi kör
. a tv-k között nem olyan egyszerű ugrálni, mint az kivülről látszik
- soha nem voltam a tv2 dolgozója, mindig csak egy adott műsorra szerződtem, nem voltam a csatorna arca soha, így pl nem is kaptam havi fizetést, mint sokan mások
- jelenleg . mivel a Dalfutár első évada lement (amit most adnak, tehát ismétlés), a joghatálya megszünt, így dolgozhatom szerződéssel a Comedy Centralnal és vezetem a most futó Készhelyzet c. műsort.
- a Comedy Central a superTv2 versenytársa, ezzel a döntésemmel tehát, teljesen "eljöttem" a tv2-től (bár ott se voltam, de jó jó tudom:), idén februárban.

- egy műsort hosszú előkészítés előz meg, a Dalfutárba már soksok energiát (1 év, több millió HUF) tettem mire a képernyőre került.
- a Dalfutár pilotját a tv2vel való szerződésem előtt sorrendben az RTL-nek, A Petőfi tv-nek, a Viasat-nak és a Comdey Centralnak mutattam meg. Ilyen sorrendben nem kellett nekik, amit a különböző díjátadókon, ahol a Dalfutár nyert, más sorrendben, de kedvesen és korrekten személyesen megbántak:)
- Igen, kényszerhelyzetben voltam, és úgy éreztem a kisebbik rossz, hogy a DALFUTÁRT milyen környezetben valósítom meg, a nagyobbik rossz, ha nem valósul meg. Vállalom ennek következményeit, de szerintem sokszázezer néző és közel 1M internetező,akikhez elért, a teljes popszakma és a televíziós szakma egyetért velem, hogy jobb hogy lett Dalfutár.
- a tv2 jelenleg élhet egy opciós jogával és megrendelheti a 2. évadot, ezt még nem tette meg.
- a tv2 Csoportnak jelenleg a tulajdona a Dalfutár, akkor tudom máshova vinni, ha visszavásárolom.
- jelenleg semmiylen formában nem zajlik tárgyalás és beszélgetés erről a kérdésről.

Politikai véleményem a munkámtól független. Ha van kedvem és lehetőségem, hangoztatom, ha nem, akkor nem. RTL-es koromban is elmentem a Hírtv-be, és az Ének iskolája alatt is a Heti Hetesbe. Kivívtam magamnak egy független pozíciót a mai telvíziós szakmában. Ennek van egy ára, amit örömmel megfizetek. Tudom mit csinálok:)

Kösz mindenkinek aki szereti a Dalfutárt, ami biztosan lesz még valahol.

A
Vendégszerzőnk, Hajós András írása „- Kérem szépen, tanár úr... tanár úr kérem...- Na, mi az? Mit akarsz?- Kérem szépen, tanár úr... itt az van... itt az van...- Mi van? Hogy hívnak?- Neugebauer.- Ja, te nálam megbuktál! Na csak eriggy haza, aztán majd készülj a pótvizsgára.”(Karinthy Frigyes:…..
Hajós András 2016.08.30 21:40:02
@torró: Te vagy eddig az egyetlen, akinek a kommentfelhôbôl vàlaszolok, mert nagyon èrdekeset, tanulsàgosat írtàl. Mondhatnàm megdöbbentettèl. Normàlis hangvètelû bejegyzèsed ismèt ràdöbbentett, hogy mennyire hiàbavalò ma az interneten bàrkit is gyôzködni(nem is volt cèlom, elmondtam a magamèt, tovàbb nem èrdekel). Ami pedig ezt kivàltotta, azt írod meg lehet èrteni, hogy közèpre szeretnèk àllni... Ezt honnan olvastad ki, miközben a szövegben több mondatot írok arròl, hogy hova tartozom, majd szò szerint leírom, hogy nem akarok közèpenàllòsdit jàtszani, majd az oldalt, ahova tartozom, szövegszerûen "oldalam"-nak szòlítom?!
Ès te egy èrtelmes, higgadt hangvètelû kommentelô vagy.
Termèszetesen mindenki ùgy èrti, amit ïrtam, ahogy akarja, de ez is meggyôzött arròl, hogy nincs èrtelme egymàs gyôzködèsènek. Mindegy, èn elmondtam, anire szüksègem volt, hogy elmondhassam, te is, többiek is. Így van rendjèn...:)
Hajós András 2016.08.30 23:35:52
@maroz: dehogyis:) én is csak pont úgy, mint ti, beleírok az internetbe, mikor gondolok, aztán nézegetem, aztán elunom, aztán megint nézegetem, van, amit elolvasok, van amit nem, aztán dolgom lesz, és lépek. Ezt csináljuk mindannyian, egyenrangúan, azonos keretek és lehetőségek közt, nyilvánosan.
Tegnap délután, jóval a ma hajnali eredményhirdetés előtt megjelent a Wikipedia The Voice-oldalán, hogy Király Viktornak kellett távoznia a műsorból (majd rá két órára ennek cáfolata). Mivel az oldalt tulajdonképpen bárki szerkesztheti, nem volt szabad felülni neki, amikor…..
Az ének iskolája azon kevés TV2-s produkciók egyike, amit tényleg csak a hazai viszonyokhoz képest is egetverő dilettantizmussal lehetne elcseszni. Vasárnap este indult a gyerkőcös énekverseny második évadja, ami továbbra is eszméletlen cuki, ebben vitának nincs helye. A zsűri és a…..
Kasza - talkshow, Super TV2, hétfőnként este 10-től Kasza Tibor bevált a Nagy Duettben, ami az elmúlt tavasz egyik legszórakoztatóbb műsora volt - persze azok számára, akik be merik vallani, néha elkapcsolnak a Discovery-ről.A Duett is bevált Kasza Tibornak, mert nélküle bizony az…..
Heti Válasz. Címlap. Interjú Hajós Andrással, az ellenzék „Fábry Sándorával”. Öles betűkkel a kiragadott idézet: „Orbánnak még lehet igaza”. Hajós András többek között arról beszél, hogy befigyelhet számára egy műsor az RTL Klubon. Ha lesz, mondja, akkor abban nem…..
Hajós András 2012.08.12 22:19:22
@alte trottel:

Szerintem egy kicsit előreszaladtál, és talán félre is:)
h
Hajós András 2012.08.12 22:22:46
@sajtohuba:

Értem. De Szauronnal megint egy kicsit túlzol szerintem. Könyörgöm, adtam egy interjút(amiben egyébként több kritikus mondat szerepel, mint nem), néhányan meg már azt látják, ahogy a közgép kezéből aranyrudakat eszem. Azért egy kis türelem gyerekek. Októberben indul a 7i7-es, majd ott meg lehet hallgatni, hogy kinek nyalok:)
Hajós András 2012.08.13 10:23:34
@Késes Szent Alia:

Teljesen logikus, amit mondasz. A címlapot nem én "adtam", de nyilván tudtam, hogy ez az "ára" annak, hogy interjút adok. Kérdés ilyenkor, hogy azt érzem-e feladatomnak, hogy olyan hangemben nyilatkozzak, ami elriasztja az Orbán-hívőket, vagy néha az-e a feladatom, hogy megpróbáljam úgy csomagolni az üzenetemet, hogy olyan fülekbe is eljusson, akik mondjuk az általam tényleg tisztelt Bolgár Gyuritól, mondjuk eleve bezárulnak.
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Hajós András 2012.07.12 13:15:38
Sziasztok!

(a trolltémát befejeztem, egy megjegyzés, az is legnagyobb szeretettel: a magas kattintottságú oldal is csak a blognak, meg az indexnek jó, nyilván nem akarják moderálni, mert akkor kevesebben látogatják, de néha az embernek nem esne rosszul, hogy ha egy-két értelmetlen gyalázkodást a szerkesztők kivennének, mindegy..., mindenki a vendégem:)

A "régen mennyivel jobb volt a zenekar" pedig egy teljesen természetes jelenség. Lovasi Bandi röhögve mesélte 10 éve, hogy minden koncertjük után hány olyan levelet kaptak, hogy ennek vége, ez már nem a régi, miközben ugyanannyi levél meg azt írta, hogy most hallottalak először, és tök nagyok vagytok. Ez ilyen, ezt tudjuk, tudtuk előre. Amikor a Tütü tangó heyett már a Kultiplexben is felléptünk és ott már 78 ember volt, akkor is volt olyan aki odajött a koncert végén, hogy elkurvult mainstream gecik lettünk...) EZ, természetes. (De elküldtem a picsába, mert csúnyán nem beszélünk velem, EZ is természetes)

Gyurival sokat beszélgettünk arról, hogy ezen a lemezen mennyire foglalkozzunk azzal, hogy az elmúlt 7 évben milyen lett a popzene. Úgy döntöttünk, ahogy mindig szoktunk: nem foglalkozunk vele. Nem ez a dolgunk, mi nem trendsetter, még csak nem is trendkövető zenekar vagyunk. A saját, gyerekkorunktól hordozott zenei vágyainkat akarjuk kiírni, a saját ízlésünket akarjuk visszahallani, a saját kísérleteinket akarjuk elvégezni, azzal a képességcsomaggal, amivel rendelkezünk és azzal a kompromisszumrendszerrel, amit el tudunk viselni.

Nem is lepődünk meg, amikor nem minket játszik a rádió. Örülünk, ha mégis. A saját szakmai egonkat nyugodtan ki tudjuk élni azokban a projektekben, amiket alkalmazott zenészként csinálunk, ha éppen. (Én röhögök azon, hogy valaki irgalmatlanul elmagyarázza, hogy mennyire korszerűtlenek vagyunk, és hol tart az elektronikus zene, amikor közben közülünk valaki 3 nap alatt összedob egy fittness-cd-t egy pénzes melóra, vagy csinálunk egy reklámzenét, vagy bedolgozunk egy musicalba. Ilyenkor olyan zenét csinálunk, amilyet kell, csak nem tarjuk akkora szellemi kalandnak. Ki ne tudna utánanézetni dj-haverjával, hogy mik a trendi hangok, mennyi a trendi bpm, ki ne tudná a megfelelő szoftvert megvenni és összerakni valamit? Bármelyik zenész. Ahhoz persze kell plusz tehetség, vagy szerencse, hogy valaki Tiesto vagy Guetta, vagy Skrillex legyen, azt is tolni kell, nincs azzal semmi baj, szeresse aki akarja. Minket nem ez érdekelt soha, nem is hinném, éppen ezért. hogy ebben tehetségesek lennénk)

Aki minket szeret, általában azért szeret, mert megértette, hogy a saját utunkat járjuk. Meg sokaknak tetszenek a dalaink. Csak valamitől aranylemezeink lettek és éveken át játszottunk fesztiválokon, A38-on, MüPában, klubokban. Nem érdemes belemenni a "mitől lesz valami sikeres" meg a "mi az hogy sikeres" témakörbe, 42 és kész:)

De azt szívesen elmagyarázzuk megint, hogy hogyan gondolkodunk, hiszen sokaknak újra be kell mutatkoznunk. Ha itt nem lehet nyugodtan, akkor mehetünk a facebookra, meg számos fórumra.

És ne feldjétek, hogy ez még csak 3 dal a 15ből:)

(Ráadásul tegnap is írtam egyet:

Leloptam egy Skrillex alapot, ráremixeltem a billidzsín gitárrifjét, van egy rózsaszín kalapom, meg egy DJ haverom, holnap leszopom a Cristofelt, ettől mindenhova hívnak majd és akkor végre elénekelehetem:

Minek nézel baby?
Nem trollas a hátam!
Annyit se érsz édy,
Hogy megcsókold a lábam.

Ha az energiaitalos cég marketingese megkúrhatja a vokalistalányt, akkor még klipre is lesz pénz, és akkor indulhatunk a kometen.

:)

hajós
Hajós András nem csak egy stílusos biciklista a sok közül, hanem nagyon sokat tett/ tesz azért, hogy a bringás spórákat elültesse a fejekben. Bringázz a Munkába nagykövetként is, meg azzal, hogy minden nap szembejön valahol. Szóval ez egy ilyen random kösziposzt volt a paparazzo…..
A Blikk úgy tudja, hogy A Széf műsorvezetője pótolhatja Stohl Andrást az ősszel induló tehetségkutató műsorban. Mint írják, hivatalos döntés még nincs, de Sebestyén Balázs a legesélyesebb a szerepre. Balázs neve korábban is felmerült már, és tulajdonképpen kivételesen…..
Valószínűleg Hajós András vezeti a magyar médiában a legtöbbet bukott sztárok listáját. Hiába, Hajós stílusát velünk ellentétben kevesen kedvelik. Friss hír, hogy a TV Paprika vezetősége a továbbiakban nem tart igényt az énekes főzőtudományára, vagyis nem rendel több…..
Hajós András 2010.01.26 17:05:46
@szergej-szergejevics: pl. abban, hogy válaszolok neked, pedig nem vagy a rajongóm. Sőt tanácsolok is valamit. Ne nézd a műsoraimat, vannak mások, akik nézik, én ezzel így tök jól elvagyok. Vitatkozni, magamat fényezni meg nem fogom neked, mert ízléstelen lenne és felesleges. Nekem bőven elegendő, hogy azok a szakemberek, akik táblázatból dolgoznak hetente munkával látnak el...)

Tedd ezt el emlékbe, mert többet nem beszélünk úgyse, hátha érdekes leszel tőle a faludban.

Hajós András
Hajós András 2010.01.26 17:07:18
@zezse: Én ezt így tisztább meccsnek érzem. Végül is alapvetően nem az INdex, hanem a nézőim érdekelnek.

Hajós András