Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemigentalán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mint sok blogger, akik az elmúlt napok eseményeinek legszörnyűbb jelenségét tollhegyükre tűzték, én is utálom a nyugdíjasokat. Egyszerűen hányingerem van az egész korrupt, inaktív, mi több ingyenélő bandától, akik a ledolgozott élet, befizetett nyugdíjjárulék, és…..
nemigentalán 2010.01.26 01:01:20
ezért az egy postért regisztráltam:

Te, kedves blogíró, egyszerűen buta vagy!

Ködülbelül a harmadik mondatig jutottam el, utána nem olvastam tovább, mert ez a poszt nem érdemel annyit. Szánalmas és provokatív. Nem tudom, hogy hány éves lehetsz, milyen képesítéssel rendelkezel, de a társadalom minden egyes tagja, aki dolgozik, az teékenyen vesz részt az ország építésében - függetlenül attól, hogy az utcát tartja tisztán azért, hogy te nem a mocsokban járj-kelj nap-mint-nap, vagy az irodai dolgozó, aki a városházán a személyi igazolványod üyintézését próbálja sürgetni ha kedvesen megkéred rá, és még lehetne sorolni. Komolyan elképzelésem nincs arról, hogy hogy a francba tud valaki ennyire primitíven gondolkodni.

Úgy döntöttem mégis végigolvasom.
Egyes ponthoz még annyit, hogy bújj át egy-két történelemkönyvet, nem tudom feltűnt-e , de volt egy világháború amiből rosszul jöttünk ki, ezt pedig követte egy orosz megszállás. Majd ha te nekimész a felfegyverzett katonákkal körülvett tanknak egy húsbárddal a kezedben, akkor jogosnak találom a felszólalásod. Amíg viszont nem teszed, addig szerintem tarsd magadban az ilyen kinyilatkoztatásaidat - akárhogy is szabad ország, szólásszabadság, bla-bla :)

Második pont - nyugdíjjárulék:
Te nem lennél felháborodva,m ha egy egész életen át fizetett pénzedről kiderülne, hogy nincs, ellopták, etc. ? Mert szerintem igen. Az orvos, jogász, vagy bármilyen tanult ember ugyanúgy felháborodik a több millióért, mint ahogy pl egy sírásó is felháborodna. Miért? Mert ezért dolgoztak, hogy öregkorukra jobb és könyebb legyen. Nincs lehetőségük dolgozni menni, mert egyszerűe nem bírja a szervezetük, igazából csak nyugalmat kívánnának, és ettől is megfosztanád őket? Te azt szeretnéd, ha öregkorodban téged is leköpnének és semmibe vennének a fiatalok? Kétlem. Tanulj egy kis tiszteletet!

Harmadik pont - nyugalom:
A második pont is úgy tűnik ide vezetett részben, de a nyugalom szó nálad eléggé szűk határok között mozog, bár azt hiszem Téged is nevezhetlek szűk látókörűnek, mert sajnos az vagy. Nyugalom az is, ha tudod, hogy az életed során befizetett nyugdíjjárulékok alapján kapott nyugdíjad elég ahhoz, hogy ki tudd fizetni a havi rezsidet, és ne kelljen azon izgulnod, hogy mikor kapcsolják ki a fűtést, és fagysz halálra az éjszaka folyamán. Nyugalom az, amikor a ledolgozott éveid után tudsz egy kicsit önmagad szórakoztatásával foglalkozni, teszem azt elmész nyaralni egy különleges helyre, mivel ezt korábban nem tehetted meg, mert a gyermekeid iskoláztatására, az ő szórakozásukra, nyaraltatásukra költöttél, azért, hogy ők ne szenvedjenek hiányt, mert tudtad, hogy eljön az az idő, amikor majd egy kicsit megkönnyebbülhetsz! De nem. Szegény idősek néha a saját étkezésükön spórolnak, mert tudják, hogy azt a napot kibírják étel nélkül, viszont a fűtés kell, mert -10°C -ban 65 év felett nem egyszerű. Nyugalom, ha a kertváosi házadba meg tudod hívni a barátaidat, és el tudtok együtt mélázni az elmúlt 40-50 vagy még több éven! Nagyon sok kontextusban meg lehetne ezt közelíteni az alapján, hogy ki milyen minőségben és milyen tevékenységgel töltötte azokat az éveket, amit munkával töltött, az országot építve.

Zárszó:
Mit ér, ha egy 80 éves ember, aki korábban mondjuk sebész volt, még midnig operál? Te befeküdnél az ő kése alá? Szerintem nem. Mit ér az a 80 éves kőműves, aki nem képes már a három dimenzió tökéletes látására, és rosszul építi fel a házad? Szeretnél abban lakni, tudván, hogy összeomolhat?Nem hiszem. Viszont félre ne érts, mert ezek az emberek nagyon sokat érnek, mert az életük során letetettek valamit az asztalra, amivel te nem biztos, hogy büszkélkedhetsz. Nem személyeskedni akarok, de továbbra is úgy gondolom, hogy némi tiszteetet megérdemelnek. Nem vagyunk nácik, hogy ha valai megöregszik, akkor lelőjük, és szerintem te se küldenéd a szüleidet nagyszüleidet vissza dolgozni - bár nem tudhtaom hogy mennyire vagy szívtelen vagy, hogy egyáltalán élnek-e. Ha igen -remélem igen,mert a család fontos-, és ezt ők elolvassák, biztos vagyok benne, hogy nagyon elszomorodnak.

És most komolyan, a magyar politikusoknak hiszel? Az egyik banda hazudik, a másik a társadalom hülye rétegének azt ígri amit hallani akarnak, megjelent egy neonáci antiszemita faiszta banda, akik rettegésben fogják tartani az országot, a negyedik meg esélytelen bármit is elérni. De bármelyik is kerül hatalomra, tök mindegy mit ígért, itt a korrupció még uralkodik, és amíg onnan a jelenlegi idősebb rész el nem kerül - 10-15 év - addig szerintem változás nem várható (tudom, itt nagyon sarkítottam, de sajnos nem áll messze az igazságtól.)

Nagyjából ennyivel zárnám a mondandómat, viszont ha két dolgot elárulnál nekem azt nagyon tudnám értékelni:

Hány éves vagy, illetve mi a foglalkozásod?

Csak azért, hogy ne legyek illetlen, elárulom, én 23 éves vagyok, egyetemista, és nyári átlag 2 hónap munkával eddig 6 éven keresztül tettem a magyar nép és Magyarország jobb sorsáért - habár utálom ezt az orszgot, mert nem lehet sikeres az ember, ha erkölcsös és nem kíván csalni, mert az emberek alulfizetettek, és nem becsülnek meg minket, és még lehetne sorolni tovább a végtelenségig, de az ígyis hosszú gondolatmenetemet nem kívánom még tovább szaporítani.Amíg dolgoztam, addig igen alulfizetett voltam, nem nem becsültek meg annyira, mint kellett volna, DE

és ez már tényleg az utolsó mondatom (és ezzel célozva a pótcselekvésbe menekülő undorító kijelentésedre egy utolsó reagálásként):

A MUNKA NEM SZÉGYEN!