Regisztráció Blogot indítok
Adatok
owvk

0 bejegyzést írt és 426 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Én is a Zepternél dogozom Decemberóta. Nekünk is ígéreteket tettek, hogy nem kell semmi után menni csak az irodában kell lennünk és az ügyfeleket fogadni. Minden az irodában fog történni. De ez sajnos nem így van. Mindent nekünk kell csinálni,…..
Sziasztok!   Nem tudom mennyire terror, vagy sem az én sztorim, de gondoltam megosztom veletek, miként mennek nálunk a dolgok. Sokszor hallani, olvasni arról, hogy a jó főnökök miként igyekeznek motiválni alkalmazottaikat, ezzel jobb és hatékonyabb munkavégzésre ösztönözve…..
owvk 2011.12.06 14:33:27
@petrócselly: Bocs, akinek vmi szarul esik, de nekem is ez a tapasztalatom. De van az az idöszak, hogy megszakadasig kell melozni/tanulni/mindkettöt egyszerre, de aztan megterül a befektetett energia.
owvk 2011.12.06 15:26:54
@_Molly: Ja, a helyzet nem jo, erre mi a megoldas? Martir modra türni? Vagy fejedet a homokba dugva? Attol jobb lesz? Sztem inkabb legyel 2 honapig munka nelkül, mint hogy ramenjen az egeszseged arra, hogy nap mint nap szivjak a veredet a munkahelyen.
De aki nem mer munkat keresni miközben dolgozik, tanuljon, jarjon el barmi kepzesre, ami piackepesebb, mint az a jelenlegi vegzettsege, amivel a jelenlegi munkajat elveszitve hosszu idöre passziv statuszba jutna.
owvk 2011.12.07 06:41:43
@_Molly: "3.) Sajnos az emberek egészsége arra is rámegy, ha tartósan munkanélkülivé válnak , és nemcsak arra, ha bunkó a főnök. Úgyhogy ez nem ilyen egyszerű. Talán épp ezért is született ez a blog, nem gondolod?
"

Ha elviselhetetlen a munahely, de valtani vagy felmondani nem mer vki, akkor közben kezdjen el vmit tanulni, kepezze magat. Egyebkent is at kellene gondolni idönkent (10 evente !?), hogy esetleg milyen tovabbkepzessel, vagy teljes valtassal lehetne tovabbra is piackepes maradni.
Es a gyerekekben meg idejeben tudatositani kellene ezt.
Ja es at lehetne gondolni azt is, hogy mindent megtettem-e? Vagy elvarok mindenfelet, de sokat nem teszek erte en magam...
Kedves Terror! Diák vagyok, 19 éves. Diákmunkában dolgozom, órabérben. Ettől függetlenül lejegyezzük a teljesítményünk is. A nyár közepe óta dolgozom itt, iskolaidőben is rendszerességgel, de csak heti 2 napon, eddig állandóan. A diákszövetkezeti közvetítőnk gyakran…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
owvk 2011.12.01 11:41:09
@Thule: Naaa, ne süllyedj le a szintjere... :D Megver a rutinjaval.
owvk 2011.12.01 11:51:36
@Mária:
Az extra penzzel remekül lehet motivalni a munkavallalot, szoval ebböl a megközelitesböl szerintem szorosan összefügg a 2 dolog.

Masreszt pedig :
"Elvállaltad, csinálni kell, ebben a kérdésben nincs értelme érzelmeket keverni a vélt problémád tálalásába."
Ennek a mondatnak nincs ertelme. Lehet, hogy belekeveredtel az älintelligens megfogalmazasba?

(Elnezest mindenkitöl, nem irni nem tudok, hanem hiänyoznak a karakterek a billentyüzetröl).
owvk 2011.12.01 12:22:06
@Mária:

"Szerintem meg a posztoló simán csak "gonoszmultizni" akart, méghozzá az olvasókat az érzelmeikre hatva manipulálva."

Mivel azzal kezdte, hogy reszletesen leirta, hogy teljesen szabalyosan megy minden, nem hiszem.

Es miert kellene, hogy manipulaljon barkit is? Mit akarna ezzel elerni szerinted?

Ugy erzem kicsit tovabbgondoltad ezt a törtenetet. Egy ätlagember serelmeröl van szo, amit nyilvan feldolgoz valahogy az ünnepekig. Vagy beosztjäk a kollegäival az ünnepi munkaidöt valahogyan, ha be lehet.
...avagy hogyan dolgoztassunk ingyen, legálisan?     Hozzávalók: 5 gyanútlan, kényszerhelyzetben lévő, munkanélküli jóbarát, egy jó hírű vállalkozás, egy szimpatikus cégvezető, jó nagy adag kapzsiság, valamint egy csipet pofátlanság. Mindezt megkutyulva és jól…..
owvk 2011.11.29 15:17:24
@athame: Ha meg erdekli öket hivatalos nemet/osztrak allasajanlat, szivesen tovabbküldöm nekik, ha felveszik velem a kapcsolatot.
owvk 2011.11.29 15:23:43
@owvk: Azt akartam közölni, hogy amik vannak, az föleg IT allas.
owvk 2011.11.29 15:35:21
@version: Egyebkent igen. Sokkal inkabb a munkavallalo erdekeit vedik, mint Mo-on.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
owvk 2011.07.28 12:12:23
@Kata24: Jajj. Nem hiszem, hogy meg kellene vagy lehetne itelni valakit azert, mert gyermeket vallal. Az ö döntesük es nem erröl szol a poszt.
Ha ez a velemenyed, gondolom gyermekvallalas eseten nem fogadod el a gyes-t es a gyed-et (esetleg a nyugdijat, ha meg lesz olyan), hiszen mas adojabol fizetik.
owvk 2011.07.28 13:38:39
@yerico1: Jo lenne, de a mernökök jo resze minimal körül keres.
owvk 2011.07.28 14:47:43
@fizetekmegegysort: Ez nem csak sved modell. Ausztriaban is ugy jar a teljes gyes (idöben ertem), hogy abba az apai gyes is bele van szamolva. Igy jön ki a 20+4, illetve a 30+6 honap (4 vagy 6 az apa jogan).
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt Munkahelyi terror szerkesztőség! Abban a…..
owvk 2011.07.26 12:24:53
@nyíregyházi betti: A baj az, hogy a "felfel nyal, lefele tapos" tipusu emberek maradnak es azok mennek, akik a munkat vegzik. Mert az utobbinak az egeszsege megy ra. Nyilvan lehetne ezen sok helyen nemi csapatmunkaval valtoztatni. De 1-1 ember egyeni harca kamikaze küldetes. Sajnos.
owvk 2011.07.26 12:47:36
@igazságos: :D Ez aranyos. Es igazad van. Nekem is mondta mar a 100 eves szomszed, hogy "30 eve vezetek balesetmentesen". Kiderült, hogy karacsony meg husvet elött, bevasarolni. Meg mindig nincs a Skodajaban 5000 km. Ja, es meg közlekedesi birsaga sem volt. Csodalkoznek, ha lenne. A forgalomba viszont nem engednem ki. Se nem lät, se nem hall mär.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt MT!  Úgy 5 éve elkezdtem dolgozni egy…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
owvk 2011.06.29 09:17:03
@munkasterror: Na ez szep. Nem szegyen tanacsot kerni a kollegaktol/fönöktöl, ha bizonytalan az ember. A ciki az, hogy mivel bement a kamu, elvileg olyan dolgokkal van tisztaban, amivel egyebkent nincs. Ezert nem kerdez. Es csinal baromsagokat. Ilyen az ostoba ember.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Kedves Blog! Régi olvasója vagyok a blogotoknak, most álnéven írok (ennek több oka van amit nem részleteznék). Több hozzászólás és poszt alapján már több hete fogalmazódik bennem ez a hozzászólás. --- És itt kezdődik a poszt maga   Kedves Álláskeresők és kezdő…..
owvk 2011.06.07 16:15:40
@DreamerX: Nem Nokiaakkumuklätorcsatlakozofejösszeszerelömernökröl beszeltünk :D Hazak meg fognak epülni 10 ev mulva is.
owvk 2011.06.07 18:46:34
@Babette_: "főleg, hogy az archicad kiszámolja helyette" Mit számol ki az ArchiCad? Az nem szamolasra valo. Es sajnos semmit nem csinal magatol. Pedig hanyszor kertem mar... :D
owvk 2011.06.08 09:35:34
@Fearzone: Meg barmi lehet belöled :D
Sziasztok. Rendszeres olvasója vagyok a blogotoknak, és nagyon örvendek, hogy van egy ilyen oldal, ahol az ember sorstársakra lelhet, nagy segítség már az is, ha valaki tudja nem csak az ő munkahelyén bánnak néha úgy az emberrel mint egy darab ronggyal. De, most vegyük kissé…..
Sziasztok!   Remélem tudtok nekem segíteni, vagy valami használható tanácsot adni, hogy mi a teendő az esetemben. Irodai rabszolgaként dolgozok napi 8-12 órában, attól függően, hogy mennyi a teendő. Ahogy azt mindenki érzékelheti, lassan itt a nyári kánikula, már mostanság is…..
owvk 2011.06.01 13:09:12
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Altalanos alapesetben tenyleg nincs szükseg ra. Gondolok itt arra, hogy par evtizeddel ezelött egy irodai munka nem igazan volt jellemzö egy fem- vagy vasbetonvazas-függönyfalas epület x. emeleten egy belsö terben. Mert ott kell a mesterseges vilagitas-fütes-hütes egesz evben.
Teglaepület földszintjen teljesen jo klima nelkül is az elet.
owvk 2011.06.01 13:54:43
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ok, akko meg1x leirom, hogy van (nem egy) olyan munkahely, ahol az ablakok nem nyithatoak, nincs termeszetes szellözes es vilagitas sem. A környezetkimelesröl pedig annyit, hogy biztos hallottal mar a passzivhazakrol. Ami ugye pont ezert van. Na ott van az, hogy 100% a gepi legcsere. Es telen-nyaron azonos a hömerseklet.
Tisztelt MT!   Január óta, mióta munkanélküli lettem, nagyon sok önéletrajzot elküldtem különböző megadott email címekre. Ebből konkrétan háromra kaptam valamilyen visszajelzést. A többi önéletrajzom az sem tudom, kinek a gépén landolt, és vajon merre kering most? Nem…..
Tisztelt Blog! Egy ügyfélszolgálaton dolgoztam az elmúlt két esztendőben operátorként. A munkámmal elégedettek voltak, nem volt panasz rám, úgy érzem jól dolgoztam. Sajnos a vezetőség lecserélődött a tél folyamán és úgy gondolom, egész egyszerűen volt emberük a helyemre, a…..
Tisztelt Munkahelyi terror blog! Sok történetet végigolvastam már az önök oldalán, most eljutottam odáig, hogy én is leírom a saját történetemet. 46 éves nő vagyok, már benne vagyok a korban, ami a munkakeresés nehézségeit illeti, pedig nem érzem magamat öregnek. Az…..
owvk 2011.04.21 09:13:57
@Sadist: "Az egészség vonzó, a szemüveg viszont azt közvetíti, hogy a viselője nem egészséges."
Ha valaki apolatlanul es szemmel lathatolag pl. elhanyagolt fogazattal megy interjura, egyetertek az "egeszsegesnek latszik" elveddel. De! Vannak olyan munkakörök, ahol egy 10-15 eve napi akar 14 oras monitor elött törtenö munka miatt szinte mindenki szemüveges. Vagy lencset hord. Aki a szemüveg miatt nem venne fel, azzal valami nincs rendben. Altalanossagban persze, hiszen megint nem tudjuk, hogy milyen munkakörbe jelentkezett a posztolo.
owvk 2011.04.21 13:23:41
@Sadist: A szemüveget sokan, sokfele eppolyan kiegeszitökent hasznaljak, mint a nyaklancot vagy a fülbevalot. Atlagos esetben nem közvetit az semmifele egeszsegi allapotot. Egy jol valasztott szemüveg sokat segithet az összhatason, a rossz pedig ront rajta. Ennyi. Epp olyan kifogas, mint azt mondani, hogy "nem veszek fel olyat, akinek le van növe a fülcimpaja".
owvk 2011.04.21 14:00:35
@Sadist: Hogy jönnek ide a szineszek? A sajat ismeröseim között vannak, igen, de ök nem szineszek. Van köztük tanar, mernök, villanyszerelö, stb. De hogy jönnek ide a szineszek? :D
Tisztelt Terror! Életem első munkahelye maga volt a pokol. Kikerültem az iskolapadból, sajnos nem vettek fel az egyetemre, mert csupán egyetlen helyet jelöltem meg és jelentkezők hiányában nem indult az a szak abban az évben. Nem akartam egy éven keresztül otthon dekkolni és nem is…..
owvk 2011.04.20 08:15:24
@metal: En is, amikor csinaltam. De cimvaltozas volt, amit aztan nem regisztraltak at 2 honapig, a posta meg visszament, ami miatt meg vizsgalatot inditottak, hogy hova tünt a ceg. Ilyenekre gondoltam.
owvk 2011.04.20 12:45:13
@Circus: Igen, nekem is az jutott eszembe, amikor egy atlag alatt keresö ismerösöm magyarazta, hogy milyen sok idöt megsporolna, kell neki egy mosogatogep. Azt nem volt hajlando vegiggondolni, hogy mennyi idö alatt keresi meg az arat... De reklamoztak es neki olyan meg nem volt.
Sziasztok! Én nem a saját, hanem az apukám történetét szeretném megosztani veletek. Apukám felszolgáló, 50 éves, több mint 30 éve a szakmában. Üzletvezető-helyettesként dolgozott egy étteremben, ahol vezető váltás volt, mondanom sem kell vitték a saját slepjüket... (Az…..
owvk 2011.04.18 08:28:02
@owvk: Nagyon=nagyobb. Bocs, siettem.
owvk 2011.04.18 13:49:38
@az igazi Sipi: nem feltetlen volt alkalmatlan a feladatra. Es azt sem fogjuk megtudni, hogy meddig ment volna ez igy, mert hösünk 2,5 nap utän kiszallt....
owvk 2011.04.19 06:29:44
@Büszke_troll: Sok helyen feltüntetik a menün, hogy a vegen jön hozza meg 10% szervizdij, vagy teritekdij (pld. Olaszo.), de ettöl meg nem nagyon tekintenek el. De a lenyegen nem valtoztat, hogy a hajon nemigen van napi több100 Euro kp jatt.
Üdvözlet mindenkinek!   2006 szeptember 15-én Léptem be a munkahelyemre. Bejelentve október 1-től lettem.Előre kell bocsátanom, hogy 50 %-os egészségkárosodott vagyok 2001 óta. Vidékről jöttem Budapestre, mert vidéken az egészségeseknek sincs munka.Alkalmazásomra azért…..
owvk 2011.04.06 07:13:45
@Xezs: "Volt benne egy tételmondat, valahogy így hangzott:

"Annyire különlegesnek gondolod magad, és mégis ebben a szar vegyesboltban dolgozol. Én meg a videótékában, és az is szar. Ha annyira különlegesek vagyunk, akkor mit keresünk mi egy ilyen szar helyen?"
"
Köszi, ezen gondolkodtam napok ota, hogy hol hangzott el. :D
Ezúton szeretném felhívni az Olvasók figyelmét a Phantom Csoprt Kft. nevű cégre, amely – állításuk szerint – betegközpontú expediálás elindítását szervezi patikusok számára. A cég tavaly jelentetett meg álláshirdetést a profession.hu oldalon, melyben oktatókat…..
owvk 2011.03.29 06:36:24
@Lencsi Lány: "nem lehet elvárni tőlük, hogy tekintettel legyenek a dolgozó lakhelyére, illetve annak távolságára a munkahelytől"
Miert ne lehetne elvarni? Az öneletrajzot lattak, nyilvan benne van a lakcim. Es nem is azzal volt a baj, hogy esetleg lemondanak egy idöpontot, amire valaki messziröl erkezik, hanem azzal, hogy hazudoznak össze-vissza.
Sziasztok, Valószínűleg egészen hétköznapi, de megtapasztalva rendkívül bosszantó helyzet kapcsán várom a véleményeteket. Előzmények: Teljes munkaidőben dolgozom a munkahelyemen. Tavaly szeptembertől decemberig több, mint 200 túlórát teljesítettem, melyet a mai napig nem…..
Évek óta a legnagyobb sportáruház lánc – aki azt hirdeti, "mozdulj meg" – terrorban tartja alkalmazottait.A cég elvárása a munkavállalókkal szemben folyamatosan nő, bért évek óta nem emelnek, a béren kívüli juttatásokat folyamatosan csökkentik, az ügyvezető…..
owvk 2011.03.17 09:49:43
@miriamele: En minden nap halas vagyok a döntesemnek, hogy nem dolgozom egyelöre többet M.o.-on. Nem elsösorban anyagilag erte meg, nem is azert jöttem el. Elegem lett abbol, hogy ki akarnak csinalni, hogy minden nap azt ereztetik, hogy legyek halas azert, hogy egyaltalan szoba allnak velem. Sok aldozattal jart, persze, de sokkal nyugodtabb az elet.
owvk 2011.03.17 10:58:35
@miriamele: Velem is kisvarosban törtent... Sok a szakmaban a troger paraszt (epitöipar).