Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teophilus

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Aki a csendet hallgatja, boldog lesz, elégedett és békesség tölti el, mert a csend hangjai a lélek hangjai.”   Őri István ..
teophilus 2012.12.11 12:33:58
@Saliko: Nagyon köszönöm. Szép napot!
Azért erre nem számítottam, hogy valaha Steve McCurry Pirelli naptárat fotóz.A hírről bővebben a strange.blog.hu-n...
Már javában tart a 2013-as Pirelli-naptár fotózása, amely minden eddiginél rendhagyóbb lesz. Egyáltalán nem lesznek benne ugyanis pucér nők, sőt még egy véletlenül kivillanó mell sem. A lányok a jövő évi kalendáriumban egytől-egyig ruhát fognak viselni. Szerepelni fog viszont…..
Meglepő cikkre hívták fel a figyelmemet. Vicces, hogy a szerző egy blogon kéri számon a tényfeltáró újságírást, gondolom ennél fontosabb probléma nem is nagyon van már itthon a gasztronómiában. Az írás - gondolom - erre az élménybeszámolómra(!) reflektál, amiben egyébként…..
teophilus 2012.03.01 01:05:24
Nem szeretnék én sem igazságot tenni. Nem tisztem és nincs rá se kompetenciám, se jogom. De véleményem természetesen nekem is van, mint lelkes Világevő blog olvasónak és elégedett MK előfizetőnek. :)

András cikke és tálalása szerintem korrekt: nem akar másnak látszani, mint ami. Nem bújtat, nem svindli. Vélemény. Szabad.

Vinkó úr mostanában többször kirohant több minden ellen, leginkább az igénytelenség és a reklámozás vadhajtásai ellen. Szerintem jogosan. Az elv, a cél méltányolandó. A módszer, a stílus nem annyira.

Főként egy plusz adalék fényében. Én - a hazai gasztroéletet tekintve - szeretem a MK magazint. De ha már Vinkó úr rendet szeretne vágni ebben a kétségkívül fura rengetegben, akkor kezdje inkább a saját háza táján, mint egy rendes gazda. :) Mert pl. vajon ebben a tényleg színvonalas újságban miért szerepelt hónapokon át egy öles hirdetés egy édes magyar vörösborszerű képződménnyel, ironikusan vagy éppen szomorúan abban a számban is, amelyben pl. Szepsy István is szerepel. Kedvező változás, hogy a legfrissebb kiadványban már nincs ott a híres zeneköltő nevét viselő förmedvény. De vannak még egyéb, nem éppen a csúcsízlést simogató termékeket hirdető felületek a kiadványban bőven, de legalábbis az András által megénekelt olajgyártótól nem jobbak, nem rosszabbak.
Szóval, érthető, hogy mindenki abból, ott és úgy próbál megélni, amiből, ahol és ahogy lehet. Lelkü(n)k rajta. Ez sok mindent meghatároz, én még úgy remélem.

De nagy kár lenne, ha ebben, a magyar gasztronómiának kétségkívül izgalmas időszakában egymás torkának ugorva kivéreztetnék egymást a meghatározó szereplők. Vagy megkezdenék-folytatnák az olyannyira népszerű árokásást. A magyaros virtust máshogy, máshol is meg lehet élni. :)

Sok sikert, kitartást és sok szép élményt kívánok mindannyiunknak. De komolyan. :)
 No megvolt a várva várt beharangozott német-riesling kóstolónk. Annyi változás volt az előzetes infokhoz képest, hogy többen jelezték szeretnének magyar bort is látni a sorban, referencia végett. Így történt, hogy bekerült egy Pannonhalmi PRIOR és a frissen megjelent Légli Gesztenyés is. Az…..
Ha már év vége, és van bennem teátrális vonás, biztos vállogatok. De ennél fontosabb, hogy ha a törzsvendégek, vagy nem törzsvendégek jelzik, mit szerettek ebben az évben a legjobban, nosza rajta! Itt berakod, én fölrakom. Szóval, ha valaki szerkeszteni akarja az év végét, és…..
A Művelt Alkoholista MAszavazás 2010.12.11 13:00:00
Megismételjük a felhívást és emeljük a tétet: a szavazók közt kisorsolunk egy palack Gróf Buttler Syrah Nagy Eged 2006 katarzisbajnok bort, ráadásul nem is emeltdíjas emailen kell szavazni! Hűséges Olvasóinkat arra kérjük, hogy segítsenek nekünk megválasztani az év borászát…..