Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Táncolj Törő!

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó tüntetés velejárója, hogy a tömeg együtt mozogjon és együtt éljen. Ehhez szükség van közös jelszavakra, könnyen és látványosan kimondható üzenetekre. A legjobb eszköz erre a közös dal, nóta, skandálás.2006-ban a focimeccsen szocializálódott közeg könnyen átvitte…..
Proszektúra Bayerrel együtt élni 2012.07.19 11:23:00
A Magyar Hírlap online a mai napig is legolvasottabbja Bayer Zsolt Viharfelhők című július 17-űn megjelent írása, amelyiknek egyik jellegzetes bayeros hevületű mondata: Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata.…..
  Gyermekkorom meghatározó emléke, ahogy az újpesti üzemekben megszólalt esténként a műszakváltást jelző sziréna. Megnyugató volt, hogy termelnek újra gyárak, amikre panel gyerekszobám ablaka nézett. Akkor még mit sem tudtam a kapun belüli munkanélküliségről. A…..
Táncolj Törő! 2011.01.29 14:40:07
 A mait Csehszlovák Kém barátomnak köszönhetjük (köszönjük), aki a csehszlovák focival foglalkozó, provokatív dotoho mellett Prága legjobb, legértékesebb kocsmablogját, a Sercsecset is rendszeresen istápolgatja.   - Petikeeee, hülyegyerek! Hány narancsot…..
Táncolj Törő! 2010.11.04 20:14:53
  Vasárnap este a Mesterházy-Horváth-Szanyi álomtrió sajtótájékoztatója után, amelyen egy kivetített diagrammal bizonyították, hogy a választást igazából a szocialisták nyerték, Lelky Lolával azon melegében elkaptuk Szanyi Tibor kampányfőnököt. Mennyi az annyi, meg úgy…..
Táncolj Törő! 2010.10.04 09:08:27
@Kendaq Pendragon: Így igaz, szánalmas. A krumplist indítani a demokrácia megcsúfolása a fidesz részéről. Sajnos, a XIII. kerület a fidesz szemétlerakója hosszú évek óta. Emlékezzünk csak Kosztolányi "Mégegyvilmostöregcsont!" Dinire...
Táncolj Törő! 2010.10.04 09:35:22
@BPHead: Ha továbbgondolod ugyanezzel az analógiával, más is kiderül. Többek között az, h ez a párt a magyar baloldalt olyan mélységekbe vezette, amire nehéz szavakat találni. Én nem könyvelném el sikerként azt, h sikerült megelőzni a két törpepártot. Ez az eredmény talán az LMP számára lenne siker, de semmiképp sem a - jelenleg még - egyetlen baloldali erő számára. Vhogy nem tudnám ünnepelni, h az első olyan párt szavazója vagyok, amely élőben látja a Titanic roncsait...
Táncolj Törő! 2010.10.04 10:52:25
@BPHead: Nagyon érdekes megközelítés. Valóban nem sok köze volt az MSZP-nek a valódi baloldalisághoz az elmúlt 8 évben - lásd Szili nagyon konkrét és találó nyilatkozatát. Bár a magam részéről az LMP-t sem tudom úgy kezelni, mint valódi baloldali pártot. Véleményem szerint a szélesebb, "balos" közvélemény sem tud rájuk így tekinteni, talán a világnézeti és a szocializációs különbségek miatt. Egyelőre "csak" szimpatikusak, nagyon pestiek - és szerintem nagyon távol állnak a "klasszik" balos szavazóktól.
"Abban persze nem vagyok biztos, hogy erre rá fognak-e ébredni egyáltalán. " Bingó... Nem fognak. :)
Újpest – Fradi: 6 – 0. Ez a legújabb felvonás eredménye, abból a több száz mérkőzésből amit már eddig játszottak. De miért utálja egymást a két csapat szurkolótábora? Mikor kezdődött a viszály? Ki tudja? A két csapat szurkolói komoly szellemi energiákat…..
Táncolj Törő! 2010.09.13 16:31:41
@Juci Óbudáról: 1949-től kezdve az Újpest a BM, a Kispest a HM, az Angyalföld az IM (Ipari Minisztérium), a Ferencváros pedig a MM (mezőgazdasági Minisztérium) kiemelten támogatott csapata volt. Az összes klub élén és vezetőségében párttagok ültek, a párt finanszírozta őket. A fradit ugyanúgy, mint a többit. Ennyit a "nemzeti", vagy "reakciós" legendákról. Az Újpest szurkolói ugyanúgy utálták a rendszert, mint azok a fradisták (kispestiek, angyalföldiek, etc), akik nem voltak haszonélvezői. Nektek mindig kell vmi szar legenda, hogy érvényesülni tudjatok. A fradikát mindig "nyomják"...
Már csak alig több, mint 1000 cédula kell Budapesten, hogy ne csak a Fidesz-re és az MSZP-re lehessen szavazni, hogy Jávor Benedek elindulhasson! Segíts, hívd fel ismerőseidet és hozd el céduládat valamelyik lenti LMP-s standhoz. Kérlek küld tovább a levelet! Néhány…..
Prolik vs lófők! Csodásan abszurd backdoor kommunikációs csatáról értesültünk a Tumbleren, borosjulinál. A sztori eleve klasszul kezdődik: Szeged egyetlen szánkózódombjára egy betripezett óriásműlesikló Apró Juhász János építész, helyi önkormányzati képviselő 8…..
Táncolj Törő! 2010.08.24 18:55:04
@cassy66: kádár szobor, piros műanyagból, a fröccsöntés nyomával az oldalán. Azt szegednek, ne székelykaput! Hidd el, azt imádnák. :)
Táncolj Törő! 2010.08.24 19:38:38
@egyszerufideszes: Nézne is csúnyán a Haszman Pali bácsi Csernátonban, ha meglátná a kúria udvarán azt a sok rohadt betonblokkot! :)
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Táncolj Törő! 2010.08.12 14:44:20
@hattyú: :)))))))))))
  Elegáns volt-e Sólyom László? Kétségtelenül. Talán még kicsit arisztokratikus is, ez Szanyi Tibornak nem, nekem viszont nagyon is tetszett. Ugyanis amikor a parlament megválasztotta miniszterelnöknek Bajnai Gordont, Sólyom felhívatta magához a páholyba, hogy gratuláljon…..
Táncolj Törő! 2010.08.12 08:12:24
@kodó tamás: :)))))))))))))))
Alant Zed epikus párbaja olvasható a debreceni közlekedési zéerté ellenőreivel, két fejezetben. Az első esete önmagában nem halálosan izgalmas, de abból a szempontból fontos, hogy innen indul az a csodálatos ív, aminek a csúcspontján elhangzik a nap mondata: "Az eset után…..
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Táncolj Törő! 2010.06.25 14:35:43
Legjobb indulattal is max 500 ember lézengett az idei Kenderpikniken vasárnap a Margitszigeten. A Kendermag Egyesület még mindig 60 milliárd forintra becsüli az évente kieső adóbevételeket, amit az állam a fűkereskedelem meg nem adóztatásával a maffiának juttat. Persze ennél…..
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
Vasárnap 57 körzetben választottunk, én most személyes okokból egyet emelnék ki. Ott élek ugyanis. Nem tartozott a legizgalmasabb választókerületek közé, se egy Szanyi kapitány, se egy Molnár Oszkár, ráadásul az 51%-os eredménnyel első ránézésre gond nélkül nyert a fideszes…..
Táncolj Törő! 2010.04.27 13:08:14
@rajcsányi.gellért (ergé): Deja vu: én a 20-as területén lakom, nem kevesen jelentkeztünk át más vk-ba, hogy ne kelljen Spallert támogatni. Sokadszorra sem értem a fidesz káderpolitikáját. Miért aláznak minket? Fót, Vác, Angyalföld... etc.
Ráadásul Spaller listán bent van az ogy-ben. Csekély vigasz, hogy ezzel végre a fogyatékkal élőknek is van parlamenti képviseletük.
A mai Népszabadság címoldalán így kezdődik a vezércikk: „A szexuális jellegű botrányok eddig jobbára elkerülték a hazai katolikus egyházat, csak egy-két elszórt eset borzolja a kedélyeket. Közben bírósági eljárás folyik egy „meleg-papos” honlap miatt: a…..
  Ma délután az MSZP sokáig talán utolsó izgalmasnak ígérkező lakossági fórumán vettünk részt, Gyurcsány Ferenccel, Simon Gáborral és Arató Gergellyel együtt. Maga a pártrendezvény azon kívül, hogy a bejáratnál Narancsvidéket osztogattak, sajnos nem sok izgalmat…..
Táncolj Törő! 2010.04.23 14:21:23
@gyz: Köszönöm, köszönöm, minden újnak kincset ér a segítség! Amúgy ez nem preferencia-függő nálam, anno Paizs Miklós performanszát is elismeréssel figyeltem. Az uszulás a gáz. Én simán felvettem vna az álarcot és oda csoda. Erre gondoltam, de mindegy, biztos rosszul közelítem meg.
Táncolj Törő! 2010.04.23 14:53:35
@eremita: Kizárólag közgazdasági terminológiában használják önállóan. Te nem erről beszéltél.
"tucatszámra fogod benne ezt a kifejezést, hogy középosztály találni."
Igen, ahogyan például a "gépjármű" kifejezést is, amely pontosan ennyi relevanciában bír az általad írt kontextusban. Mindegy. Én nem értem, mert hülye vagyok. Látom, te bölcs vagy. :)
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
Táncolj Törő! 2010.04.23 11:02:28
@Nandi29: Nem borul az fel. A muszlim vallásúak száma világszerte kb. 1 milliárd 570 millió. Ebből - becslések szerint – mintegy 25-30 ezerre tehető a szunnita szélsőséges, saját közegében is marginalizált szekta, a wahhábizmus követőinek a száma. A tálib-rezsim, illetve az al-kaida és a hozzá köthető szervezetek egyaránt a wahhábita-irányvonalat követik. Ezek a csoportok felelősek szinte az összes erőszakos cselekményért, amit világszerte eddig muszlim szélsőségesek elkövettek. Ha fordítunk egy parányi figyelmet az arányszámra, pötty kis bátorsággal kijelenthető, hogy talán nem a „vallással” van a baj, hanem néhány emberrel. Történelmünk során a felületes általánosításokból születtek a világ legborzasztóbb tragédiái. Most ez nem azt jelenti, h egy muszlim nem lehet egy büdös gyökér, de ott az emberi tényező a gond.
Táncolj Törő! 2010.04.23 11:23:19
@Nádasi Balázs: Alapos.
Táncolj Törő! 2010.04.23 13:38:25
@Zahal: "a zsidóság pedig sosem ment el onnan": A lakosság az ENSZ tavalyi becslése szerint 6,4 millió ember. Ennek 80,1 százaléka zsidó, a fennmaradó mintegy ötödrész pedig jórészt arab. A zsidók harmada európai vagy amerikai születésű, húsz százaléka Izraelben látta meg a napvilágot. A többiek az észak-afrikai arab országokból vagy a Közel-Keletről költöztek a zsidó hazába. A lakosság igen nagy része ugyan zsidóként van feltüntetve, ám valójában a volt Szovjetunióból érkezett keresztények, vagy identitásukat elhagyó izraeliták. Most akkor kik mentek és hová?
Fantasztikus, bár hivatalosan még sem magyar, sem perui kormányzati szinten meg nem erősített hír jelent meg percekkel ezelőtt a világ legnagyobb hírügynökségének, a kínai Cheap-High-Quality World News-nak (CHQWN-nek) a honlapján. Ezek szerint egy csaknem harminc éve eltűntnek…..
Táncolj Törő! 2010.04.21 11:15:35
Az Esquire magazin nagy kedvelője a női nemnek, így nem csoda, hogy a legújabb számban közzétették, ki a világ legdögösebb nője jelenleg. A megtisztelő címet a Mad Men című sorozat egyik szereplője kapta, Christina Hendricks, akire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy a mai…..
Táncolj Törő! 2010.04.20 09:48:54
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
Táncolj Törő! 2010.04.16 20:26:08
@gtc376: Cop by Csermely Péter, természetesen. :)
Táncolj Törő! 2010.04.17 13:41:34
@Tibi bácsi: :) Édes pofa vagy! 45 év alatt remekül láthatta mindenki, milyen toleráns a baloldal "az övétől eltérő véleménnyel, életmóddal szemben".
Táncolj Törő! 2010.04.17 13:42:08
@popocatepetl: :)))))))))))))))))))
  Nem értem, hogy a Fidesz választási sikere és egy csúnya párt lejáratásának vágya miként lehetett elegendő motiváció arra, hogy egy nagyon rendes és becsületes pap kijelentse: Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra. Tudom, tudom, hogy a Jobbik -…..
Táncolj Törő! 2010.04.07 09:26:41
@Pettyes Szfinx: Már épp kommentelni akartam, amikor elolvastam a tiédet. Leírtál mindent helyettem! :) "Keresztény ember pedig nem szélsőséges. Ilyen egyszerű. " Kérem szépen, mi Krisztust követjük. Aki képes a kurucot elfogadni, az Jézust már bajosan fogadja be...