Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bécsi_Nikol

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előretolt helyőrség 19 hónapos 2014.01.08 14:42:11
Kezdenek végleg összekuszálódni a havi beszámolók, nem tudom, mi lesz itt. Vannak ide (meg úgy általában a blogra) vonatkozó terveim, meglátjuk, sikerül-e. Mondjuk kezdésként jöhetne valaki, aki rendbeteszi a gépünket. szóval 19 hónapos, és még nem beszél, csak amikor úgy…..
Ha a kisgyermek nyűgös, álmos, bennünket dolgunk köziben megzavar és karba kéredzkedik, ám aludni mégsem akar, megoldás lehet a háton hordozás.  Végezzünk ritmikus tevékenységeket, például töröljük le az asztalt (dörzsöljük a keményen odaszáradt ételmaradékokat,…..
Előretolt helyőrség SzüLILInap 2013.05.28 22:43:03
(kösz a címet, GO!) azt hittem, ma már nem is fogok tudni írni. az a baj a szülinapokkal, hogy az ember várja, készül rá, és aztán ugyanúgy eltelnek, mint a rendes napok. Pont ugyanolyan hosszúak. De nem lesz még egy ilyen év, aminek ennyire markánsan emlékeznék az…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Bécsi_Nikol 2013.04.01 14:43:46
Szerintem Gerendás pont ezt akarta, hogy mindenütt hír legyen belőle.
Mert azt gondolja, hogy ettől majd jól megijednek a koncertszervezők és majd elkezdenek könyörögni neki, hogy jajnemár Oetikém, ne tedd ezt velünk. Mindjárt összedobunk neked pár koncertet, csak ne hagyj itt minket.
Szóval ez olyan, mint az ál-öngyilkosjelölt, aki gelmászik a hídra, majd tekinget jobbra-balra, hogy látja-e valaki, mert hátha mégis lebeszélik róla. Nem kapott elég rivaldafényt, hát most csinált magának.
Elment az országból már több tízezer ember, melyikük kezdte el nyilvánosan teregetni, hogy elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek? Aki komolyan gondolta, tervezett, csomagolt és ment. Max. Utána írta meg a történetét a Határátkelőre. :-)
De Gerendásnak még csak terve sincs, a saját elmondása szerint. Számomra ezért nem komoly a szándék. És dupla bukta, mert senki nem fogja marasztalni viszont rivaldafénybe került vagyis mégis mennie kell és felmutatni valamit. Igen kínos lesz majd neki, amikor magyarázkodnia kell, hogy miért nem ment végül vagy a kinti sikertelenségét fogja idegen ország állampolgáraira kenni, hogy ááá, nem kell azoknak a magyar kultúra, bunkók. Ha csak nem mosogatni fog beállni valamilyen étterembe. De abból, mint számos beszámolóból is tudott nem fog meggazdagodni, de még 6 gyereket sem eltartani. (Kíméljetek, higy miért pont a mosogatást választottam példának, nem ez a lényeg!)
Szóval komoly ember nem kiabál előre, hogy elmenne. Nekem innentől nem hiteles, hanem inkább szerencsétlen.
Bécsi_Nikol 2013.04.01 14:44:54
@Boka1: hopp, mire megírtam te is nagyjából ugyanazt fogalmaztad meg. :-)
Nálunk most épp a nappali lesz a soros, és nálatok? Olyan jó olvasni a kommenteket, meg a kommentelők blogjait, meg beszélgetni az olvasókkal, mert csomóan (n>3) nekilendültek a flyladynek, és ezáltal én is jobban motiválódom. Körmotiváció.  Mondjuk én sosem csináltam a…..
Az újévi fogadalmakban pont annyira hiszek, mint a vasárnap estiekben... vagyis eléggé ahhoz, hogy időről időre megfogadjak valamit, amit aztán vagy betartok, vagy nem, de nem is baj, mert az a lényeg, hogy próbálkozom. És mindig jó, ha nyoma van, vissza lehet nézni az újabb…..
Előretolt helyőrség 7. hónap 2012.12.31 23:56:00
Már négy napja meg kellett volna írnom, csak nem vagyok jó gép közelében, így nehézkes a képbeillesztés. Pedig olyan gyönyörű, legszívesebben mutogatnám mindenkinek. Mondjuk inkább élőben, a fénykép, ahogy Perger Laci barátunk szokta mondani,nem hiába…..
Kingának mély hangja van. Tök meglepő.  Megejtettünk egy romantikus baklava-evést a rotenturmstrassei Body Shop előtt, miközben körülöttünk hömpölygött a karácsonyi tömeg. Nagyon furcsa olyasvalakivel beszélgetni, akiről tudsz egy csomó mindent, de közben mégsem. Ennél…..
Sajtóközlemény: A Lili Zoo 2012/2013-as idényre tervezett bővítésének első lépéseként megérkezett állatkertünkbe az oroszlán. Akadtak ugyan szállítási nehézségek, többször úgy tűnt, hogy az oroszlánnak nincs ki minden lába és Tündér Lili igazgatóasszonynak le kell…..
mint a görög tragédiában belül történt mi megesett a színen csak siránkozás van mint a görög tragédiában belül történt mi megesett (Kányádi: Kuplé a vörös villamosról) Tegnap volt az Iphigenie főpróbája a theater an der wienben, TB énekelt,…..
Olvasgatom a  Határátkelő blogot, és ámuldozom, milyen bátrak mások, hogy nekivágnak a külföldnek, öreg vagyok én már az ilyesmihez nekem biztos nem menne. Eltelik egy kis idő, mire kapcsolok. :) ..
Bécsi_Nikol 2012.10.17 22:27:03
Előretolt helyőrség Vannak 2012.10.08 20:44:00
Vannak azok a helyzetek, amikor dönteni kell, csinálni, nem csinálni, menni, nem menni, maradni, nem maradni, és jól átgondolom, pro és kontra, melyik megoldás a legjobb,. Persze legtöbbször egyik sem tökéletes ugye, ezért nehéz, de mérlegelem a körülményeket, és választok. És…..
Bécsi_Nikol 2012.10.09 15:27:33
@Nils Holgersonné: ááá, akkor máris írhatod a karácsonyi listádra az éves bérletet. :-) (Napi 1 EUR.)

Fáradt vagyok, meg morcos és egyáltalán.
Bécsi_Nikol 2012.10.09 15:38:08
És tegnap még a bécsi közlekedési lámpák is tetézték a hangulatomat.
Minden 50 méteren van egy jelzőlámpa és a zöldhullám fogalma ismeretlen azokon az útvonalakon, ahol én járok. (Bár az osztrák kollégáim meg vannak győződve, hogy Bécsben létezik a zöld hullám fogalma.)
Már mindenféle trükkel próbálkoztam, mint pl. ezerrel kilőni a zöldre váltáskor. Tudod, kezed a sebváltón, lábad a gázpedálon, finoman berregteted a motort, sasolod a gyalogos jelzőlámpát keresztbe, hogy mikor vált pirosra. A szemed majd kigúvad, nehogy egy másodpercet is elvéts a drága zöld lámpából. Vált és kilősz. 2 mp alatt 100-on vagy és még 30 méter, még 20 már villog az a rohadék, 10 méter és a fékbe taposol, mert milyen már pirosban átmenni. Közben azon mélázol, hogy vajon mértek-e útközben, mert ha igen akkor még meg sem érte a gyorshajtás.
Vagy a másik eset, hogy csiga lassan indulsz. 30-al araszolsz, felbosszantva a mögötted jövő Audist, aki meg téged bosszant fel, hogy hova rohansz te hülye, úgyis piros a lámpa még mire odaérsz... És sajna 30-al is beéred a piros lámpát. A tükörben hátra szólsz a türelmetlen kollégának, hogy látod, minek kellett annyira sietni, úgyis meg kell állni. :-)
Szóval minden 50 méteren megállsz, vársz, indulsz.
Ennek köszönhetően az autóm jelenlegi fogyasztása 8,5 l, de csak azért, mert a hétvégén vidéken jártam és sikerült 20 kemény percig 120-al menni. Előtte 9 l-es átlagfogyasztásom volt.
Asszem mindjárt át is másolom azt a szösszenetet a blogomba posztnak. :-)
Bécsi_Nikol 2012.10.09 15:39:23
@Nils Holgersonné: aranyos vagy, de már beszéltem is róla. :-)
Most megyek vissza dolgozni, mert letelt a láblógatós 10 percem. :-)
A mai varázsszó a: HoLNaP Drukkoljatok, hogy holnap meg az legyen, hogy MoST..
Bécsi_Nikol 2012.09.25 08:20:21
Mai történetünk szerzője, Flash Gordon nemrég talált munkát magának Bécsben és már küldött is beszámolót az osztrák fővárosból, ahol rengeteg a zöld, jó a tömegközlekedés és még a panelból is kicsit többet tudtak kihozni, mint Magyarországon. Viszont ehetetlen a lángos…..
Bécsi_Nikol 2012.08.09 07:36:42
@igor1974: az első időben az angol volt az összekötő nyelv. A kisebbik lányom, aki echte osztrák gimibe járt, angolul beszélt az osztálytársaival és a tanárok is gyakran segítettek neki az eligazodásban angolul. Épp a nyáron került kezünkbe az iskolai határidőnaplója. Az első hónap végén megjelentek benne a német jegyzetek, pl. hogy mi a házi feladat, azt már németül jegyezte le.
De nagyon-nagyon nehéz időszak volt, sok sírással, fogcsikorgátassál. Szerencsére a lányom nem könnyen adja fel és a második év végére már az osztály 2. tanulója lett. Gyakran még a házi feladatot is róla írták a többiek.
Igazából a gyerek részéről is iszonyatos elszántság kell, mert sok a kudarc, a nehézség.
Másik lányom már otthon is angol kéttannyelvű suliba járt, így itt is sikerült neki ilyen sulit találni, ahová fel is vették. Neki könnyebb volt az átállás, mert a fő nyelv az angol volt.
Nem akarok snkit elszomorítani, de németül nem beszélő gyereknek iszonyat nehéz sulit találni. Ez volt az egyetlen, ahová mi is segítséggel jutottunk be (az echte osztrék gimibe). Minden más helyről elutasítottak bennünket a nyelv miatt. Ebbe a suliba azonban kaptunk esélyt a lányom színkitűnő bizonyítványa miatt, de látszott, hogy az igazgató nem hisz az egész sikerében.
Az érettségi után nem győzött gratulálni.
Egyébként az egészben a német nyel és irodalom a legnehezebb. Mert ott ugyanolyan esszéket, fogalmazásokat kellett írnia, mint a 14 éve németül beszélő gyerekeknek, akik a de, die, das-t gondolkodás nélkül nyomják.
De le a kalappal a német tanára előtt, 4 éven át minden hétfőn külön órát adott a lányomnak tanítás után.
Szóval amint látszik, semmi sem lehetetlen, de az iskola nagyon embert próbáló feladat. Hajrá a fiadnak!

Ui: azt azért hozzá kell tenni, hogy van némi könnyítés a rendszerben. Az első év végén nem muszáj minden tantárygből megfelelnie, pl. németből nem biztos, hogy tud osztályzatot szerezni a gyerek. Ekkor nem bukik meg, folytathatja a tanulmányait a suliban a következő évben, de a második év végére mindenből osztályzatot kell szereznie. Tehát összességében van 2 év, hogy felzárkózzon a többi gyerekhez, ami nem is olyan rossz.
Bécsi_Nikol 2012.08.09 09:55:50
@pannonfunk: Ja, ja. :-)
De ha jobban belegondolsz, ez havi 16 EUR-t jelen, ami már mindjárt nem is olyan rossz. :-)
(2*80=160 EUR/év vagyis ez 10 iskolai hónapra kell elosztani)

Nekem még ezzel az összeggel is élhetőbb város, de nem vitatkozom.

És nem kötelező itt élni, csak hogy közhelyet is mondjak. :-D
Előretolt helyőrség azért 2012.07.31 11:09:47
Szóval a flapjack (egyszerűbben müzliszelet) senkinek sem áll össze, poharakból lassan nem árt egy új adagot venni, örülni fogok neki, a fonal azért fogyott el, mert így mindenképp vennem kell egy új gombolyagot, így viszont kijön belőle egy bonyolultabb minta, amit ma reggel…..
Voltak nekünk ilyen családi barátaink, nem tudom, mi ennek a hivatalos neve, a szülők jól megértették egymást, a gyerekek meg együtt játszottak, összejártunk néha-néha vacsorázni, meg ilyenek. Igaziból két ilyen család is volt, de most azokról szeretnék írni, akikkel párszor…..
Előretolt helyőrség Hegyi mese 2012.07.12 23:27:00
Az alábbi novellát úgy tíz éve olvastam egy Miguel Torga kötetben (Contos da montanha), és azóta is nagy kedvencem. Nem találtam róla magyar fordítást (ami nem azt jelenti, hogy nincs), és már régen terveztem, hogy én átültetem (nem sejtve, mi munka ez). Pár hónapja kezdtem neki…..
Előretolt helyőrség Jó tudni 2012.06.30 14:38:00
Egyébként a múltkor megálmodtam, milyen lesz a világvége, és ne aggódjatok, mert elég jó. Az elején kicsit problémáztam, hogy milyen ruhákra lesz szükségem, meg paralel TB-nek is csomagoltam mindenfélét, de végül is nem számított, öltözzetek nyugodtan kényelmesen!..
Bécsi_Nikol 2012.07.03 12:01:24
Olvasgatom a lehetőségeimet, mert jövő héten megyek Mo-ra, és nem világos, hogy hogyan tudom ott elintézni Lili anyakönyveztetését. Vagy hogy mégis inkább itt kéne a konzulátuson. Lehet-e otthon az okmányirodában elismerni az apaságot, vagy hiteles fordítás kell az itteni…..
Bécsi_Nikol 2012.06.21 07:47:07
@málnabálna: na, pénteken lesz a puding próbája. :-) Osztrák rendszámú kocsival szállítjuk a Kisasszonyt és kiséretét haza. :-) Én is ugyanazt mondtam, hogy nem lesz baj. 4 év alatt egyszer sem állítottak meg a határon. 4 nő meg nehogy már ne tudjon meglágyítani marcona férfi szíveket. Különben is, majd megmondjuk, hogy épp hazafelé tartunk ügyeket intézni. Én nem aggódom. Gyorshajtani meg nem szoktam, így amiatt sem fognak megállítani.
Bécsi_Nikol 2012.06.21 10:24:47
@málnabálna: Höhö, Nóri nem jön velünk, így jön ki a 4 nő. :-)
Bécsi_Nikol 2012.06.23 00:12:01
@málnabálna: sikeresen abszolvaltuk az utat, megallas nelkul. Lili kisfuszulyka edesdeden vegigaludta az utat, de olyan csop meg, hogy elveszett a hordozoban. :-)
Előretolt helyőrség Egyedül 2012.06.20 14:43:00
Szüleim elmentek a másik kisbabához, TB sincs itthon két napja. Azt gondolom, hogy jól viselem, de sokszor kiderül, hogy nem. Szalad a lakás, nincs ebédem, és halmozódik a papírmunka, pedig tökre nem lustálkodtam, talpon voltam egész délelőtt, mostam, vasaltam, porszívóztam,…..
Bécsi_Nikol 2012.06.23 00:02:13
@Nils Holgersonné: ho-ho, de beszol mindenkinek. :-) Nekem is beszolt, hogy ketszer kuldtel el ugyanazt 5 percen belul es nem jeloltem meg, hogy keres v kinal. :-D
 Lettek konzervatív képek is, de valamire egyszerűen muszáj volt felhasználni a játékpénzeket meg a bilincset. A vodka az más, abban tartom az alkoholt amivel fertőtlenítem a gyerek cumiját, ha cumizna...
Bécsi_Nikol 2012.06.08 17:18:38
Hier kommt die Maus,hier kommt die Maus,klingelingeling -ist die Lili zu Haus? És azóta csak heverészünk körülötte, és nézzük. Mert olyan gyönyörű!..