Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kösi

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött az az ünnepélyes pillanat, amikor Domokos Lászlónak és Járai Zsigmondnak le kellene mondaniuk a Költségvetési Tanácsi megbízatásukról. Domokosnak értelemszerűen első sorban az ÁSZ-elnöki megbízatásáról, mivel ebből fakad a tanácsi tagsága. Ez a két ember ugyanis…..
Kösi 2011.10.15 11:27:53
@Spiro: csak az érdekesség kedvéért kérdezem: ha a BÉT adatai szerint a közkézhányad 82,75 %, ami alapján 52 millió 366 ezer 850 darab részvényt kellett eladniuk az alapitóknak, akkor is jó a matek ?
A 180 forintos frankhoz szemmel láthatóan ragaszkodik a kormány, kár, hogy a piac nem annyira; így meg persze nem csoda, hogy Orbán adminisztratív eszközökkel próbál úrrá lenni a problémán. Most két érdekes pletykát szeretnék röviden megosztani, olyat, amiből semmi nem…..
Kösi 2011.09.14 11:58:46
@Peetee:
Ha "erről kussolnak", jogszabály meg nem jött ki, akkor Te honnan tudod ? Ez felesleges rémhírterjesztés! Pont most nincs erre szűkség szerintem. Egyként én spéci sehol nem halottam vagy olvastam volna ezt. Kivéve, ha arra gondolsz, hogy vállalkozások devizahitelt vettek fel és ehhez a Bank a tulajdonostól és nem a vállalkozástól kért lakóingatlan fedezetet. Ha tényleg volt ilyen ökör VÁLLALKOZÁS és nem kötött rá fedezeti ügyletet és annak segítenek - nos az valóban felháborító lenne és ebben az esetben egyetértenék Veled. ! Én azt gondolom, hogy itt csak magánszemélyek által lakásvásárlási hitelükhöz kapcsolódó esetekről lesz szó.
2) Ha azonban a magyar bankokat kell majd adóból konszolidálni - az megint ciki lenne, ebben is egyetértek Veled. De a feltőkésítésre van más megoldás is, amelyből ráadásul még haszna is lehetne az államnak. Pl. egy 15 éves futamidejű alárendelt kölcsöntőkével történt megvalósítás esetén.
Kösi 2011.09.14 18:53:37
@busga: Ez nagyon reális meglátás. Valóban benne van Orbán gondolkodásában a tiszta kereskedelmi bank fontossága, "szűkségessége"!
Kösi 2011.09.15 23:01:02
@Squid: Kérdezem tisztelettel, de értesz a pénzügyekhez ? Gondolom nem. Van viszonos
forrás átadás is,lásd amit már írtam ezzel kapcsolatban. Ez pedig az alárendelt kölcsön tőke kötvénykibocsátással.Nekem sem tetszik minden amit a kormány tesz. De, hogy nem született hülye mindenki aki állami pénzügyekkel foglalkozik az biztos.
Jó reggelt !
(Részlet a magánnyugdíjpénztár leveléből: "az Ön számláján  elért hozam nem haladta meg az inflációt, így sajnálatos módon nem volt pozitív összegű reálhozama. ezen ok miatt reálhozam kifizetés nem történhetett az Ön részére.") Kedves Egon! (Ugye, nem…..
Kösi 2011.08.30 08:20:17
@Gabesz62: Mármint nem volt NOMINÁLISAN veszteséges ! Igazad van, minden csak viszonyítás kérdése. Mégse kivánnám Neked ezeket az igen kétes eredményeket !
Kösi 2011.08.30 08:25:07
@laci0011: Dehogy szerencsejáték. Akkor nem foglalkoznának vele a bankárok. Ők ugyanis csak a tuti nyerőt szeretik. A befektető szempontjából viszont tényleg az !
Kösi 2011.08.30 08:15:06
@Sorge: Miért írna ? Megteszik helyette ezt a Bankok, Alapkezelők és Nyugdíjpénztárak !
"Ha esik a piac, azt még ki lehet magyarázni, hiszen mindenki veszített, emelkedésből kimaradni viszont főbenjárú bűn, ami a vagyonkezelő állásába kerülhet." A Gutenberg-galaxist én nem temetem, a hétvégi újságolvasás élményét sohasem fogja semmilyen masina, vagy…..
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
Új szakaszába ért a kormány devizahiteles mentő akciója. A hírek szerint augusztus 12-től életbe lép a rögzített árfolyam, és a bedőlt hitelesek lakásproblémáira is körvonalazódik a tervezett megoldás. Orbán szerint három variáció lehetséges:1: az állam megveszi a…..
Kösi 2011.08.11 11:25:25
Szigorúan csak a blog bejegyzézhez szeretnék hozzá szólni. Amikor olvastam, azonnal felkeltette a figyelmemet az Angyal Józsefnek tulajdonított gondolat. El is olvatam a cikket.Ezt a mondatot is ott olvastam: " Elérkezett a pillanat, amikor már a pénzügyi szakemberek is kifogytak az ötletekből."
Következtetéem: a pénzügyi szakemberek mind hülyék, és kell egy Angyal József adószakértő, matamatikus aki megmondja a "tuti": Hát ez nagy gáz lenne és nagy szégyen is. Véleménye az, hogy az ötlet nem az ővé, erről már sok helyen lehetett olvasni. Vagy egy érdeme azonban, hogy azoknak is felhívja a figyelmét a deviza alaoú hitelezés matekjára, akik ezt eddig nem ismerték. A javasolt megoldást azok is tudták akik előterjesztették a jelenlegi törvénytervezet.Azt kellene inkább firtatni: miért egy rossz megoldást fogadtak el és miért nem azt, amelyben a BANKOK is résztvállanak !!!! Haa pedig a bankok szépen "átverik a népet" és jelentős extra profithoz jutnak ( úgy gondolom ez így van),akkor azt nem a BANKADÓ terhére kell megoldani: NEM ÉS NEM. Azt simán el kell vonni a bankoktól, akár van bankadó, akár nem. És nem a gyújtő számla a megoldás !!! Persze, hogy van megoldás, ezért is sértő, hogy azt állítja Angyal József, hogy a pénzügyi szakemberek kifogytak az ötletből. Ez nem igaz. A független szakembereknek is van más és jobb elképzelésük és vélelmezem, vagy legalábbis nagyon remélem, hogy a kormányzati pénzügyeseknek is. CSAK, hogy azt feltételezem, hogy komoly elkötelezettségek vannak a BANKÁR LOBBY írányában és ŐK nem engednek semmilyen további terhet. De az nyilvánvaló, hogy ezzel a jelenlegi banki szabályozással le kellene egyszer és mindenkorra számolni,mert elég volt az URALMUKBÓL. Csak egy példa: a banki lobby tette tacsra a kiváló Kalmár Istvánt is, a Magyar Posta ZRt. volt elnőkét.
Az ügy nem nehéz, de először is tisztázni kellene a kármentésben résztveveők körét és súlyát. Meg kellene állapodni, hogy milyen eszközöket lehetne felvonultani. AZ Ócsára tervezett gettónál ( elnézést, hogy átvettem az általam igen nem szeretet MSZP szóhasználatát, de lehet méha nekik is igazuk). Ez a megoldás úgy rossz ahogy van, nem szabad egy fillrt sem erre áldozni. KÉpzeljük csak el meddig is fog húzodni a közveszerzési eljárás és megint kinek az érdekei fognak az építésben előkerülni. Ennél a megoldásnál még az is jobb, ha az állam ( egy előre elfogadott rész terhéig) csak olyan mértékebn lesz résztulajdonos az adott ingatlanban, hogy annak terheit már tudja vállani az adós. A bank és az állam pedig majd megyegyezik szépen mi lesz ezzel a tulajdonrésszel és ki és milyen részben fedezi a felmerülő költségeket véglegesen.
De senki nem beszél a jövőröl, pedig az sokkal fontosabb,mert szélesebb társadalmi kört érint. Nem az a megoldás, hogy nincs devizahitelezés. A tiltás mindig rossz és kommunista megoldás. És erre is lenne javaslatom. De először vegyük már suzámba az összes feladatot, nézzük meg az adakvát eszközöket,( itt lehet, hogy ellentmondok magamanak, de a hülységet ( ócsai gettó) tiltsuk ki a pályáról, és készítsünk egy preferencia listát. Alakuljon egy FÜGGETLEN szakértői csapat. De CSAK egy, hogy ne lehessen öket meosztani, vagy egyébb csúnya dolgokkal befolyásolni. Ha Ők is tárgyalhatnának a kormány mellett a bankokkal, akkor az hitelesebb, transzparensebb, talán szakmaibb és szélesebb körben elfogadhatobb lenne. A kormánynak pedig be kell látni, hogy nincs más eszköze a banki lobby letőrésére, mit az, ha az egész társadalmat maga mögött tudja. Így lenne érdemi partnere, akiket a bankárok nem tudnának, szofisztikáltan kifejezve befolyásolni. De persze mindenki érti , hogy mire gondolok.
Rózsaszín cukormáz a belső savanyú uborkán... Most nem a lelkizős, érzékeny nőkről lesz szó, hanem a sipítős ribancokról. Azokról, akik azt hiszik magukról, hogy csupa finom cukormáz bevonatuk van, ám ha közelebbről ízleled őket, nem különbek egy üveg…..
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..
Kösi 2010.02.11 11:40:20
Megpróbálok kicsit objektívebben, kvázi jogi alapon gondolkodva szólni a történtekről - részben hátha sikerül, részben ilyen jellegű megszólalás még nem volt:
1. Az RTL kialakított egy szakmai követelményrendszert majd hozott egy szakmai döntést: Léderer megfelelt.
2. Amikor leakarják a történtek után venni a képernyőről,akkor ez kvázi olyan, mintha a) utólag megváltoztatták volna a saját maguk által hozott szabályokat. Ez úgye sem erkölcsileg, sem jogilag nem működöképes. Tehát egy rossz pont a "vidéki " versenyzőnek ( értsd: RTL) b) ha meg akarom változtatni utólag a szabályokat akkor ezzel beismerem, hogy előzőleg persze rossz követelményeket állítottam fel. Azaz másodszor is bizonyítom a hozzá nem értésemet. Igy már még egy rossz pont.
3. Ha most a túlllelelkesedést büntetném is egy fél piros ponttal, akkor is csúnyán vesztésre áll a "szakmai" vezetés.
4.A fentiek alapján én akár levonnám a következő következtetéseket is:
a) lehet, hogy a szakmai vezetés belegondolt abban, hogy egy esetleges munkaügyi perben csúnyán és sokat vesztene, így talán az is egy lehetséges cenárió, hogy e miatt és nem a Léderer Fun Club rajongói tömege miatt visszakozott.
b) Ákos így megtarthatja munkahelyét, de elvesztette a lehetőségét, hogy jogilag fenéken csapja megalapozottan a munkáltatóját és elmenjen egy másik csatornáre több pénzért evvel a kiváló ajánlólevéllel.
c)Tulajdonképpen így az RTL nyert szerintem egy olyan "pert", amit jogilag elvesztett volna és nyert egy hozzá lojális és személyes véleményem szerint hokiban egyáltalán nem alkalmatlan kommentátort.
Összességében tehát a történtekből nekem nem Ákos alkalmatlansága tűnt ki, hanem mint általában mint az a legtőbbször lenni szokott, a vezetőké, de az duplán is a fentiek szerint.
Én így látom.
Kösi 2010.02.11 11:41:44
@Kösi: le akarják venni - elnézést a hibáért !
Az elmúlt hónapokban nagyon sokat cikkeztek arról, hogy ezért meg azért már nagyon itt lenne az ideje a korrekciónak a részvénypiacokon, azonban láss csodát a sok mogorva és pesszimista kommentár közepette szépen emelkedtek újabb csúcsok felé a tőzsdeindexek. Amerikában fontos…..