Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blz42

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sallai Róbert Benedek (SRB, lent képünkön) LMP-s parlamenti képviselő a levelet írt a zöld mozgalom képviselőinek, hogy ne álljanak ki az Ökotárs mellett. Mint mondja, ő próbálja meggyőzni a fideszeseket, hogy "a zöldek nem egyenlőek azokkal a fővárosi liberális…..
Tíz nap múlva, szeptember 29-én indul az új, Juncker-féle bizottság biztosjelöltjeinek meghallgatása az Európai Parlamentben. Sok találgatás, vad, és kevésbé vad teória kering arról, hogy mire lehet számítani. "Juncker fejre áll, szétszedik a jelöltjeit, bukik az egész…..
pol13 Tóthék - abszurd a 13-ban 2014.08.18 11:25:58
Úgy tűnik, a kerületünkben is lezárult az önkormányzati választás nulladik fordulója: a pártok alkudozása.Az eredmény egészen sajátos lett, hiszen az Együtt, a PM, a DK és a MoMa megegyezett egymással, az MSZP azonban kimaradt a közös listából. A négypárti szövetség…..
blz42 2014.08.19 10:57:07
@braue: ezek a "minipártok" együtt Budapesten több mint kétszer, a kerületben bő másfélszer többet kaptak, mint az MSZP. A 3 közül Bp-n már a szociké a legkisebb támogatottságú párt.
blz42 2014.08.21 09:37:15
@Tusek: Mikor, melyik pártokkal, milyen arányú koalícióban kormányzott korábban Tóth? Hivatkozásokkal, ha kérhetném.
Kezdjük mindjárt az elején egy hiánypótlással: bár több, mint két hónap telt el az Európai Parlamenti választás óta, még mindig nem láttam olyan elemzést, amely külön a mi kerületi eredményeinkkel foglalkozott volna. Pedig a közelgő önkormányzati választások előtt…..
blz42 2014.08.01 08:44:54
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet, hogy újat mondok, de van olyan szó, hogy megmérettetés, annak pedig ez az igei formája. Ld még www.e-nyelv.hu/2013-07-13/megmeretes-megmerettetes/ - ha már nyelvtannáciskodunk.

Abban viszont igazad van, hogy könnyen lehet, együtt valamivel kevesebbet kaptak volna - egy szélesebb koalícióban könnyebb találni valakit, akitől kiver a víz. De a 13. kerületben az országgyűlési választáson is 51%-ot kapott a közös lista.
  Megválasztva. (forrás: Európai Parlament) Az Európai Parlament ma 422 igen, 250 nem szavazattal és 47 tartózkodással megválasztotta Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság következő elnökének. Az én szavazatom a 250 nem között volt., Miért? Elöljáróban szedjük össze…..
"Ha az Együtt 2014 a MSZP-vel való koalíció előszobája, akkor nem veszünk részt benne. Nagyon problémásnak tartjuk a szövetséget a szocialistákkal." (Jávor Benedek, 2012) Nem tudom, ki hogy van vele, de engem rettenetesen fel tud dühíteni, amikor valaki próbálja a megmagyarázhatatlan dolgot egy…..
FRISSÍTÉS, július 24: Dunakeszin Nyíri Márton és Lukácsi Bálint képviselők a "Dunakeszi Reptérért" nevű fb-csoport alapítójának (Molnár György) szándékaival azonos nézeteket vallanak - a kezdetektől fogva. Nyíriék pedig benyújtották a jegyzőnek a népszavazási…..
blz42 2013.07.23 15:59:00
@Roltii: hát nem tudom, az én világképembe belefér az is, hogy nem minden politikus korrupt, és van, aki a közjó érdekel a saját zsebe helyett.
Válasz Ertsey Katalin országgyűlési képviselőnek a Terikének mondom, Marika is értsen belőle című blogbejegyzésére Kedves Ertsey Katalin! Nőként megszólítva érzem magam és jólesik az az aggodalom, amelyet Terike iránt kifejez blogbejegyzésében. Ugyanakkor megdöbbenve…..
A KARD LMP: Vissza a frakciót! 2013.05.02 12:55:00
Mint ismeretes, a később Párbeszéd Magyarországért néven pártot alapító képviselők kiválásával az LMP frakciója az év elején a Házszabály által előírt létszám alá csökkent és így megszűnt. A párt azonban váratlan irányból kapott segítséget, és ennek…..
blz42 2013.05.03 16:05:09
@Scagnetti: Mondjuk az LMP-szakadásnál pont a PM volt az, aki maradt az elveinél. 2010-ben fel sem merült volna az akkori LMP-nél, hogy egy ilyen Fidesz leváltásáért ne tennék oda magukat.
Ehhez képest most Schiffer Kövér és Orbán kegyelméből fog újra egy frakció élén ücsörögni.
Jávor Benedek az LMP történelmi felelősségéről beszélt a közelmúltban. Ritkán van érvényes tartalma az efféle mondatoknak, a frakcióvezető azonban kivételesen jókor hangsúlyozta: sorsdöntő jelentőségű döntés előtt áll pártja. A Lehet Más a Politika közelgő…..
blz42 2012.11.13 10:39:05
@tothh: teljesen igazad van.

Sajtkészítő "elemzése" pedig egyetlen célt szolgál: a Fidesz hatalmon maradását. Persze ez nem meglepő az Orbán Viktorról már két könyv formátumú dicshimnuszt író bloggertől: www.torkigvagyok.hu/a-szerzo/korabbi-konyvei/
A KARD LMP végveszélyben? 2012.10.11 21:59:47
Nem az ő hetük ez. Kiszorítják őket a "harmadik erő" még csak vizionált pozíciójából, prominens képviselőjük elkövet egy ki nem kényszerített szarvashibát Chávezzel, és kijönnek egy, Matolcsyt is leköröző tündérmesével gazdaság-ügyben. Lehet - bár még korántsem…..
blz42 2012.10.12 16:18:46
@ODIV: Oké, az adójóváírás tényleg megbolondítja ezt a képletet, ha rosszul csinálják (mint Mo-n is korábban). Ezért kell egy lineárisan kivezetett adójóváírás, és akkor nincs ez a gond.
blz42 2012.10.12 18:03:25
@Karcolt lendület: Ha azt gondolod, hogy a piac által meghatározott jövedelemeloszlás valóban az érdemek szerint alakul, akkor nem tudom, melyik országban élsz.
Pl. tökéletesen ugyanazt a melót lehet csinálni a civil, állami és forprofit szektorban sokszoros jövedelemkülönbségek mellett.
Vagy nézzünk vmi jó kis demagóg tanár vs bróker példát. Folytathatnám, de érted.
blz42 2012.10.12 18:06:49
@unionista: az adójóváírás kivezetése a jövedelem növekedésével az erős progresszió biztosításának eszköze alacsony jövedelemszinteknél. Ha a magas jövedelműeknek is járna, annak nem volna túl sok értelme.
„...gyöngeségem moralizál, / amikor az erőt szidom, / az érdekem moralizál” (Szabó Lőrinc: Szövetségesek)   Van egy illúzió. Az a feltételezés, hogy kormányozni annyit jelent, mint hogy valóra váltjuk olvasmányélményeinket. Ez a forrása annak a…..
Nem egy vágykép, de adatokkal igazolható tény, hogy a politikai bizonytalanok és az új pártok, mozgalmak szimpatizánsai a politikai tér azonos szegletén helyezkednek el. De kik alkotják a politikailag bizonytalan internetezők óriási tömegét? Többek között például a Fidesz…..
  Néhány nappal ezelőtt nyílt levéllel fordultam a Velencei Bizottság vezetőihez, amiben felhívtam a figyelmet arra, hogy a tavaly decemberben elfogadott magyar választási törvény számos ponton ellenkezik a Bizottság 2002-ben kiadott ajánlásával. A választási rendszerrel…..
A magyar állam bemutatta, hogy hogyan működik a NER a gyakorlatban: a keresztapa időnként ad, időnként pedig elküldi a consiglierét egy aprócska, ámde visszautasíthatatlan kéréssel. Kaptatok lexet, megkaptátok Schmittet a cég reklámarcának, mi mindent megtettünk, hogy kapjatok…..
blz42 2012.02.25 23:20:56
    Nem tudom, mennyit fizettek a médiaorgánumoknak, hogy torzítva, félreérthetően hozzák le a hírt, de szeretném mindenkinek a tudtára adni, hogy Schiffer András nem lépett ki az LMP-ből és nem is mondott le az országgyűlési mandátumáról. Egyedül annyi…..
Nem látom a miniszterelnöki utánpótlást az országban. Mindenki Orbán lapátra tevését álmodja a párnája fodraiba, a kormány bukását kívánja már szinte óvodától egyetemig a nép, de elfelejt hozzáálmodni valami nagyon lényegeset. Az alternatívát. A személyt, aki elviszi…..
blz42 2012.01.14 03:03:29
December 23-án az LMP végre Jerry Lee Lewis-ként csapott a ledermedt közélet húrjaiba, de se fel nem égette, se szét nem darabolta a zongorát. Megmutatta, hogy lehet más a rendszerkritika és az utcai politika: nem tévészékház romboló cél, hanem az apátiából felrázó…..
blz42 2011.12.30 15:29:09
@Mahaboul: Pontosan. Az értelmes dolgaik, mint pl. korrupcióellenesség - kulturáltabb megfogalmazásban, jobban kidolgozva - jelen vannak az LMP programjában is.
A (költői) kérdés inkább az: jóérzésű, tájékozott ember miért támogatná a Jobbikot?
blz42 2011.12.30 15:37:09
@sedi: Hagyjuk már ezt, annyira nívótlan! Gondolom a Jobbik-elnököt is Vona (szül. Zázrivecz) Gáborként emlegeted.
blz42 2011.12.30 16:40:34
@wagem: Te meg miért nem a kurucinfón kommentelsz? Ja, mert ott nem lehet? :)

Remélem, ilyen hozzászólásokkal itt se sokáig, mert egy induló blognak nem árt meghúzni a határokat...
Így írunk tiSemmi kétségem afelől, hogy konzervatívok vagytok, hiszen ti magatok mondjátok magatokat annak, sőt, büszkék vagytok rá. Most kellene jönnie a rizsának arról, hogy vannak konzervatív ismerőseim, akiket nem utálok úgy, mint a szart „akikkel noha nem értek egyet…..
blz42 2011.10.25 22:18:01
:)
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
A tegnapi Népszabadságban két igen érdekes publicisztika foglalkozott az MSZP válságával. Az egyik szerző a jelenlegi pártvezetés koncepciótlanságával és az „informális pártpénztárnokok” hatalomban maradásával magyarázza, hogy a párt miért nem tudott megújulni,…..
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
A hír: Jövőre jöhet a plázastop. (A parlament fenntartható fejlődés bizottságának fideszes tagja, Bányai Gábor azt mondta, hogy a plázastop mellett kampányt kéne folytatni azért, hogy a vásárlókat visszacsalogassák a kisboltokba.) Egy mondatban: Lassan írom, hogy azok is…..
blz42 2011.06.15 00:36:25
@idelle: kösz a javítást, bloggerkém! :)

és - bár nem érdekel - beleolvastam a nem-egymondatos blogodba. jó.
viszont ez a sztori szerintem egy mondatnál többet érdemel, a vitatkozó kommentelő meg a sommás minősítésnél érdemel többet.